sideband Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Słabo szukałeś - http://www.tweaktown.com/articles/1082/5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Co myslicie o XFX 8600GT XXX ? Dobrze sie kreci? Nie patrzcie na to, ze jest droga bo moge miec taniej ;) Chcialbym poprostu wiedziec o jej mozliwosciach. Szukalem na google i zadnego ciekawego testu oc nie znalazlem. http://www.sirius.pl/foto_video/pub_artWie...tion_256MB.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 (edytowane) Dzieki. Na prawde dluugo szukalem. Cos ta karta sredniawo sie kreci :| Chociaz.. 700MHz na rdzeniu to nie taki zly rezultat... @_Vip_ Tamten test akurat widzialem ;) Edytowane 23 Sierpnia 2007 przez xacti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Overlord Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Witam! Lece cały czas na sterownikach 158.27 (czyli dosc juz leciwych) osiągam na nich 740/800(pamięci padaka) Po zainstalowaniu sterów 162.18 i 163.44 nawet nie chce mi pojsc na 700(na rdzeniu) właczam benchmark w lost planet i arty z freezem po 3min :? Czym to jest spowodowane? Czy jestem skazany na stare sterowniki aby móc miec podkreconą karte? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
block Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 (edytowane) Witam Ma może ktoś pomysł co to się z kartą stało oprócz tego że jest padnięta :mur: Karta to sonic+, dopiero co przyszła z serwisu :cry: w trybie 2d działa normalnie Edytowane 23 Sierpnia 2007 przez block Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Ja bym powiedział, że serwis jest do pupy ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Overlord Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Mnie to wygląda na przetaktowane pamięci. grzeją sie i wywalają błedy. A tak swoją drogąodpowie mi ktos na moje pytanie zadane wczesniej. Mieliscie moze kiedys podobny problem:/? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 (edytowane) Witam Ma może ktoś pomysł co to się z kartą stało oprócz tego że jest padnięta :mur: Karta to sonic+, dopiero co przyszła z serwisu :cry: w trybie 2d działa normalnie Klasyka kolorowe kwadraciki , podłączałeś pod karte tv? Moim zdaniem gpu są walnięte , ale nvidia się nie przyznaje(albo palit coś zjebał) , może dlatego wyszła nowe rewizja G84 303. @Overlord zainstaluj 162.15 , te stery nie mają jeszcze tego błędu. Edytowane 23 Sierpnia 2007 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hauti Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Mnie to wygląda na przetaktowane pamięci. grzeją sie i wywalają błedy. A tak swoją drogąodpowie mi ktos na moje pytanie zadane wczesniej. Mieliscie moze kiedys podobny problem:/? a przy jakich taktowaniach zaczyna być stabilnie ? mi oc też spadło jak przeszedlem ze 162,18 na 163,44 ale wydaje mi się że stalker jakby wydajniejszy =) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
block Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Klasyka kolorowe kwadraciki , podłączałeś pod karte tv? Moim zdaniem gpu są walnięte , ale nvidia się nie przyznaje(albo palit coś zjebał) , może dlatego wyszła nowe rewizja G84 303. @Overlord zainstaluj 162.15 , te stery nie mają jeszcze tego błędu. No właśnie to już druga po podłączeniu pod tv pochodziła tydzień i koniec. Ludzie nie podłączajcie tej karty pod tv :mur: To po h.. ten tv aut zamontowali. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 (edytowane) Z tym tv-outem rzeczywiście niezłe jaja. Na dniach miałem podłączyć kompa pod telewizorek ale lepiej nie ryzykować.... I zainwestować w taki szrot... http://allegro.pl/item225733645_ogladaj_tv...a_promocja.html Edytowane 23 Sierpnia 2007 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 A jak to dokladnie jest? Wszystkie 8600 po podlaczeniu do tv out padaja czy tylko Pality? Bo bede chcial kupic XFX, czasem z tv out korzystam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 A jednak pality nie są takie dobre jak forum mówi B-) . Dlaczego nie lubicie galaxy 8600xx? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Bo galaxy sa gorsze od palitow :lol: A tak na powaznie, to czesciej padaja ;) Nawet bez oc moga wywalic bledy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Overlord Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Mam rozumieć, że 162.18 i 163.44 mają błędy powodujące mniejszą podkręcalnośc ? Można wiedzieć sideband na jakich sterach jedziesz? heh wogóle ciekawi mnie czy ktoś jeszcze miał taki problem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Bo galaxy sa gorsze od palitow :lol: A tak na powaznie, to czesciej padaja ;) Nawet bez oc moga wywalic bledy. Jak pytałem kolesia gdy kupowałem w sklepie galaxiego to powiedział że na 100 sprzedanych kart 2 zwroty może były . A pality nie cieszą się dobrą opinią wśród osób którym nie zależy na mega oc itp ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 No mi w sklepie powiedzial ze nie sprowadzaja palitow, bo duzo zwrotow bylo. A jak sie spytalem o galaxy to powiedzial ze jeszcze wiecej. Srednio co 4 karta wracala na serwis. ;) Ale powtorze pytanie: A jak to dokladnie jest? Wszystkie 8600 po podlaczeniu do tv out padaja czy tylko Pality? Bo bede chcial kupic XFX, czasem z tv out korzystam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Obnizyłem pamieci do 815Mhz i rdzen chodzi teraz na 760Mhz bez zadnych modów,karta dziala stabilna spróbujcie u siebie jesli nie interesuja wasz v-mody i zabawa ołowkaem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sanjuro Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 (edytowane) Witam! Lece cały czas na sterownikach 158.27 (czyli dosc juz leciwych) osiągam na nich 740/800(pamięci padaka) Po zainstalowaniu sterów 162.18 i 163.44 nawet nie chce mi pojsc na 700(na rdzeniu) właczam benchmark w lost planet i arty z freezem po 3min :? Czym to jest spowodowane? Czy jestem skazany na stare sterowniki aby móc miec podkreconą karte? A ja jak tak patrzę na te nowe stery to się zastanawiam: 1) Czy czasem NV nie podkręca sterami grafy o te kilka % żeby była wydajniejsza? To by tłumaczyło problemy z podkręcaniem na nowszysch sterach - przekłamanie we wskazaniach aktualnych zegarów. 2) Czy mi się wydaje czy znowu NV robi jakieś kosmiczne optymalizacje grafy sterami, żeby to szybciej działało :/ Edytowane 24 Sierpnia 2007 przez Sanjuro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 A ja jak tak patrzę na te nowe stery to się zastanawiam: 1) Czy czasem NV nie podkręca sterami grafy o te kilka % żeby była wydajniejsza? To by tłumaczyło problemy z podkręcaniem na nowszysch sterach - przekłamanie we wskazaniach aktualnych zegarów. 2) Czy mi się wydaje czy znowu NV robi jakieś kosmiczne optymalizacje grafy sterami, żeby to szybciej działało :/ Raczej nie wszystkie wskazania są ok na 8600 , a Sonic+ w kompie ,który składałem dla kumpla ostatecznie poszedl na 750/850 bez Vmodów na sterach 163.44 i przeszedł 2 godz marka , 1 godz LP bench i wszystko jest ok.Tyle że świezy system ......... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Overlord Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Konio68 spróbuj zainstalowac starsze sterowniki np te , które ja mam 158.27 i zobacz czy karta czasem nie podkręci sie więcej(u mnie to roznica co najmniej 50mghz wiec bardzo duzo) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 (edytowane) Konio68 spróbuj zainstalowac starsze sterowniki np te , które ja mam 158.27 i zobacz czy karta czasem nie podkręci sie więcej(u mnie to roznica co najmniej 50mghz wiec bardzo duzo)Niestety kompa już oddałem kolesiowi ..... ale memki szły wyżej na 1000 tylko zostawilem 850 aby uzyskać stailne 750 na GPU.... tzn szedl na 750 na 1000 ale wolałem mu zjechać z taktów , bo totalny laik więc nie chcialem aby miał kłopoty i uprzedzilem aby TV out nie uzywał :) ale on ma LCD TV więc nie potrzebne. Edytowane 24 Sierpnia 2007 przez konio68 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BezbronnyPL Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Pisałem wcześniej o problemach z podkręcalnością na nowych sterach 16x.xx.Na 15x.xx karta kręciła się sporo lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Overlord Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Prześledziłem twoje posty bezbronny....faktycznie znalazłem ten jeden jedyny :wink: , w którym piszesz o problemach z podkrecalnoscią z nowymi sterami. na jakich teraz jedziesz można wiedzieć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BezbronnyPL Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 O tym już też pisałem ;) 162.50 dla kart Quadro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 No to zaryzykowałem i karta uszkodzona od podłączenia tv do karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 :| Po co podlaczales? Taka dobra sztuka :cry: Czy to tylko pality od tego padaja czy inne tez? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Overlord Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Hehe bezbronnyPL wyczytałem to i nawet sobie to zapisałem. W kazdym razie od tamtego czasu mogłes zmienic sterowniki. Powiedzialbys lepiej jak sie te sterowniki sprawują. Pisałes cos ze lepsze zagospodarowanie pamieci wprowadzają(ciekawe) Czym one sie roznią od sterowników do normalnych 8600gt. Są jakies problemy z aplikacjami? @Sideband > nie żal Ci było dobrze podkręcalnej sztuki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hauti Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Mam rozumieć, że 162.18 i 163.44 mają błędy powodujące mniejszą podkręcalnośc ? Można wiedzieć sideband na jakich sterach jedziesz? heh wogóle ciekawi mnie czy ktoś jeszcze miał taki problem... Serii 157 w ogóle nie używałem 1st jakie miałem to 162,18 beta a teraz przeszedłem na 163,44beta i oc mi spadło ale wydajność po zjechaniu o te kilka mhz nie spadła przynajmniej nie zauważyłem w grach (poza wynikiem w smarku 2k5) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_lukash_ Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 witam :-) od wczoraj jestem posiadaczem 8600gt sonic+ i musze przyznac ze spodziewalem nieco wiecej w kwestii oc tej karty, z tego co czytam to forum to sporo modeli robi 740-750mhz bez modow podczas gdy u mnie juz przy 702mhz pojawiają się artefakty nawet w 2D :/ a podobno sonic+ ma standardowo wyzsze vgpu niz 'zwykle' 8600gt wiec tym bardziej mnie ten wynik zaskoczyl, czy to mozliwe ze az taka slaba sztuka sie trafila czy moze ja cos zle robie? probowalem na sterach 162.18 i 162.50 to samo; temp rdzenia przy 702mhz nie przekracza 59st w stresie wg. atitoola/ntune. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...