kl_mce Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 Kupilem uzywana IIyama vision master pro 452 i ja p*&%% ostrość idealna, kolorki bardzo ladne!, odświeżania troche niskie ale 85Hz mi starczazjedź na 1152x864, przy 96KHz uzyska 100Hz Ja o moim samsungu 17 syncmaster 757dfx nie moge nic złego powiedzieć . Mam go już 5 lat i jak na moje oko jakość obrazu jest nadal bardzo dobra - kolory sa intensywne,obraz jest stabilny i wyrazisty czego nie mogę powiedziec o monitorze sony z kineskopem trinitron mojego znajomego, który juz po 4 latach ma wyrażnie gorszą jakość obrazu - za mało instensywne kolory i wogóle cały obraz taki rozmazany.Po 1 może nie umie ustawić, po 2 może ma jakieś naprawiane dziadostwo, po 3 mierzyłeś monitory, po 4 pamiętasz jak świecił monitor znajomego 4 lata temu a jak teraz...itd. , jak nie napiszesz nic więcej to możemy gdybać. Prawda jest taka że 4 lata temu monitory klasy Dell P992, IBM P97, Iiyama 454, HP P930, Compaq P920 nie były na kieszeń zwykłego śmiertelnika wydawać na monitor do użytku dmowego 2x co na b.dobry komputer to lekka przesada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shakell Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 To ja może przedstawię mój problem trochę inaczej: Wy wszyscy jesteście specjalistami od monitorów, liczą się odwzorowanie braw, jakieś dokładne parametry.. A ja jestem zwykłym człowiekiem który tanio chce kupić monitorek do jeszcze tańszego kompa! Więc prosiłbym o jakieś zrozumienie mnie i nie o podawanie jakie monitory mam znaleźć, tylko jakie mogę kupić z tego co mogę - akurat jest na allegro. W dodatku we wtroek jade krk, wiec chciałbym to od razu wszystko załatwić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kl_mce Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 To ja może przedstawię mój problem trochę inaczej ... Więc prosiłbym o jakieś zrozumienie ... A nie szkoda ci oczu :?: Kupisz bardzo dobrą 19" za 200zł a 17" za 130-150zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shakell Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 szkoda i oczu i pieniędzy :( W takim wypadku mam do ciebie wielką prośbę - które z tych monitorów byś polecił - tylko proszę nie podawaj najlepszego tylko te które mają jakość adekwatną do ceny: http://www.allegro.pl/4380_17_cali.html?or...ext&state=6 Ps. A to: http://www.allegro.pl/item140691020_monito...on_17_cali.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kl_mce Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 mam do ciebie wielką prośbę - które z tych monitorów byś polecił -podaj maksymalną kwotę do wydania i do czego konkretnie monitor będzie używany bo inaczej to jak rozmowa ze ślepym o kolorach :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shakell Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 Monitor będzie stał przy wspólnym rodzinnym komputerze, z którego po kolei korzystają wszyscy w rodzinie... Włączony jest jakieś 6 godzin dziennie. Służy głównie do przegladania stron www, oraz grania. Cena: może podaj w trzech przedziałach: do 100 zł - najbardziej by mnie to ucieszyło, choć nie wiem czy za tą cenę cokolwiek się znajdzie do 125 zł do 150 zł - chociaż to już trochę dużo W tej chwili mam przy tym kompie 15 Trinitrona, którą wezmę do siebie kiedy tylko kupię tą zamienną 17. Dlatego zależy mi dosyć na czasie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kl_mce Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 Do 150zł znalazłęm na allegro: Sony E220, NEC FE770, NEC FE700, Iiyame 411 i HP P700 ale jak z ich stanem to zgadywać jak chcesz to moge ci podać na PW linki do aukcji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartoleon Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 (edytowane) Może ten - http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=142810934 Jak już wcześniej pisałem sam go od pięciu lat posiadam i nie zauważyłem jakiegoś znacznego pogorszenia jakości obrazu. Moim zdaniem do twych zastosowań(gry,filmy) nie potrzebujesz nic lepszego. albo możę ten za 180 czy nawet mniej uda ci się wyrwać - http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=142413874 albo jakiś inny o zbliżonych parametrach z serii syncmaseter, używanego za około 150 napewno znajdziesz. Ja osobiście szczerze polecam te samsungi. Możliwe, że do zastosowań profesjonalnych się nie nadają ale wiem, że napewno mają bardzo dobry stosunek cena\jakość. Edytowane 18 Listopada 2006 przez Bartoleon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shakell Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 OK kl_mce dzięki za linki. Wcześniej już podawałem link do tego monitka i pytam czy mógłby być? http://www.allegro.pl/item140691020_monito...on_17_cali.html I jeszcze to - podejrzanie tani, ale odświeżanie ma na przyzwoitym poziomie i jestem ciekaw czy coś takiego do 100 zł opłacałoby się? http://www.allegro.pl/item141790151_ibm_p7...nitron_17_.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Szukam właśnie dobrej 19-tki do zastosowań domowych. Sugerując się listą podaną przez kl_mce znalazłem trochę ciekawych monitorków na allegro: Iiyama pro 454 Dell P992 Dell P992 Compaq P920 Compaq P920 Philips 109P4 EIZO Flexscan F730 Który z tych monitorów jest najlepszy? Który najbardziej opłaca się kupić? Póki co skłaniam się ku Iiyama Pro 454, głównie dla tego że był używany w domu. Nie jestem ekspertem więc chcę się najpierw poradzić. Jestem otwarty na inne propozycje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...