CzArNy` Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 (edytowane) no bo prawda jest taka, ze ceny graf z serii 7 leca w dol tak, ze szok ale to nie zmienia faktu, ze 8500/8600 za ta cene sa lipne... niech ceny serii 7 jeszcze bardziej spadna to nikt nie bedzie kupowal nowych "wypasow" - mowa o 8500/8600 zreszta to nawet teraz widac na allegro jak sie sprzedaja "nowosci" chce kto wydajna grafe pod dx 9 i przypuszczalnie pod dx 10 to jest jeden sensowny i w miare tani wybor - 8800GTS 320MB EOT Edytowane 29 Kwietnia 2007 przez DarkArrow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 (edytowane) Przestancie juz psioczyc!!!Robi sie z tego tematu syf, pokroju wojny amd vs.intel.Juz chyba jasno bylo powiedziane co jest lepsze,a tu walkowane jest non stop jedno.Poczekamy na stery i moze bedzie lepiej a moze nie,to sie zobaczy.Co niektorzy juz wiedza ze karta jest g... warta i niech zajma sie kreceniem swojej,a nie robic b...del. Tak naprawde nic sie nie wnosi do tego tematu,tylko sprzeczki. Edytowane 29 Kwietnia 2007 przez grzeg255 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 (edytowane) Za rok to wyjdzie Alan Wake którego będzie można odpalić tylko na directX 10,directX 9 nie jest przewidziany,wole 800x600 i low niż nic :D :unsure:.wcale nie zdziwiłbym się gdyby gry pisane pod directX10 lepiej chodziły w trybie directX 10 na 8600GT niż w trybie directx 9 na GF 7900GS.Oczywiście mowa tu o rozdziałkach rzędu 800x600,1024x768 detale low,medium,powyżej tych ustawień posiadacze GF 8600GT oraz GF 7900GS raczej mogą sobie pomażyć o płynnej grze :DA gdzie to wyczytales bo oficjalne stanowiska jest takie Alan Wake release date is 12/31/2007 with unknown system requirements nastepny wrozy z fusow A to genaral FAq ze strony Alan Wake Nothing is certain about the specifications but you will need Windows Vista and a fairly high spec PC. Remedy have showcased Alan Wake running smoothly on an Intel Core 2 Quad system overclocked at 3.73Ghz with a GeForce 7900GTX http://www.alanwake.com/forum/showthread.php?t=1055 :mur: :mur: Edytowane 29 Kwietnia 2007 przez ChrisG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jonny2003 Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 no bo prawda jest taka, ze ceny graf z serii 7 leca w dol tak, ze szok ale to nie zmienia faktu, ze 8500/8600 za ta cene sa lipne... niech ceny serii 7 jeszcze bardziej spadna to nikt nie bedzie kupowal nowych "wypasow" - mowa o 8500/8600 zreszta to nawet teraz widac na allegro jak sie sprzedaja "nowosci" chce kto wydajna grafe pod dx 9 i przypuszczalnie pod dx 10 to jest jeden sensowny i w miare tani wybor - 8800GTS 320MB EOT http://allegro.pl/item187075986_msi_8600gt..._gt_cicha_.html Tak sie sprzedają. Natomiast GF 7900 GS prawie już wcale więc nie ściemniaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 A gdzie to wyczytales bo oficjalne stanowiska jest takie Alan Wake release date is 12/31/2007 with unknown system requirements nastepny wrozy z fusow nie ważne gdzie nie pamiętam,Alan Wake ma być only directX 10 :wink: po googluj to może znajdziesz taki news Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 (edytowane) http://allegro.pl/item187075986_msi_8600gt..._gt_cicha_.html Tak sie sprzedają. Natomiast GF 7900 GS prawie już wcale więc nie ściemniaj Super, tylko nikt z tego forum nie bralby pasywnej karty z mysla o OC chyba bo tylko w tym przypadku mozna myslec o 8600GT, na allegro kupuja w wiekszosci ludziska dla ktorych 8 jest wieksze od 7 i tylko to sie liczy. Wiesz to tak jak moj kolega z pracy, posiadacz 9550 z 256ram bo 256 to jest wogole max i nie moglem mu przetlumaczyc zeby wziol 6800GT z 256ram bo on twierdzil ze nie bedzie roznicy ! A windowsa to on juz zainstalowac nie potrafi. No i tacy znawcy zlapia sie nawet na 8500GT. Edytowane 29 Kwietnia 2007 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Johnny jak Ci powiem, ze gadasz jak polamany z przyczyn dla mnie niezrozumialych to tez powiesz, ze jecze bo mam stara karte? Pewnie w ogole czekalem na R600 skoro mam ATI w laptopie i dlatego nowa NV krytykuje :D Mam nieodparte wrazenie, ze ten watek nadaje sie do solidnego czyszczenia i wklepania pare procentow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jonny2003 Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Super, tylko nikt z tego forum nie bralby pasywnej karty z mysla o OC chyba bo tylko w tym przypadku mozna myslec o 8600GT, na allegro kupuja w wiekszosci ludziska dla ktorych 8 jest wieksze od 7 i tylko to sie liczy. Wiesz to tak jak moj kolega z pracy, 9550 z 256ram bo 256 to jest wogole max i nie moglem mu przetlumaczyc zeby wziol 6800GT z 256ram bo on twierdzil ze nie bedzie roznicy ! To sobie wejdź na allegro i zobacz ile sie sprzedaje teraz tych kart różnych modeli i zestaw z GF 7900 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wojtassss Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 (edytowane) Pisałem o "watach" nie ze względu na globalne ocieplenie. To dla tych którzy nie potrafią przeboleć, że za swoją 7900 zapłacili jeszcze niedawno kupę kasy, a teraz lądują z ręką w nocniku. Nie chodzi też o pogoń za nowinkami.... Dlaczego - tak najzwyczajniej - poprostu - miałbym kupić towar ktory niedługo stanie się przetermionowany? Bzdurą też jest mówienie, że 7900 mniej mocy potrzebuje w idle - bo przecież chodzi o tmp w 3d. Niezaprzeczalne jest że 7900GS jest duużo wydajnieszą kartą - na dzień dzisiejszy. Natomiast po wejściu dx10 różnica będzie taka jak w przypadku fx5950 i 6600 Dlatego porównywanie tych kart i pisanie o bezsensowności kupowania tej karty, argumentując to podobną ceną....jest żenujące. Poprostu nie wszyscy kupują karty dla wyższego wyniku w 3dmark 2005 i 6 Edytowane 29 Kwietnia 2007 przez wojtassss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Bzdurą też jest mówienie, że 7900 mniej mocy potrzebuje w idle - bo przecież chodzi o tmp w 3d.Powiem tyle - Xbitlabs.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 "Niezaprzeczalne jest że 7900GS jest duużo wydajnieszą kartą - na dzień dzisiejszy. Nie sądzę też, że nawet po wejściu dx10 dużo się zmieni." Niezaprzeczalnie sobie przeczysz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wojtassss Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 (edytowane) w chwili kedy to pisałeś wyedytowalem i zmieniłem swój post chodziło mi o: Bzdurą też jest mówienie, że 7900 mniej mocy potrzebuje w idle - bo przecież chodzi o tmp w 3d. Niezaprzeczalne jest że 7900GS jest duużo wydajnieszą kartą - na dzień dzisiejszy. Natomiast po wejściu dx10 różnica będzie taka jak w przypadku fx5950 i 6600 Choć lepiej to porównać do ti 4800 i fx 5600 - jeśli wiesz co mam na myśli Edytowane 29 Kwietnia 2007 przez wojtassss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Poprostu nie wszyscy kupują karty dla wyższego wyniku w 3dmark 2005 i 6 Akurat do markow ta karta jest jak zloto.Na dniach podciagne proca,zmienie chlodziwo na grafie i jazda.13000 w 3dmarku05 powinno byc :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Po pierwsze i FX i 6600 obslugiwaly 9.0 wiec tu pierwszy blad porownania bo 79 i 86 obsluguja rozne wersje DX. Po drugie FX byl pierwsza karta nV z 9.0 i co z tego wyszlo? A 86GT tez jest taka. Po trzecie SKAD WIESZ ze bedzie taka roznica? Testowales juz w DX10 wszystkie mozliwe karty? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wojtassss Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 (edytowane) Po pierwsze i FX i 6600 obslugiwaly 9.0 wiec tu pierwszy blad porownania bo 79 i 86 obsluguja rozne wersje DX. Po drugie FX byl pierwsza karta nV z 9.0 i co z tego wyszlo? A 86GT tez jest taka. Po trzecie SKAD WIESZ ze bedzie taka roznica? Testowales juz w DX10 wszystkie mozliwe karty? :lol: dlatego niżej napisałem że lepszym porównaniem jest tit4800 i fx5600 Testować nie musiałem, poprostu rozczerowalem się kiedyś niemogąc odpalić bf2 na tit 4800 czasem zamiast łapać za słówka skup się nad konstruktywną odpowiedzią Edytowane 29 Kwietnia 2007 przez wojtassss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kinio Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 (edytowane) Dlaczego - tak najzwyczajniej - poprostu - miałbym kupić towar ktory niedługo stanie się przetermionowany? Niezaprzeczalne jest że 7900GS jest duużo wydajnieszą kartą - na dzień dzisiejszy. Natomiast po wejściu dx10 różnica będzie taka jak w przypadku fx5950 i 6600 Dlatego porównywanie tych kart i pisanie o bezsensowności kupowania tej karty, argumentując to podobną ceną....jest żenujące. Poprostu nie wszyscy kupują karty dla wyższego wyniku w 3dmark 2005 i 6 Ten towar to będzie przeterminowany, ale dopiero za dwa lata, co i tak nie ma znaczenia bo do tego czasu pewnie będzie już DX11 albo i wyżej. Jak chcesz porównywać te karty w DX10 skoro 7900 go nie obsługuje ? przywoływanie fx5950 i 6600 jest bez sensu. Kupując i porównując karty ludzie kierują się cena, wyznaczają jakiś pułap i starają sie wybrać najwydajniejszą, więc rozmowa o cenie jest jak najbardziej na miejscu. Natomiast jedynym tytułem w którym 8600 może sie wykazać jest 3dmark, więc chyba nie wiesz co piszesz. Masz dzisiaj swój dzień, co zdanie to złota myśl. Edytowane 29 Kwietnia 2007 przez Kinio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Data wydania BF2 - polowa 2005 roku, premiera GF4 Ti zdaje sie ze 2001/2002 czyli po trzech latach pojawila sie gra ktorej nie mozna bylo odpalic ;) Nie chce Cie martwic, ale bardzo szczerze watpie, ba, WIEM :lol: ze zadna gra ktora pojawi sie za trzy lata nie bedzie grywalna na GF86GT - zagraj w Obliviona na FX5600... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wojtassss Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 (edytowane) Ten towar to będzie przeterminowany, ale dopiero za dwa lata, co i tak nie ma znaczenia bo do tego czasu pewnie będzie już DX11 albo i wyżej. Jak chcesz porównywać te karty w DX10 skoro 7900 go nie obsługuje ? przywoływanie fx5950 i 6600 jest bez sensu. Kupując i porównując karty ludzie kierują się cena, wyznaczają jakiś pułap i starają sie wybrać najwydajniejszą, więc rozmowa o cenie jest jak najbardziej na miejscu. Natomiast jedynym tytułem w którym 8600 może sie wykazać jest 3dmark, więc chyba nie wiesz co piszesz. Masz dzisaj swój dzień, co zdanie to złota myśl. No, wbrew twoim oczekiwaniom nie ja porównuję 7900 z 8600 co napisałem w swoim pierwszym poście. A gdybyś skupił się nad lekturą to doczytałbyś się, że poprawiłem się porównując 4800 i 5900. Dzięki takim bezsensownym wypowiedziom jak twoja robi się z tego tematu śmietnik i nie chce się w nim pisać tym którzy mają coś do powiedzenia, lub tak jak ja, mają z czymś problem. Jeśli chodzi o 3dmark... 9300 to nie jest zaskakujący rezultat Data wydania BF2 - polowa 2005 roku, premiera GF4 Ti zdaje sie ze 2001/2002 czyli po trzech latach pojawila sie gra ktorej nie mozna bylo odpalic Nie chce Cie martwic, ale bardzo szczerze watpie, ba, WIEM ze zadna gra ktora pojawi sie za trzy lata nie bedzie grywalna na GF86GT - zagraj w Obliviona na FX5600... to fakt. A tak swoją drogą zastanawiam się skąd ten sceptycyzm... może dlatego że nie włożysz jej do paptopa? Edytowane 29 Kwietnia 2007 przez wojtassss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kinio Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Dzięki takim bezsensownym wypowiedziom jak twoja robi się z tego tematu śmietnik i nie chce się w nim pisać tym którzy mają coś do powiedzenia, lub tak jak ja, mają z czymś problem. Jeśli chodzi o 3dmark... 9300 to nie jest zaskakujący rezultat to fakt. A tak swoją drogą zastanawiam się skąd ten sceptycyzm... może dlatego że nie włożysz jej do paktopa? Fakt zrobił sie niezły syf, ale gdzie drwa rabią tam lecą wióry. Wypowiedzi takie jak moje są tu potrzebne, bo jeśli będą tu pisali wyłącznie tacy entuzjaści tej karty jak Ty, to osoby niezdecydowane, szukające opinii o danym produkcie, przeczytają wyłacznie achy i ochy, przekonujące że 8 jest lepsze niz 7. Sceptyzm, raczej rozczarowanie nowym produktem, właśnie stoję przed wyborem nowej karty, myślałem o 8600 ale jej wyniki skutecznie mnie zniechęcają i jeśli ATI się nie popisze, to kupię straszny przeżytek czyli 7900GS Galaxy, bo ten staruch leje 8600. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 A tak swoją drogą zastanawiam się skąd ten sceptycyzm... może dlatego że nie włożysz jej do paptopa? :lol: "Pewnie w ogole czekalem na R600 skoro mam ATI w laptopie i dlatego nowa NV krytykuje" Pare postow wyzej Ci podpowiedzialem. A tak serio nie bede mial ani 86GT, ani R6x0 ani zadnej innej nowej grafiki przez co najmniej dwa lata. Komp mi do gier nie sluzy juz od lat (BTW moj radeon chodzi z taktowaniami 47/47Mhz zamiast 400/400 - oszczedzam poruszane przez Ciebie watty :wink: ) wiec mozesz sobie darowac jakies bzdurne teorie dorabiane do mojego obiektywnego spojrzenia na ta grafike. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wojtassss Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 (edytowane) Byłbyś bardziej wiarygodny gdybyś miał tą kartę i znał temat z autopsji. W jednym zgodzę się z wami - warto poczekać na coś nowego ati. Od 2 lat, (po rozczarowaniu jakie dała mi 6800 + nf3) jestem jej zagorzałym i oddanym fanem. Tak karta którą mam w tej chwili to raczej rzecz losu, a nie wyboru. Kiedyś oddałem 6800 na gwarancję, której mi nie uznali. Bo ciężkich bojach gwarancja została uznana, a jej owocem jest właśnie ten 8600 którego mam. Czytając forum, jeszcze zanim karta do mnie trafiła (a była już w drodze) wpadłem w czarną rozpacz. Teraz jestem jednak mile zaskoczony (nie taki diabeł zły, jak go opisują) Gdybym miał doradzić komuś kto musi kupić kartę już teraz - lubi ciszę - ma słaby zasilacz - ciepło w budzie - bez wachania 8600 Jeśli jednak zależy ci na osiągach w grach itp x1950 xtx Edytowane 30 Kwietnia 2007 przez wojtassss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eQ. Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Gdybym miał doradzić komuś kto musi kupić kartę już teraz - lubi ciszę - ma słaby zasilacz - ciepło w budzie - bez wachania 8600 :lol: Nic dodać nic ująć :plum: Ja bym powiedział, że wtedy zostaje tylko gf2 Jeśli jednak zależy ci na osiągach w grach itp x1950 xtxcena x1950xtx z tego co się orientuje jest znacznie wyższa niż 8600gt :wink: więc nie widzę związku ze sprawą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 (edytowane) wg mnie na razie nie ma sie o co spierac . Karta w dx9 nie prezentuje nic nowego, a o tym co bedzie lub nie bedzie w dx10 to mozna tylko myslec ;) na dzien dzisiejszy do dobrej gry powinno sie kupic 7900gs, a jesli ktos lubi nowe rzeczy to 8600 . i uwazam ze nie nalezy dalej ciagnac tego tematu . poczekajmy na crysisa, i wtedy sie okaze jaka 'moc' ma 8xxx ;) Edytowane 30 Kwietnia 2007 przez xacti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wojtassss Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 (edytowane) ja nie widzę związku z gf2 Twój sarkazm robi z ciebie ofiarę 1950 jest droższa ale i lepsza, również od 7900 Nie wiem czego się spodziewałeś, kupić nową kartę za 50zł? odnoście dx10 Procesory 64bit też nie mają zbyt dużego wsparcia, a jednak od samego początku cieszą się dużym zainteresowaniem Niektórzy wypowiadający się w tym temacie jedyny kontakt jaki mieli z tymi kartami to artykuły i recenzje. Zazwyczaj najwięcej mają do powiedzenia, chociaż tak naprawdę nie wiedzą o czym mówią, argumentując tak samo z uporem maniaka. Idz do sklepu, kup tą kartę, potestuj 3 dni, a jak ci się nie spodoba to oddasz. Edytowane 30 Kwietnia 2007 przez wojtassss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 (edytowane) omg. nie mow tu o 64 bit. ciekawe dlaczego tak duzo osob kupuje 64 bitowe procki .. ? moze dlatego ze np nie kupi sie innego Athlona? :| no chyba ze celujesz w socket A . Tak samo z C2D . Jak bym mial do wyboru Athlona 32 bitowego, ktory jest tanszy od 64 bitowego o np 100zl to bym go wzial, a to dlatego ze nie wykorzystam mozliwosci tego drugiego, a za zaoszczedzone pieniadze moglbym kupic lepsza grafe lub chlodzenie, ktore na pewno sie bardziej przyda niz te 64 bit. Tak samo jest na razie z dx10 . Edytowane 30 Kwietnia 2007 przez xacti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WestCoach Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 (edytowane) Jeśli jednak zależy ci na osiągach w grach itp x1950 xtxZaiste x1950xtx to teraz świetny wybór :lol: odnoście dx10 Procesory 64bit też nie mają zbyt dużego wsparcia, a jednak od samego początku cieszą się dużym zainteresowaniem Tylko że każdy kto ma pojęcie kupuje je dla wydajności a nie mglistych 64bitów. Jakoś nie wydaje mi się żeby ta karta dostała nagle, nie wiadomo skąd kopa pod dx10, imo karty pokroju 8800 zmiękną pod crysisem nie wspominając 8600. Niektórzy wypowiadający się w tym temacie jedyny kontakt jaki mieli z tymi kartami to artykuły i recenzje. Zazwyczaj najwięcej mają do powiedzenia, chociaż tak naprawdę nie wiedzą o czym mówią, argumentując tak samo z uporem maniaka. Idz do sklepu, kup tą kartę, potestuj 3 dni, a jak ci się nie spodoba to oddasz. hmm czyli nie mogę się wypowiadać bo nie mam fizycznie tej karty, ok już nie będę :lol: :mur: Edytowane 30 Kwietnia 2007 przez WestCoach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Gdybym miał doradzić komuś kto musi kupić kartę już teraz - lubi ciszę - ma słaby zasilacz - ciepło w budzie - bez wachania 8600 Tu się z tobą zgadzam w 100% - jak mam słaby zasilacz to czy mam wydawać specialnie ponad 200 stówki na nowy, żeby kupić 7900GS? raczej sie nie opłaca.... Po drugie już teraz mamy fajne tanie np. pality sonic 8600gt juz za ~470zł, które całkiem nieźle się kręcą. Poczekajcie 1-2 miesiące - będą 8600gt z pamięciami od GTS w cenie zapewnie 450 albo niżej od galaxy lub palita to 7900GS wymięknie ;] Teraz wybór jest raczej prosty - 7900GS, gdyż: - wyższa wydajność niż 8600gt - cena taka sama, a czasem i niżej Jak cena 8600gt/gts spadnie (lub palit/galaxy zrobią fajne wersje :) ) a cenowo 8800gts 320MB zniesie 8600gts, wszystko stanie się jasne tak? (no chyba, że cena 7900GS spadnie jeszcze bardziej...). No i jeszcze aspekt z DX10 oraz R6x0... - wszystko prowadzi do jednej myśli (przynajmniej u mnie) - Trzeba, trzeba czekać!! Koniec sprawy! E O T :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 zapewne wielu czekało na te info ;) Galaxy 8600GE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaBlO Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Ciekawe jeszcze jak z ceną (jak by była taka jak u 8600gt to by był hit) i kiedy te karty będą :P OC ciekawe czy da sie jescze cos z tego wycisnac. Fajnie by był jak by dali chłodzenie zalmana jak w 8600GTS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 (edytowane) oO widze tez 3 zworki jak za czasow pierwszych 7600GS :] (moja wlasnie takowe ma :E) jesli cena nie bedzie zaporowa to... :] tylko nie wiadomo czy te "GE" pojawia sie u nas... bo takowe byly tez 7600 i on nich nic nie bylo slychac :( Edytowane 30 Kwietnia 2007 przez DarkArrow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...