durczyn Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 (edytowane) W zasadzie film nie jest długi, lecz przedstawia nam coś co nie istnieje :) a zostało wygenerowane komputerowo :). Znajdzie się więcej czasu to ukończę montaż całego filmu. (dojdą: kule z matrixa, wybuchy, pojazdy, etc ala Stanisalw Mąderek go raczej w gorszym wydaniu trochę : P ) http://www.wirion.neostrada.pl/plazma.avi Edytowane 7 Listopada 2006 przez wirion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4rch0n Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 No to rozgrzewkę do rozgrzewki masz już za sobą :P . Teraz ruszaj dalej. W czym się bawisz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 Głównie demówki lub programy z firm od znajomych, przede wszystkim 3dstudio max i pochodne co się znajdzie :) Pomysły są, owaki taki scenariusz, komp jak w sygnaturce, jakieś tam umiejętności... za to BRAK czasu (na montaż i render) Sam ten telewizor renderował się kilkadziesiąt minut. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 no to fest... ja taki telewizor renderuję w 5 sekund na takim procu :). Zapewne żeś renderował cały film w 3dstudio.. gratuluję optymalnego pomysłu :) Wystarczyło wyrenderować jedną klatkę i zmontować to na bluboxie w jakimś programie do montażu video... Co innego gdyby Twoja scena byłą dynamiczna... gdybyś zrobił ruch kamery a potem dopasowywał animację kamery w 3ds do ruchu kamery filmowej no to tak.. zgodzę sie że kiladziesiąt minut mogłoby to zająć... Swoją drogą ten TV też taki jakiś wyrwany z tłumu :). Environment map zarzuciłes na niego ze zdjęciami pokoju żeby były odbicia elementów pokojowych w telewizorze? Bez tego nie ma co tworzyć nawet realistycznych lustrzanych powierzchni bo wyjdą jak z painta :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4rch0n Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 Chłopak się dopiero uczy a ty od razy od ostrej krytyki wylatujesz... :P Ale na takim procku to ta scena powinna się wyrenderować w góra 10-20 minut... a to i tak sporo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 no trochę za ostro może i popieprzyłem tego kurczaka :)... ale wirion... wiesz ze do mąderka, matrixów, wybuchów to Ci jeszcze duuużo brakuje :) Od siebie polecam darmowy edzio 3D Blender - choć zapewne zrazi Cię pierwszy kontakt z tym programem przez wzgląd na niesamowicie odmienny od standardowego interfejs, to po obejrzeniu paru tutoriali, przeczytaniu kilku tutków tekstowych zobaczysz co to cudo potrafi :), do tego całkiem za darmo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 Do Mąderka to wiadomo, ale coś w tym stylu xD i co to znaczy całkiem za darmo.... :D Mam jeszcze kilkanaście takich filmików z różnymi bajerami ale tez nie są długie, a prawda jest to ze cały film był renderowany. Oblookam blendera jeszcze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4rch0n Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 fakt faktem blender odpycha swoim interfejsem :) ... Może i ja kiedyś się do niego przełamię... Jak będę miał dużo czasu i będzie mi się nudzić... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 Jak będę miał dużo czasu Na tym dowcip polega :D, pomijam że to tez z moim wykształceniem niema nic wspólnego ale zawsze można się pobawić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4rch0n Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 Ja też zawsze grafikę traktowałem jako hobby, coś co lubię robić w wolnym czasie, ale nigdy nie chciałbym w ten sposób zarabiać... Z takim podejściem można naprawdę wiele się nauczyć w wolnym czasie :) . Jak będziesz miał coś nowego to wrzucaj będziemy mogli ocenić :P , a może nawet uda nam się doradzić :) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 Do Mąderka to wiadomo, ale coś w tym stylu xD i co to znaczy całkiem za darmo.... :Dno że jest typu freeware.. Bo co do 3dsa to nie jestem pewien czy jest darmowy :). W blenderze można nawet pisać, wróć, tworzyć całe gry :) fakt faktem blender odpycha swoim interfejsem :) ... Może i ja kiedyś się do niego przełamię... Jak będę miał dużo czasu i będzie mi się nudzić...odpycha odpycha, za pierwszym razem stwierdziłem, że co za debil projektował ten program.. aha to ci od linuksa... zawsze muszą przyciski umieszczać odwrotnie niż w windowsie, ale tutaj to przeszli samych siebie... Za drugim podejściem, po roku, stwierdziłem po wtajemniczeniu się iż blender ma mnóstwo udogodnień, skrótów, wszystko bardzo sprytnie przemyślane i po zaklimatyzowaniu się interfejs staje się bardzo intuicyjny i szybki w obsłudze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4rch0n Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Hyhy tak naprawdę to sam 3ds kosztuje jakieś 9000 PLN więc jak to się mówi korzystamy z triali... Dlatego jak będę miał wolną chwile będę podchodził powoli do blendera... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Ja blendera już zainstalowałem :) ale tutków jeszcze nie przeglądałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Bardzo fajny filmik. Na sam początek jak w sam raz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...