kojoT Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 Ja rekordow nie bije. Od dawna juz nie podkrecalem swojego kompa ani nawet nie staralem sie zeby szybko dzialal. Interesuje mnie jednak ile mieliscie max fps w q3a i czy jest jakis rekord (tak jak w 3d mark) ja mialem najwiecej(nie wiem jakim cudem) ~450 fps przy 800x600 i bez wiekszych modyfikacji ustawien. niestety screena nie zrobilem. bylo to na athlonie 1200, msi k7t266pro2, gf2ti, 256 ddr(266) kingstone i bardzo podkreconych ustawieniach systemu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sZiBis Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 u mnie waha sie miedzy 100-280 klatek w normalnej grze wszystko na full detale all i 1024x768x32bit kolor pozatym maksa to nie probowalem osiagnac bo jak sie duzo powycina to mozna naprawde wiele z q3 wycisnac :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[B3D] maniac Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 430 FPS - normal no sound nFORCE2 - Dual Channel FSB 200 MHz Athlon @ 2.3 GHz. 416 FPS - normal no sound KT400 - FSB 200 MHz Athlon 2.3 GHz Ti4200 @ 320/600 MHz. Oczywiście są to wyniki z Timedemo, demo1 - patche 1.17, a nie z konkretnego fragmentu danej mapki. Na maks fps nie zwracałem zbytnio uwagi, mam wyłączony FPS Counter. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 Ja na swoim sprzecie tylko z gf2mx uzyskiwalem max 500 fps na swoim konfigu, na ktorym gram na codzien. Teraz na tym sprzecie nie sprawdzalem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 ~60% zalezy od configa do q3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shangri_La Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 Ja na swoim sprzecie tylko z gf2mx uzyskiwalem max 500 fps na swoim konfigu, na ktorym gram na codzien. Teraz na tym sprzecie nie sprawdzalem. 500 fps przy tym sprzecie (tzn jakim???) to chyba żart... (chyba, że nosound) ja na swoim mam max 250 (time_demo to ze 160) napisz cos więcej , bo nie wierze... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 ~60% zalezy od configa do q3zgadza sie ! wiekszosc komend jest dostepna tylko w configu q3 a nie mozna jej uistawic w menu gry ! :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 1000 fps i mam na to screena mozecie mi nie wierzyc ale cuz.. dodam tylko ze mozliwe to bylo na mapie : q3arenax a tak normalnie jak wylacze com_maxfps to chodzi mi 400-500 fps ale wtedy sie grac nie da Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 1000 fps i mam na to screena mozecie mi nie wierzyc ale cuz.. dodam tylko ze mozliwe to bylo na mapie : q3arenax a tak normalnie jak wylacze com_maxfps to chodzi mi 400-500 fps ale wtedy sie grac nie da a czemu to ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ituriel Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 proponuje sprawdzis fps na mapie test_bigbox ;PPP Mapka troche malo znana - kazdy ja ma - najlepsza w 4os na gauntlety ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxDamage Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 daj se sv_fps 300 g_synchronousclients 1 , do raila lecisz jednym skokiem z miejsca... i niby bez cheatow :/ q3 ownz! ten engine ma 100 roznych trickow w sobie poruszac sie mozna na dziesatki sposobow a tricki nigdy sie nie koncza... Q3 RULEZ 4 EVA! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 oj bredza niektorzy bredza ...... roznorodnosc trikow to raczej zaleta engine'u na q3arenax to raczej nie jest wiarygodny test bo to jest jedno kolo z dwoma texturami ;] pozatym przejrzyjcie sobie dokladnie do czego dana komenda sluzy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 Taaaa.... Ile wy macie FPS ów ... Ja też tak chce. Na swoim sprzęcie mam około 250 -300 max. No i grafika w konfigu pochlastana żeby szbciej chodziło. Co zrobić żeby było lepiej ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 No i znów wracamy do kwestii "standaryzacji" - jedni maja 640x480 inni 800x600, wszystkie wyniki "tymczasowe" - jak to porównać? Może trzeba ustalić, że testujecie Time Demo na np. pierwszym demie przy danych ustawieniach i wtedy można mówić o wynikach. Nie jest miarodajne podawanie wyników z plansz całkowicie "czarnych", gdzie ilość FPS może rzeczywiście sięgac 1000. Ja np. w 1024x768 i detalach na max mam: demo1 - 238FPS demo2 - 234FPS Jest to chyba bardziej przejżyste? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 Nyny widac, ze koledzy sie nie znaja na konfigach w q3 :D Screenow to mam od zesrania z moich 500fps :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVENGER Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 Ludzie Ludzie LUDZIE!!!! Proponowal bym brac srednia liczbe klatek, a z tego co tu widze ludzie przechwalaja sie wartosciami szczytowymi. Niesadze zeby nyny byl w stanie osiagnac 1000fps srednie. A tak wogole to czemu niby jak dasz com_maxfps duze to grac sie nie da ?? Chyba ci sei z timedemo pomieszalo. Otorz wytlumacze Ci moze komende com_maxfps >>> maximum frames per second, co wcale nie znaczy ze komp generuje max klatek i wyswietla je jak najszybciej (za to odpowiedzialna jest komenda timedemo), to znaczy ze wyswietla w ciagu sekundy max X klatek, reszta jest nieliczona. Oczywiscie liczba X rozkladana jest rownomiernie na cala sec. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 Ludzie Ludzie LUDZIE!!!! Proponowal bym brac srednia liczbe klatek, a z tego co tu widze ludzie przechwalaja sie wartosciami szczytowymi. Niesadze zeby nyny byl w stanie osiagnac 1000fps srednie. A tak wogole to czemu niby jak dasz com_maxfps duze to grac sie nie da ?? Chyba ci sei z timedemo pomieszalo. Otorz wytlumacze Ci moze komende com_maxfps >>> maximum frames per second, co wcale nie znaczy ze komp generuje max klatek i wyswietla je jak najszybciej (za to odpowiedzialna jest komenda timedemo), to znaczy ze wyswietla w ciagu sekundy max X klatek, reszta jest nieliczona. Oczywiscie liczba X rozkladana jest rownomiernie na cala sec.no wlasnie :) ( z tym maxfps ;)) btw jak chcecie robic tessssty na klatki to proponuje daj default i leciec dema testowe 001 i 002 i wtedy gadac bo tak kazdy inaczej wszystko ustawi i sux :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 Oto moje wyniki: demo four , fastest :391fps Oczywiście wszystko default , ustawiłem tylko fastest To samo ale z wyłączonymi wszystkimi opcjami w game options: 490fps Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 Ludzie Ludzie LUDZIE!!!! Proponowal bym brac srednia liczbe klatek, a z tego co tu widze ludzie przechwalaja sie wartosciami szczytowymi. Niesadze zeby nyny byl w stanie osiagnac 1000fps srednie. A tak wogole to czemu niby jak dasz com_maxfps duze to grac sie nie da ?? Chyba ci sei z timedemo pomieszalo. Otorz wytlumacze Ci moze komende com_maxfps >>> maximum frames per second, co wcale nie znaczy ze komp generuje max klatek i wyswietla je jak najszybciej (za to odpowiedzialna jest komenda timedemo), to znaczy ze wyswietla w ciagu sekundy max X klatek, reszta jest nieliczona. Oczywiscie liczba X rozkladana jest rownomiernie na cala sec. Nie dosc, ze popisales tutaj glupoty to jeszcze nie czytasz tematow i o co chodzilo autorowi. Jezeli bys znal do konca role komendy com_maxfps w q3 to tez bys sie nie pytal dlaczego sie grac nie da przy jej wylaczeniu (czyli "0") Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 Ludzie Ludzie LUDZIE!!!! Proponowal bym brac srednia liczbe klatek, a z tego co tu widze ludzie przechwalaja sie wartosciami szczytowymi. Niesadze zeby nyny byl w stanie osiagnac 1000fps srednie. A tak wogole to czemu niby jak dasz com_maxfps duze to grac sie nie da ?? Chyba ci sei z timedemo pomieszalo. Otorz wytlumacze Ci moze komende com_maxfps >>> maximum frames per second, co wcale nie znaczy ze komp generuje max klatek i wyswietla je jak najszybciej (za to odpowiedzialna jest komenda timedemo), to znaczy ze wyswietla w ciagu sekundy max X klatek, reszta jest nieliczona. Oczywiscie liczba X rozkladana jest rownomiernie na cala sec.uwielbiam to po prostu :) ktos cos tam kiedys uslyszal i teraz chce nas oswiecac ;] najpierw moze sobie dokladnie poczytaj o co chodzi z komenda com_maxfps i cl_maxpackets i dlaczego istnieja "magiczne" wartosci jak 125 i 333 .....a potem dopiero sie madrzyj ;] http://www.ukgamer.net/columns.php4?author=53 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVENGER Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 Gosc......... gdybys stary wiedzial do kogo mowisz :), ja q3 znam jak wlasna kieszen, albo nawet lepiej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 jakbys znal sie na q3 to bys takich glupot nie pierdolil Pozatym....zanim zaczniesz sie przechwalac to przeczytaj artykul pod w/w linkiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 I po co to sie chwalic ile macie FPS :) Odswiezanie monitora to powiedzmy 100Hz wiec z tych 1000 klatek zobaczycie co dziesiata :) Ja mam 160 FPS z dema ktore sam nagralem 1024x768x32 max detale. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVENGER Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 Dobra dobra, sorki ale pisalem wczesniej od qmple i linka nie wychwycilem :?: :?: . Przeczytalem i ... no coz nikt nie jest nieoomylny, nawet ja :D. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duronio Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 Ja na swoim sprzecie tylko z gf2mx uzyskiwalem max 500 fps na swoim konfigu, na ktorym gram na codzien. Teraz na tym sprzecie nie sprawdzalem. Kaeres! Daj mi swojego konfiga do q3 na mail pllllllllllllllliiiiiiiiiiiiiiiiizzzzzzzzzzzzzzz :) :) PS: jeśli konfig australijski jest aktualny, to masz ten sam hdd, jak się sprawuje? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAZOR Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 A jaka jest komenda na FPS w Q3??? :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 ja sie wstydzie 63 :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 I po co to sie chwalic ile macie FPS :) Odswiezanie monitora to powiedzmy 100Hz wiec z tych 1000 klatek zobaczycie co dziesiata :) Ja mam 160 FPS z dema ktore sam nagralem 1024x768x32 max detale. Pozdro Dexter bez obrazy : do grania na niskim poziomie wystarczy ci jesli masz ~100fps, ale pozniej juz zalezy ci na tym zeby miec okreslona liczbe, zreszta co sie bede produkowal, przeczytaj sobie http://www.ukgamer.net/columns.php4?author=53 A jaka jest komenda na FPS w Q3???ale co chcesz zrobic z tym fps ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...