Skocz do zawartości
KaT

Dla tych, których martwią niskie wyniki 3Dsmarka

Rekomendowane odpowiedzi

http://service.futuremark.com/compare?2k1=5596497

To tak dla przeciwwagi. Jak czytam niektóre wypowiedzi to normalnie czuję się jakby Adolf Hitler zmartwychwstał... Ludzie , co ma piernik do wiatraka. Jakby tam siedział Dureń 800 ew. Celek 1000 to wynik byłby słabszy. Oba proce zarówno ten Athlon 1600 jak i P4 nie stanowią wąskiego gardła dla karty graficznej a to jej wydajność decyduje o wyniku w 3 D Marku. Po zamianie tej Pentiawki na 1,8GHz wynik niewiele by się różnił...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

joshua to jest kwestia sterownikow. PIV 3,2 na radku 9700 pro wyciaga spokojnie 1,5 k wiecej, a ten xp@2000+ nie powinine miec tak wysokiego wyniku. Oba radeony sa niepodrecane. JA mam ledwo co powyzej 15k a procek xp2800+ i radek podkrecony na 350/700 i co mam o tym myslec? Na procku 1900+ wynik mialem ok 13k.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

joshua to jest kwestia sterownikow. PIV 3,2 na radku 9700 pro wyciaga spokojnie 1,5 k wiecej, a ten xp@2000+ nie powinine miec tak wysokiego wyniku. Oba radeony sa niepodrecane. JA mam ledwo co powyzej 15k a procek xp2800+ i radek podkrecony na 350/700 i co mam o tym myslec? Na procku 1900+ wynik mialem ok 13k.

Jaki Radeon (firma) ?? Jakie stery ?? XP2800+ ??????? Jak taktowany ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki Radeon (firma) ?? Jakie stery ?? XP2800+ ??????? Jak taktowany ??

Wszystko masz w sigu, ORYGINALNY Radek@350/700, procek wydajnosciowo jak 2800+, dx9.0+cat3.0.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie w wyniku też nie ma FSB bo ustawione jest na 166MHz i dziwnym trafem 3DMark nie identyfikuje tego poprawnie. Jak mam 133MHz to jest poprawne info o FSB. Wynik w 3DMarku niższy ledwie o 300pkt na FSB133.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest mozliwe tylko trzeba wiedziec, ktory sterownik do radka zainstalowac. Ten sam antek 1800+ na catalystach 3.0 ma lekko ponad 12k ;)

Generalnie chcialem zobrazowac jak gownianym benchmarkiem jest 3dmark ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat tak się ciekawie składa, że ten wynik na XP1929 MHz jest mój.

Zastanawiam się co chciałeś osiągnąć publikując tego posta? Czyżby pokazać, że Ati 9700 jest wydajniejsze od Ti4200? To akurat każdy wie i nie trzeba specjalnie tego ogłaszać. A może chciałeś udowodnić wyższość P IV 3318 MHz nad "biednym" XP 1929 MHz? Przecież i tak w 3D Smarku liczy się głównie karta graficzna...

O różnicy w ilości pamięci już nie wspomnę (256 MB vs 1024 MB)...

Teraz wróćmy do cen: Mój zestaw (procek + grafa + pamięć) kosztował mnie 270+700+270 = 1240 zł. W Twoim przypadku nie starczy to nawet na kartę graficzną... i co? Wynik w 3D Smarku wyższy o (niecałe) 5000 pkt? Czy to dużo jak na zestaw kilkukrotnie droższy? Według mnie nie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakas sciema, Grafa musiala byc niezle wykrecona, pare dni temu testowalem Ati 9700Pro na 2 platformach:

1. P4 2.4@3.15 mem 440Mhz ASUS P4PE 3dmark 15000

2. P4 2.4@3.0 mem 167 duall DDR ASUS P4G8X 3dmark 16500

Ati radeon nie podkrecany

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zadna sciema, gosc sam sie dziwil i prosil o pomoc w rozwiazaniu tej zagadki, rozne stery od rakda daja czasem rozne wyniki ;)

a propos twoich wynikow, ja mam procek@2800+ i wynik lekko ponad 15k, podczas, gdyz niektorzy na niekreconych 2800+ i niekreconych radeonach wyciagaja 16,5k. Fakt, ze moj windows XP dziala od prawie roku bez reinstalki i to na 100$ jest wina tak niskiego wyniku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezu koles chce sie tylko popisac i skupic na sobie troche uwagi ale to juz jego sprawa:))))))))))))

Moze ma jakies kompleksy:)))))) No ale jezeli sprawia mu to przyjemnosc to ja wymiekam jak mozna miec takie fsb!!!!!!!!!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zadna sciema, ktos po prostu edytuje wyniki:!: :x

Sami zobaczcie (KONIECZNIE :!: ):

http://service.futuremark.com/compare?2k1=5873559

TAAAAKIII WYYEBANY WYNIK NA TAKIM ZLOMIE :?: 8O

Ide sie polozyc bo serca palpitacji dostane :|.

Pozdr...

Spavatch chcialem sprwdzic ten konfig ale tam nic nie ma pusta strona:)))))))))))))))))))))))))))))))))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...