YogiCK Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2007 (edytowane) Hmmm...dlaczego nie Palit?? Osobiście był bym za EVGA lub XFX. Edytowane 10 Października 2007 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2007 Imo lepiej wziac cos z gwarą... Potem o wiele latwiej sie tego pozbyc, a i podczas o/c nie bedziesz miec duszy na ramieniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mission123 Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2007 Na czym wyjde lepiej? C2D E4400 i jedna 8600GT SONIC+ czy C2D 2140 i 2x8600GT SONIC+. W gre oczywiście wchodzi kręcenie procka (na każdej wersji minimum 3GHZ) i graficzke oczywiście też. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cozaq Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2007 GOSCIU takie pytanie to nie tutaj tylko do 'co kupic' :wink: oczywiscie ze lepiej wyjdziesz na 2x8600GT ale ja wolalbym kupic 1 (i tak wszystkie gry smigaja az milo :wink:) i kase odlozyc i po jakims czasie dozbierac troche kasy tak zeby po sprzedaniu 8600GT styknelo na 8800GTX :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majaboss Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2007 Hmmm...dlaczego nie Palit?? no bo w tej cenie mam karty ,chyab co posiadaj wieksza mozliwosc OC ...mzoe sie myle :( ... mzoe ktos podac ile faktycznie ida te pality + OC( olowek) ale bez smieci w obrazie :) ,wtedy porownam sob OC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek1988 Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2007 może mi ktoś napisać gdzie włączyć pasek do podkrecania shaderów, mam stery 163.75 wersja rivy to 2.05. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master_electronic Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2007 (edytowane) może mi ktoś napisać gdzie włączyć pasek do podkrecania shaderów, mam stery 163.75 wersja rivy to 2.05.Powiem tak. Jestem z*****ny po robocie i nie mam ochoty odpowiadać na takie pytania <_< Człowieku weź opcje szukaj jak nie chce ci się strony lub dwóch wcześniej poszukać EDIT : Niech ktoś w końcu zaktualizuje FAQ o tą drobną możliwość Rivatunera bo zawsze się znajdzie ktoś kto zada to pytanie poraz eNty <_< Edytowane 10 Października 2007 przez master_electronic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cozaq Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2007 ja moze bede bardziej pomocny niz kolega, choc podzielam jego zdanie - NAUCZ sie korzystac z wyszukiwarki. W Rivatuner wchodzisz w Power user, i odnajdujesz " NVAPIUsageBehavior " , obok wpisujesz 1, resetujesz rivka i mozesz krecic osobno shadery :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2007 (edytowane) no bo w tej cenie mam karty ,chyab co posiadaj wieksza mozliwosc OC ...mzoe sie myle :( ... mzoe ktos podac ile faktycznie ida te pality + OC( olowek) ale bez smieci w obrazie :) ,wtedy porownam sob OC Patrz w moj sig. To na pewno nie jest max tej karty, ale ja sie boje bardziej szalec, bo mosfety juz sa "cieple". Niektorzy tutaj maja 850 mhz 24/7 na rdzeniu ;) Wiec potencjal jest spory. Edytowane 10 Października 2007 przez darkx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek1988 Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 Zabrałem sie za małe OC i oto wyniki: Konfiguracja: Palit 850/1890/1800 1,5V /bez zmian V narazie :wink: E1280 @ 3500 Mhz 3d2003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yeyoo Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 (edytowane) elo, opusc ropy do 800mhz i jedz wyzej sharderami bo ropy w porownaniu do US nie daja nic wydajnosci. pozdro Edytowane 11 Października 2007 przez kfachu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek1988 Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 wyniki podskoczyły :wink: 3Dmark2003 3Dmark2005 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cozaq Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 