Skocz do zawartości
CavV6

P3 550@ 900!

Rekomendowane odpowiedzi

Po podkreceniu P3 550E@616 podczas testu 3d mark sie po prostu wylacza, tak samo jest podczas grania w GTA3 i ogladaniu DVD; czasem wyskoczy bluescreen i sie wiesza (winXP Proff). Ile mozna wycisnoc z P3_550E -> tylko 616MHZ i czy to wina zmiany magistrali ze 100 na 112 MHz? 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm

Z tego co wyczytalem na overclockers.com to ten proc jest na napieciu 1.6, chyba ze to inny proc :?:

W takim przypadku to 2.05 to jest lekiie smazenie proca :x

Przy FSB ok 160 ludzie daja po 1.6 - 1.8 :idea:

A po drugie - duuuzzzzoooo zalezy od plyty :?

Powodzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm

Z tego co wyczytalem na overclockers.com to ten proc jest na napieciu 1.6, chyba ze to inny proc :?: 

W takim przypadku to 2.05 to jest lekiie smazenie proca  :x 

Przy FSB ok 160 ludzie daja po 1.6 - 1.8  :idea: 

A po drugie - duuuzzzzoooo zalezy od plyty  :? 

Powodzenia

To inny proc, wychodzi na to, ze ma koles wersje slotowa, a nie socketowa, to sie wtedy zgadza napiecie 2.0V, bo ma Cache na zewnatrz jadra :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra wiec tak: twoj procek kreci sie marnie i niemzna zrobic prawie nic by to poprawic. Problem lezy w tym ze jest to PIII Katmai, co znaczty ze masz 512kb cache ale na zewnatrz jadra, cache pracuje z 1/2 czesttliwosci prcka. Sam mialem 550 i niemoglem ze hu** przekroczyc wlasnie 616. 682 udalo mi se uzyskac dopiero po zdjeciu z niego calej tej slotowej obudowy i zalozeniu nowego HSF na jadro i HS na uklady cache. Ale i tak powiem szczeze liczylem na wiecej. Wyniki mnie rozczarwaly. Potem tego procka zamieilem na 600EB (Coppermine) i obecnie mam 675(FSB@150).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...