sagrespl Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 Witajcie, przed chwila skrecilem komputer na plycie Asus P5B. Mam dysk sata i chcialbym go podlaczyc z plyta za pomoca zewnetrznego gniazda na plycie esata ( w srodku zestawu mam dysk ata). Niestety kable dolaczone w zestawie na sata nie pasuja do tego wyjscia ( do gniazd na plycie -,,wewnetrznych'' pasuja, a do tego nie). Czy ktos z posiadaczy tej plyty wie jaki kabel mam zastosowac, zeby podlaczyc dysk sata do zewnetrznego gniazda sata na plycie? Dziekuje za odpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juice999 Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 Witajcie, przed chwila skrecilem komputer na plycie Asus P5B. Mam dysk sata i chcialbym go podlaczyc z plyta za pomoca zewnetrznego gniazda na plycie esata ( w srodku zestawu mam dysk ata). Niestety kable dolaczone w zestawie na sata nie pasuja do tego wyjscia ( do gniazd na plycie -,,wewnetrznych'' pasuja, a do tego nie). Czy ktos z posiadaczy tej plyty wie jaki kabel mam zastosowac, zeby podlaczyc dysk sata do zewnetrznego gniazda sata na plycie? Dziekuje za odpowiedzi mam dokładnie ten sam problem. płyta P5B-VM i wyjście esata, ale kable dołączone do płyty nie pasują. czy da się w ogóle podłączyć normalny dysk do tego? (możliwe że będe musial podłączyć 6 dysków) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1401 Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 (edytowane) Ja mam AB9 PRO i byłem pewny, że to ten sam kabel jest. Patrze a to... Nigdzie nie ma tych kabli. Czy mi się wydaje, czy zasilanie też nimi leci? PS Kabelek wygląda tak: Edytowane 9 Maja 2007 przez luk1401 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 Zasilanie nim nie leci, potrzebujecie kabla eSATA, spokojnie działa, ale lekka paranoja, bo niczym specjalnym on się od zwykłego nie różni (tak mi się wydaje i tak zaobserwowałem), a zrobili inny kształt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 (edytowane) Pewnie że zasilanie nim nie leci to jest standard do dysków zewnętrznych z własnym zasilaniem. Kabel eSATA jest dodatkowo ekranowany i może być dwa razy dłuższy od standardowego kabla SATA poza tym niczym więcej się nie różni no nie licząc innego kształtu wtyczki. Edytowane 9 Maja 2007 przez Mardok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 Zasilanie mozecie pociagnac sobie w wypadku niektorych zasilaczy z zewnatrz. Przejsciowka molex -> sata Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1401 Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 Gdzie można u nas kupić te kabelki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 Generalnie w sklepie komputerowym... Ciezko uzyc lapek zeby znalesc w google adresik :?: :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1401 Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 Właśnie niestety nie ma u nas. Pytałem się w wielu sklepach komputerowy i szukałem na googlach. Raczej nic nie mają. Ewentualnie mają z zestawem z kieszenią. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 Generalnie w sklepie komputerowym... Ciezko uzyc lapek zeby znalesc w google adresik :?: :| jak czegos nie wiesz to sie tak nie wymądrzaj! kable są praktycznie niedostępne, kiedyś wypatrzyłem gdzieś w jednym sklepie ale w austrii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 majkel84 1. Google jest poteznym narzedziem. Skoro komus zalezy to chyba znajdzie, prawda? 2. Na polskim rynku najwyrazniej utrzymuje sie trend do trakowania kabli eSATA jako integralna czesc zestawu dysku zewnetrznego... 3. Czy to jest watek Akcesoria/Dyski Twarde? Pozatym podobno na forum piszemy poprawna polszczyzna co dotyczy rowniez zaczynania zdan wielkimi literami. EOT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 jak czegos nie wiesz to sie tak nie wymądrzaj! kable są praktycznie niedostępne, kiedyś wypatrzyłem gdzieś w jednym sklepie ale w austrii Heh - ja szukając zgodnie z poradą Orgiusz'a w 10 sek. znalazłem np. to http://www.portaldruk.com.pl/mtest/catalog...roducts_id=2738 Tak sobie myśle, że Gliwice to nie Austria :razz: Dalej nie szukałem, jeżeli inne ceny są podobne to IMHO lepiej kupić gotową obudowę na dyski 3.5" SATA z interfejsem eSATA np Raidsonica - ICY-BOX IB-351StUS2 lub IB-361StUS - bo za ceną kabla masz obudowę (m.in. zabezpieczjacą dysk) + zasilacz + komplet kabli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...