Skocz do zawartości
Gość traintokill

Skladak

Rekomendowane odpowiedzi

Gość traintokill

Otóż obecnie mam:

Celeron 566MHz,ECS P6BAT-A+, 192 MB SD RAM PC 100/133MHZ, Riva TNT2 M64 32MB, CD-RW/DVD-ROM LiteOn, HDD 17 GB,

Dysk twardy, Combo muszą zostać.

Komp będzie mi potrzebny do czasami grania, (PES6, GuildWars, Starcraft, Fifa'07, Diablo 2, Sims 2...), użytkowania programów : Emule, Outpost Firewall, Opera, Firefox, Winamp, Nero 7, Acrobat Reader 7, BitComet, Azerus, Gadu-Gadu, Tlen, Skype, WMPlayer 11, TV (karta SAT -HDTV)...

Chiałbym, aby ten komp pociągnał Vistę, jednakże będe najprawdopobniej na Mandrivie 2007 albo Windoswie XP pracował.

W grach nie zależy mi na max detalach, takie sprawy mnie nie kręcą. Poprostu chce by mi chodziły w medium płynnie. Ja myślałem nad takim zestawem.

Celeron D 2.53GHz, 2x 256 MB DDR 400 MHz RAM, Jakis ceinki gf/radek, mobo tania,

Macie inne propozycje to śmiało je zgłaszajcie. Uznałem, że nie opłaca się ładowac w Tualatiny, bo nie wystarczające.

Budżet 500 zł, Potrzeba: Proca,płyty, ram, zasilacz, grafa.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Otóż obecnie mam:

Celeron 566MHz,ECS P6BAT-A+, 192 MB SD RAM PC 100/133MHZ, Riva TNT2 M64 32MB, CD-RW/DVD-ROM LiteOn, HDD 17 GB,

Dysk twardy, Combo muszą zostać.

Komp będzie mi potrzebny do czasami grania, (PES6, GuildWars, Starcraft, Fifa'07, Diablo 2, Sims 2...), użytkowania programów : Emule, Outpost Firewall, Opera, Firefox, Winamp, Nero 7, Acrobat Reader 7, BitComet, Azerus, Gadu-Gadu, Tlen, Skype, WMPlayer 11, TV (karta SAT -HDTV)...

Chiałbym, aby ten komp pociągnał Vistę, jednakże będe najprawdopobniej na Mandrivie 2007 albo Windoswie XP pracował.

W grach nie zależy mi na max detalach, takie sprawy mnie nie kręcą. Poprostu chce by mi chodziły w medium płynnie. Ja myślałem nad takim zestawem.

Celeron D 2.53GHz, 2x 256 MB DDR 400 MHz RAM, Jakis ceinki gf/radek, mobo tania,

Macie inne propozycje to śmiało je zgłaszajcie. Uznałem, że nie opłaca się ładowac w Tualatiny, bo nie wystarczające.

Budżet 500 zł, Potrzeba: Proca,płyty, ram, zasilacz, grafa.

Pozdrawiam.

ciezko ci sie bedzie w tej kwocie zmiescic ... ale jak cos to cos ze stajni AMD ;) sempa 2600 k8ns to jzu jest ok . 300 zł pozniej r 9700 pro zeby ci te gierki poszly to jakies 200 zł i juz koniec budrzetu a gdzie tam jeszcze ram i zasilacz ?? zasilacz to fortron 400 W 65 zł allegro ... a o ramy mnie nie pytaj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze mogę zacząć od 256 RAM, W maju planowałbym rozbudowę jakąś : Dysk Twardy, RAM, ewentualnie grafa lepsza. Mam obudowę ATX, ale nie taką wysoką jak osttanio w sklepie widziałem. To w czymś przeszkadza?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak dla mnie szkoda sie pchac w celeronki ja bym sproboiwal cos wiecej kasy skolowac tak 1000zl i juz mozesz jakiegos sempka na soc 939 z plytka asrocka albo dfi rs482 z 512 ramu jakis dysk 80gb grafa jest zintegrowana na plycie glownej wiec narazie nie ebdzie ci potrzebna jakis wzglednie tani zasilacz fortron 70zl i mysle ze z biegiem czasu mzoesz ugrade kompa robic:) tyle odemnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Meo 500 zl, a 1000 zl to dla kogos kto studiuje ekonometrie z informatyka powinna byc zauwazalna roznica ;>

A nim ten czas o ktorym piszesz ubiegnie to i ten semp bedzie zabytkiem i nie bedzie sensu pchac sie w cos innego niz AM3 czy AM5...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi