Hesos Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Witam Braciszek mój posiada Asrocka z AGI (agp) gdzie działają tylko wybrane modele kart graficznych. Czy po z flashowaniu biosa ta lista sie powiększy?? Czy nadal będzie taka lipa jak była?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balu Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 Hesos, montowałem w Aśrokach różne karty na AGP i żadna nie robiła problemu. Listę z manuala można sobie odpuścić. A sflashowanie BIOSa może pomóc jeżeli płyta gryzie się z kartą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hesos Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 AsRock P4i65G Intel 865G jest to ta płyta i w instrukcji jest napisane że to "AGP" to AGI i obsługuje wytypowane karty graficzne. Wkładałem do niej radka 9600 od HISAi lipa, nie ma obrazu a po przełączeniu kabla na vga od razu obraz "pyk" :) (ale napisałem). Na tej liście są jakieś kurcze nie wiadomo co. Przecież nie będę szukał karty takiej jakiej producent płyty chce. Co za masakra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balu Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 Tej akurat nie miałem, ale na P4i865GV wszystkie radki jakie wkładałem (9200, 9250, 9550 różnych producentów) działały od pierwszego kopa. A karta na pewno sprawna? A i czy przestawiłeś init display first a AGP zamiast integry? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hesos Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 karta sprawna na 100% bo działała na tym co mam w podpisie. W biosie zmieniałem ustawienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdzichu777 Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 Witam. Posiadam płytę główną Asrock P4i65G. W mojej instrukcji nic o tym nie pisze by miała ona to dziwne AGP zwane przez Asrocka A.G.I. Tam tylko pisze, że ona posiada AGPx8 1.5V. To wogóle jest dziwne, że tam pisze AGPx8 1,5V bo na wikipedii czytałem że 1,5V to ma AGPx4. Mam pewien problem z tą płytą, ponieważ moją starą kartę graficzną Radeon 9200SE pokazuje jako urządzenie PCI. Chcę zmienić tą kartę graficzną na GeForce 7600GS AGP. I mam do was pytanie czy ta karta graficzna, wogóle będzie działać na mojej płycie głównej, a jeśli tak to czy uzyska pełną wydajność. Boję się głównie o to czy jej nie wykryje jako urządzenie PCI. A jak wiadomo PCI jest dużo wolniejsze od AGP i to może ograniczyć wydajność tej karty. Czy wogóle temu co pokazuje Windows XP w tym miejscu można wierzyć obrazek?? Jeśli to co tam windows pisze to prawda to napiszcie jak to zmienić, aby było dobrze. Sterowniki do płyty gółwnej mam najnowsze do karty graficznej też. Proszę Was o szybką odpowieź, ponieważ chcę wiedzieć czy moge sobie kupić tą nową grafę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...