Skocz do zawartości
Gość Bari

Kupno Komputera! :] Intel Core 2 Duo ?

Rekomendowane odpowiedzi

Czytam,czytam im wiecej przeczytalem tym mniej wiem :mur:

Posiadam 8800GTX i prawdopodobnie bede mial te pamieci GEIL DDR2 PC800 DUAL ULTRA 2x1GB 800MHz CL4-4-4-12

Teraz pytanie jaki C2D i jaka plyta by to sie skalowalo jakos z ta karta?

Myslalem nad E6300 i czyms na 975X .

Czy to dobry wybor i czy proc jednak wziac mocniejszy czy wystarczy po podkreceniu taki E6300?

Pozdrawiam

Glaniu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy każdy procek C2D 6300 dobrze się kręci tzn około 3200-3500? Bo nie wiem czy mi sie oplaca kupiwac ASUSA P5B DELUXE+DROGIE PAMIECI np. Crucial BALISTIX bo moge za 350-400zl taniej kupic GOODRAM PRO na Micronach D9+ASUS P5B a chcialbym osiagnac te 3500mhz:) Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm na 3.2 to i na P5B dam rade:) bo mam gwarancje ze 900mhz pamieci pojda czyli ~ 3200mhz:)

Aha jeszcze czym sie ten deluxe rozni? Wiem ze wyzsze napiecie mozna dac ale co jeszcze? Jest cos takiego jak Dual GB Lan czy cos takiego- co to daje- wiem sa 2 karty sieciowe ale co to daje.

Co to za plyta Asus P5bVM- czym sie rozni od P5B bo tyle samo kosztuje 455zł - nazwa jakby VMOD:D A Deluxe 624zł

Aha jeszcze jedno bo kupuje w PROLINE- jutro bede tam dzwonil- czy da rade sprawdzic oznaczenia procka jakos.

Czy kupować BOX czy OEM? Wentyl i tak kupie Arctic Cooling Freezer 7 za 69zl

Moze jak kupie OEM to mi wybiora jakis z konkretnego tygodnia itd. Czy ktos wie jakie oznaczenia wplywaja na OC? Jakis konkretny tydzien itp.. i czy można jakoś sprawdzic w BOXIE taki procek czy tylko OEM?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi