kuki1989 Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Witam, jestem uczniem Technikum Samochodowego i jutro mam projekt z mechaniki od którego zależy moja ocena na półrocze ;/ Problem jest w tym, że nie umiem rozwiązać tej głupiej kratownicy. Mam ją wykonać metodą Rittera. Na ocenę Dopuszczająca trzeba zrobić kratownice o 5 więzach i 2 siłach prostopadłych do osi x. Jak któryś z forumowiczów miał by w domu taki projekt dobrze rozwiązany to bardzo bym prosił o skany jego :wink: lub jeśli ktoś umie to rozwiązać i ma trochę wolnego czasu to tez bym prosił o pomoc i rozwiązanie mi tej kratownicy. Bardzo proszę o pomoc. :cry: Mój pomysł na kratownice: Dane: L7 = 8m L4 = 3m L1 = L5 = 5m F1 = 500N F2 = 200N Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebasss Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Niestety co do rozwiązania to ci nie pomogę bo nie pamiętam już tego <_< ale zawsze możesz użyć google B-) np. tutaj w plikach pdf masz zadania i przykładowe rozwiązania. Nie bardzo wiem czego tam można nie rozumieć, to zwykłe rzutowanie na osie i sumowanie :mur: ale mogę się mylić bo technikum skończyłem prawie 6 lat temu. Powodzenia w zaliczaniu! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuki1989 Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Szukałem na googlach zanim napisałem tego posta ale nic nie znalazłem :/ Wcześniej nauczyciel nam fajnie wytłumaczył belkę i zrobiłem ja sam :D a z ta kartownicą wszystko było na szybko i jakoś nie skapowałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Kuki1989 znajdz w regulaminie adnotacje na temat pomocy w odrabianiu prac domowych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuki1989 Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Wiem czytałem regulamin ale to forum jest moją ostatnią deską ratunku przed Niedostatecznym na półrocze ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 Regulamin ! Nie bede Cie rowniez umoralnial bo wiesz ze zaje**** sprawe jezeli sie opieprzales cale polrocze. Dostales linki do google, powinno wystarczyc. Kratownice byly banalne z tego co pamietam. Pozniej gorzej z belkami bardziej zlozonymi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...