Skocz do zawartości
Caleb

Geforce 8600 GTS / GT

Rekomendowane odpowiedzi

zalezy co ustawisz, Ja mam "Wysoka jakosc" o wiele plynniej chodza gry, a an dodatek o wiele lepiej wygladaja, ale jak sie jest slepym to roznicy w poszarpaniu modali sien ie zoabczy :D

Równiez mam ustawiona wysokoa jakosc. Widoczie bardzo chciałeś zobaczyc coś czego tak naparwde nie ma. Alez nieeeee zwracam honor w Stalkerze mam 1 klatke więcej! W TDU zmian nie uświadczylem. Za to w 3Dmarku05 istna orgia ~50 pkt z 9200 na 9250. Lepszy wygląd? Nie wiem na czym dokladnie opierasz swoje stwierdzenie (na oko?). Hurrra nareszczie genialne stery! Edytowane przez -Caleb-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Równiez mam ustawiona wysokoa jakosc. Widoczie bardzo chciałeś zobaczyc coś czego tak naparwde nie ma. Alez nieeeee zwracam honor w Stalkerze mam 1 klatke więcej! W TDU zmian nie uświadczylem. Za to w 3Dmarku05 istna orgia ~50 pkt z 9200 na 9250. Lepszy wygląd? Nie wiem na czym dokladnie opierasz swoje stwierdzenie (na oko?). Hurrra nareszczie genialne stery!

heheh, a jaki monitor masz? i jaka rozdzielczosc odpalasz

Ponadrto ludzie pisza , ze niektorzy wogule nie zaowazaja roznicy, a niektorzy widza wielka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W cale nie. Ten Gt nie ma obslugi HDCP i tylko to odroznia te karty. Imo nie oplca sie wydawac 300zl dodatkowo za jakies smieszne hdcp i najlepiej brac tamtego gt bo dorownuje gtsom w wydajnosci i jest 300zl tansze

Niestety sie mylisz, sięgnij do żródła, a sie przekonasz. Karta nie ma HDCP, ale ma standardowe taktowanie GT.

Asus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heheh, a jaki monitor masz? i jaka rozdzielczosc odpalasz

Mitsubishi DiamondPro 930SB - na co dzień 1280x1024 85-100 HZ CRT

Ponadrto ludzie pisza , ze niektorzy wogule nie zaowazaja roznicy, a niektorzy widza wielka.

Ja oceniam fakty - w tym wypadku wzrost wydajności jest marginalny (93.71 --> 165.01). Nie wiem jak mozliwe jest zeby dwie osoby z bardzo zbliżonym samym sprzetem odnotowaly wieksze roznice na tych samych sterach. System mam nowiutki więc zamuła nie wchodzi w gre.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mitsubishi DiamondPro 930SB - na co dzień 1280x1024 85-100 HZ CRT

Ja oceniam fakty - w tym wypadku wzrost wydajności jest marginalny (93.71 --> 165.01). Nie wiem jak mozliwe jest zeby dwie osoby z bardzo zbliżonym samym sprzetem odnotowaly wieksze roznice na tych samych sterach. System mam nowiutki więc zamuła nie wchodzi w gre.

ja mam 100.95 stery,a uzywalem 93. czy jakis tam numerow orginalnych z plytki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pare dni temu tez byly ;)

Ale ten sklep to jest wielki LOL 110% szybsza od 7600gs :D Chyba w 3dmarku i od niekreconego 400/800 :)

Kurcze ale takiego 8600gt to bym chcial ;)

Firmowe zegary 650/1700 i fajne chlodzenie szkoda , ze u nas pewnie nigdy nie bedzie dostepny:

http://www.vr-zone.com/?i=4905

Edytowane przez Michaelius

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie bedzie 8800GS:

The initial release notes for the NVIDIA ForceWare 158 Driver had a typo that referenced a product that does not, and will not exist. NVIDIA has no plans to release a GeForce 8800 GS. We have corrected the mistake and will be replacing the document on our website.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co wy gadacie z tym dx 10 , juz czytac sie tego nie da . seria fx-ow cala miala skopane dx9 , od najslabszego do najmocniejszego modelu . a w przypadku kart 8000 najmocniejsze modele powinny sobie z tym radzic , a 8600 jest slaby ogolnie i dx10 nie ma nic do tego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zamierzam niedlugo zmienic komputer (za jakis miesiac, po maturach)i chcialbym sie dowiedziec czy warto kupowac karte gf8600gt. graczem nie jestem, ale czasami lubie odpalic jakas gre dla odprezenia. upgrade bedzie i tak wystarczajaco mocny, jako ze obecnie mam gf2 mx 400 64mb juz szosty rok.

kiedy mozna sie spodziewac oferty ati i czy warto na nia czekac? ew. zapowiadaja sie jakies zmiany na rynku kart graficznych w najblizszym czasie? (na gf8600 czekalem od grudnia wiec kolejny miesiac dzuo mi nie robi roznicy)

zalezy mi tez troche na tym (choc nie jest to jakis szczegolny priorytet), aby sprzet byl w miare cichy.

edit: co do dx10 o ktorym mowa wyzej

w dx <= 9 implementacja nie musiala byc kompletna, wystarczyly bity kompatybilnosci, natomiast wraz z wprowadzeniem dx10 implementacja musi byc pelna, wiec sytuacja nie musi sie powtarzac

edit2: aha, zalezy mi tez na wspomaganiu HD

Edytowane przez mjaniszewski2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Michaelus - no przeciez dobrze napisali, zawsze sie porownuje do referencyjnych kart (oficjalnie wg. nvidii niema nawet 7600GS ala Galaxy). Duzo osob kupuje zwyklego 7600GS bo nie wie nawet ze sa te lepsze. Tak samo kupuja 7600GT. Ten kto zna modele O/C czy jak Galaxy Zalmany to sobie kupi.

Tak czy siak dzieje sie, ciekawe generalnie kiedy ATI w koncu pusci swoje karty. z Seria x1000 - mimo ze dobra (bp.1650XT) - zwalil z cenami kart (za drogie!) :/

Edytowane przez zonepc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albo coś dziwny ten test na e-giełdzie albo 8600GTS jest tak słaby, dostaje baty niemal w każdej grze od 7900GS....ale coś chyba tu jest nie tak bo w na jednym z wykresów w CoH 8800GTS dostaje po doopie od 7900GS :lol:

Bo na egieldzie jest porzadny 7900gs od galaxy z bazowymi taktami 600/1600 a nie referencyjny zlom :) Jestem zaskoczony , ze tak dobrze gts sobie radzi w takim porownaniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym artykule na egielda.com.pl jest dość przystepnie napisane o DX10 i o różnicach względem starszej architeORT: ORT: ORT: ktury. Pisze tam też coś takiego, że karty z serii 8xxx muszą mieć jakieś 3 razy wiecej jednostek zunifikowanych, aby dorównać starszym wersjom. Nie wiem ile w tym prawdy, ale wychodzi na to, że taki 8600GT to odpowiednik 7600GT? W każdym razie ja tą kartę tak kwalifikuję, jako następcę 7600GT, z tym, że jej cena podchodzi pod tańsze 7900GS. Zastanawiałem sie trochę czy nie sprawic sobie 8600GT Gigabyte za ~500 zł (w zestawie pełna wersja Supreme Commander, czyli gry, którą chciałbym kiedyś kupić, a kosztuje ~60 zł). Uznałem jednak, że lepiej będzie nie pakować się w nieznane i wezmę albo 7600GS DDRIII albo najtańszą 7900GS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ja dobrze widzę czy 8600 GTS jest o ponad połowę wolniejszy w niektórych grach od 88 GTS 320/320 ? Z tego wnioskuje że przerzucenie się na 8600 GT mija się z celem ,a GTS dało by mi niewielkiego kopa. Różnica w cenie pomiędzy 86 a 88 GTS jest jednak mniejsza. Czyżby 8800 GTS 320 był najbardziej opłacalnym wyborem w stosunku cena/jakość. Poważnie myślę czy aby nie sprzedać mojego radka i łyknąć tego 88 od Asusa. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powtorzę się, ale tak BTW teraz do niezdecydowanych IMHO 8600GT można sobie darować. A dlaczego? Bo to 128 bitowy, propagandowy kastrat z DX10. Przecież to się kupy nie trzyma! Lepiej poczekać na odpowiedź Amd/Ati i karty z prawdziwego zdarzenia, a przede wszystkim na testy w grach z DX10. Nie ma co w ciemno brać 8600GT, bo to może okazać się kupą poprostu (tak jak seria GF FX). Chcesz żałować? To kup tą kartę nawet dziś, tylko żali nie wylewaj później .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powtorzę się, ale tak BTW teraz do niezdecydowanych IMHO 8600GT można sobie darować. A dlaczego? Bo to 128 bitowy, propagandowy kastrat z DX10. Przecież to się kupy nie trzyma! Lepiej poczekać na odpowiedź Amd/Ati i karty z prawdziwego zdarzenia, a przede wszystkim na testy w grach z DX10. Nie ma co w ciemno brać 8600GT, bo to może okazać się kupą poprostu (tak jak seria GF FX). Chcesz żałować? To kup tą kartę nawet dziś, tylko żali nie wylewaj później .

Gadasz bzdury bo kupiłeś 7900 GS a teraz wyszedł jej następca, tańszy na dodatek i żal ci tyłek ściska. WG mnie 450 zł za 8600 GT nie jest źle. Tak się składa że jakbyś kupowałteraz kompa tak jak ja kupuje to pewnie byś się zastanawiałnad 8600 GT/GTS właśnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gadasz bzdury bo kupiłeś 7900 GS a teraz wyszedł jej następca, tańszy na dodatek i żal ci tyłek ściska. WG mnie 450 zł za 8600 GT nie jest źle. Tak się składa że jakbyś kupowałteraz kompa tak jak ja kupuje to pewnie byś się zastanawiałnad 8600 GT/GTS właśnie.

zdaje ci sie, ja k wyjda porzadne testy bez referencyjnych kart. A referencyjny 7900gs ma 450/1320. A galaxy ma 600/1600. A te testy pokazuja krecona 8600gts przeciwko referencyjnemu 7900gs i jeszcze w nicch przegrywa wn iektorych. Widze ze ci zrobila propaganda wode z mozgu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

-----------

3Dmark06

Radeon HD 2600XT - 5760 marks

GeForce 8600GTS - 5900 marks

3Dmark05

Radeon HD 2600XT - 11652 marks

GeForce 8600GTS - 11500 marks

FEAR (1600x1200)

Radeon HD 2600XT - 29 fps

GeForce 8600GTS - 29 fps

-----------

:lol: wyniki wzialem z Beyond3D

jednym slowem drugi crap ^^

Edytowane przez DarkArrow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O tak, tak. Jaki to następca? W czym? Do czego? Z tą szyną 128 bitów? Nie bądź śmieszny. Nawet nie chciałbym się zamienić za 8600GT. Więc przestań pisać takie głupoty. Widziałeś testy tychże kart, albo inaczej, czy grałeś już w jakąś grę z DX10 na tej pr0 karcie? To jest marketingowy bubel pociskany ludziom, taki wstrząs dla mas. I jeżeli ciebie ten wstrząs ogarnął, to szczerze ci współczuje. Tylko później nie wylewaj na forum żali, że Crysis chodzi źle, na twojej pr0 karcie.

-----------

3Dmark06

Radeon HD 2600XT - 5760 marks

GeForce 8600GTS - 5900 marks

3Dmark05

Radeon HD 2600XT - 11652 marks

GeForce 8600GTS - 11500 marks

FEAR (1600x1200)

Radeon HD 2600XT - 29 fps

GeForce 8600GTS - 29 fps

-----------

:lol: wyniki wzialem z Beyond3D

jednym slowem drugi crap ^^

A to ci ciekawe. No to widzę, ładne te karty nam się zapowiadają :|/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O tak, tak. Jaki to następca? W czym? Do czego? Z tą szyną 128 bitów? Nie bądź śmieszny. Nawet nie chciałbym się zamienić za 8600GT. Więc przestań pisać takie głupoty. Widziałeś testy tychże kart, albo inaczej, czy grałeś już w jakąś grę z DX10 na tej pr0 karcie? To jest marketingowy bubel pociskany ludziom, taki wstrząs dla mas. I jeżeli ciebie ten wstrząs ogarnął, to szczerze ci współczuje. Tylko później nie wylewaj na forum żali, że Crysis chodzi źle, na twojej pr0 karcie.

Szyna akurat nie jest największą wadą tej karty...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz odpusccie z ta szyna. Na egieldzie jest napisane czemu jest taka a nie np wolne pamieci 256 bit. Problem jest taki jak z radkiem 1650xt niezle karty z kompletnie walnieta cena. Chociaz 7600gts wedlug skapca mozna miec za 700-710 zeta jeszcze 100 w dol i bedzie ok.

Kuszace sa te gigabyty z pasywnym chlodzeniem (jakby tam wrzucic fandera na ten radiotor byloby wesolo :D )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nastepca to nie karta w tej samej cenie czy o takiej samej wydajnosci. Dla 6800GT czy ULTRA nastepca nie byl 7600GT a 7900GT/GTX czy cos kolo tego. Seria 8600 jest dla ludzi ktorzy chca sie przesiasc z 7600 lub czegos wolniejszego na nowsza i szybsza karte a ze cena jest zaporowa to wydaje sie ze ma zastapic 7900. Trzeba poczekac az cena za 8600 GTS spadnie do pziomu 500-550 i dopiero w takiej sytuacji mozna sie powaznie zastanawiac na kupnem. Lepiej kupic teraz wydajniejszego 7900GS i zaoszczedzic z 200 zeta a jak sie pokaza gry na DX10 i to w ilosci wiecej niz 1-3 sztuki to sie sprzeda 7900 i kupi cos odpowiedniego do sytuacji :wink: pamietajac ze mamy 200 zeta zaoszczedzone i mozna kupic cos drozszego :wink:

Edytowane przez gof

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to ci ciekawe. No to widzę, ładne te karty nam się zapowiadają :|/

A widziałeś tabelki z wynikami wrzucone przez Caleba na poprzedniej stronie. GF 8600 kopie tyłki starym GF 7900 GS w nieco nowszych grach. A z czasem to się będzie pogłębiać.Im nowsze gry i nowsze efekty tym bardziej przestarzały GF 7 będzie bardziej zostawał w tyle. Taka kolej rzeczy. A co z tego że ma 256 bitową szynę skoro i tak nie będziesz na nim grał w 1600 na 1200 z AA ta karta ma zbyt słaby GPU na to i pamięć choćby miała 512 bitów by nie pomogła.Tak to jest z kompami musisz się pogodzić z tym że jest już nowsza karta z DX 10 a twoja nie obsługuje tego. A gierki optymalizowane pod DX 10 będą napewno dużo lepiej chodzić. Poza tym to ty się teraz rozżalasz że jest już DX 10 i próbujesz oczernić wszystkie karty na tym oparte. Bo tego nie masz.Proste

Edytowane przez Jonny2003

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi