CzArNy` Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 (edytowane) to niech ceny spadaja te 350-400 zl za 8600GT bym dal na obecna chwile :) zawsze lepiej dla nas :D Edytowane 14 Maja 2007 przez DarkArrow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master_electronic Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 (edytowane) No to stałem się posiadaczem Palita 8600gt sonic. Narazie nie testowałem w markach, uruchomiłem tylko Carbona i w ustawieniach na max na defaulcie jest tak samo lub szybszy od mojej starej 7600gs wykręconej na maxa 800x1600 więc jestem zadowolony. Zobacze co potrafi później bo zobaczyłem na rewersie karty stare znajome kontrolery(albo przynajmniej podobne :P) Edytowane 14 Maja 2007 przez master_electronic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Koniecznie napisz jak z OC i wyniki testów. Też się nad nią zastanawiam. Ale w obecnej cenie jest nie do przyjęcia... Poczekam kilka dni :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 W Apollo 86GT Sonic już jest po 455zł :PNie ma. Tzn jest w cenniku, nie ma na stanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jonny2003 Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=2610852 jestem ciekaw co na na to obroncy 8500/8600? w tej grze to 8800GTS ma slaba wydajnosc (test pod DX 10), a jaka przepasc dzieli 8800GTS a 8600GTS to chyba kazdy wie :lol: jutro demo tej gry wyjdzie dla wszystkich to zobaczymy czy to prawda a na dokladke jeszcze testy w CoJ z pathem na DX 10, ktorego tak oczekwial Dżon - co prawda to takie pre-testy ale sa :) [CIACH] na obu grafach dosc niska wydajnosc, a gdzie tu 8500/8600 ^^ X360 ma grafę opartą o coś z serii X1000 plus zunifikowane shadery.Programiści ocenili to GPU na poziom wydajnościowy coś około Radka X1600.Grafa ma do dyspozycji 256 MB 128 bitowej pamięci.Gierka hula na konsoli z 60 FPS z efektami na oko MAX plus AA i AF I nagle taki wypasiony komp z najmocniejszą kartą w sumie duuużo mocniejszą od grafy X360 o ponad generacje nowocześniejszą z pamięcią 512 bitową,posiadający ze 2 GB pamięci systemowej plus mocarny procek nie wydala do tego? Hahaha.Już wszystko jasne dlaczego // Nie cytujemy obrazków // ULLISSES Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 X360 ma grafę opartą o coś z serii X1000 plus zunifikowane shadery.Programiści ocenili to GPU na poziom wydajnościowy coś około Radka X1600.Grafa ma do dyspozycji 256 MB 128 bitowej pamięci.Gierka hula na konsoli z 60 FPS z efektami na oko MAX plus AA i AFProcek i karta razem współdzielą 512mb. Gpu w Xbox 360 jest na poziomie 7800gtx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Johny2003 ma rację. Xbox ma rdzeń r500, czyli taki sam jak w ATI X1000 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Tyle, ze przy okazji ma tez 10MB superszybkiej pamieci specjalnie do AA oraz nie ma obciazenia w postaci OS'u, sterownika, DirectX itp. Nie porownujmy konsoli do PC, bo takie porownanie jest bez sensu. Ze swojej strony prosilbym o zakonczenie bezsensownej przepychanki 7900GS vs 8600 - niektorzy tutaj sprawiaja wrazenie, ze gdyby mogli, to by adwersarza oklepali po obliczu ;) A to merytorycznej dyskusji nie sluzy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master_electronic Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 (edytowane) Nie wiem czy to zboczenie zawodowe czy coś innego, ale zacząłem szukać napięć vgpu i vmem na mojej karcie :P , więc pewnie niedługo się okaże ile wyciągnie. Aha nie mogę zdjąć chłodzenia bo starce gwarę. Jakaś mądra dusza mi to uniemożliwiła nalepiając stickera na śrubce mocującej :( :mur: Edytowane 14 Maja 2007 przez master_electronic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Jaka taka naklejka jest ? Jak nie papierzana to spokojnie zejdzie , bez uszkodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 (edytowane) Ja na swojej odkleilem kawalek i tak zostawilem :D . Edytowane 14 Maja 2007 przez grzeg255 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master_electronic Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 raczej nie papierzana ale i tak nie mam na razie czasu bo jutro na rano Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krogoth111 Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 Cześć. Mam pytanie odnośnie Asusowych 8600GT Są dwie wersje 8600GT oraz 8600GT TOP Różnią się tylko zegarami w specyfikacji czyli można kupić o 100zł tańszą non-TOP zmienić bios i mieć TOP? Czy różnica jest też w jakości pamięci i wykonaniu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jonny2003 Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 Procek i karta razem współdzielą 512mb. Gpu w Xbox 360 jest na poziomie 7800gtx.To nie ja zrobiłęm takie porównanie tylko developerzy piszący gry na ten sprzęt więc chyba oni sie znają lepiej niż ty... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość LudwiG Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 (edytowane) X360 ma grafę opartą o coś z serii X1000 plus zunifikowane shadery.Programiści ocenili to GPU na poziom wydajnościowy coś około Radka X1600.Grafa ma do dyspozycji 256 MB 128 bitowej pamięci.Gierka hula na konsoli z 60 FPS z efektami na oko MAX plus AA i AF I nagle taki wypasiony komp z najmocniejszą kartą w sumie duuużo mocniejszą od grafy X360 o ponad generacje nowocześniejszą z pamięcią 512 bitową,posiadający ze 2 GB pamięci systemowej plus mocarny procek nie wydala do tego? Hahaha.Już wszystko jasne dlaczego :lol: Co Ty pier***? Tej gry jeszcze nie ma na konsoli a ty już widziałeś, że będzie 60FPS wszystko na max aa i af.http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=8893 @DarkArrow no na 8600 raczej nie znajdzie się gra na DX10 pozwalająca pograć na max detalach z AA i AF w rozdzielczościach powyżej 1280x1024 oczywiście dobrze wyglądająca gra ale taki Dżon woli tego nie przyjąć do wiadomości tylko znajdować jakieś dyrdymały. Edytowane 15 Maja 2007 przez LudwiG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 Wlasnie zlożyem zamówienie na Palit 8600GT 600/1600 Sonic za 455zl w apollo.Mysle ze sie oplacalo.Palit ma dobra wydajnosc jest tani i ma ciche chlodzenie,karta na moja kieszen i wymagania :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 Wiecie kiedy 8600 GE wejdzie do sprzedaży detalicznej? To prawde że jej wentyl nieźle hałasuje i trudno go nazwać cichym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 455 zl juz calkiem niezle jak za Sonica Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 (edytowane) 455 zl juz calkiem niezle jak za SonicaNo waśnie cena mnie skusila bo jest chyba adekwatna do wydajnosci tej karty,mialem czekać na karty ATI no ale cóz,kolejny miesiac by mnie zabil,a jesli chodzi o Galaxay 8600GT kupibym gdyby nie zwalili sprawy z chlodzeniem :? Edytowane 15 Maja 2007 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mugrim Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 http://www.frazpc.pl/artykuly/536/GALAXY/8.../nie/ma/mocnych Ma juz ktos moze ta 8600 GE i moglby sie podzielic wrazeniami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 Ta cena 455zł w Apollo to ściema , pewnie jak będzie dostępny to cena poleci na 480-490zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 (edytowane) Ta cena 455zł w Apollo to ściema , pewnie jak będzie dostępny to cena poleci na 480-490złściema to fajnie że towar już czeka na mój osobisty odbiór, bo przed chwilą byl dostępny w cenie 455zl(moze jeszcze jest ) i go zamówiem,więc nie żadna ściema.Ceny 8600GT za Ocanem poszy w dól,polske też to czeka :) Edytowane 15 Maja 2007 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 (edytowane) Nie sprawdziłem dostępności , mój błąd :) Na allegro także dostępna jest wersja Palita 512mb , ale nie wesji Sonic. W Apollo przesyłka jest droga , więc i tak jest lipa z ceną. Edytowane 15 Maja 2007 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 (edytowane) W Apollo przesyłka jest droga , więc i tak jest lipa z ceną. wiem że droga dlatego odbieram osobiście.Sklep mieści nie daleko mego miejsca zamieszkania :).Mimo kosztów przesyki i tak narazie jest to najtańsza oferta :) Edytowane 15 Maja 2007 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jonny2003 Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 :lol: Co Ty pier***? Tej gry jeszcze nie ma na konsoli a ty już widziałeś, że będzie 60FPS wszystko na max aa i af.http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=8893 @DarkArrow no na 8600 raczej nie znajdzie się gra na DX10 pozwalająca pograć na max detalach z AA i AF w rozdzielczościach powyżej 1280x1024 oczywiście dobrze wyglądająca gra ale taki Dżon woli tego nie przyjąć do wiadomości tylko znajdować jakieś dyrdymały. O jakej ty grze wogóle gadasz bo ja o Lost Planet.Nie śpij tylko czytaj forum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master_electronic Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 No dobra ja niestety nie jestem w stanie zdjąć chłodzenia bez utraty gwarancji, więc pozostaje mi mały hardcore na standardowym :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 No dobra ja niestety nie jestem w stanie zdjąć chłodzenia bez utraty gwarancji, więc pozostaje mi mały hardcore na standardowym :lol:master_electronic a te chłodzenie co palit daje w miare ciche jest czy bardziej chałasuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master_electronic Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 master_electronic a te chłodzenie co palit daje w miare ciche jest czy bardziej chałasuje no podczas gry to daje ostro, nie wiem jaka prędkość wentylatora, ale jest głośna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 (edytowane) no podczas gry to daje ostro, nie wiem jaka prędkość wentylatora, ale jest głośna.kurcze a ja słyszałem że jest dość ciche,no ale skoro jest suszara to trudno przeżyje,to nawet nie chce wiedzieć jak Galaxay 8600GT hałasuje :lol2: Edytowane 15 Maja 2007 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 Halas sie przez "h" pisze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...