Gość Mugrim Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 na fabrycznych sciągam 3dmarki pozniej zdam relacjeBylbym wdzieczny jesli bys wstawil osiagi tej karty w lost planet podczas gry na dx10. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikan10 Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 marka03 tez mozesz dac jak masz czas... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kinio Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 Po jaką cholerę wam te marki, przecież wiadomo że tam wypada całkiem nieżle. Jak już ją masz to przejdż do konkretów, jak się kręci i jak wypada w warunkach bojowych, a nie bezużytecznych syntetykach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 Do osób, które kupiły już 8600GE, jest ona głośna? Bo takie plotki słyszałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 dokladnie zgadzam sie z Kinio... jestem ciekawy czy nowe stery cos daja, a najlepiej testowac w grach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ietas>> Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 (edytowane) panowie 2003 na standardowych ustawieniach: http://telewizor.eu/parametry.html wyszlo 17012 pkt Edytowane 14 Października 2014 przez mietas>> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 (edytowane) Bylbym wdzieczny jesli bys wstawil osiagi tej karty w lost planet podczas gry na dx10.1280x720 Anti-None HDR-Medium Texture Fillter Aniso 4X Texture Res-Medium Model Quality-High Shadows Quality-Low Shadow Resolution-Default Motion Blur Quality-Low Effect Resolution-Hihg Effect Quality-High Effect Volume-Medium DX10 Ustawienia Galaxy GE 630/1000 HDR Medium Snow 33 Cave 45 DX9 7900GS 655/1700 HDR LOW Snow 38 Cave 39 Kazdy jeden 8600GT podkreci sie 670/820 HDR Medium Snow 34 Cave 46 Kazdy jeden 8600GT 670/820 HDR LOW Snow 36 Cave 47 Mod 865/1010 Medium HDR Snow 40 Cave 54 Chyba w miare obrazowo Edytowane 18 Maja 2007 przez ChrisG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 Ale mi sie padło trafiło (jak zwykle zreszta, o ile chodzi o gpu). 680rdzeniu 100% stabilne, wyzej juz freezuje. Jutro bawimy sie olowkiem i staramy sie chociaz troche dogonic Chris'a :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romanik99 Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 Ale mi sie padło trafiło (jak zwykle zreszta, o ile chodzi o gpu). 680rdzeniu 100% stabilne, wyzej juz freezuje. Jutro bawimy sie olowkiem i staramy sie chociaz troche dogonic Chris'a :P a na jakim chłodzeniu tyle dojechałes na oryginale, czy zmieniłes go w końcu, bo czytalem ze miales problemy z tą naklejką, interesują mnie wyniki wlasnie na oryginale, bo mam problem co w końcu kupić, czy Geforce 8600 GE, czy GT od od Palita (Sonic) i jak bardzo ten wentylatorek jest uciążliwy, szkoda że jedna osoba nie ma obydwu tych kart wtedy można by było na słuch określic które chłodzenie cichsze. ale mysle ze to az tak strasznie nie jest uciążliwe dla mnie bo teraz mam starego kompa i po kilku godzinach przed kompem w uszach mi szumi, takze gorzej raczej nie bedzie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 No rzeczywiście trafiła ci się słabsza sztuka , a pamięci jak lecą? Chyba 1800mhz powinny na 100% lecieć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 (edytowane) Ale mi sie padło trafiło (jak zwykle zreszta, o ile chodzi o gpu). 680rdzeniu 100% stabilne, wyzej juz freezuje. Jutro bawimy sie olowkiem i staramy sie chociaz troche dogonic Chris'a :P Przyznam,ze slabiutko z tym gpu.Kreciles sam rdzen bez pamieci??U mnie jak nie ruszam pamieci to 750 robi Edytowane 18 Maja 2007 przez grzeg255 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ietas>> Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 ale jak podkręce grafe to kiszka strasznaPanowier jak podczas testu wyskakuje mi blue scren to co to oznacza na standardzie jest okej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 Odkrec proca i zobacz wtedy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ietas>> Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 ale to moze byc moja zasiłka nie prawda mam szefa 400W ale tego ze slabą linia 12 v ale delta w drodze i bedzie gitres czyli co odkręcic procka i sprobować wtedy kręcic?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 (edytowane) Tak.Dokladnie.Odkrec proca,bo moze zasilka wlasnie nie wyrabia Edytowane 18 Maja 2007 przez grzeg255 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ietas>> Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 Tak.Dokladnie ale co tak dokladnie slaba zasilka czy mam zrobic jak pisaleś?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 Po pierwsze jakie masz stery i czym kręcisz. Zainstaluj najnowsze 158.22 Whql i kręć atitool-em. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ietas>> Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 Po pierwsze jakie masz stery i czym kręcisz. Zainstaluj najnowsze 158.22 Whql i kręć atitool-em. stery to standardowe z płytki od galaxy a kręcę riva tuner Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 Uzyj ATITool, sprawdz napiecie jakie jest w standardze na Galaxy,palit na starcie lepiej podkreci GPU bo ma wyzsze napiecie 1.4v(sonic) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz. Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 (edytowane) Przyznam,ze slabiutko z tym gpu.Kreciles sam rdzen bez pamieci??U mnie jak nie ruszam pamieci to 750 robimówiłem panowie ze tak bedzie..uzytkownik taki jak ja nie ma szczescia i kupi produkt gdzie max podkreci o kilkanascie %.. a szczesciarze o kilkadziesiat.. dlatego jak ja bym kupował to wolalbym jakas sprawdzona 100% karte jak core 2 duo ktory praktycznie kazdy na boxie osiaga te minimum 2.8ghz.. a tu?kupie znow (po mojej przygodzie z galaxy gdzie zadne olowki nie pomagaly i moje oc tej karty lekko mowiac mizerne przy 650 mhz na rdzeniu gdzie niby to kazde galaxy tyle osiaga bez problemu!!) i co..znow rozczarowanie zapewne bedzie. tylko nieliczni jak ChrisGosiagna takie dobre efekty gdzie w kazdej grze minimum 7,8 fps wiecej a to sporo!zeby nie bylo to ja nie jestem przeciw kartom 8600.ze by mi taki chrisg zaproponował karte z OC do poziomu minumum 750 na rdzen to biore w ciemno a tak to nie ma mowy..(albo po prostu wez sie chłopie za dystrybucje:D,moduj kazdy egzemplarz i sprzedawaj po 60 dych wiecej- ja biore od razu:-)wiem ze moze przesadzam i trzeba zaryzykowac,ale dla mnie 600 zł jak dla wielu tu uzytkowników to pewnie gorna granica wydatku na karte! dlatego jesli mam wydac 2gi raz tyle co poprzednio na 7600 to musze miec pewnosc OC do poziomu powyzej 750 na rdzen bo dopiero wtedy karta robi sie przyzwoita. Edytowane 19 Maja 2007 przez Mariusz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malkontent Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 (edytowane) Moj 8600 GT Sonic bez zmiany chlodzenia doszedl w ATI Tool do 740/920, pozniej pojawiaja sie arty. Przeszedl 3dmarki na 730/900 oprocz 3dmarka03, tam od razu wali sie obraz. Ma ktos jakis pomysl na tego marka? Temp 60*C, troche cieplo :unsure: Jakby ktos podrzucil jakiegos vmoda to bede wdzieczny, nie mam zbyt wiele czasu na szukanie takowego. Edit: Znalazlem juz moda na vr-zone. Edytowane 19 Maja 2007 przez Malkontent Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteq50 Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 witam potrzebuje pomocy: mam obecnie karte 7600 gt i mozna powiedziec ze mnie nie satysfakcjonuje. nie chcialbym tez zmieniec plyty glownej. chce upgrade'owac tylko karte graficzna (do 1000 zl). koniecznie directx 10 (jestem graczem). pilnie potrzebuje pomocy! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 czy to jest temat co kupic?? jak masz tyle kasy to szarpnij sie na 8800GTS... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 a na jakim chłodzeniu tyle dojechałes na oryginale, czy zmieniłes go w końcu, bo czytalem ze miales problemy z tą naklejką, interesują mnie wyniki wlasnie na oryginale, bo mam problem co w końcu kupić, czy Geforce 8600 GE, czy GT od od Palita (Sonic) i jak bardzo ten wentylatorek jest uciążliwy, szkoda że jedna osoba nie ma obydwu tych kart wtedy można by było na słuch określic które chłodzenie cichsze. ale mysle ze to az tak strasznie nie jest uciążliwe dla mnie bo teraz mam starego kompa i po kilku godzinach przed kompem w uszach mi szumi, takze gorzej raczej nie bedzie :)Chłodzenie jest troszke zmodyfikowane. Tzn zostawilem oryginalny radiator, a wymienilem sam wentyl. Teraz zamiast firmowego brzeczyka mam inny firmowy brzeczyk :lol:(boxowy wentyl z prockow amd, po lekkich poprawkach), ustawiony na minimum jest o niebo cichszy a wydajnosc prawie ta sama. Potem rzuce fotka jak to wyglada. Zreszta to tymczasowe rozwiazanie, czekam tylko na przyplyw $$$ i lece po evercoola. No rzeczywiście trafiła ci się słabsza sztuka , a pamięci jak lecą? Chyba 1800mhz powinny na 100% lecieć.Przywyklem. Poprzednie galaxy tez bylo niemilosiernym padlem. Pamieci poszly na cale 860mhz. Myslalem o zasilaczu, ale chyba jednak to nie to... Przyznam,ze slabiutko z tym gpu.Kreciles sam rdzen bez pamieci??U mnie jak nie ruszam pamieci to 750 robiNie. Sam rdzen krecilem. Tzn sprawa wyglada tak ze przy zegarze 700mhz karta pracuje normalnie w takim lost planecie, ale juz w counterze albo w oblivionie co jakis czas zegar gpu spada do 600mhz na chwilke. No i w obku niestety doczekalem sie freezow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jonny2003 Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 (edytowane) No to teraz mamy dylemat 1.Palit 600/1600 za 463 http://www.techplanet.pl/index.php?id=9362 2.Galaxy GE 650/2000 za 557 http://mojepc.pl/index.php?ProductID=24949 3 Galaxy GT 600/1600 za 489 http://allegro.pl/item196696548_galaxy_860...dx10_gw_fv.html Poprawka Galaxy GT za 466 w cenie Sonica http://x-kom.pl/index.php?show_prod=20524&...;_spl=&_ih= Teraz pytanie czy opłaca się kupować wersję GE za jakieś 560 zł czy lepiej stówkę taniej za GT w nieco lepszej wersji.A jeśli GT to Galaxy czy Palit? Edytowane 19 Maja 2007 przez Jonny2003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 imho GT od palita ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 imho GT od palita ;)ja bym brał palita Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 (edytowane) No to teraz mamy dylemat 1.Palit 600/1600 za 463 http://www.techplanet.pl/index.php?id=9362 2.Galaxy GE 650/2000 za 557 http://mojepc.pl/index.php?ProductID=24949 3 Galaxy GT 600/1600 za 489 http://allegro.pl/item196696548_galaxy_860...dx10_gw_fv.html Poprawka Galaxy GT za 466 w cenie Sonica http://x-kom.pl/index.php?show_prod=20524&...;_spl=&_ih= Teraz pytanie czy opłaca się kupować wersję GE za jakieś 560 zł czy lepiej stówkę taniej za GT w nieco lepszej wersji.A jeśli GT to Galaxy czy Palit? w www.esc.pl masz Galaxy 8600GT po 459 zl - http://www.esc.pl/product_info.php?product...4e7249d20e6d95d btw. http://www.in4.pl/recenzje.htm?rec_id=414 [test w LOST PLANET 8500/8600/8800 w dx 9/10] Edytowane 19 Maja 2007 przez DarkArrow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jonny2003 Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 Czyli jednak wg was nie warto dopłacać tej stówy za +30 mhz na rdzeniu i +400 mhz na pamięciach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 nie, nie warto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...