qans Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 witam. gdy zostaawiam na noc sciaganie jakiegos fragmoie lub czegos innego komputer sie resetuje. wiem ze sie resetuje a nie jestto wylaczenie pradu poniewaz niedawno je mialem i po wlaczeniu pradu komp sie nie wlaczyl sam. po resecie jest tylko blad programu setpoint ale to chyba nie jego wina. czy ktos wie jak moge sprawdzic co to powoduje? bluescreenow nie mam bo nie ma folderu minidump. mam nowego kompa od 3 dni po zmianie plyty: asus a8n32 sli delux , sermpon 3000+ , gefroce 7600gt 1giga ramu dysk samsung 200giga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 Automatyczne aktualizacje?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 Wątpie zeby to były aktualizacje bo ona pytają czy zrestartowac kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 radzę sprawdzić: 1. konfigurację biosu 2. zasilacza (czy nie ma skoków napięć) 3. taśm od dysków 4. pamięci (odpalić jakiś program testujący) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 A zostaw komputer na noc bez włączonego internetu, bo może ktoś ci się włamuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qans Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 w dzien komputer chodzi po 10 godzin i nic mu nie jest. nie wiem co mzoe byc zle w biosie bo nic nie robilem( zmiana botowania co najwyzej ale to gdy instalowalem winde). zasilacz raczej jest dobry bo calkiem nowy. tasma byla 3 dni temu podalczana i nic nie wskazyawlo wczesniej ze jest zle. pamiec moge sprawdzic ale prosze o podanie jakies dobrego porgramu (najklepiej zeby nie trzeba bylo wyalczac kompa). sproboje to co mowi dziuby Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 w dzien komputer chodzi po 10 godzin i nic mu nie jest. nie wiem co mzoe byc zle w biosie bo nic nie robilem( zmiana botowania co najwyzej ale to gdy instalowalem winde). zasilacz raczej jest dobry bo calkiem nowy. tasma byla 3 dni temu podalczana i nic nie wskazyawlo wczesniej ze jest zle. pamiec moge sprawdzic ale prosze o podanie jakies dobrego porgramu (najklepiej zeby nie trzeba bylo wyalczac kompa). sproboje to co mowi dziuby np. memtest http://hcidesign.com/memtest/download.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qans Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 no wiec memtest wykryl bledy. sa 2 a przed samym tesotawniem wyszkoczyl taki blad.. http://img104.imageshack.us/my.php?image=asdln7.jpg . jezeli tkos moze to niech przetlumaczy to i poie co moge zrobic ;s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 Np. u mnie aktualizacje sprawdzają się o 3 w nocy i nie pytają, czy zresetować kompa (pokazuje się napis, że za 5 czy ileś minut będzie restart i trzeba kliknąć, że nie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pabloss13 Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 tak u mnie to samo było, wyłącz auto aktualizacje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qans Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 no dobrze ale co z tym ramem? :C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banti Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 Ja bym się zastanowił nad aktualizacją biosu (jeśli to nie jest najnowszy). Mój x2 się resetował kiedy tylko mu się zachciało na tym standardowym biosie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qans Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 a jak to zrobic i co ewentualnie po tym trzeba zrobic? format czy cos ? :C przetestowalem pamiec 2 raz bo wczesniej nie wylaczalem wszystkich programow i teraz nic nie wykrywa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 W FAQ wszystko jest napisane. http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=7988 Jeśli nadal nie wiesz jak to zrobić zojrzyj do instrukcji obsługi. Aktualizacja BIOSu w płytach Asus jest banalnie prosta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...