kamerek Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 Megaworks thx 550 czy logitech z680 - wrazenia z jazdy czyli co wybrac ???? z zestawow typowo komputerowych dzwieku , prosze o opinie na temat tych dwoch , zadnych odjazdów typu proff audio za 3 tys :) najlepiej niech sie wyopwie ktos kto je slyszal Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 huehue taki to high end jak ze mnie Santa Claus :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamerek Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 tak to high end dla zestawow czysto komputerowych bo iinych nie kupisz :P takie debilne opinie to gdzie indziej jak nie miales kontaktu z tym sprzetem to sie nie odzywaj wtym topicu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 debilne ??? czlowieku Ty to nie wiesz kompletnie co to high end audio :PPPP a jak sie odezwe to ci mi zrobisz ??? :PPP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 limerro ma racje high end na jakichkolwiek pierdziawach komputerowych??? nie rozsmieszaj mnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YrC Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 high end na tych plastikowych puszkach , bueehehehe dobre - swietny kawal ;D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpEEdO Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 Bolek > High-End-Compu przeczytaj sobie topic ! Nazwa wlasna, przenosnia itd. Wsrod komputerowych glosn. te w porownaniu z reszta to: .... | Wiec skoncz pendolic i pomysl troche ! Ja spokojnie moglbym tak powiedziec porownujac moje Samsungi do tych dwoch par wymienionych w temacie ! Wracajac do topica... Hmmmm wedlug mnie lepsze beda Logitechy... Slyszalem Z-640 w Media Markt, huh rozwalily mnie normalnie... Co do Creativa to fajnie graja, ale szybko im sie bas ucina... tzn. cienkie maja suby : Ale ten zestawik 550 tez napewno da rade :D Jak wolisz ! Ja bralbym Logitecha !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kavoo Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 Wiecie co? To juz nie wiem ktory topic, w ktorym czytam rzeczy wywolujace u mnie salwe smiechu (no offence). Powiem krotko - kazdy, kto uwaza ze zwykle kolumny + wzmacniacz/amplituner to lepszy zestaw niz dedykowane glosniki komputerowe, jest KOMPLETNYM DYLETANTEM w sprawie dzwieku :P :P :P :P :P Czytalem kiedys obszerny artykul na ten temat, kumplowalem sie kiedys z kolesiem, ktory mial prawdziwego pier***ca na punkcie muzyki (i do tego mial wyksztalcenie elektroniczne) i tlumaczyl mi cala sprawe... bo tez kiedys tak jak wy tkwilem w nieswiadomosci i mialem kompa do wiezy podlaczonego. Dzwiek wytwarzany przez karte dzwiekowa ma ZUPELNIE INNA CHARAKTERYSTYKE niz np. muzyka z CD, i ZAWSZE porzadny zestaw glosnikow komputerowych bedzie go lepiej odtwarzal niz zwykle kolumny!!! Kazdy, kto twierdzi inaczej: 1. albo sie kompletnie nie zna 2. albo ma problemy ze sluchem i powinien sie udac przy najblizszej okazji do laryngologa. To tak, jakbyscie powiedzieli, ze na kolumnach Nautilus 801 (ktore kosztuja pewnie ok. 50.000 zl albo lepiej) np. Metallicy bedzie sie sluchac zdecydowanie lepiej niz na kolumnach Cervin-Vega za 5000 zl. Bo Nautilusy sa lepsze, bo maja calkowicie plaska charakterystyke w calym zakresie, bo zadne inne kolumny nie moga sie pochwalic tak niskim poziomiem znieksztalcen. BZDURA! Zapewniam was, ze na Nautilusach Metallica brzmialaby tak, ze byscie sie wyrzygali. Dlatego, ze Nautilusy to glosniki o zupelnie innej CHARAKTERYSTYCE, i sa dedykowane do odsluchu muzyki bogatej w przestrzen, z miekkimi dzwiekami - jak np. muzyki symfonicznej czy jazzowej. A Cervin-Vega robi glosniki dedykowane do odsluchu dynamicznej muzyki i duzy nacisk kladzie na niskie i wysokie tony. No, chyba ze wasze zdanie opiera sie na zalozeniu, ze im glosniej tym lepiej ROTFL. Proponuje wiec najpierw rozszerzyc swoja wiedze zanim zaczniecie cos komus polecac :wink: To tak na zasadzie informacji - nie po to aby wywolac kolejna dyskusje (ktora nota bene bylaby dla mnie bezprzedmiotowa, bo zaden wymyslony argument nie jest w stanie konkurowac z FAKTAMI). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 high end na tych plastikowych puszkach , bueehehehe dobre - swietny kawal ;DNie siedziałeś otoczony pięcioma głośnikami 70 wat i nawet nie masz pojęcia o czym mówisz ja też myślałem kiedyś że taki głośniki to takie małe nic nie warte <span style="color:red;">[ciach!]</span>a ale jak usłyszałem u kumpla "<span style="color:red;">[ciach!]</span>iane" FPS1500 to byłem pod takim wrażeniem że odrazu kupiłem sobie DTT3500 Creative. Miałem okazje słuchać tych megaworksów i poprostu wgniatają w ziemię nic tylko brać!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamerek Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 wiec panowie Limerro, Bartezjusz, Yrc w ogole nie czyataja tematów topików i powtarzaja slogany o pierdziawkach temat byl o dzwieku wsrod glosnikow komputerowych kavoo masz słuszność ja te logitechy slyszalem jeszcze jak nie bylo ich oferty na oficjalnej stronie i fakt daja przy komputerze rozne glosniki do roznych zastosowań wiadomo tak jest z wszystkim Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 Wiecie co? To juz nie wiem ktory topic, w ktorym czytam rzeczy wywolujace u mnie salwe smiechu (no offence). Powiem krotko - kazdy, kto uwaza ze zwykle kolumny + wzmacniacz/amplituner to lepszy zestaw niz dedykowane glosniki komputerowe, jest KOMPLETNYM DYLETANTEM w sprawie dzwieku :P :P :P :P :P Czytalem kiedys obszerny artykul na ten temat, kumplowalem sie kiedys z kolesiem, ktory mial prawdziwego pier***ca na punkcie muzyki (i do tego mial wyksztalcenie elektroniczne) i tlumaczyl mi cala sprawe... bo tez kiedys tak jak wy tkwilem w nieswiadomosci i mialem kompa do wiezy podlaczonego. Dzwiek wytwarzany przez karte dzwiekowa ma ZUPELNIE INNA CHARAKTERYSTYKE niz np. muzyka z CD, i ZAWSZE porzadny zestaw glosnikow komputerowych bedzie go lepiej odtwarzal niz zwykle kolumny!!! Kazdy, kto twierdzi inaczej: 1. albo sie kompletnie nie zna 2. albo ma problemy ze sluchem i powinien sie udac przy najblizszej okazji do laryngologa. To tak, jakbyscie powiedzieli, ze na kolumnach Nautilus 801 (ktore kosztuja pewnie ok. 50.000 zl albo lepiej) np. Metallicy bedzie sie sluchac zdecydowanie lepiej niz na kolumnach Cervin-Vega za 5000 zl. Bo Nautilusy sa lepsze, bo maja calkowicie plaska charakterystyke w calym zakresie, bo zadne inne kolumny nie moga sie pochwalic tak niskim poziomiem znieksztalcen. BZDURA! Zapewniam was, ze na Nautilusach Metallica brzmialaby tak, ze byscie sie wyrzygali. Dlatego, ze Nautilusy to glosniki o zupelnie innej CHARAKTERYSTYCE, i sa dedykowane do odsluchu muzyki bogatej w przestrzen, z miekkimi dzwiekami - jak np. muzyki symfonicznej czy jazzowej. A Cervin-Vega robi glosniki dedykowane do odsluchu dynamicznej muzyki i duzy nacisk kladzie na niskie i wysokie tony. No, chyba ze wasze zdanie opiera sie na zalozeniu, ze im glosniej tym lepiej ROTFL. Proponuje wiec najpierw rozszerzyc swoja wiedze zanim zaczniecie cos komus polecac :wink: To tak na zasadzie informacji - nie po to aby wywolac kolejna dyskusje (ktora nota bene bylaby dla mnie bezprzedmiotowa, bo zaden wymyslony argument nie jest w stanie konkurowac z FAKTAMI). A mozesz powiedziec na czym polega ta innosc w charakterystyce?? Rozumiem ze glosniki maja inna charakterystyke (niskie, srednie, wysokie tony) i moze tez byc jakosc wzmacniacza ale nie moge zrozumiec pod jakim wzgeledm rozni sie karta? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 wiec panowie Limerro, Bartezjusz, Yrc w ogole nie czyataja tematów topików i powtarzaja slogany o pierdziawkach temat byl o dzwieku wsrod glosnikow komputerowych kavoo masz słuszność ja te logitechy slyszalem jeszcze jak nie bylo ich oferty na oficjalnej stronie i fakt daja przy komputerze rozne glosniki do roznych zastosowań wiadomo tak jest z wszystkim kamerek -ok Twoja kasa-Twoja decyzja- przeciez zrobisz jak zechcesz ale wierz mi że za równowartosc tego za ile kupisz w/w głosniki mozna zbudowac o niebo, ba o dwa nieba lepszy system grający (np.tannoy m1x4) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 A ja przyłączam się do opinii Limerro, Bartezjusza i Yrc'a. Topic jeśli już to powinien nazywać się " high-end " .... Myślę, że te wspomniane na początku głośniki grają super ale high-end to z nich tylko reklamowy. Tak jak powiedział Bartezjusz za tą kasę można kupić głośniki dużo większe, przez to mniej praktyczniejsze i pewnie "brzydsze" ale dające o niebo większą skuteczność i lepszą jakość. Niestety "z <span style="color:red;">[ciach!]</span>a bicza nie ukręcisz". PS No offence Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 Wiecie co? To juz nie wiem ktory topic, w ktorym czytam rzeczy wywolujace u mnie salwe smiechu (no offence). Powiem krotko - kazdy, kto uwaza ze zwykle kolumny + wzmacniacz/amplituner to lepszy zestaw niz dedykowane glosniki komputerowe, jest KOMPLETNYM DYLETANTEM w sprawie dzwieku :P :P :P :P :P Czytalem kiedys obszerny artykul na ten temat, kumplowalem sie kiedys z kolesiem, ktory mial prawdziwego pier***ca na punkcie muzyki (i do tego mial wyksztalcenie elektroniczne) i tlumaczyl mi cala sprawe... bo tez kiedys tak jak wy tkwilem w nieswiadomosci i mialem kompa do wiezy podlaczonego. Dzwiek wytwarzany przez karte dzwiekowa ma ZUPELNIE INNA CHARAKTERYSTYKE niz np. muzyka z CD, i ZAWSZE porzadny zestaw glosnikow komputerowych bedzie go lepiej odtwarzal niz zwykle kolumny!!! :) No tak czyli wyjscie z porzadnej karty np. SBLive ma inna charakterystyke, niz wyjscie z CD Playera ??? no, ale powiedz mi jaka jeszcze - troche ich jest ;) Kazda karta muzyczna ma rozna charakterystyke czestotliwosciowa co zwiazane jest z jakoscia podzespolow i jej budowa. Gorsze karty muzyczne maja zawezone pasmo i wprowadzaja duze znieksztalcenia. Lepsze typu np Terratec lub chocby Audigy nie odbiegaja jednak parametrami i charakterystyka od normalnego CD Playera. Budowa urzadzen cyfrowych do przetwarzania dzwieku jest prawie taka sama: przetworniki AD/DA , filtry , czyli korekcja czestotliwosciowa, czasem DSP, wzmacniacze. A coz jesli chodzi o reprodukcje dzwieku to niestety tylko te lepsze nadaja sie do prawdziwego sluchania muzy oraz obrobki audio i moim zdaniem to czy podepniesz je do dobrych glosnikow audio, czy do typowo komputerowych z gornej polki (zakladam ta sama liczbe glosnikow) bynajmniej nie bedzie mialo znaczenia (pomijam fakt, ze kazde glosniki podbarwiaja na swoj sposob dzwiek). Co do tanszych kart to nie dziwie sie ze kiepsko wspolpracuja z lepszymi kolumnami, slychac wszystkie mankamenty kiepskiej karty ot co. Co do glosnikow komputerowych zwlaszcza ze zintegrowanym wzmacniaczem to zapewne projektowane sa w wiekszosci zeby tuszowac mankamenty i niedoskonalosci kart dzwiekowych i pewnie niezle koryguja charakterystyke czestotliwosciowa ,ktora powinna byc jak najbardziej plaska. Nalezy pamietac ze to co mile dla ucha nie znaczy zawsze WIERNIE odtworzone! " i ZAWSZE porzadny zestaw glosnikow komputerowych bedzie go lepiej odtwarzal niz zwykle kolumny!!! " Lepiej ?? Nie sadze, raczej INACZEJ !!! Choc w tej chwili zastanawiam sie skoro brzmia inaczej to jak niektore zestawy mozna uznac za zestawy audio skoro az tak sie roznia od idei audio - czyli reprodukcji jak najbardziej "przezroczystego" (czystego)brzmienia ;) Pomijajac fakt ze wiekszosc zestawow glosnikowych zawiera wzmacniacz a skupiajac sie na samych glosnikach to nie roznia sie niczym od zwyklych glosnikow audio. A co high end to mocne sforumulowanie i bynajmniej nie odnosi sie do sprzetu taniego i tym bardziej komputerowych glosnikow, ktore widzimy na polkach. Nie twierdze ze te lepsze zestawy glosnikowe do kompow Creative, Logitech, Tracer sa zle - wrecz przeciwnie:) I o co tyle burzy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamerek Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 burzy nie mialo byc chodzilo o porownanie 2 zestawow czysto komputerowych ale jak widac to za malo, musi byc dyyyyyysputa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ponury Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 Ja bym brał Mega Worksy z tego powodu iż robi je Cabridge SoundWorks (mam do tej firmy jakiś sentyment) i jest to zwykły , "niezbajerowany" zestaw. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...