Skocz do zawartości
M@C

Nvidia 93.71

Rekomendowane odpowiedzi

Mam GF7800GS POV 256/256, płytę msi neo platinium na nforcie 3 250GB.

I po instalacji nowych sterów nie wykrywa mi karty graficznej, tak samo było już z tyki sterami beta 92.XX, więc pomyślałem, pewnie nvidia poprawi tę usterkę. I się okazało, iż nie poprawiła. Więc używam sterów 91.47. Czy ktoś wie o co chodzi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdzałeś na najnowszych sterach do Twojej mobo???

Ja mam inny problem z tymi sterownikami. Otóż po restarcie komputera nie zapamiętuje mi ustawień taktowania karty w Rivie (najnowsza wersja). A szkoda, bo gry chodzą wyraźnie lepiej. Może ktoś ma na to jakieś "lekarstwo" :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdzałeś na najnowszych sterach do Twojej mobo???

Ja mam inny problem z tymi sterownikami. Otóż po restarcie komputera nie zapamiętuje mi ustawień taktowania karty w Rivie (najnowsza wersja). A szkoda, bo gry chodzą wyraźnie lepiej. Może ktoś ma na to jakieś "lekarstwo" :?

a moze edit zegarow w biosie karty, o ile to mozliwe?

ja w swojej tak mam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Edit zegarów oczywiście jest możliwy. Ale chcę, by to przetaktowanie było z możliwością szybkiej zmiany, a nie ustawiony na "stałe". Zresztą taktowanie pamięci na samym początku musiałem przestawić w biosie karty o 100Mhz, bo inaczej powyżej 880Mhz resetowały się ustawienia. Miało to związek z tym, że przy standardowym taktowaniu karty, tj. 1400Mhz, max. ile można było podkręcić kartę z zakładki OC w sterowniku karty, to było właśnie 880. I nawet gdy podnosiłem częstotliwość Rivą ponad tą wartość, to już sterownik tego nie zapamiętywał. Po zmianie w biosie karty taktowania na 1500Mhz, pasek w OC w sterowniku umożliwia podkręcenie karty do 1800Mhz, więc wystarczająco. I po takim zabiegu wszystko było ok, do póki nie zainstalowałem najnowszych sterów :cry:

I taka mała ciekawostka... Gdy nie miałem uaktywnionej zakładki do OC w sterowniku, to wartość pamięci ustawiała się po restarcie kompa zawsze na 433Mhz. Po odblokowaniu tejże zakładki, ustawia się już w pozycji default - 750Mhz. Dziwna sprawa <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A no np. FEAR. Wcześniej przy ustawieniach wygładzania x2Q i AA x16 (detale full prócz wygładzania cieni, 1024x768) wcześniej mi często przycinało, teraz na AFx4 ładnie chodzi. Lepiej też działają NFS MW, Toca3 czy HL2 Episode 1. W sumie wszystkie, w jakie przetestowałem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież jak nie zastosujesz Coolbits, to w nie ma opcji kręcenia w nowym panelu??? <_<

Ps. Odinstalowałem Rive i gdy podkręcam z zakładki sterownika (nie ważne jaki widok jest ustawiony), to zawsze po restarcie mam 500/433Mhz. Czyli to nie jest wina Rivy. W rejestrze Coolbits ma wartość DWORD 3. To jest poprawnie, czy może zmienić na inną jeśli jest szansa, że to co da...

Edytowane przez wysio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja postanowiłem zainstalować stery XTreme-G 93.71.exe. Bo dalej mi normalne nie działają.

Ale dziwna sprawa, jest w notatniku tryb mojej karty 7800 gs, ale przy instalacji wykrywa,iż nie wykrył sprzętu

"Program instalacyjny NVIDIA nie może znaleźć sterowników zgodnych z aktualnym sprzętem. [...]"

Czyżby żle dodali skrypt mojego sprzętu (czyli 78gs)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie jest problem z wykrywaniem taktowania pamięci czyli wg tych sterów mam 2.5ghz :blink:

Mam freez'y jak podkręcam karte przez stery nV.Wczesniej instalowałem rivetuner i nie było zgryzu z poprzednimi sterami.Nie wiem co jest grane...

Edytowane przez talib666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi