Skocz do zawartości
qans

Reset Komputera W Nocy

Rekomendowane odpowiedzi

witam. gdy zostaawiam na noc sciaganie jakiegos fragmoie lub czegos innego komputer sie resetuje. wiem ze sie resetuje a nie jestto wylaczenie pradu poniewaz niedawno je mialem i po wlaczeniu pradu komp sie nie wlaczyl sam. po resecie jest tylko blad programu setpoint ale to chyba nie jego wina. czy ktos wie jak moge sprawdzic co to powoduje? bluescreenow nie mam bo nie ma folderu minidump. mam nowego kompa od 3 dni po zmianie plyty: asus a8n32 sli delux , sermpon 3000+ , gefroce 7600gt 1giga ramu dysk samsung 200giga

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w dzien komputer chodzi po 10 godzin i nic mu nie jest. nie wiem co mzoe byc zle w biosie bo nic nie robilem( zmiana botowania co najwyzej ale to gdy instalowalem winde). zasilacz raczej jest dobry bo calkiem nowy. tasma byla 3 dni temu podalczana i nic nie wskazyawlo wczesniej ze jest zle. pamiec moge sprawdzic ale prosze o podanie jakies dobrego porgramu (najklepiej zeby nie trzeba bylo wyalczac kompa). sproboje to co mowi dziuby

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w dzien komputer chodzi po 10 godzin i nic mu nie jest. nie wiem co mzoe byc zle w biosie bo nic nie robilem( zmiana botowania co najwyzej ale to gdy instalowalem winde). zasilacz raczej jest dobry bo calkiem nowy. tasma byla 3 dni temu podalczana i nic nie wskazyawlo wczesniej ze jest zle. pamiec moge sprawdzic ale prosze o podanie jakies dobrego porgramu (najklepiej zeby nie trzeba bylo wyalczac kompa). sproboje to co mowi dziuby

np. memtest

http://hcidesign.com/memtest/download.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi