Skocz do zawartości
Caleb

Geforce 8600 GTS / GT

Rekomendowane odpowiedzi

ja mam inne pytanko , czy ktos z forum mial mozliwosc testowania takiej karty , potrzebowal bym informacji ktora ma lepsze mozliwosci itp czy :

PALIT 8600GT SONIC+

mam mozliwosc przywiezienia jej sobie :)

EVGA 256-P2-N765-AR GeForce 8600GTS 256MB 128-bit GDDR3

Edytowane przez majaboss

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy jest jakaś osoba z Gdańska chcąca poznać miłego chłopaka i zrobić mu... V-moda na jego 8600 Sonic+ ?:D kupie chłodzenie jakie będzie polecała i jak się wszystko uda to dam flaszkę i buzi :D jak się nie uda to nie będzie buzi a flaszkę sam wypije opłakując :)

najlepiej ktoś kto już to robił kilka razy.. mówię całkiem poważnie nie licząc małych żarcików w postaci buziaków :)

Edytowane przez Bolus1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

S dwujeczka panie + nawiew = cisza + wydajnosc :P

to znaczy ze oprócz S2 musiałbym coś jeszcze jakiś wentyl dokupić?

A jakie inne alternatywy?

Bo interesuje mnie po prostu żeby nie było tak jak teraz że wszystko względnie ciche tylko GPU strasznie zawodzi. Po prostu chcę wyciszyć. (nie znów jakoś hardcoreowo). B o temp. w stressie podczas 1h gry w stranglehold aticool wykazał max 62stopnie wiec chyba zła to nie jest (na 710/1562/999) podczas pracy w windzie 40.

A 60zł to już wydaje mi sie sporo jak na cooler na gpu. Owszem mozliwe ze bedzie podkrecana ale bez zadnych dodatkowych vmodow.

Edytowane przez wojsed

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to znaczy ze oprócz S2 musiałbym coś jeszcze jakiś wentyl dokupić?

A jakie inne alternatywy?

Bo interesuje mnie po prostu żeby nie było tak jak teraz że wszystko względnie ciche tylko GPU strasznie zawodzi. Po prostu chcę wyciszyć. (nie znów jakoś hardcoreowo). B o temp. w stressie podczas 1h gry w stranglehold aticool wykazał max 62stopnie wiec chyba zła to nie jest (na 710/1562/999) podczas pracy w windzie 40.

A 60zł to już wydaje mi sie sporo jak na cooler na gpu. Owszem mozliwe ze bedzie podkrecana ale bez zadnych dodatkowych vmodow.

Jeśli nie będziesz robił vmodów , a tylko podkręcał w "tradycyjny" sposób (czyt. programami typu Riva , AT ) to nawet pasywnie S2 będzie chodzić , i przy dobrym przewiewie w budzie temp będzie ok 70 stopni :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli nie będziesz robił vmodów , a tylko podkręcał w "tradycyjny" sposób (czyt. programami typu Riva , AT ) to nawet pasywnie S2 będzie chodzić , i przy dobrym przewiewie w budzie temp będzie ok 70 stopni :).

No tak jest cisza, ale skoro teraz na stocku mam 62 to po co mam se przegrzewac do 70. Wiec po raz trzeci ponawiam pytanie o inne tansze alternatywy do ktorych nie musze nic dkupic i ktore beda pasowac na 86GT

tak w normie

kontrolujesz Riva tunerem

Ja kontroluje Ati Coolem daje spisuj do loga i gierka cyk ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak jest cisza, ale skoro teraz na stocku mam 62 to po co mam se przegrzewac do 70. Wiec po raz trzeci ponawiam pytanie o inne tansze alternatywy do ktorych nie musze nic dkupic i ktore beda pasowac na 86GT

Nie znajdziesz tańszej ( czyt. poniżej 60 zł ) lepszej alternatywy , jaki kolwiek zalman, albo pentagram kosztuje wiecej , a napewno nie będziesz miałwtedy super ciszy, a temperatury pewnie tez będa w okolicach tych 62 stopni.

Zresztą nie wiem co za problem dokupić bylejaki wentyl i założyć na S2 , nawet nie musi być 120mm, jak masz jakiegoś cichego wentyla 80mm to tez styknie. Wiadomo kazdy będzie zachwalał swoje chłodzenie i każdy będzie miał inne potrzeby ,dlatego trudno odpowiedzieć na Twoje pytanie :)

może zobacz coś takiego jeszcze :

http://zenfist.pl/pID/1011.htm

http://zenfist.pl/pID/1594.htm

http://www.cooling.pl/zalman-vf900cu-radia...odukt,1335.html

ale nie wiem czy pasują na 8600 ?? , pewnie tak ,ale nikt nie da gwarancji :) jak nie zakładał na 8600 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mi moj 8600gt palit zaczal sypac wielokatami w Heroesach 5. Czyzby znow GPU siadlo ( wczesniejszrgo radeona 9700 2 razy oddawalem na gware, bo mi padala pamiec a potem GPU i za kazdym razem 2 miechy czekania) ...Obecnie nie mam karty podkreconej, a zauwazam w grach rozne dziwne zmiany, typu rozciaganie sie tekstur w Heroesach, w Colinie Dirt czasem sie jakby swieca tekstury ... Napiszcie mi prosze u tych, ktorzy np. popsuli karte Tv Out ( ja nie uzywalem ) ile czasu naprawa/wymiana gwarancyjna u Palita trwa ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem w posiadaniu Galaxy GF 8600GT 256MB Overclocked Edition i niestety znalezienie jakichs przydatnych informacji na temat modow do niej graniczy z cudem. PCB nie przypomina nic co znajduje sie w tym temacie, jedyne zdjecie tej karty jakie mam udalo mi sie znalezc na stronie proline http://proline.pl/shop.php?id=galaxy_gf_86...b_hdmi_ddr3_jpg

Sama karta z defaultowych 600/1400 poszla na 715 (1782) /1600 czyli nie jest najgorzej, jedyny problem to ... pisk jaki z siebie wydaje.

Gdyby ktos mial jakies info na temat modow to bylbym wdzieczny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli piszczy, to zamontuj radiatory na mosfetach przy cewkach. Oczywiscie jezeli piszczy na standardowych taktach, to serwis. Moja tez piszczy, ale chieftec ją skutecznie zaglusza, wiec leje na to.

Co do modow - no coz, chyba trzeba bylo o tym pomyslec przed kupnem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli piszczy, to zamontuj radiatory na mosfetach przy cewkach. Oczywiscie jezeli piszczy na standardowych taktach, to serwis. Moja tez piszczy...

przestanncie to powtarzac jak mantre. ladowanie radiatorow na mosfety nic tu nie da. to o czym napisal hihot w faq to ewidentna bzdura. nie wiem skad wzial ta informacje. na pewno nie potwierdzil jej praktycznie.

co do serwisowania warto sie o to zapytac w sklepie gdzie sie ja kupilo. jezeli jest mozliwa wymiana - wymienic.

co do modow. wszystko zalezy od kontrolerow jakie zostaly uzyte na karcie. ze zdjecia na proline wnioskuje, ze jeden z nich moze prawdopodobnie byc umieszczony na awersie (lewy dolny rog) a drugi na rewersie. spisz numerki kontrolerow, porob zdjecia w dobrej jakosci to sie moze cos wymysli. jak to te same kontrolery co na reszcie kart to z modem nie bedzie problemu.

Edytowane przez ultor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uzyskalem nowy rekord na swoim sprzecie Karta w Riva Tunerze miała ustawienia 725/1700/2100 i wynik w 3dmark 2006 6471, to juz chyba kres podkrecania, bo w sumie maly przyrost, no chyba ze ktos lubi swąd palonego metalu :))))hehehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uzyskalem nowy rekord na swoim sprzecie Karta w Riva Tunerze miała ustawienia 725/1700/2100 i wynik w 3dmark 2006 6471, to juz chyba kres podkrecania, bo w sumie maly przyrost, no chyba ze ktos lubi swąd palonego metalu :))))hehehe

No całkiem całkiem wyniczek :), hehe, ale ja z moim prockiem chyba raczej sie do takiego nie zbliże :-| , może jakbym jeszcze mocniej grafikę wykręcił , to jeszcze , ale na takich taktach co ty, to trace jakieś 500 pkt. na samym procku. Ale powalcze coś jak zmienie zasiłkę :) ( kiedyś :razz: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rob vmoda, bardzo ladna sztuka. W grach jest wiekszy przyrost niz w smarkach ;)

Edytowane przez darkx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nowe bety 163.75:

http://www.nzone.com/object/nzone_download...betadriver.html

Starting off the release week on Tuesday Nvidia has released a new beta driver for Microsoft's Windows Vista. Nicknamed ForceWare 163.75, the driver support the GeForce 6, 7 and 8 series cards and the GeForce 7150, 7100 and 7050 IGPs and it features:

- Improved compatibility for Half-Life 2: Episode 2

- Added NVIDIA SLI profiles for Portal, Clive Barker's Jericho, SEGA Rally Revo, NHL 08, and European Street Racing

- Several game and application compatibility fixes

Edytowane przez radiergummi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pytanie do was ile z tych palitow mozna wycinac OC maxymalnie ???? bo kurcze zastanawiam sie nad kuopnem czegos ..ale znalazlem test porownawczy kart tutaj i niewiem co wybrac a mam mozliwosc kupna w dobrej cenie

EVGA e-GeForce 8600 GTS 256MB Superclocked

MSI GeForce 8600GTS NX8600GTS Diamond

MSI GeForce 8600GTS NX8600GTS-T2D256E-OC

XFX PVT84GUDF3 GeForce 8600GTS 256MB

te karty co podalem moge miec ale bez Pl gwary :( tylko a palita wiadomo z Pl gwara ..i mam dylemat teraz co wybrac ceny sa podobne do ceny palita u as :)

Testy OC 8600

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

palit sie oplaca pod wzgledem cena/jakosc nie liczac tv out;u :) jezeli chodzi o oc to juz zalezy od innych czynnikow. jak trafisz dobra sztuke to po pencil modzie moze sobie smigac 24/7 przy ustawieniach 800-850/2100-2200. mozesz tez pojechac hardziorem i zrobic 1ghz na rdzeniu ale to tylko do testow etc .. :P

Edytowane przez kfachu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EVGA e-GeForce 8600 GTS 256MB Superclocked

MSI GeForce 8600GTS NX8600GTS Diamond

MSI GeForce 8600GTS NX8600GTS-T2D256E-OC

XFX PVT84GUDF3 GeForce 8600GTS 256MB

Testy 8600

te karty co podalem moge miec ale bez Pl gwary tylko a palita wiadomo z Pl gwara ..i mam dylemat teraz co wybrac ceny sa podobne do ceny palita u as

Testy OC 8600

to zapytam sie taka... ktora z tych kart byscie polecili ,co podalem bo prawdopodonie palita+ nie bede bral ???

Edytowane przez majaboss

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi