Sewer Opublikowano 29 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2002 No wiec przez "przypadek" zdjąłem partycje z HDD fdiskiem. Odzyskalem cale C: i D:. Udalo sie odzyskac tez trzecia ostatnia partycje E: , jednak nazwy plikow sa DOS"owe!!! Tzn 8 znakow i rozszerzenie ... Odzyskiwalem dane programem Easy Recovery. D: i E: byly to logiczne dyski. moze ktos kiedys robil juz cos takiego?? POMOCY!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 29 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2002 No to raczej nazw sie juz nie da odzyskac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majster Opublikowano 30 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2002 Moje zdanie na ten temat jest następujące (jeśli się mylę, to krzyczeć!!): Długie nazwy są zapisane w tablicy FAT32. W celu kompatybilności wstecznej tego systemu ze starym DOS-em wpisy te są w formie czegoś w rodzaju niewidocznego pliku umieszczonego na partycji właściwej (dlatego to "zjada" parę MB). Czyli na plik dysku ma dwie nazwy: starą 8+3 i dodatkowo wpisaną nową, w FAT32. Jeśli te wpisy dalej są (pozbawione zostały tylko jakiegoś sektora startowego) to może da się je odratować. Jeśli cała tablica plików zginęła, to pozostaje ci zgadywanie co jest co i nadawanie nazw od nowa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 30 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2002 Hehehe stary dopisywac zmiany w prawie 9GB plikow??? :D Poddalem sie. W sumie straty sa do zniesienia-- mam caly C: i D:.... Szkoda mi tylko tych mp3jek... prawie 4 gb.. cóż wybiore kilkanascie takich co trudno znaleść a reszta wsio stracone.... :) Dzis instaluje win XP eng prof.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majster Opublikowano 30 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2002 Szkoda mi tylko tych mp3jek... prawie 4 gb.. cóż wybiore kilkanascie takich co trudno znaleść a reszta wsio stracone.... Przecież te mp3 jeszcze istnieją, więc nie wiem dlaczego spisujesz je na straty. Przecież np. BUDKAS~1.MP3 też da się odtwarzać, a player i tak ci poda pełną nazwę, bo on czyta ID3 TAG, a jeżeli pliki nie masz potagowane, to tylko i wyłącznie Twoja wina. U mnie na 6GB mp3 niepotagowane utwory jestem w stanie policzyć na palcach jednej ręki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...