ma1y Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 no właśnie mi Sanctuary wiesza dość często, dokładnie często wiesza przy prezentacji wyników (opcja full screen), w oknie chyba tylko raz testowałem musze zerknąć jak np w colinie i markach sie zachowa w opcji gdy wiesza w Sanctuary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 (edytowane) a Sanctuary testowałeś? jestem ciekawy jak to się u Ciebie odnosi oczywiscie Sanctuary + marki + gry i zero artow natomiast w ATITOOL wywala co jakis czas pojedynczego arta (dla mnie smieszna sprawa z tym atitoolem gdyz kierujac sie nim stanalbym na ok 900 na rdzeniu, gdzie w grach jak widac robie prawie 50 mhz wiecej, ponoc na Galaxy GE na STOCK taktach w ATITOOL wywala juz arty :lol: ) jednym slowem JEb... ATITOOL Edytowane 2 Sierpnia 2007 przez Strongmen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 W biosie poki co zmodyfikowalem jedynie Timingi 2 kwestie ... czym testujesz stabilnosc Rdzenia ? bo jesli ATITOOLEM to odrazu ci mowie ze strata czasu u mnie pojedyncze arty co jakies 30-40 sek pokazuje juz przy 890mhz (przy podobnym napieciu jak u ciebie) natomiast gry i marki smigaja spokojnie na 940mhz Kolejna jaka masz temp Rdzenia ? bo jesli masz w okolicach 75 stopni to o/c spada drastycznie (przynajmniej na mojej karcie) (i to jest wlasnie glowny moj problem na chwile obecna gdyz blokuje mnie temperatura) to co podpowiedzial Sideband powinno pomoc (ja sam narazie tego jeszcze nie testowalem, gdyz walcze obecnie z temperatura jak zmienie chlodzenie to moze dobije w okolice 1ghz) No wiesz, AT nie generuje tych artow od tak sobie, to bardzo wrazliwy test i raczej nic nie przeklamuje, przynajmniej tak wynika z moich obserwacji. Potrafi momentalnie rozgrzac karte i wrzucic na wysokie obroty. :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 oczywiscie Sanctuary + marki + gryCaleb kiedyś pisał o tym ze Sanctuary fullscreen mu wywala czesto - ktoś tak jeszcze ma? fakt ze mam BARDZO krótką tą karte ale Sanctuary jest jednym z pierwszych co mi zawiesi system. wtedy wystarczy w dół deko i jest z reguły OK, z reguły. dopiero 36h mam więc mam czas ... moja poprzednia 7800gt była przeze mnie testowana 1,5roku temu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 No wiesz, AT nie generuje tych artow od tak sobie, to bardzo wrazliwy test i raczej nic nie przeklamuje, przynajmniej tak wynika z moich obserwacji. Potrafi momentalnie rozgrzac karte i wrzucic na wysokie obroty. :] masz racje - zjade do ok 900mhz i bede NON STOP ogladal ATI TOOLa i podniecal sie ze jest czysto podczas gdy rownie czysto mam w kazdej aplikacji 3d na taktowaniu o 50mhz wiecej. Sanctuary (puszczane ok 20x w czasie testow), Marki kilka razy, Gothic3 + prey bo w to aktualnie gram Bezsens totalny KIEROWAC sie strikto ATITOOLEM, ale podejrzewam ze te pojedynczy art co wyskoczy raz na 30-40sek to sprawka b.wysoko taktowanych Shaderow zrobie za chwile operacje ktora polecil Sideband (a ktora przetestowal ptys) i byc moze zyskam kilka mhz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 masz racje - zjade do ok 900mhz i bede NON STOP ogladal ATI TOOLa i podniecal sie ze jest czysto podczas gdy rownie czysto mam w kazdej aplikacji 3d na taktowaniu o 50mhz wiecej. Sanctuary (puszczane ok 20x w czasie testow), Marki kilka razy, Gothic3 + prey bo w to aktualnie gram Bezsens totalny KIEROWAC sie strikto ATITOOLEM, ale podejrzewam ze te pojedynczy art co wyskoczy raz na 30-40sek to sprawka b.wysoko taktowanych Shaderow zrobie za chwile operacje ktora polecil Sideband (a ktora przetestowal ptys) i byc moze zyskam kilka mhz Ja kiedys tak mialem na73gt, ze wszystki gry i marki smigalu lux a r6 vegas wywalal sie wlasnie przez przetaktowanie gpu. Czyli wszystko moze smigac do czasu, az nie trafisz na bardziej wymagajaca gre, ktora wymietosi karte i posypia sie arty, wiesz 3dmarki ludzie robia z artami jak piesci, aby wiekszy wynik, ale na codzien ja bym wolal w pelni stabilne i 'czyste' takty. :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Dlatego niech zyje safe-mode :lol: Ja moge tylko powiedziec, ze po vmodach to moglbym miec i te 800, ale i co z tego jak i tak gry lapaly freezy 3-5s po godzinie lub dwoch? :/ Narazie vmody ida w odstawke, bo nie potrzebuje az tak tej wydajnosci, a na defie tez bym mogl miec nieco wiecej tylko po? Wole miec troche mniej MHz oraz ta pewnosc ze nigdy nie zobacze zadnego artefa lub freeza :D Kazdy ma wlasna karte niech robi to co chce i tyla :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelik Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 ma ktos wersje palita 8600gt sonic na czerwonym pcb?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
°°° Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 (edytowane) ma ktos wersje palita 8600gt sonic na czerwonym pcb?? A jest taka ?? ;) Edytowane 2 Sierpnia 2007 przez britfanka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raul Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zapraszam wszystkich do Geforce 8600gt 3dmark2k3 Challenge :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 NIe zdziwilbym sie gdyby taka juz wyszla ;-P zrobilem trick z Shaderami T/j doradzal Sideband dalo mi to cale 35 mhz :lol: ale zawsze cos AtiTool do 930 czysty w sanctuary Smiga na 970 :D ide zobaczyc jak w grach i markach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelik Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 (edytowane) no wlasnie taka dzis zakupilem: nizej fotki. sory za jakosc ale mam tylko tel pod reka teraz. http://www.pixel_i.republika.pl/images/8600%201.JPG http://www.pixel_i.republika.pl/images/8600%202.JPG http://www.pixel_i.republika.pl/images/8600%203.JPG Edytowane 2 Sierpnia 2007 przez Pixelik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Ogladnelem ja dokladnie sekcja zasilania podobna jak Zielonych Sonicach Dali tylko troche inne mosfety uklady sterujace rowniez te same (Vmody powinny zatem pasowac te same co z zielonego) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelik Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 czyli vdrop olowkowy:) poprubuje niedlugo:) a mozna jakos sterowac predkoscia wiatraka? bo widze ze w riva tuner jest na 100% wszystko ale nie chodzi na 100%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igorzasty Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zmień takty w biosie rop/tmu na 600mhz i shadery na 1284. Powinno ci to dać 30-50mhz więcej na rdzeniu. Porównywałeś ten stosunek do stosunku podanego przez chrisG (745/1620) ?? Tzn. czy lepiej mieć załadowane te teoretycznie najbardziej wydajne shadery chrisa, czy mieć te, które ty podałeś, ale za to z 40mhz więcej?? Jeśli możesz to zrób test w 1-2 gierkach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelik Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 zmienial ktos napiecie w biosie i czy to daje jakis efekt?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 (edytowane) przy 1ghz szadery powinny wynosic 2106 gpu 1008mhz,nizsze szadery nizsza wydajnos ale wyzsze GPU dla oka. Lub 999mhz szadery 2106mhz ustawienie biosu 600/1284 wyglada to tak http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=25d1171c52eb728b Edytowane 3 Sierpnia 2007 przez ChrisG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 kur... a mi ni stat ni z owat ... spadlo o/c pameci o_O szly 1112 (2224) teraz 1103 daje na stara czestotliwosc ... to idzie chwile .. a za chwile mam przebicia i Komputer zwisza sie o_O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 zmienial ktos napiecie w biosie i czy to daje jakis efekt??Nie, nie daje, wystarczy poszukać :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 robiłem sobie małe testy w Sanctuary 796/1782 -- 1685 810/1782 -- 1686 823/1782 -- 1695 823/1836 -- 1706 wyniki dość zamiennie mogą występować ... ;) w tych okolicach kręcenie to sztuka dla sztuki raczej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 tez bawilem sie Sanctuary do 2000 udalo sie dobic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 tez bawilem sie Sanctuary do 2000 udalo sie dobic ja mam pamieci na 800, procek na 3.2 - moze tez sie pobawie ;) i zobacze jak w markach wynik sie zmienia, czy tez tak słabo jak w Sanctuary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 tobie procek da b.duzo bo masz C2d a ja "kupowatego" X2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujek Albert Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 A co do grzebania w biosie. Jak taką kartę odratować, jak się przekombinuje w biosie? Trzeba drugą kartą na PCI starczy, czy tylko serwis? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Musisz miec staego biosa (tego oryginalnego z karty) powiedzmy ze nazywa sie on OLD.ROM wlaczasz kompa (musi byc ustawione w biosie zeby bootowal najpierw dyskietke) po wlaczeniu masz pewnie kszaki etc nic nie widac ... ale pomimo tego bootujesz i jak komp przestanie mielic dyskietka, wpisujesz w ciemno nvflash -4 -5 -6 old.rom czyli procedura identyczna jak przy normlanym flashowaniu po skoinczeniu flasha powienines uslyszyc pikniecie ... to oznacza ze skonczyl wiec mozesz wyk reseta ... mozna tez stworzyc dysk ratujacy bootowalny z nvflashem i starym biosem i zrobic autoexec gdzie wpiszesz zeby odrazu sam flashowal starego biosa (powinno sie zrobic taki dysk zawsze na wszelki niewypadek ;-) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujek Albert Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Czyli po prostu trzeba miec nadzieję że komp zechce się zabootować z sypniętą grafą :) Dzięki za info. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 No wiesz, AT nie generuje tych artow od tak sobie, to bardzo wrazliwy test i raczej nic nie przeklamuje, przynajmniej tak wynika z moich obserwacji. Potrafi momentalnie rozgrzac karte i wrzucic na wysokie obroty. :]To czemu na 8600GE są na def taktach arty? To samo miałem na 6800 na def były arty , także ten test można sobie darować. Najlepiej się sprawdza na grach na których się gra , dobrym testerem też jest sanctuary demo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 To czemu na 8600GE są na def taktach arty? To samo miałem na 6800 na def były arty , także ten test można sobie darować. Najlepiej się sprawdza na grach na których się gra , dobrym testerem też jest sanctuary demo. Ja nigdy nie mialem artow bez powodu, att uzywam od czasu 9550, poprzez 6600, 7300gt i 8600gt i zawsze dzialal poprawnie. :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martian1 Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 U mnie ATitool tez nie dziala prawidlowo. Owszem z moimi wczesniejszymi radeonami sprawdzal sie bdb ale teraz kiepsko mu idzie. Wedlug mnie do testowania grafy dobrze nadaje sie sanctuary demo. Obciaza maksymalnie gpu i wtedy wychodza dopiero temperaturki :D. W smarkach i grach tak mocno jej nie przyciska. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Niektóre gry też ładnie grzeją karte np. Carbon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...