Skocz do zawartości
Caleb

Geforce 8600 GTS / GT

Rekomendowane odpowiedzi

Gość energopol

GF8600GTS będzie kosztowac 800PLN ewentualnie +/-50 PLN w zalezności od wersji firmy.... Identycznie było z GF7600GT którego cena w ciągu roku spadła spadła o około 300PLN.... fakt ze wpływ na to miały z pewnością premiery kart serii 8 ale tak czy inaczej nawet przed ich premiera karta kosztowała około 150 PLN mniej niż w czasie gdy wchodziła na rynek.... tak samo będzie i z GF8600GTS.... Zatem nie ma co narzekac bo karta do końca roku będzie zapewne kosztowac w okoliach 700PLN....

Co do tej wydajności to odpowiedz mi prosze na pytanie dlaczego GF6800GT który ma niemal o połowe większą przepustowość od GF7600GT osiąga od niego w wiekszosc słabsze wyniki również i w wysokich rozdziakach z aktywnym AA?? Dlaczego GF6600GT w niemal kazdej sytuacji był szybszy od Radka 9800pro bez wzgledu na rozdzielczośc i detale.... Dlaczego Radek x1800GTO który miał przeciez 256-bitowa szyne i przepustowość 32gb/s był zaledwie minimalnie wydajniejszy (nawet biorac pod uwagę wysokie rozdziałki i AA) i to nie zawsze od GF7600GT ze 128-bitową szyna??

Ano dlatego ze przepustowość choć niewatpliwie wazna nie przesądza z gówy o całkowitej wydajności karty.... Co z tego że bedziesz sobie miał Radka x1950pro czy GF-a 7900GS z tą 256-bitowa szyna jak i tak nie pograsz w nowe gry w wysokich rozdziałkach z AA bo GPU będzie poprostu za słaby i ta przepustowośc nie będzie wykorzystana nawet w 50%?? Już nawet Radki x1950xtx nie radzą sobie w wysokich rozdziałkach tak super płynnie i to mimo 64gb/s przepustowości a co dopiero karty pokroju GF7900GS czy Radków x1950pro....

no niestety ale kompletne bzdury piszesz. Przez moment moznaby pomyslec jakbys pracowal w dziale marketingu nvidia :lol2:

jaki sens jest ma porownywanie kart o roznej architekturze 6800 gt gpu 350 mhz 16/6

7600 gt 12/5 540 mhz ale zmieniony wydajniejszy gpu tu tak naprawde to ulepszony szybszy gpu radzil sobie lepiej z eyecandies

w 8600 gts nedzna przepustowosc ograniczac bedzie wydajnosc karty nawet do 20%

taki 8600 gts z pamiatkami 256 bit i wyzszymi taktami z racji 0.80 gonilby 8800 gts 320 podobnie jak dzisaj to ma miejsce 7900 gs vs 7900 gt

a tak nedza nedza nedza

najlepiej wziac karte 7900 gtx zmniejszyc taktowanie pamiatek o 50% porobic testy i wtedy mozesz wypisywac swoje madrosci o braku znacenia przepustowosci

Nie bez przyczyny r600 bedzie mialo 512 bitowa szyne

a 8800 gtx 384 bit

Edytowane przez energopol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no niestety ale kompletne bzdury piszesz. Przez moment moznaby pomyslec jakbys pracowal w dziale marketingu nvidia :lol2:

jaki sens jest ma porownywanie kart o roznej architekturze 6800 gt gpu 350 mhz 16/6

7600 gt 12/5 540 mhz ale zmieniony wydajniejszy gpu tu tak naprawde to ulepszony szybszy gpu radzil sobie lepiej z eyecandies

w 8600 gts nedzna przepustowosc ograniczac bedzie wydajnosc karty nawet do 20%

taki 8600 gts z pamiatkami 256 bit i wyzszymi taktami z racji 0.80 gonilby 8800 gts 320 podobnie jak dzisaj to ma miejsce 7900 gs vs 7900 gt

a tak nedza nedza nedza

najlepiej wziac karte 7900 gtx zmniejszyc taktowanie pamiatek o 50% porobic testy i wtedy mozesz wypisywac swoje madrosci o braku znacenia przepustowosci

Nie bez przyczyny r600 bedzie mialo 512 bitowa szyne

a 8800 gtx 384 bit

Ty natomiast wręcz odwrotnie.... Wygląda na to jakbyś pracował w jakiejś sekcie albo stowarzyszeniu zagorzałych krytyków 128-bitowej szyny pamięci.... I nieważne jaką karta ma wydajnośc.... Wazne że ma te 128-bit i z urzedu jest feeeee.... Nic tylko pogratulowac takiego spojrzenia na sprawę....

Otóż to.... :lol: :lol: Sam sobie odpowiedziałes w 3 pierwszych linijkach swojej wypowiedzi.... A zatem jaki jest sens porównywania GF7900GTX i GF8600GTS czyli kart o zupełnie innej architekturze gdzie własnie GPU lepiej sobie radzi z nowszymi produkcjami....Ba-między architektura G8x a G7x jest znacznie większy przeskok niż z NV40 a G7x.... Dlatego tez GF8600GTS w wielu sytuacjach będzie sobie lepiej radzi niż GF7900GT czy GTX i to mimo mniejszej przepustowości pamięci bo w przypadku kart z serii 7 wąskim gardłem będzie GPU i wyższa przepustowośc nic im nie da Co więcej Ty przez cały czas porównujesz GF8600GTS do GF7900 twierdząc ze lepiej kupić jakiegoś GF7900 bo ma 256-bit szyne pamięci.... Tak ze mi zarzuciłes coś co sam przez cały czas dyskusji robisz....

Co do r600 i jego 512-bit szyny pamięci to jestem bardzo ciekaw w jakim stopniu zostanie ona wykorzystana.... a pozatym to jest to karta duuużo wydajniejsza od takiego GF8600GTS.... Zresztą widze ze dla Ciebie wyznacznikiem wydajnosci karty jest przepustowość pamięci....

Edytowane przez Domell

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość energopol

Ty natomiast wręcz odwrotnie.... Wygląda na to jakbyś pracował w jakiejś sekcie albo stowarzyszeniu zagorzałych krytyków 128-bitowej szyny pamięci.... I nieważne jaką karta ma wydajnośc.... Wazne że ma te 128-bit i z urzedu jest feeeee.... Nic tylko pogratulowac takiego spojrzenia na sprawę....

nie zasmiecaj tematu to nie forum polonistyczne. Licza sie konkrety testy dane. Ujadasz tylko jak maly kundelek ktore lubia duzo bezowocnie szczekac . Porob testy z gpu pokroju 7900 gtx z przepustowoscia /2 udowodnij ze sie myle. :razz:

koncz wasc wstydu oszczedz

Edytowane przez energopol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh a tak pięknie sie zapowiadało, po tych screenach które zapodał cavarr wydawać sie mogło że karta skopie tyłek 7900 GS/GT? Ale na Vr-zonie to już troche lipniej wygląda, co prawda procek A64 na 2ghz to tyle co nic także udam że tych testów nie widziałem :wink: Co do smarka 03 to albo karta rzeczywiście jest tak ,,słaba,, albo ten benchmark już za stary ;] Jakieś testy z gier by sie przydały chociaż na takim C2D lekko @ , jeżeli tak to ma wyglądać to cena też powinna być stosunkowo niska a nie jakieś kosmiczne kwoty :?

cavarr dal test 8600GTS a na vr-zonie jest test 8600GT

moim zdaniem 8600GTS jest nie oplacalny (chyba ze jego cena spadnie bardzo szybko), ale taki 8600GT/8500GT to ciekawy kasek

wynikiem w marku 03 nie ma co sie sugerowac, bo jego wynik teraz podbija znacznie sam procek...

@energopol

nie ma co sie tak bulwersowac na nV :lol:

ATi wydaje nawet x2xxx 64 bitowe :) - a gdy najlepszy produkt ma miec te 512 bit to jest dopiero zal :D

Edytowane przez DarkArrow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ceny na bank spadną 2-3 tygodnie po wejściu na rynek, a już w ogóle będzie wszystko leciało na pysk jak ati wypuści swoje cacuszka.

nawiązując do waszej rozmowy, moim zdaniem szyna to nie wszystko. zreszta nigdy nie można się kierować jednym parametrem, np co z tego ze galaxy 7300gt ma 1400pamieci skoro palit7600gs z 1000 zostawia go w tyle?inne przykłady już napisaliście(co do szyny)

gdybać to sobie można co będzie, jedno co pewne to ze obniżki będą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Domell, zastanów sie spokojnie

1. 256 bitowy kontroler jest lepszy od 128 bitowego, prawda? prawda! gdyby było inaczej i obecnie o wydajnosci kart decydowałaby głownie pixel shader czy takie tam to 8800 miałyby szyne wciąz 256bitowe. a tak mamy 320-384 bity

2. czy kontrolery 256 bitowe są ze złota czy z platyny, że Nv nie stac na ich zamontowaniew na tych kartach? a na poważnie: wie ktos jak oficjalnie NV tłumaczy fakt tej kastracji? co uniemozliwiło im pozostanie przy 256 bitach??

3. 8600 GTS pewnie bedzie mocniejszy od 7900 gs. o ile - nie wiadomo. byłoby tragedia gdyby tych 15% więcej nie dawały od kręconych 7900 gs. a pamietajmy, ze wejsie na rynek 8600 to zapewne koniec produkcji serii 7xxx

4. bez wzgledu na to o ile najmocniejsze wersje 8600 bedę lepsze od 7900, to ZAWSZE pozostanie aktualny argument o ile lepsze byłyby to karty, gdyby NV na to pozwoliła.

5. bo czy aby nie jest tak, ze 256 bitowe karty byłyby konkurencja dla 8800 gts? a to niedopuszczalne dla NV, zeby za 700-800zl klient dostał za dobry produkt

z wieloma moimi pogladami możesz sie nie zgadazac, ale nie z punktem 4. I nie ma tu znaczenia, ze ATI robi podobnie, gdyz ja wcale zwolennikiem ATI nie jestem :rolleyes:

na koniec dodam, że chciałbym sie mylic i zeby te karty pozowliły na gre na maxa w tytułach, które dławią 7900.

poczekamy, zobaczymy jak bedzie z testami w grach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ceny na bank spadną 2-3 tygodnie po wejściu na rynek, a już w ogóle będzie wszystko leciało na pysk jak ati wypuści swoje cacuszka.

2-3 tyg to na pewno nie, ale po 2 miesiącach ich cena powinna pójść o 100-150zł w dół

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam nadzieje, ze z 8600GT bedzie tak samo jak z 7600GT

7600GT byl o 10-15% wydajniejszy od 6800GS/GT - nieraz nawet wiecej...

przy 76xx ludzie tez plakali na 128 bit, a teraz to jedne z najpopularniejszych graf (m.in. w Polsce)

niech 8600GT bedzie tylko lepszy od 7900GS i zagosci u mnie w kompie :) - lecz licze jeszcze na Galaxy 8500GT@8600GT :D

Edytowane przez DarkArrow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siema Domell jak tam walka z wiatrakami??? :D Ciężko się przegryźć przez beton tego pokroju co...? :lol2:

W sumie post nie jest kierowany do mnie, ale napiszę to i owo :D

(...)

1. 256 bitowy kontroler jest lepszy od 128 bitowego, prawda? prawda! gdyby było inaczej i obecnie o wydajnosci kart decydowałaby głownie pixel shader czy takie tam to 8800 miałyby szyne wciąz 256bitowe. a tak mamy 320-384 bity (...)

Oczywiście, że jest lepszy. Przepustowości nigdy za wiele, nawet wtedy kiedy jest marnotrawiona. Dodatkowe bity idą na szybsze realizowanie AA+HDR :)

(...)

2. czy kontrolery 256 bitowe są ze złota czy z platyny, że Nv nie stac na ich zamontowaniew na tych kartach? a na poważnie: wie ktos jak oficjalnie NV tłumaczy fakt tej kastracji? co uniemozliwiło im pozostanie przy 256 bitach?? (...)

Koszty! Tu nie chodzi o to czy kontroler jest drogi czy też nie! Decydując się na kontroler o większej ilości bitów trzeba dołożyć warstw w PCB, a to już zaczyna być kosztowne, w szczególności jeśli zamierzamy wyprodukować kilka milionów takich płytek. Imo właśnie dlatego tak długo czekamy na R600 i jego 512bit. kontroler.

(...)

3. 8600 GTS pewnie bedzie mocniejszy od 7900 gs. o ile - nie wiadomo. byłoby tragedia gdyby tych 15% więcej nie dawały od kręconych 7900 gs. a pamietajmy, ze wejsie na rynek 8600 to zapewne koniec produkcji serii 7xxx (...)

Poczekajcie na oficjalne testy! Wydajność 86GT patrząc na te alfa testy jest więcej niż obiecująca. Domell to widzi, ja również, a reszta spodziewała się chyba wyników z kosmosu i ceny 500zł :huh: Niestety, ale na tym świecie nie ma prezentów, chcesz grać w wysokiej rozdziałce z AA+HDR... PŁAĆ!!! Marketingowcy od nV (jak również z AMD) wiedzą co robią i nie pozwolą na uzyskanie zaskakująco wysokich wyników na kartach mid-range z prostej przyczyny... Projekty takie jak G80 czy R600 pochłaniają nie małe stosy zielonych papierków, które muszą się zwrócić :wink:

(...)

4. bez wzgledu na to o ile najmocniejsze wersje 8600 bedę lepsze od 7900, to ZAWSZE pozostanie aktualny argument o ile lepsze byłyby to karty, gdyby NV na to pozwoliła. (...)

Nie pozwoliła, a wyjaśnienie tego faktu znajduję się powyżej :)

(...)

5. bo czy aby nie jest tak, ze 256 bitowe karty byłyby konkurencja dla 8800 gts? a to niedopuszczalne dla NV, zeby za 700-800zl klient dostał za dobry produkt (...)

Ładna puenta moich wypocin :wink:

(...)

na koniec dodam, że chciałbym sie mylic i zeby te karty pozowliły na gre na maxa w tytułach, które dławią 7900. (...)

Jestem optymistą i głęboko wierzę, że tak się stanie :) pozdro

@DarkArrow historia lubi się powtarzać i robi to częściej niż nam się wydaję :wink:

BTW. Kto wierzy w Św. Mikołaja? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wole pozostac bardzo sceptycznie nastawiony :wink: Czemu :?: Co innego IMHO jak wchodzila seria 7 - nie bylo mowione dx10 ready/friendly. No i nie sledze watku o nowych radkach...

I chcialbym niepamietac wyscigu zbrojen z czasow r9800 - fx5900

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chemiczny_ali-no niestety jest ciężko ale cóż poradzić....Niektórzy nie dadzą sobie wmówić ze Czarne jest Czarne a Białe jest Białe :lol: :wink:

nie zasmiecaj tematu to nie forum polonistyczne. Licza sie konkrety testy dane. Ujadasz tylko jak maly kundelek ktore lubia duzo bezowocnie szczekac . Porob testy z gpu pokroju 7900 gtx z przepustowoscia /2 udowodnij ze sie myle. :razz:

koncz wasc wstydu oszczedz

Wiesz?? Zamiast udawac wszechwiedzacego i proroka w jednym mógłbyś zacząć podawac jakieś konkretne argumenty a nie odpowiadac bezsensu.... Bo jak narazie to Ty chyba nie rozumiesz o co biega.... Piszesz żebym przeprowadzi jakiś bzdurny test z zaniżonymi taktami pamięci GF-a.... I po co?? Żeby się przekonac że 2 razy niższa przepustowośc negatywnie wpływa na wydajnosć karty?? Przeciez to oczywiste chyba nie?? Tylko pytanie czy ja napisałem coś takiego że NIE MA RÓŻNICY POMIEDZY 128-bitowa a 256-bitową szyna pamięci?? MNie tylko chodziło to to żete 128-bitów w nowych GF-ach 8600 nie będzie jakoś bardzo drastycznie ograniczać tej karty!! Logiczne jest ze gdyby miała 256-bit to by była wydajniejsza.... Pytanie tylkoczy aby opłacałoby się stosowac te 256-bit do takiej karty bo choć przepustowośc wzrosła by dwukrotnie to wydajnośc zapewne o MAX 20% i to tylko w wysokich rozdziałkach.... Dlatego też najpierw się dobrze zastanów o co Ci chodzi a potem się wypowiadaj....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kocham was ludzie:*:* uwielbiam wszystkich proroków, mesjaszów, wróżbitów, czarnoksiężników którzy nagminnie przed premiera karty snuja swoje przepowiednie....nie możecie poczekać? możemy porozmawiac o architekturze, czy dx10 bedzie grywalny na tych kartach, o poborze mocy i przedstawianych chlodzeniach. Mozemy spekulowac uzywac trybu przypuszczajacego!!!!

Ale wiekszosc z was odrazu pisze CENA TAKA I TAKA, WYDAJNOSC TAKA I TAKA:D

ps. tak jest zawsze przed premiera:D i za to was kocham bo mam ubaw po pachy:D ja tam wole jednak poczekac niz snuc domysly:). No chyba ze kazdy z was pracuje lub ma wojka w NV:P wtedy zwracam honor:)

Edytowane przez HeatheN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Ludwiczek

@HeatheN cena jest podana i ja podziękuję nie jestem aż tak biedny lub oszczędny i będę wolał dołożyć te 200zł do GS'a by mieć 2 razy więcej potoków i ponad 2 razy większą przepustowość. Teraz z resztą mam 79GS więc przesiadka z niego na 8600 po prostu dla samego DX10 wątpię by mi się opłaciła. A wydajność można przewidzieć i jeżeli te testy są prawdziwe to tzn ECOw przeciwieństwie do 8800gts za dobre nie będzie no chyba, że za pół roku cena odpowiednio spadnie. Oczywiście zawsze może się coś zdarzyć jak wersje z lepszymi pamięciami na takie rzeczy wróżek nie ma.

HeatheN ubaw z czego? Z ludzi używających mózgów do przewidzenia możliwości w nie dalekiej przyszłości? To nie jest wróżenie a bardziej matematyka :wink:

PS oczywiście nie wmów sobie, że ja Ci obiecuję, że będzie tak jak mówię bo to są oczywiście przypuszczenia a na ile prawdziwe to się okaże po premierze kart.

Edytowane przez Ludwiczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość energopol

@HeatheN cena jest podana i ja podziękuję nie jestem aż tak biedny lub oszczędny i będę wolał dołożyć te 200zł do GS'a by mieć 2 razy więcej potoków i ponad 2 razy większą przepustowość. Teraz z resztą mam 79GS więc przesiadka z niego na 8600 po prostu dla samego DX10 wątpię by mi się opłaciła. A wydajność można przewidzieć i jeżeli te testy są prawdziwe to tzn ECOw przeciwieństwie do 8800gts za dobre nie będzie no chyba, że za pół roku cena odpowiednio spadnie. Oczywiście zawsze może się coś zdarzyć jak wersje z lepszymi pamięciami na takie rzeczy wróżek nie ma.

HeatheN ubaw z czego? Z ludzi używających mózgów do przewidzenia możliwości w nie dalekiej przyszłości? To nie jest wróżenie a bardziej matematyka :wink:

PS oczywiście nie wmów sobie, że ja Ci obiecuję, że będzie tak jak mówię bo to są oczywiście przypuszczenia a na ile prawdziwe to się okaże po premierze kart.

8600 gt i nizej jest przeznaczony dla ( grupa docelowa )

1. Plebs

2. Gimazjalisci, licealisci + male szczuny z podstawowki zebrzacy od rodzicow na nowa karte graficzna do nauki

3. Ludzi otepialych

4. Istot ktore chca ale nie musza i jak bedzie nedza fx to rozpaczac nie beda - ot taka skonnosc do wyleszczania sie

5. Ludzi skapych ktorzy za 300zl by sie pochlastali

6, Roznej masci lamerszczyzny

7. Klienteli roznej masci vobis supermarketow wiejskich sklepow komputerowych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
Jak kiedyś szukałem grafy dla siebie, to przeszukałem kilka tematów na forum, gdzie opisano wrażenia z użytkowania, testy etc. Teraz to powstają tematy na 1/2 roku przed wyjściem sprzętu i kilkadziesiąt stron offtopa :/

Takie tematy powinny być otwierane jako news i zaraz ZAMYKANE, poczym ponownie udostępnione do dyskusji w dniu wejścia sprzętu na sklepy nie wcześniej.

Czekam na dowody rzeczowe, wtedy będę skazany na zakup/lub nie.

pzd

Edytowane przez jurek911

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

energopol

Forum natomiast nie jest przeznaczone najwyrazniej dla twojej osoby wiec jesli za 2 tygodnie sie nie pojawisz to jednego trolla mniej.

all

Ogranicze sie do krotkiego komunikatu - :dontfeedtrolls:

Jesli pojawi sie jakis nowy luser pieprzacy jak polamany - raport.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba tego nie było tak więc zapodaje linka to jednej stronki gdzie znajdują się informacje odnośnie wydajności GF8600GTS/GT i GF8500GT.... Tekst jest po francusku ale po przetłumaczeniu go w Google moznaby wywnioskowac z niego to że na tym samym kompie na którym GF8800GTX wyciaga 11900 pkt w 3D marku 06, GF8600GTS osiaga około 7000pkt, GF8600GT około 5800pkt a GF8500GT około 2800pkt.... Wychodzi na to ze GF8600GTS osiąga wynik identyczny z Radeonem x1950xtx a wersja GF8600GT jest szybsza od GF7950GT.... Jeśli chodzi o wynik GF8500GT to wygląda na to ze układ ten nie jest tym samym co zastosowany w GF8600 lub moze ten sam ale z nieaktywnymi Shaderami itp.

A oto link.

http://www.hardware.fr/news/8684/cebit-per...-8600-8500.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Domell

8500 miał być obcięty jeszcze bardziej z shaderów. Z tego co pamiętam do do 42, gdy 8600 mają 64. No i 8500GT ma DDR2, dlatego wynik taki niski. Za to wyniki 8600 są całkiem obiecujące ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taka sama sytuaja miala miejsce przy wyjsciu 7600gt. Nowy mid od Nv jest tak samo wydajny, jak najlepsza karta od ati, ale poprzedniej generacji(x850xt) . Mysle, ze tutaj mozemy spodziewac sie tego samego.

Chociaz i tak 8600gts to wedlug "specjalistow" shit bo ma 128bit, to co, ze nawet testow nie ma :D

Edytowane przez qbec

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Domell

8500 miał być obcięty jeszcze bardziej z shaderów. Z tego co pamiętam do do 42, gdy 8600 mają 64. No i 8500GT ma DDR2, dlatego wynik taki niski. Za to wyniki 8600 są całkiem obiecujące ;)

Jesli juz to 48 Shaderów albo 32 Shadery.... Choć wydaje mi się ze jest to raczej 48 Shaderów a tak słaba wydajnosc jest również spowodowana niskim (450mhz) taktem rdzenia i słabymi już na dzisiejsze czasy pamięciami DDR2.... Ciekawe ile ma TMU i jednostek ROP.... Aha i układ zastosowany w GF8500GT wyglada na ten który będzie siedział w GF8300 czyli G86....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

all :arrow: brzywa = troll

CYA mreko crysis energopol ect....

Ku*** cały temat mi ten YeŁoP zawalił bzdurami <_< Nie możecie jakoś typa usadzić ? Bo jego 8 bitowa szyna danych chyba juz się zapełniła i gośc zapętlił się w swoich teoriach.

A btw, wydajność 8600GTS na poziomie kręconego 79GS to nie jest źle ale bez rewelki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A btw, wydajność 8600GTS na poziomie kręconego 79GS to nie jest źle ale bez rewelki.

No właśnie całe jej ,,piękno,, polega na tym że na stock jest lepsza/taka sama jak 7900GS OC, a przecież 86GTS też sie podkręci i wtedy 7900GS zacznie lekko odstawać :wink:

Edytowane przez Fredek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fredek a co bys chcial z tego 8500GT :) jak to jest w pewnym sensie nastepca 7600GS :]

z linka zabojadow wynika ze 8500- to przemianowany 8200

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie całe jej ,,piękno,, polega na tym że na stock jest lepsza/taka sama jak 7900GS OC, a przecież 86GTS też sie podkręci i wtedy 7900GS zacznie lekko odstawać :wink:

A z twojego portfela 350-400 zł mniej będzie wystawać :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A z twojego portfela 350-400 zł mniej będzie wystawać icon_wink_smile.gif

No też prawda z tym że cena GF-ów 8600 powinna sie wyklarować, zresztą jednoznacznie nie podano ile sobie za nią będą wołać :wink:

Edytowane przez Fredek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi