Ryba1 Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2007 (edytowane) Co masz na myśli mówiąc "nowe biosy" ?flashownie nowych ustawień w bios karty po prostu. Zdaje się mały błąd w tym RTver2.05. Pokazuje identyczne temperatury rdzenia dla kart w SLI choć w rzeczywistosci są one różne. Poprzednie wersje RT pokazywały temp.rzeczywiste , tak jak i teraz Nividia Monitoring i Everst. A róznica jest znaczna prawie 20`C dla identycznych kart. Rozwiazanie znalazłem na innych forach..jakoś u nas trudno jeszcze o SLI .. Mozna miec szadery i temperatury obu rdzeni pokazywane OK...nie te same..należy: I see, SLI temperature monitoring is corrupted in XP driver's NVAPI library as I suspected. Happily, you have a workaround: NVAPIUsageBehavior set to 1 allows RivaTuner to use all NVAPI interfaces under WindowsXP. However, there are additional registry keys allowing to restrict NVAPI usage for some tasks. So you may still enable NVAPI usage (NVAPIUsageBehaviour = 1) and use NVAPI for shader clock control, but restrict NVAPI usage for thermal monitoring (NVAPIThermalControl = 0). Edytowane 4 Października 2007 przez Ryba1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FlywiN Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2007 @Ryba1 robiles jakiegos vmoda czy cos ze tak ci polecialy memki na 1000? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yeyoo Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2007 a moze ma sonica+ ktory posiada pamieci 1.0ns a teoretyczny max tych mem to wlasnie 1ghz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adamove Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2007 Uzyskałem nowy rekord w 3DMARK 2006 6369 na tym configu, niezle co a to jeszcze nie koniec, gierki smigaja jak szalone!!! :)))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cahir- Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2007 (edytowane) Przy czym cooler jest standardowy, a GF to Galaxy 8600GE standardowe takty widać w atitool'u na screenie. Teraz przymierzam się do wsadzenia na niego thermalright'a hr-03, i tutaj moje pytanie. czy ktoś już próbował i z jakim efektem :) -------------------- update: 3Dmark06 / 3DMark03 Edytowane 4 Października 2007 przez cahir- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2007 (edytowane) Uzyskałem nowy rekord w 3DMARK 2006 6369 na tym configu, niezle co a to jeszcze nie koniec, gierki smigaja jak szalone!!! :))))Twój osobisty personalny rekord ;] IMG Przy czym cooler jest standardowy, a GF to Galaxy 8600GE standardowe takty widać w atitool'u na screenie. Teraz przymierzam się do wsadzenia na niego thermalright'a hr-03, i tutaj moje pytanie. czy ktoś już próbował i z jakim efektem :) Było, czytaj posty ChrisG i leborg'a i jeszcze chyba paru osób, które mają to chłodzenie na tej karcie... Polecam użyć szukajki, która znajduje się na dole tego tematu... Edytowane 4 Października 2007 przez Lanc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adamove Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2007 Twój osobisty personalny rekord ;] Dokladnie, bez palenia gumy i innych popisów, trudnego do usuniecia swądu spalenizny :))))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yeyoo Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2007 (edytowane) no wynik ladny chociaz troche "nierealny" :P . ja nie wiem jak ty robisz 15 kola w 05 skoro chrisg mial wyzsze takty i chyba lepszego proca i jego skore ~14.5. elo edit: a no tak!! widze ze masz plyte off limits :D to jest jednak mozliwe Edytowane 4 Października 2007 przez kfachu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 pojawil sie nowy programik GPU-z (narazie wczesna wersja) http://www.techpowerup.com/downloads/777/mirrors.php a tak wyglada validacja: http://www.techpowerup.com/gpuz/666p9/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 (edytowane) Super sprawa z tym rozlaczonym taktowaniem shaderow. Na sterach 162.18 i starej rivie mialem takty max 702mhz->1503mhz/1700mhz. Teraz karciocha poleciala 750/1800/1600. Napiecie (1.58v) jestem bardzo zadowolony. Zawsze wiedzialem ze moja mania posiadania najnowszych wersji sterowniow i programow ma sens, tylko dopiero teraz mam na to sensowny dowod. ;-) Stalker w koncu dziala calkiem plynnie w 1440x900 przy wysokich ustawieniach grafiki. Tak sie teraz zastanawiam: Czy z nowymi sterami + mozliwoscia oc shaderow w 8600gt wciaz mozna dyskutowac czy x1950 i 7900gs sa od niej lepsze... Edytowane 5 Października 2007 przez Sysak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 Teraz przymierzam się do wsadzenia na niego thermalright'a hr-03, i tutaj moje pytanie. czy ktoś już próbował i z jakim efektem :)15 osób rannych, 3 zabite! Ale działa, więc to sie liczy;] Kurcze pobawiłbym sie tymi szejderami, ale jak pomyślę że trzeba instalować nowe stery i nowego RT to mi sie jakoś odechciewa :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 Nie pitol nam tu tylko instaluj... ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarecki Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 No a ja jeszcze muszę czekać na swoją z gwarancji a jak patrze na te rewelacje to kurde nie mogę się doczekać!! Pieprzą sie z tym jak mrówki podczas Huraganu. No ale myślę że zrekompensują mi to dobrą sztuką, niestety jest też możliwość że dadzą mi zwykłego GT ale wtedy karze im podłączyć u siebie pod TV-out i wcale nie bedę od nich odbierał i znowu 2 tygodnie bez karty. No ale trzeba być optymistą:) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysio Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 Przy czym cooler jest standardowy, a GF to Galaxy 8600GE standardowe takty widać w atitool'u na screenie. Teraz przymierzam się do wsadzenia na niego thermalright'a hr-03, i tutaj moje pytanie. czy ktoś już próbował i z jakim efektem :) -------------------- update: 3Dmark06 / 3DMark03 Te takty to standardowo ci tak poszły, czy robiłeś jakiegoś V-moda ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igorzasty Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 Witam. Mam mały problem. Nie mogę ustawić shaderów na np. 1501, bo od razu wskakuje na 1512. Tak powinno być czy inaczej się nie da ?? Może powinienem coś jeszcze dopisać do rejestru ustawień ?? Dzięki za odp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yeyoo Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 pojawil sie nowy programik GPU-z (narazie wczesna wersja) http://www.techpowerup.com/downloads/777/mirrors.php a tak wyglada validacja: http://www.techpowerup.com/gpuz/666p9/ programi kozacky :D wrzucilem sobie validacje w siga :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 Póki nie będzie pokazywać rzeczywistego taktowania rop i shaderów oraz pamięci , będzie do bani. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cahir- Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 (edytowane) Te takty to standardowo ci tak poszły, czy robiłeś jakiegoś V-moda ??? Te takty są bez v-moda. Tylko że zobacz na ati tool'a i standardowe takty 650/1000, shaderów tam nie ma i nie pamiętam jaki był standard. Jedno jest pewne moje oc jest bardzo delikatne i gdyby nie to że nie wiem jaka jest max dopuszczalna temperatura na rdzeń i gdyby nie moje lenistwo wykręcił bym więcej. później się pewnie pobawie, a co do gpu-z to fajna sprawa ale jako gadżet, źle czyta takty shader'ów. Przynajmniej u mnie, a na 8800 np nie pokazuje ilości shader'ów, ilości jednostek ROP ani ich przepustowości. Edytowane 5 Października 2007 przez cahir- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 (edytowane) Póki nie będzie pokazywać rzeczywistego taktowania rop i shaderów oraz pamięci , będzie do bani. Dokladnie, poki co dla kart z serii 8xxx bezuzyteczny :( Btw, moj palit jest na takim pcb: Czy to jest takie samo pcb, jak zwykly palit 8600 gt? E: Dzieki sideband. Edytowane 5 Października 2007 przez darkx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 Tak to jest zwykłe pcb od Palita. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cozaq Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 (edytowane) hej mam karte jak w podpisie. jakie najlepsze (najstabilniejsze stery) ? w czym najlepiej krecic karte? Edytowane 5 Października 2007 przez Itachi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 Witam. Mam mały problem. Nie mogę ustawić shaderów na np. 1501, bo od razu wskakuje na 1512. Tak powinno być czy inaczej się nie da ?? Może powinienem coś jeszcze dopisać do rejestru ustawień ?? Dzięki za odp. Przecież shadery podkręcają się skokowo co 54mhz , także tylko w monitoringu w rivie zobaczysz rzeczywiste taktowania ropów i shaderów. jakie najlepsze (najstabilniejsze stery) ? w czym najlepiej krecic karte? http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=245258 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korkodyl Opublikowano 6 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2007 (edytowane) Sugerujac sie opiniami z forum wczoraj zakupilem Palita 8600GT sonic+ Testowalem z ustawieniami 720 dla core, 1760 dla shaderow i 1050 dla pamieci - to maksymalne stabilne ustawienia na sterach 163.69. Procek 4300 puszczony na 3.27Ghz 3DMark05 3DMark06 Musze przyznac ze jestem zaskoczony! :D Zabawa z osobno ustawianymi shaderami daje niezlego kopa! Jak ktos tu juz napisal - Radek x1950pro wcale nie jest tak oczywistym wyborem... Szczegolnie jak ktos woli nvidie tak jak ja :) Ten palit jest naprawde rewelacyjny! Edytowane 6 Października 2007 przez Korkodyl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2007 Nie pitol nam tu tylko instaluj... ;-)Wczoraj sie pobawiłem i ustawiłem szredery na 1728mhz. Jakiegoś mega kopa nie odczułem. 200pkt więcej w 2k5, troszkę klatek więcej w css. Dziś o ile się wyrobię pobawię się ołówkiem coby dobić do chociaż 800mhz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yeyoo Opublikowano 6 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2007 u ciebie leborg duzo procek zaniza w porownaniu z takimi e2140... u mnie zreszta jest jeszcze gorzej ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysio Opublikowano 6 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2007 Sugerujac sie opiniami z forum wczoraj zakupilem Palita 8600GT sonic+ Testowalem z ustawieniami 720 dla core, 1760 dla shaderow i 1050 dla pamieci - to maksymalne stabilne ustawienia na sterach 163.69. Procek 4300 puszczony na 3.27Ghz 3DMark05 3DMArk06 Musze przyznac ze jestem zaskoczony! :D Zabawa z osobno ustawianymi shaderami daje niezlego kopa! Jak ktos tu juz napisal - Radek x1950pro wcale nie jest tak oczywistym wyborem... Szczegolnie jak ktos woli nvidie tak jak ja :) Ten palit jest naprawde rewelacyjny! Coś spore wyniki ci wyszły.... Ciekawe czego to zasługa, bo niemożliwe by była aż taka różnica w porównaniu z moimi osiągnięciami <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 6 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2007 Sugerujac sie opiniami z forum wczoraj zakupilem Palita 8600GT sonic+ Testowalem z ustawieniami 720 dla core, 1760 dla shaderow i 1050 dla pamieci - to maksymalne stabilne ustawienia na sterach 163.69. Procek 4300 puszczony na 3.27Ghz 2772920[/snapback] Coś spore wyniki ci wyszły.... Ciekawe czego to zasługa, bo niemożliwe by była aż taka różnica w porównaniu z moimi osiągnięciami <_< Możliwe, że podczas 3dmarka zadziałał vpu recover i w tym momencie w jakimś teście było mega dużo FPS przez co wyniki są wyższe od przeciętnych ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yeyoo Opublikowano 6 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2007 Możliwe, że podczas 3dmarka zadziałał vpu recover i w tym momencie w jakimś teście było mega dużo FPS przez co wyniki są wyższe od przeciętnych ;] no wlasnie, ludzie trzepia takie wyniki ze niedlugo w 05 zrobia wiecej niz na 88gts <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 6 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2007 (edytowane) Coś spore wyniki ci wyszły.... Ciekawe czego to zasługa, bo niemożliwe by była aż taka różnica w porównaniu z moimi osiągnięciami <_< Ja bym raczej powiedzial, ze Twoje osiągi są jakos dziwnie niskie ;) Właczałeś jakosc obrazu na "high performance" przed testowaniem? (chodzi mi o 3dm05) Bo wynik w 3dm 06 faktycznie jest zastanawiający... Bardzo fajne te nowe stery od sidebanda ;D 13400 w 3dm05 na ustawieniach z siga. Edytowane 6 Października 2007 przez darkx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wallec Opublikowano 6 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2007 (edytowane) e tam, u mnie na procu 2700 i taktach karty 675/1750/975 w marku2006 jest 6.100pkt. wiec wynik 6.700pkt na jego procu + taktach realny :) Edytowane 6 Października 2007 przez wallec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...