Skocz do zawartości
lgolebio

Wybór Zasilacza Do Print Serwera Z Usa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Ostatnio kupiłem Print server do drukarki, ale z zasilaczem który pracuje na 120V.

Parametry Zasilacza:

post-23594-1162729303_thumb.jpg

Teraz muszę tylko kupić odpowiednik tego zasilacza ale na Europejskie warunki ;)

Nie bardzo wiem na co mam zwracać uwagę oprócz napięcia wyjsciowego (w tym wypadku 9V).

Czy np. zasilacz 9V o natężeniu 500mA nie uszkodzi tego urządzonka ?? Czy musi to być koniecznie 300mA i ani odrobiny więcej ?? No i w drugą stronę czy przy np 200mA print serwer się nie włączy ??

Nie znam się na elektronice dlatego pytam, bo nie mam zamiaru uszkodzić sprzętu.

Edytowane przez lgolebio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każde prawidłowo zaprojektowane urządzenie ssie tyle prądu, ile potrzebuje, zatem nic nie powinno się stać nawet przy zasilaczu o wydajności 1000mA. Komputer z zasilaczem 400W też nie ciągnie tych 400W, tylko tyle, ile bebechy w środku.

Ważne tylko, żeby prąd nie był za niski, czyli 200mA odpada. 500mA wg mnie może być i nic nie powinno się stać. Oczywista na 9V.

Bajdełej - "ludzka głupota i wszechświat są nieskończone", a nie "niepojmowalne". I drugie bajdełej - tekst równie oklepany jak ten o idiocie i doświadczeniu :>

Ech, gdzież są niegdysiejsze śniegi ... pardon, sigi :>

Edytowane przez jonas
  • Downvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi