Skocz do zawartości
Caleb

Geforce 8600 GTS / GT

Rekomendowane odpowiedzi

A od kiedy większa przepustowość pamięci daje większą moc obliczeniową?

Jeżeli gra ma dużo shaderów liczy się czas dostępu do pamięci , a nie przepustowość.

Dostepne wyniki testow jednoznacznie wykazuja wyzszosc GE nad GT pod karzdym względem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostepne wyniki testow jednoznacznie wykazuja wyzszosc GE nad GT pod karzdym względem.

Porównaj taktowania GT vs GE ... Przecież to wiadomo, że karta, która ma zegary 20% wyższe będzie szybsza...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Porównaj taktowania GT vs GE ... Przecież to wiadomo, że karta, która ma zegary 20% wyższe będzie szybsza...

Tja tylko wytłumacz to sidebandowi, który upiera sie że GT jest wydajniejsza. Edytowane przez Mugrim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli masz na myśli refencyjny GT i GE - bez oc , to tak. Ale różnica w cenie jest na poziomie 150zł.

Ja wogóle nie poruszałem tematu kart galaxy , tylko jak G84 reaguje na większą przepustowość pamięci. To co ktoś zamierza kupić i kupuje to jest jego indywidualna sprawa i jego decyzja.

Edytowane przez sideband

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli masz na myśli refencyjny GT i GE - bez oc , to tak. Ale różnica w cenie jest na poziomie 150zł

http://www.allegro.pl/search.php?string=8600+ge-574,99zł

Na frazpc pisali, ze cena GT to ok. 500zł natomist GE 550zł wiec duzo sie nie pomylili. Referencyjny GE bez oc. ma zegary wyzsze niz GT po oc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a 150zl lepiej do ramu lub procka dolozyc :) , GT sie OC'nie i bedzie ok ;)

Ja chyba w koncu poczekam az 8600 GTS 320 odpowiednio stanieje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.allegro.pl/search.php?string=8600+ge-574,99zł

Na frazpc pisali, ze cena GT to ok. 500zł natomist GE 550zł wiec duzo sie nie pomylili. Referencyjny GE bez oc. ma zegary wyzsze niz GT po oc.

Ty patrzysz ze swojej perspektywy , a ja patrze ze swojej . Galaxy ma kiepskie chłodzenie , czyli musisz wydać kolejne pieniądze. Lepiej kupić najtańsze GT , zmienić chłodzenie + vmod i wtedy masz wydajną karte , prawie bezgłośną i do tego tańszą.

Jeżeli ktoś nie zamierza , nie potrafi , nie umie zmienić chłodziwa i zapodać vmoda , to dla niego zostaje kupno 8600GE lub innej , jeżeli to możliwe lepszej.

Edytowane przez sideband

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym się nie przejmował. ChrisG ma 8600GT po vmodach i dużym oc (powyżej zegarów GTS) i jemu ta karta w stresie bierze max 43w z tego co pisał ;]

Czytac ze zrozumieniem a nie wyrywac z kontekstu :damage_wall:

"To nie zasilacz tylko V na grafie brakuje.Grafa bardzo malo papu potrzebuje,moja po modach ciagnie 65W a jest sporo tego V.

Twoja przy takich taktach i stock V to max 45W"

Gdzie tu napisajem ze moja ma 43W <_<

@sideband

Daj znac jak ci sie GPU podkreci bo pamieci 950 powinny poleciec.

Edytowane przez ChrisG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8600GT od galaxy też juz jest na allegro:

http://www.allegro.pl/item196696548_galaxy_8...

Pamięci 1,2ns więc troche szybsze od palita, no ale droższe o te 35zł ;/ karta jest ciutke krótsza od wszystkich 8600gt

P.S. W gralu tez juz jest w cenie 478zł ;)

Edytowane przez Popiół

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

testujcie chlopaki testujcie, bo ja tez mam dylemat...

a jeszcze co do sonica, to myslalem ze on ma w standardzie 580 na gpu...

a co powiecie o tej firmie : http://cgi.ebay.co.uk/New-Colorful-8600-GT...1QQcmdZViewItem

bo niewiele mozna w necie znalezc.

pzd

a i popieram sideband'a bo wolniejsze pamieci,ale timiingi ciasiniejsze a to moze duzo dac...(moze bo mnie na gf6800 niebardzo sie to udalo,ale specjalnie sie nie zagłebialem w te sprawe), dlatego gt moze byc lepszy po oc niz ge

Edytowane przez jurek911

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten Colorful to karta refencyjna - to samo chłodzenie i pcb. Więc , żeby coś konkretniej podkręcić i nie mieć suszary w budzie to trzeba zmienić chłodzenie.

Jedynie Karty Inno3D i Eagle mają wydajne chłodziwa na karcie oparte na ciepłowodach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra ja niestety nie jestem w stanie zdjąć chłodzenia bez utraty gwarancji, więc pozostaje mi mały hardcore na standardowym :lol:

Czy ten Palit posiada monitoring temperatur i napięć gpu/ddr (bo prędkości wiatraka nie podaje jak mniemam)?

Próbowałeś wyciągnąć wtyczke od wiatraka i przymocować na niego większy wentyl (80-92mm) puszczony np. na 7V?

Jeśli możesz to sprawdz wtedy tempy w idle i stres i napisz nam jak to wygląda w praniu.

Pozdro.

Edytowane przez Nico26

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do mnie juz jedzie 8600GE , dzisiaj ma byc wie capodam testy odrazu

Byl bym wdzieczny (i pewnie nie tylko ja) jak bys mogl zrobic testy po OC z pamieciami wykreconymi na maxa (czyli standard :wink: ) oraz z pamieciami ustawionymi na 900-950. Chodzi o to zeby zobaczyc co tak naprawde daja sporo szybsze pamieci w porownaniu do wersji GT (sonic czy galaxy).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byl bym wdzieczny (i pewnie nie tylko ja) jak bys mogl zrobic testy po OC z pamieciami wykreconymi na maxa (czyli standard :wink: ) oraz z pamieciami ustawionymi na 900-950. Chodzi o to zeby zobaczyc co tak naprawde daja sporo szybsze pamieci w porownaniu do wersji GT (sonic czy galaxy).

Grafe juz mam ale jestem w pracy aby dojde do domu odrazu skleam kompa a testy zrobie wieczorkiem i podziele sie z WAMI :) :) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak ma rozpoznawać , przecież to jest 8600gt. A nie ma takiej karty jak 8600GE , to jest jedynie nazwa marketingowa. Pewnie tylko stery od galaxy , jeżeli wogóle takowe są , rozpoznają karte jak 8600GE.

Edytowane przez sideband

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

06 musze sciągnąć a 0-5 za moment

:D :D :D :D

tak na szybko wlączylem test driva i jest różnica ogromna

na ful detalach + HDR + AA x4 mam średnio 45 fps

a na 7600 moglem pomazyc o tym

Edytowane przez barylatko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

06 musze sciągnąć a 0-5 za moment

:D :D :D :D

tak na szybko wlączylem test driva i jest różnica ogromna

na ful detalach + HDR + AA x4 mam średnio 45 fps

a na 7600 moglem pomazyc o tym

na fabrycznych ustawieniach czy zapodales juz jakies oc?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi