Amfidiusz Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 A ja znowu mam problem :P Ostatnio udało mi się zdobyć za śmieszne pieniądze dysk twardy Seagate'a 40GB. Miał on służyć w starszym sprzęcie (Celeron 300MHz). Jednak komputer nie wykrywa go ani na Masterze, ani na Slave'ie confused.gif Przy podłączeniu jakiegokolwiek innego dysku, komputer startuje bez problemu - tu nie może przejść etapu wyszukiwania dysku Primary... Myślałem, że dysk jest po prostu walnięty i będę musiał zrobić komuś awanturę, jednak po podłączeniu do "normalnego" kompa (Athlon64) dysk śmiga bezproblemowo :| Czy to jest normalne, że niektóre dyski nie chodzą ze starszym sprzętem? A może wystarczy coś zmienić w BIOSie? Pomóżcie! Ma to być maszyna do pisania dla mamy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 A ten jakikolwiek inny dysk to ma czasem jaki rozmiar? ;) Zapewne plyta nie jest w stanie wykryc dysku >33GB albo nawet >8,4. Aktualizacja biosu ma szanse pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 Jezeli aktualizacja biosu nic nie da, to przestaw na dysku zworke ograniczajaca jego pojemnosc do 32GB. A tak wogole, to co to za plyta i na jakim chipsecie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amfidiusz Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 Jezeli aktualizacja biosu nic nie da, to przestaw na dysku zworke ograniczajaca jego pojemnosc do 32GB. A tak wogole, to co to za plyta i na jakim chipsecie? Ha! I to pomogło! Rosolini - jesteś wielki! :D Wielkie dzięki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Ha! I to pomogło! Rosolini - jesteś wielki! :D Wielkie dzięki!nie ma sprawy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...