Skocz do zawartości
Caleb

Geforce 8600 GTS / GT

Rekomendowane odpowiedzi

hmmm, dziwne

Na evercool 2 turbo z oryginalnym wentylem oc moich kostek zakończyło się na 860. Teraz dałem 120 mm wentyl i oradiatorowałem pamięci i na dodatek, że temp poszła w dół, aż o 10 stopni to oc moich pamięci wynosi w tym momencie 930 na domyślnym napięciu, a to nadal nie koniec.... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja nikogo nie chcę atakować ani krytykować chciałem w ten sposób wyrazić moją nadzieję że z każdymi driverami będzie tylko lepiej, a naprawdę dobrze będzie jak zaczną wychodzić gry dx10, że tak powiem hurtem ;)

jeszcze raz no offence ;)

ps. na 86gt też robiłeś test w 1280 ?

86gt będzie grafą raczej do rozdzielczości 1024

Podaj wynik do orba, masz spory wynik w 3dm05, ja na taktach proca 2,8ghz i grafy 700/1700 mam tylko 10,5k, chce porownac fps'y w testach. :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słuchajcie wiem że to taki pierdół, ale gdzie pytać jak nie w tym temacie:)Jaką dostaliście dodatkową gierce bo wszędzie gdzie czytam to jest Spellforce a ja dostałem Xpand rally, pytam z czystej ciekawości:)

P.S Martian1 masz fart:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

*sideband

Czy jesteś posiadaczem evercool turbo 2 ??

Czy montowałeś dodatkowy wentylator na karcie, tak jak mi doradziłeś ??

Jeśli tak, to czy przeprowadzałeś jakąś "grubszą" modyfikację ze względu na ilość miejsca jakie zajmuje te chłodzenie ??

Mi osobiście evercool z 12cm wiatrakiem zajmuje 3 sloty pci i nie mam jak zamontować karty dźwiękowej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktos tutaj pisal, ze po vmodzie pcb sie strasznie grzeje, az parzy, macie jakis dodatkowy nawiew na cala karte ? Ja mam na fabrycznym chlodzeniu spore temp. , na 700mhz na core ponad 70*c, moze na gpu jest jakas kupa i samo przesmarowanie pasta zbije troche, musze sprzwdzic, bo nie wiem, czy jest sens kupowac nowe chlodzenie. :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

70stopni to jest bardzo dużo , na stockowym bez vmoda miałem max 54stopnie. Może masz to mniejsze czarne chłodzenie i dlatego taka temp. Co do pasty to jest nędzna , ale lepsza pasta nie wiele pomoże.

No to masz kosmiczną temp w idle , widać że to chłodzonko jest mało wydajne. Ale jak nie zamierzasz robić vmodów to nie ma sensu zmieniać chłodziwa , niższa temp w przypadku tego gpu nie zwiększa oc.

Edytowane przez sideband

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

70stopni to jest bardzo dużo , na stockowym bez vmoda miałem max 54stopnie. Może masz to mniejsze czarne chłodzenie i dlatego taka temp. Co do pasty to jest nędzna , ale lepsza pasta nie wiele pomoże.

Mam zwyklego palita i to nizsze, czarne chlodzenie. Z boku nawiew z okna na karte i takie tempy, idle teraz 50*c, z ciekawosci sprawdze co tam na rdzeniu o ile cos w ogole dali. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja w idlu mam 42-44 a w stresie 64 i więcej nie widziałem przy 717mhz na def vcore

co do zawartości opakowania to też dostałem xpanda

ath co do moich fps to na prędce zrobiony test link 2k5 :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taka sprawa, jesli mam chlodzonko na karte i zdejme fabryczne, to najlepiej chyba brac tego zwyklego palita z niskim czarnym coolerem co? Tak czy tak go zdejme, zmienie paste i zakladam nowe chlodzenie. No chyba ze te wersje sie czyms roznia? sonic, zwykly itd...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sonic ma wg mojego zdjęcia pamięci 1.3 ns a zwykły ? nikt nie wrzucił foty ! ath na co szczekasz ? :D ale ponoć 1.4ns i ot różnica ok 100 mhz na pamięciach

jak masz chłodzenie i będziesz robił mody bierz zwykłego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak mysle, ze Revoltec GF Pro z tym na pokladzie: http://mcs.pc.pl/produkt1178.html nie powinien miec klopotu z ta karta :D ten wentyl jest ooogromny.

A co do pamieci sonic / nie sonic to ktos moze wyjasnic sprawe jak to wyglada z OC?

Edytowane przez Szawel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktos tutaj pisal, ze po vmodzie pcb sie strasznie grzeje, az parzy, macie jakis dodatkowy nawiew na cala karte ? Ja mam na fabrycznym chlodzeniu spore temp. , na 700mhz na core ponad 70*c, moze na gpu jest jakas kupa i samo przesmarowanie pasta zbije troche, musze sprzwdzic, bo nie wiem, czy jest sens kupowac nowe chlodzenie. :]

Z boku mam nawiewającego noiseblockera x2 120 (okno) ale w sumie niewiele on daje...nawet na tych "maksymalnych" obrotach.

Chyba jednak wezme Sonic z Agito. 34zl jest miedzy Sonic a GT i niby lepsze memki... Sprawa taka chyba - masz kase to warto, nie masz tez sie nic nie stanie.

Bierz tego sonica+ i masz trochę mhz gratis ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem juz po zabiegu przesmarowania gpu, na razie w idle 4-5*c mniej (przesmarowalem jakas silikonowa pasta zalmana dodawana do radiatorow na nb), w stresie obadam pozniej. :]

Stary glut ostro sie trzymal, musialem troche sily w to wlozyc, potem zeskrobac ta kupe (to cos sie kruszylo i mocno przywarlo do radiatora i rdzenia) i wypolerowac rdzen na wysoki polysk. :]

Oznaczenia moich mem:

Quimond           0646

HYB18H512321AF-XF

HVV07370

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakieś kosmiczne oznaczenie: http://radio.elektroda.net/kondensatory.php  , zamiast XF powinno być podane np 14

ja mialem to samo ale na 7600GT od Palita jakies dziwne napisy poszukaj na googlach to zanjdziesz co to za oznaczenia

Edytowane przez mietas>>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ktos kupuje Palita Sonic 8600GT to niech poluje na wersje z plusem(+).Ma ona lepsze takty 625Mhz na rdzeniu i 2000MHz na pamieciach a cena ta sama :lol:.Dla mnie juz za pozno jest :?

Edytowane przez naxt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam w stresie temperaturke 63 stopnie (takty 625/2000). Czy temperaturka aby nie za wysoka? -chce troche rdzen wykrecic ale nie wiem czy mi sie nie zagotuje.

PS. Kurde bede musial krecic rivatunerem bo glupi ATItool nie dziala (jakis blad sterwnika atitool niby)... chyba ze ja czegos nie wiem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam w stresie temperaturke 63 stopnie (takty 625/2000). Czy temperaturka aby nie za wysoka? -chce troche rdzen wykrecic ale nie wiem czy mi sie nie zagotuje.

PS. Kurde bede musial krecic rivatunerem bo glupi ATItool nie dziala (jakis blad sterwnika atitool niby)... chyba ze ja czegos nie wiem :D

Temp. w normie u mnie na 70*c dzialalo stabilnie. :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwne... Probowalem tego najnowszego atitoola i jeszcze 15 minut temu nie dzialal :D, teraz smiga.

Jesli chodzi o podkrecanie to powiem kiepawo troszke. Dojechalo do 688 i zwis :D. Myslicie, ze to przez te pamiatki?

Podkrecilbym tez ociupinke wentylek na karcie ale nie wiem jak...

Edytowane przez martian1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi