Skocz do zawartości
solmyr

Problem Z X600 W Z60m

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam taki problem, od ok 3 miesięcy mam laptopa IBM z60m.

Do tej pory wszytko było ok, jakiś tydzień temu postanowiłem pograć ze znajomy w warcrafta i laptop zaczął się zawieszać po kilku minutach grania.

Wcześniej wogóle nie grałem więc nie było problemu.

Dziś postanowiłem uruchomić jakiś test komputera - uruchomiłem standart dołączany do kompa PC doctor 5 for windows.

Karta grafiki nie przechodzi testu pamięci.

Wynik testu w załączniku.

Poza grami wszystko chodzi OK.

Napiszcie mi co powinienem zrobić - próbować nowe stery, uruchomić inne benchmarki, testy (jakie?) czy odrazu zgłosić się do serwisu (laptop ma 3 lata gwarancji).

Nie chciałbym aby laptop zniknał w serwisie na miesiac albo dłużej dlatego pytam najpierw na forum.

Pozdrawiam i dzięki za radę.

Test_Event_Logs___ATI_MOBILITY_RADEON_X600.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Mam taki problem, od ok 3 miesięcy mam laptopa IBM z60m.

Do tej pory wszytko było ok, jakiś tydzień temu postanowiłem pograć ze znajomy w warcrafta i laptop zaczął się zawieszać po kilku minutach grania.

Wcześniej wogóle nie grałem więc nie było problemu.

Dziś postanowiłem uruchomić jakiś test komputera - uruchomiłem standart dołączany do kompa PC doctor 5 for windows.

Karta grafiki nie przechodzi testu pamięci.

Wynik testu w załączniku.

Poza grami wszystko chodzi OK.

Napiszcie mi co powinienem zrobić - próbować nowe stery, uruchomić inne benchmarki, testy (jakie?) czy odrazu zgłosić się do serwisu (laptop ma 3 lata gwarancji).

Nie chciałbym aby laptop zniknał w serwisie na miesiac albo dłużej dlatego pytam najpierw na forum.

Pozdrawiam i dzięki za radę.

najpierw nowe drivery:)

jak nic nie da postaw system od nowa + najnowsze drivery:)

jak znow bedzie kaszana... serwis:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi