Skocz do zawartości
mariannSS

Flashowanie Biosu Na Innej Płycie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!

Wczoraj przyszła do mnie nowa płyta [ciach!]a Sapphire PC-A9ED480 Pure Crossfire. Działała pięknie, dopuki nie zachciało mi sie wgrywac do niej nowego biosu (wersja beta który pozwalał na podniesienie napiecia na CPU do 2,16V)

Wgrałem go pod windowsem (winflash) wszystko poszło OK, ale po restarcie płyta nie wyswietla obrazu. Na szczescie zrobiłem backupa i mam go zapisanego na dysku. Chciałem wgrac własnie tego backupa na asrocku.

Na poczatku chciałem uzyc programu uniflash. Lecz nie umniem sie nim posługiwać. Jest dostempna opcja Backupa, a flash nie. Moze ktos wie jak zflashowac tym programem??

Potem przypomiało mi sie o winflshu. Lecz wywala mi ze mam zły bios i program nie działa.

Przyszła kolej na AWDflash. Lecz wywala komunikat cos zeby wymienic kostke, lub cos w tym stylu -> nie pamietam.

Moze ktoś zna sposób jak poprawnie zaprogramować kostke od sapphire pod asrockiem??

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do Uniflash'a masz dolaczony plik pomocy, czy przeczytanie go sprawia Ci az taki problem? Wystarczy wpisac:

uniflash.exe plikzbiosem.bin

Mozna tez dodac przelacznik -E (wgrywanie bez pytania).

:arrow: YogiCK

Nie, wystarczy, ze zgadza sie napiecie programowania i podstawka (czasem tez chipset ale to glownie w przypadku bardzo starych plyt).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi