humax5400 Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 Mam pytanie, jako że do tej pory posiadałem płytę główną na AGP nie interesowały mnie wogóle PCI-E. Ale teraz zmieniłem na Abit NV8 (plyta glowna na socket 754 z PCI-E) i mam pytanie: Pod gniazdami PCI-E na płycie głównej znajduje sie molex. Czy muszę do niego podłączać zasilacz ? Na e-giełdzie wyczytałem że to jest dodatkowe zasilanie PCI-E w celu poprawienia stabilności. Pozatym, mój zasilacz ma 20pin, a ta płyta wymaga 24pin... czy można go tak wetknąć ;) czy trzeba przejściówkę ? I czy jest przejściówka 20pin->24pin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=194136&hl=nv8 Napisali cos tutaj? [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=194136&hl=nv8 Napisali cos tutaj? [; Przejrzałem temat i nic tam nie pisało Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tAgAn Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 chodzilo koledze o to zebys napisal ten temat w temacie o plycie glownej :mur: :mur: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 nie wazne gdzie nie wazne jak. odpisze :] wiec nie zauwazylem jakiejkolwiek roznicy w kreceniu napieciach stabilnosci z podpietym molexem i bez jak i 24pin a 20 pin ale...jak jest to dlaczego nie podpiac :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 nie wazne gdzie nie wazne jak. odpisze :] wiec nie zauwazylem jakiejkolwiek roznicy w kreceniu napieciach stabilnosci z podpietym molexem i bez jak i 24pin a 20 pin ale...jak jest to dlaczego nie podpiac :P Mam karte Sound Blaster na PCI w tym ostatnim slocie i mi przeszkadza ten molex (jeżeli byłby podpięty) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 ja też mam no i podpiolem...najpierw molex potem karta :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...