Arreat Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 Witam. Jestem windowsowcem, wlasnie sie przesiadam na [brzydkie określenie na linuksa]a-świntucha zwanego Ubuntu 6.10 :) Potrzebne mi są sterowniki do D-Linka AirPlus 520+... dam sobie jakoś radę z konfiguracją neta i dołącze. Jak dotąd zacząłem szperać po sterowniki drukarki Canon IP2000... prosiłbym o linki, przydatne strony. I przepraszam, wiem ze był ogrom topiców, ale ... :) Wole być pewien, bo jak różne wersje na Winde i Lina, i różne instalacje dla różnych linuxow. P.S. Totalnie debilne pytanie-> pliki .gz są do mojego systemu?(te programy z neta[zapakowane]) P.S.2 Na różnych stronach piszą że "program tylko do X systemów". Czy Kubuntu, Ubuntu i jego odmiany wprowadzają jakąś różnicę, że np. Pod Ubuntu zainstalować nie mogę, a na Kubuntu już nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haquim Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 Witam. Jestem windowsowcem, wlasnie sie przesiadam na [brzydkie określenie na linuksa]a-świntucha zwanego Ubuntu 6.10 :) Potrzebne mi są sterowniki do D-Linka AirPlus 520+... dam sobie jakoś radę z konfiguracją neta i dołącze. Jak dotąd zacząłem szperać po sterowniki drukarki Canon IP2000... prosiłbym o linki, przydatne strony. I przepraszam, wiem ze był ogrom topiców, ale ... :) Wole być pewien, bo jak różne wersje na Winde i Lina, i różne instalacje dla różnych linuxow. P.S. Totalnie debilne pytanie-> pliki .gz są do mojego systemu?(te programy z neta[zapakowane]) P.S.2 Na różnych stronach piszą że "program tylko do X systemów". Czy Kubuntu, Ubuntu i jego odmiany wprowadzają jakąś różnicę, że np. Pod Ubuntu zainstalować nie mogę, a na Kubuntu już nie? Na temat ubuntu to jest najbardziej przydatne forum : http://forum.ubuntu.pl/ P.S To są archiwa zip rozpakuj sobie i zobacz co w środku PS.2 Kubuntu/Ubuntu/Xubuntu/FluxBuntu itd . róznią się domyślnym menadżerem okien odpowiednio : KDE/Gnome/XFce/FluxBox . "program tylko do X systemów". Wrzuć linka bo tak to nie wiem o co chodiz Sterowniki znajdziesz na stronach producentów sprzętu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrek Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 (edytowane) program tylko do X systemów Chodzi chyba o to, że niektóre programy uruchamiają się pod konkretnymi X-ami - Gnome, KDE itd. Różnie z tym bywa - u siebie na Gnome korzystam z amaroKa, który jest stworzony pod KDE i większych problemów nie mam. Ubuntu korzysta ze środowiska graficznego GNOME, a Kubuntu z KDE - na tym polega różnica pomiędzy tymi dwiema dystrybucjami. Edytowane 6 Listopada 2006 przez andrek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...