M@C Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Mam GF7800GS POV 256/256, płytę msi neo platinium na nforcie 3 250GB. I po instalacji nowych sterów nie wykrywa mi karty graficznej, tak samo było już z tyki sterami beta 92.XX, więc pomyślałem, pewnie nvidia poprawi tę usterkę. I się okazało, iż nie poprawiła. Więc używam sterów 91.47. Czy ktoś wie o co chodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysio Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Sprawdzałeś na najnowszych sterach do Twojej mobo??? Ja mam inny problem z tymi sterownikami. Otóż po restarcie komputera nie zapamiętuje mi ustawień taktowania karty w Rivie (najnowsza wersja). A szkoda, bo gry chodzą wyraźnie lepiej. Może ktoś ma na to jakieś "lekarstwo" :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@C Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Sprawdzałeś na najnowszych sterach do Twojej mobo???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndiX Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Sprawdzałeś na najnowszych sterach do Twojej mobo??? Ja mam inny problem z tymi sterownikami. Otóż po restarcie komputera nie zapamiętuje mi ustawień taktowania karty w Rivie (najnowsza wersja). A szkoda, bo gry chodzą wyraźnie lepiej. Może ktoś ma na to jakieś "lekarstwo" :? a moze edit zegarow w biosie karty, o ile to mozliwe? ja w swojej tak mam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysio Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Edit zegarów oczywiście jest możliwy. Ale chcę, by to przetaktowanie było z możliwością szybkiej zmiany, a nie ustawiony na "stałe". Zresztą taktowanie pamięci na samym początku musiałem przestawić w biosie karty o 100Mhz, bo inaczej powyżej 880Mhz resetowały się ustawienia. Miało to związek z tym, że przy standardowym taktowaniu karty, tj. 1400Mhz, max. ile można było podkręcić kartę z zakładki OC w sterowniku karty, to było właśnie 880. I nawet gdy podnosiłem częstotliwość Rivą ponad tą wartość, to już sterownik tego nie zapamiętywał. Po zmianie w biosie karty taktowania na 1500Mhz, pasek w OC w sterowniku umożliwia podkręcenie karty do 1800Mhz, więc wystarczająco. I po takim zabiegu wszystko było ok, do póki nie zainstalowałem najnowszych sterów :cry: I taka mała ciekawostka... Gdy nie miałem uaktywnionej zakładki do OC w sterowniku, to wartość pamięci ustawiała się po restarcie kompa zawsze na 433Mhz. Po odblokowaniu tejże zakładki, ustawia się już w pozycji default - 750Mhz. Dziwna sprawa <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turkina Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 Wysio jakie gry i o ile lepiej ci działają? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysio Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 A no np. FEAR. Wcześniej przy ustawieniach wygładzania x2Q i AA x16 (detale full prócz wygładzania cieni, 1024x768) wcześniej mi często przycinało, teraz na AFx4 ładnie chodzi. Lepiej też działają NFS MW, Toca3 czy HL2 Episode 1. W sumie wszystkie, w jakie przetestowałem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 Jeżeli chce ktoś kręcić na tych sterach coolbits trzeba wywalić i kręcić za pomocą nowego control panela. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysio Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 (edytowane) Przecież jak nie zastosujesz Coolbits, to w nie ma opcji kręcenia w nowym panelu??? <_< Ps. Odinstalowałem Rive i gdy podkręcam z zakładki sterownika (nie ważne jaki widok jest ustawiony), to zawsze po restarcie mam 500/433Mhz. Czyli to nie jest wina Rivy. W rejestrze Coolbits ma wartość DWORD 3. To jest poprawnie, czy może zmienić na inną jeśli jest szansa, że to co da... Edytowane 6 Listopada 2006 przez wysio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@C Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 A ja postanowiłem zainstalować stery XTreme-G 93.71.exe. Bo dalej mi normalne nie działają. Ale dziwna sprawa, jest w notatniku tryb mojej karty 7800 gs, ale przy instalacji wykrywa,iż nie wykrył sprzętu "Program instalacyjny NVIDIA nie może znaleźć sterowników zgodnych z aktualnym sprzętem. [...]" Czyżby żle dodali skrypt mojego sprzętu (czyli 78gs)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-talib- Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 (edytowane) U mnie jest problem z wykrywaniem taktowania pamięci czyli wg tych sterów mam 2.5ghz :blink: Mam freez'y jak podkręcam karte przez stery nV.Wczesniej instalowałem rivetuner i nie było zgryzu z poprzednimi sterami.Nie wiem co jest grane... Edytowane 1 Grudnia 2006 przez talib666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...