Gość traintokill Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Otóż obecnie mam: Celeron 566MHz,ECS P6BAT-A+, 192 MB SD RAM PC 100/133MHZ, Riva TNT2 M64 32MB, CD-RW/DVD-ROM LiteOn, HDD 17 GB, Dysk twardy, Combo muszą zostać. Komp będzie mi potrzebny do czasami grania, (PES6, GuildWars, Starcraft, Fifa'07, Diablo 2, Sims 2...), użytkowania programów : Emule, Outpost Firewall, Opera, Firefox, Winamp, Nero 7, Acrobat Reader 7, BitComet, Azerus, Gadu-Gadu, Tlen, Skype, WMPlayer 11, TV (karta SAT -HDTV)... Chiałbym, aby ten komp pociągnał Vistę, jednakże będe najprawdopobniej na Mandrivie 2007 albo Windoswie XP pracował. W grach nie zależy mi na max detalach, takie sprawy mnie nie kręcą. Poprostu chce by mi chodziły w medium płynnie. Ja myślałem nad takim zestawem. Celeron D 2.53GHz, 2x 256 MB DDR 400 MHz RAM, Jakis ceinki gf/radek, mobo tania, Macie inne propozycje to śmiało je zgłaszajcie. Uznałem, że nie opłaca się ładowac w Tualatiny, bo nie wystarczające. Budżet 500 zł, Potrzeba: Proca,płyty, ram, zasilacz, grafa. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tAgAn Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 Otóż obecnie mam: Celeron 566MHz,ECS P6BAT-A+, 192 MB SD RAM PC 100/133MHZ, Riva TNT2 M64 32MB, CD-RW/DVD-ROM LiteOn, HDD 17 GB, Dysk twardy, Combo muszą zostać. Komp będzie mi potrzebny do czasami grania, (PES6, GuildWars, Starcraft, Fifa'07, Diablo 2, Sims 2...), użytkowania programów : Emule, Outpost Firewall, Opera, Firefox, Winamp, Nero 7, Acrobat Reader 7, BitComet, Azerus, Gadu-Gadu, Tlen, Skype, WMPlayer 11, TV (karta SAT -HDTV)... Chiałbym, aby ten komp pociągnał Vistę, jednakże będe najprawdopobniej na Mandrivie 2007 albo Windoswie XP pracował. W grach nie zależy mi na max detalach, takie sprawy mnie nie kręcą. Poprostu chce by mi chodziły w medium płynnie. Ja myślałem nad takim zestawem. Celeron D 2.53GHz, 2x 256 MB DDR 400 MHz RAM, Jakis ceinki gf/radek, mobo tania, Macie inne propozycje to śmiało je zgłaszajcie. Uznałem, że nie opłaca się ładowac w Tualatiny, bo nie wystarczające. Budżet 500 zł, Potrzeba: Proca,płyty, ram, zasilacz, grafa. Pozdrawiam. ciezko ci sie bedzie w tej kwocie zmiescic ... ale jak cos to cos ze stajni AMD ;) sempa 2600 k8ns to jzu jest ok . 300 zł pozniej r 9700 pro zeby ci te gierki poszly to jakies 200 zł i juz koniec budrzetu a gdzie tam jeszcze ram i zasilacz ?? zasilacz to fortron 400 W 65 zł allegro ... a o ramy mnie nie pytaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 tagan dobrze prawi :) Sprzedasz to co masz, dolozyc 100 zl i na jakies 512MB ramu starczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neho Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 Zawsze mogę zacząć od 256 RAM, W maju planowałbym rozbudowę jakąś : Dysk Twardy, RAM, ewentualnie grafa lepsza. Mam obudowę ATX, ale nie taką wysoką jak osttanio w sklepie widziałem. To w czymś przeszkadza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 ATX to ATX, moze Ci co najwyzej przeszkadzac troche dlugosc napedow optycznych jesli jest naprawde mala, ale watpie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeoPL Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 jak dla mnie szkoda sie pchac w celeronki ja bym sproboiwal cos wiecej kasy skolowac tak 1000zl i juz mozesz jakiegos sempka na soc 939 z plytka asrocka albo dfi rs482 z 512 ramu jakis dysk 80gb grafa jest zintegrowana na plycie glownej wiec narazie nie ebdzie ci potrzebna jakis wzglednie tani zasilacz fortron 70zl i mysle ze z biegiem czasu mzoesz ugrade kompa robic:) tyle odemnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 Meo 500 zl, a 1000 zl to dla kogos kto studiuje ekonometrie z informatyka powinna byc zauwazalna roznica ;> A nim ten czas o ktorym piszesz ubiegnie to i ten semp bedzie zabytkiem i nie bedzie sensu pchac sie w cos innego niz AM3 czy AM5... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeoPL Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 nie no to roznica jest juz duza nie ma co trudno cos niestety doradzic jak sie ma ograniczony budzet:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...