sideband Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 Po co wentyl na mosfety jak wcześniej pisałeś , że się niewiele grzeją. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 (edytowane) Po co wentyl na mosfety jak wcześniej pisałeś , że się niewiele grzeją.Wygluszylem bude matami,w pokoju prawie 30C,wszystko chodzi na minimalnych obrotach. V podwyzszylem do 1.67 na codzien 900(1944)/1000,sa lekko goracawe(jeszcze nieparza) niz przy tym V na 1,6 dlatego poszedl wiatraczek na 5V. Wiatrak zakladalem dzisiaj lepiej na zimne dmuchac. Edytowane 10 Czerwca 2007 przez ChrisG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 (edytowane) Nadeszy upaly lekka modyfikacja chlodzenia,wersja finalna nieslyszalna,120 5V (z regulacja na panelu)na radiatorek,60 5V na mosfery. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2c646d411ce8a8e1.html Faaaaaaaaaaajne :D Głośne to wszystko razem wzięte? Ja sie ciesze Pentagramem XC-70CU i w stresie na 50% obrotów nie przekracza 57°C wiec nie jest źle ;) BTW miernik mi zginął w akcji to se jeszcze poczekacie na vmoda :P Niech ktoś poszuka jeszcze raz po googlach, może gdzieś opracowali te nowe PCB. Edytowane 10 Czerwca 2007 przez Popiół Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 Faaaaaaaaaaajne :D Głośne to wszystko razem wzięte? Ja sie ciesze Pentagramem XC-70CU i w stresie na 50% obrotów nie przekracza 57°C wiec nie jest źle ;) BTW miernik mi zginął w akcji to se jeszcze poczekacie na vmoda :P Niech ktoś poszuka jeszcze raz po googlach, może gdzieś opracowali te nowe PCB. Komp stoi 0.5m w biurku odemnie i nieslychac go praktycznie.Kocham cisze a zarazem OC i trzeba to polaczyc,niejest tanio ale warto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igorzasty Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 Ale to tylko do Galaxy GT i referencyjnych taktowanych,reszta jak palit,inno3d maja pozmieniane lekko taktowania szaderow wzgledem GPU. Dobra robota. A tak pozatym jak ktos jest pewny ze jego karta wyciagnie 745/1620(shaders) lub wiecej to sa najbardziej optymalne ustawienia,skoki wtedy sie troszeczke roznia co Popiol zrobil. 1. Czy przy "biednym" taktowaniu 675 gdybym użył tych samych skoków też bym miał najbardziej optymalne ustawienie?? Jeśli tak to czy nie mógłbyś mi właśnie podać taktowanie shaderów przy rdzeniu 675 ?? Posiadam kartę galaxy, więc mam te skoki trochę inne, (tak jak powiedziałeś) rozumiem żeby je zmienić muszę edytować bios karty np. poprzez program nibitor ?? 2. Przedstawiając nam te najbardziej optymalne ustawienia sugerowałeś się oc ?? (tak dla pewności) 3. Czy jak użyje programu nibitor i z edytuje bios -> następnie karta mi się spali (czarna wizja) to czy galaxy wykryje, że edytowałem biosik?? Czy jak po jakimś czasie przywrócę stary bios (domyślny) to czy będzie "widać", że ktoś w nim "gmerał"?? Dzięki za odp. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 (edytowane) 1. Czy przy "biednym" taktowaniu 675 gdybym użył tych samych skoków też bym miał najbardziej optymalne ustawienie?? Jeśli tak to czy nie mógłbyś mi właśnie podać taktowanie shaderów przy rdzeniu 675 ?? Posiadam kartę galaxy, więc mam te skoki trochę inne, (tak jak powiedziałeś) rozumiem żeby je zmienić muszę edytować bios karty np. poprzez program nibitor ?? 2. Przedstawiając nam te najbardziej optymalne ustawienia sugerowałeś się oc ?? (tak dla pewności) 3. Czy jak użyje programu nibitor i z edytuje bios -> następnie karta mi się spali (czarna wizja) to czy galaxy wykryje, że edytowałem biosik?? Czy jak po jakimś czasie przywrócę stary bios (domyślny) to czy będzie "widać", że ktoś w nim "gmerał"?? Dzięki za odp. Pozdrawiam 1. To ja zrobiłem tą tabelke i to ja też mam karte galaxy, więc tabelka jak najbardziej pasuje ;] 2. Tak 3. Karta nie może sie spalić podczas flashowania ;) jedynie jak zabraknie prądu czy coś i komp sie wyłączy to też jakiegoś wiekszego problemu nie ma, bo wystarczy mieć karte na port PCI pod reka i za jej pomocą sflashowac Biosa od nowa. P.S. Do MODÓW: Przyklejcie wkońcu ten TEMAT! :) Taka prośba.... Do Caleba: Dodaj tabelkę do FAQ, jesli odwiedzasz ten temat czasem... Edytowane 10 Czerwca 2007 przez Popiół Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysio Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Czy naprawdę nikt nie wie, do czego jest zworka przy śledziu??? Jest tam w sumie pięć pinów i bardzo mnie to zastanawia, do czego <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 ladne to chlodzenie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysio Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Chłodzenie jest super. Nie dość że bardzo ciche (co jest bardzo istotne zważywszy na to, że nie ma możliwości ustawienia trybu pracy wiatraka w 2d i 3d), to jeszcze bardzo wydajne. Do tej pory zanotowałem max. 45 stopni, a w pokoju jest dość ciepło.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 szkoda, ze nie daja tego samego tez w 8600GT ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysio Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 (edytowane) Jeśli myślisz o zamianie swojego 7600GS na 8600GT, to ci to odradzam, bo wcale gry nie będą działać dużo szybciej. Pomiędzy moim byłym Galaxy 7600GS 1.2, a tą kartą wcale nie widzę aż takiej różnicy, a co dopiero wersja GT. Ale dopłaciłem tylko 120zł, więc się opłacało... Edytowane 11 Czerwca 2007 przez wysio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 (edytowane) nie, nie ja kupuje 79GS test 8600GE z tym nowym CM - http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=3000 Edytowane 11 Czerwca 2007 przez DarkArrow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 nie, nie ja kupuje 79GS test 8600GE z tym nowym CM - http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=3000 Nadal stery 158.22 Przedchwila rozmawiale z focusem,mam save z stalkera z jego procedura testowa i zobaczycie jaka jest roznica na sterach 158.27 nie jest mala,to dopiero jak wroce z pracy za jakies 10H. Powiem tak tylko w jednym tescie Army warehouses 7900gs lepiej wypada w stalkerze,w reszcie gora jest 8600. rozdzielczosc 1024x768 anizo16X Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 to jak mozesz zrob test na taktowaniach 600/1600 (dla Galaxy 8600GT) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Nadal stery 158.22 Przedchwila rozmawiale z focusem,mam save z stalkera z jego procedura testowa i zobaczycie jaka jest roznica na sterach 158.27 nie jest mala,to dopiero jak wroce z pracy za jakies 10H. Powiem tak tylko w jednym tescie Army warehouses 7900gs lepiej wypada w stalkerze,w reszcie gora jest 8600. rozdzielczosc 1024x768 anizo16X Ten test był chyba już dawno, tylko teraz został "rzucony" na światło dzienne. Szkoda, że na starych sterach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yeyoo Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 siemka, mozecie mi podrzucic screena z everesta, zakladka "procesor graficzny", najlepiej posiadacze 8600ge i podkreconego 86gt bylbym bardzo wdzieczny :) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysio Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 A proszę bardzo... A ze zworką dalej nie wiadomo co i jak.... :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zapytam jeszcze raz.Czy wiecie jak ustawic odswieżanie na 8600GT.W prawie we wszystkich grach ustawia mi sie na 75Hz a w DOOM 3 na 60 HZ grać sie nie da próbowałem w riva turnerze i lipa propowałem dxdiag i tez lipa stery najnowsze .Czy naprawde nikt nie wie jak to zrobić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zapytam jeszcze raz.Czy wiecie jak ustawic odswieżanie na 8600GT.W prawie we wszystkich grach ustawia mi sie na 75Hz a w DOOM 3 na 60 HZ grać sie nie da próbowałem w riva turnerze i lipa propowałem dxdiag i tez lipa stery najnowsze .Czy naprawde nikt nie wie jak to zrobić Masz Viste czy XP? jesli xp to zainstaluj stery ze starym panelem i odblokuj zakładki nvhardpage'em i tam łatwo se ustawisz odświezania do danej rozdzielczosci. Jesli masz Viste to narazie jest jeden program, ktory nie działa w 100% dobrze (tzn czasem nie wraca poprawnie spowrotem do poprzedniej rozdzielczosci), ale innego nie ma: szukaj DirectRefresh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monaro Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 nie, nie ja kupuje 79GS test 8600GE z tym nowym CM - http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=3000 Przejrzalem ten test i juz mialem brac 7900GS 600/1600, ale kupuje grafe nowa dla TDU i przyszlych gier a nie starych...... Teraz sie dowiaduje, ze nowsze stery poprawily wydajnosc i sklaniam sie ku 8600GE..sam juz nie wiem.... <_< 8600GE to nowsza karta i bedzie latwiej ja sprzedac. Cena Galaxy 7900GS i 8600GE dla mnie taka sama....50zl nie robi roznicy. Niebawem wychodzi Colin Dirt i badz tu madry na ktorej bedzie lepiej dzialac.....Z pespektywy dluzszego czasu zakup 8600 moze byc lepsza inwestycja.. . Wiem, ze moga byc spore problemy z wydajnoscia 8600GE na takim Colinie, ale obecnie nie widze sensu dokladac 600zl na zakup 8800GTS. Nie ma az takiej roznicy w wydajnosci , zeby bylo warto dolozyc te 600zl. Wysio- mozesz zrobic test dema Colin Dirt 1024x768 detale High Subaru ma swojej karcie? Byle na najnowszych sterach.....a jak nie masz Colina to TDU? Wlasnie nad ta karta zastanawiam sie mocno, jesli mialbym brac 8600.... Im wiecej czytam tym trudniej podjac mi decyzje......Moze jednak w nowszych grach lepszym wyborem bedzie 8600GE? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 W colinie 8600 wypada lepiej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 (edytowane) Masz Viste czy XP? jesli xp to zainstaluj stery ze starym panelem i odblokuj zakładki nvhardpage'em i tam łatwo se ustawisz odświezania do danej rozdzielczosci. Jesli masz Viste to narazie jest jeden program, ktory nie działa w 100% dobrze (tzn czasem nie wraca poprawnie spowrotem do poprzedniej rozdzielczosci), ale innego nie ma: szukaj DirectRefreshMam XP tylko ktore to stery z tym starym panelrm ,ja mam teraz najnowsze 158.27 Edytowane 11 Czerwca 2007 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igorzasty Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Podkręciłem sobie kartę na "starych" sterach (158.22), czy jak odinstaluje stare i zainstaluje nowe 158.27 to czy będę musiał znowu sobie robić oc karty, ponieważ z ego co się orientuję to riva tuner nie obsługuję jeszcze tych nowych. BTW; Na guru3d widziałem stery 160.03, czy one przypadkiem nie są nowsze od tych158.27, przynajmniej z tych cyferek tak wynika. Czy ktokolwiek kiedykolwiek je sprawdzał ?? Dzięki za odp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Podkręciłem sobie kartę na "starych" sterach (158.22), czy jak odinstaluje stare i zainstaluje nowe 158.27 to czy będę musiał znowu sobie robić oc karty, ponieważ z ego co się orientuję to riva tuner nie obsługuję jeszcze tych nowych. Dzięki za odp. ja krece na riva turner i mi obsluguje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 nie widze sensu dokladac 600zl na zakup 8800GTS. Nie ma az takiej roznicy w wydajnosci , zeby bylo warto dolozyc te 600zl.Cos ci sie karty pomylily... 8800gts jest okolo 2x szybszy (minimum! zalezy od gry) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igorzasty Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 (edytowane) ja krece na riva turner i mi obsluguje hmm, zainstalowałem ostatnio je i mi jakoś riva ich nie czytała. Może mam stare wydanie rivy ?? :) Ej czy jest możliwe, by oc GPU się podniosło po podkręcaniu pamięci, bo ja tak mam. Najpierw wycisnąłem GPU do 665 (przy więcej były, arty i zwiechy), później pocisnąłem pamięć do 907 (jak w frazie :) i teraz znowu podkręciłem GPU i jest stabilnie na 670, teraz testuje 672 i oc zakończę na 676 (jeśli się uda). EDIT dodaje stare pytanie BTW; Na guru3d widziałem stery 160.03, czy one przypadkiem nie są nowsze od tych158.27, przynajmniej z tych cyferek tak wynika. Czy ktokolwiek kiedykolwiek je sprawdzał ?? Edytowane 11 Czerwca 2007 przez igorzasty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbih Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 (edytowane) witam .. mam krótkie pytanie .. po kręceniu palita sonic 8600gt, i po kilku minutach grania sypie się obraz(zarówno w 3d jak i w 2d), na całym ekranie latają centymetrowe poziome paski .. max temp jaką wychwytuje riva tuner to 65C ... wina jest temperatury czy brakuje mu voltów na rdzeniu?? Edytowane 11 Czerwca 2007 przez Zbih Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 witam .. mam krótkie pytanie .. po kręceniu palita sonic 8600gt, i po kilku minutach grania sypie się obraz(zarówno w 3d jak i w 2d), na całym ekranie latają centymetrowe poziome paski .. max temp jaką wychwytuje riva tuner to 65C ... wina jest temperatury czy brakuje mu voltów na rdzeniu?? Miałem to samo jak robiłem tabelke i w 2D dolazłem do 892 :P To normalne, GPU nie wyrabia, trza wiecej V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysio Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 To raczej brak V, bo temperatura jest jeszcze nie taka wysoka. Monaro, też jestem fanem samochodówek i wydaje mi się po tych wszystkich testach, że 8600 wypada lepiej. TDU chodzi mi płynnie na rozdzielczości 1280x1024, detalach max, i AFx16. Jeszcze sprawdzę jutro z wygładzaniem. Stery mam 158.27. Mój kolega ma identyczny config jak ja. Tylko zamiast 8600GE ma 7900GS 1.2. Jak będzie trochę czasu, to zrobimy porównanie. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 BTW; Na guru3d widziałem stery 160.03, czy one przypadkiem nie są nowsze od tych158.27, przynajmniej z tych cyferek tak wynika. Czy ktokolwiek kiedykolwiek je sprawdzał ?? Ja uzywam 160.02. Sa to sterowniki do nowych kart quadro ale bez problemu chodza na innych kartach. Sterowniki jak sterowniki, problemow nie ma, gry dzialaja :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...