Skocz do zawartości
Grimlock

Windows Live Mail (beta)

Rekomendowane odpowiedzi

Microsoft w ramach zestawu usług Windows Live udostępnił wersję testową swojej skrzynki mailowej.

Wzorowanej na Google Mail (GMail) - obsługa widoku konta w jednym oknie i interfejsie/widoku wiadomości oraz "przeciągnij i upuść" znanym z Outlooka/Outlooka Express. Pojemność skrzynki wynosi 2GB.

Wymagany MS Passport podczas rejestracji:

Windows Live Mail (klik!)

Blog twórców Windows Live Mail

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie działa, zaraz zacznę beta testy ;-) Tylko ocb z MS Passport?

trzeba chyba miec skrzynke na hotmailu. Zaraz zakładam i lece z testami :)

jeah, to potestowałem:

Przepraszamy! Nie można otworzyć tej strony.

Możliwe przyczyny:

* Nie masz uprawnień do jej wyświetlania

* Masz problem techniczny i dlatego może być konieczna ponowna próba

Dowiedz się więcej o innych wersjach beta

:lol2: :lol2: :lol2: :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gmail ciągle się rozwija, dochodzą nowe funkcje, a beta to po prostu wymówka dla rozwijającej się usługi na wypadek gdyby coś się wysypało.

Windows Live Mail to ciekawostka, ale zarazem nowe podejście do skrzynki mailowej. Np. w Gmail, nie ma czegoś takiego jak "przeciągnij i upuść" a tu jest niby drobiazg ale szybszy i bardziej intuicyjny w użyciu niż zafistaszkowanie maila i klikanie na rozwijanej liście opcji.

Etykiety w Gmail'u są fajnie, tak jakby zastępują foldery, ale skrzynka przypomina wielki wór z mailami (z metkami).

Owszem bardzo szybko można wyszukać to co trzeba lub wyświetlić zawartość etykietki.

Ale wolałbym konto z folderami jak w Outlook Express czy Thunderbirdzie. Po prostu lubię segregować wiadomości, a taki sposób jest dla mnie najwygodniejszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A kto odbiera maila przez www zamiast przez pop3 ?:|

Każdy kto chce mieć dostęp do wszystkich swoich maili z dowolnego komputera podpiętego do internetu. Ja używam tylko www od kiedy pojawił się gmail. Wcześniej byłem zwolennikiem programów pocztowych... które nadal mają dużo zalet. Ale wybieram mobilność, zamiast np. rozbudowanych opcji korespondencji seryjnej itp. Do "detalu" nie wyobrażam już sobie innego interfejsu niż gmail - chociaz temu nadal sporo brakuje do dobrej funkcjonalności.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oki, żeby Windows Live zadzialał (został aktywowany) trzeba założyć konto na hotmail'u.

Potem tym kontem zalogować się na tej stronie co podałem w pierwszym poście.

"Składamy zamówienie" na Windows Live Mail. W ciągu dwóch tygodni uruchamiają usługę.

Najfajniejsze oczywiście jest przeciąganie i upuszczanie :D

A tak wygląda skrzynka:

Dołączona grafika

Podoba mi się :)

Edytowane przez Grimlock

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi