IamWeasel Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Kiedy przesiadłem się z Radeona na 6800XT zauważyłem, że mam jakiś dziwny Antialiasing. Na radku 2x znaczyło 2x, 4x to 4x i wszystko było jakoś tak logicznie. Teraz 4x działa normalnie, ale jak ustawiam 2x to obraz zamiast być normalnie zantialiasingowany, jest cały rozmazany. Niby niweluje to schodki, ale bardzo denerwuje i generalnie "to nie to". Załączam screeny: AA2x: AA4x: Mam tak we wszystkich grach. Co zrobić, żeby AA2x był normalny? Karta to 6800XT@16/6@QuadroFX4000 ze sterami od Quadro, ale na zwykłych sterach pamiętam, że było to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 (edytowane) tez mam takie paskudne tekstury i rozmycie w carbonie, ale tylko w tej grze Edytowane 6 Listopada 2006 przez greg505 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KisiuReal Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 Są 2 typy AA jeden np 2x normalny bez rozmazania a 2 to jakiś 2xq czy jakoś tak przy 4x też tak jest. A w carbonie rozmazanie to już jest w grze montionblur czy jakoś tak ja to zawsze wyłonczam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 Na tyle inteligentny, żeby wyłączyć motion blura to jestem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 Nie wiem jak ati bo nie mialem nigdy ale na NV zawsze AAx2 bylo do pupy (g2mx, 6600, 7600gs) i nie tylko w carbonie a w kazdej grze, dla tego dla mnie tryb aax2 nie istnieje roznica w zabkach znikoma a rozmazanie straszne, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KisiuReal Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 Niewiem co wy macie ale mi nic nierozmazuje na aa 2x(a mam gf6600) tym zwykłym looknijcie do riva tuner i tam jest taka opcja obok aa niepamiętam jak sie nazywa a jestem w budzie to looknac niemoge. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 u mnie tez all ok, moze to pojedyncze przypadki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 srojedyncze przypadki chyba z byka spadles tak juz AA wyglada u NV NV ma w soich opcjach: AA w nastepujacych mozliwosciach: 2x <- rozmazuje tak jak na screenie IamWeasela i potwierdzam tak jak on to jest WE WSZYSTKICH GRACH 2xq <- nie rozmazuje IMHo od 4x nie rozni sie niczym 4x <- kazdy wie:D 8xs <-bardzo obciaza GPU:P I jak ktos pisze ze u niego nie rozmazuje aa 2x to polecam wizyte u okulisty EOT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...