gratuluje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregK Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 Dzis zaczalem bawic sie z moim palitem, smiga na ustawieniach 800/1750/2000, lecz jedna rzecz mi sie nie podoba - czemu mam tylko 5417 pkt w 3dmarku2006? Ludzie przy takich taktowaniach osiagaja ponad 6000 z palcem w pupie a tu klops :? w ustawieniach 3dmarka nic nie zmienialem, moze pominalem jakis detal opisany wczesniej, moze bedziecie wiedziec co jest grane :? Sprzet jak w sygnaturce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cozaq Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 wynik chyba ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolus1 Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 Wynik nie jest ok... ja mam wszystko gorsze a wynik lepszy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregK Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 (edytowane) Wlasnie tez mi sie to nie podoba, siedze, kombinuje i nic mi do glowy nie przychodzi :? Dodam jeszcze, ze sterowniki to forceware 163.69. Edytowane 11 Października 2007 przez GregK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 Sprawdź czy na niższych taktach gpu wynik nie wzrośnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregK Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 Sprawdź czy na niższych taktach gpu wynik nie wzrośnie. Nie wzrasta, a co najbardziej mnie zdziwilo maleje raptem o 20pkt (na ustawieniach 700/1544/1800, krece RivaTunerem 2.05 jakby cos). Wyglada to wszystko tak, jakby krecenie zupelnie nic nie dawalo, mimo ze rowniez w innych programach taktowania sa zgodne z ustawieniami z RT :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 Uruchom hardware monitoring w RT i odpal 3dmarka. Zobacz czy taktowania gpu nie spadają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 Nie wzrasta, a co najbardziej mnie zdziwilo maleje raptem o 20pkt (na ustawieniach 700/1544/1800, krece RivaTunerem 2.05 jakby cos). Wyglada to wszystko tak, jakby krecenie zupelnie nic nie dawalo, mimo ze rowniez w innych programach taktowania sa zgodne z ustawieniami z RT :? Mam to samo w viscie, nawet nie wiem od ktorych stero sie to stanelo, aletestowalem kilka nowych i nic, riva tuner monitor pokazuje zapodane zartosci po o/c, ale wynik jak bez... :blink: Jak sie zdenerwuje to wyedytuje bios do tych wartosci. :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Horrendus Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 Witam. Być może było to już tu wałkowane i wiem, ze jest to napisane w pierwszym poście, ale pytam. Karta piszczy po przejściu w 3D, zwróciłem na to uwagę dopiero po OC gdy testowałem sprzęt przy otwartej budzie - inaczej tego nie słyszałem. Piszczy zarówno po OC jak i przy standardowych taktowaniach i napięciach. Czy ktoś jeszcze ma taki problem ?? Jak sobie z tym poradzić, oraz czy jest w ogóle się czym martwić. Szperałem w google ale znalazłem masę sprzecznych informacji co do tego, ale nigdzie nikt nie pisał jak sobie z tym radzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 Piszczą cewki , nie masz co się przejmować to normalne zjawisko. Niby cewki od Palita są ściśnięte oraz zalane , jeżeli cewki extremalnie piszczą to są zbyt mało ściśle nawinięte , możesz spróbować je zalać silikonem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 (edytowane) Moje tez piszcza po vmodzie, no ale jesli juz sa bardzo dokladnie zalane jakims niebieskim szajsem, to jak je cholibka zalac silikonem? Jesli zrobie to jeszcze raz, to bedzie bez sensu, bo nawet cząsteczka silikonu nie wyląduje między zwojami cewek. No chyba, ze powinienem zdrapac to co teraz na nich jest i wtedy zalac... BTW. Na jakich napieciach wy jedziecie? Ja mam 1.58v na gpu i PCB karty parzy. O mosfetach (oradiatorowanych) nie wspominam, bo te zawsze sa gorace (choc po vmodzie wybitnie). Przy ponad 1.6v czy nawet 1.65v< jest jeszcze gorzej, dla tego raczej sie boję walić tak tym napięciem po sekcji zasilania. Dla tego tak sie zastanawiam czy wam karty bezpoblemowo z takimi napieciami chodzą? Nie boicie się o nie? Edytowane 11 Października 2007 przez Sysak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregK Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 (edytowane) Uruchom hardware monitoring w RT i odpal 3dmarka. Zobacz czy taktowania gpu nie spadają. Mam to samo w viscie, nawet nie wiem od ktorych stero sie to stanelo, aletestowalem kilka nowych i nic, riva tuner monitor pokazuje zapodane zartosci po o/c, ale wynik jak bez... :blink: Jak sie zdenerwuje to wyedytuje bios do tych wartosci. :lol2: No i wyszlo szydlo z worka, mialem za duze zaufanie do RT (na starym komputerze z radeonem kreconym atitoolem zmiana taktowan w zaleznosci od trybu grafiki dzialala bez problemu) - wystarczy dane taktowania ustawic w trybie 2d i od razu wszystko dziala jak powinno. Dziekuje za pomoc, kolejna nauczka na przyszlosc :) Z drugiej strony moze jednak jest jakis sposob na automatyczna zmiane taktowan w RT, po co karta ma sie przemeczac niepotrzebnie? Co do napiec, podbilem na 1,52v - nic nie piszczy, na standardowym chlodzeniu temperatura gpu w stresie wynosi 62 stopnie. Chyba sprobuje podbic bardziej i powalczyc o mhz na gpu bo 800mhz okazalo sie niestabilne, zdazyly sie rowniez zwisy na 750mhz. Poki co sprubuje jeszcze podbic shadery powyzej 1800mhz. Edytowane 11 Października 2007 przez GregK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 Moje tez piszcza po vmodzie, no ale jesli juz sa bardzo dokladnie zalane jakims niebieskim szajsem, to jak je cholibka zalac silikonem? Jesli zrobie to jeszcze raz, to bedzie bez sensu, bo nawet cząsteczka silikonu nie wyląduje między zwojami cewek. No chyba, ze powinienem zdrapac to co teraz na nich jest i wtedy zalac... BTW. Na jakich napieciach wy jedziecie? Ja mam 1.58v na gpu i PCB karty parzy. O mosfetach (oradiatorowanych) nie wspominam, bo te zawsze sa gorace (choc po vmodzie wybitnie). Przy ponad 1.6v czy nawet 1.65v< jest jeszcze gorzej, dla tego raczej sie boję walić tak tym napięciem po sekcji zasilania. Dla tego tak sie zastanawiam czy wam karty bezpoblemowo z takimi napieciami chodzą? Nie boicie się o nie? Ja jade na 1.55v w 3d i pcb tez parzy. Najwyrazniej taka jego uroda ;) Jest nawiew, w radiatory na mosfetach nie chcialo mi sie bawic (ale tez nie sa jakos ekstremalnie gorace, organoleptycznie maja z 70* - oczywiscie sprawdzenie zabolało ;) ). Często zdarza mi sie łupać kilka godzin w cos bez przerwy, karta cichutko piszczy, ale specjalnie mi to nie przeszkadza (bez vmoda nie piszczy). W razie czego jest gwara ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FlywiN Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 qrna na tych sterach 163.75 po podkreceniu w 3d artami sypie trzeba czekać na nową baze do rivytuner :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek89 Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 Mam pytanie, biorąc pod uwage że nie będzie O/C najlepszym rozwiązaniem byłby Palit 8600GT Sonic + ? dziękuje za odpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FlywiN Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 tak obecnie tak ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek89 Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 Bo tak przymierzam się do zakupu i CoD4 do tego :D sądzę, że będzie działać aż miło , mam nadzieje też ze Gears of War , PES08, czy MoH:A też będą pięknie działać. I jak kupie to już będzie ostatnia wymiana grafika jak dla mnie :P nie inwestuje więcej w kompa, dlatego chciałbym, żeby z 2lata minimum dało się na niej pociąć nawet na LOW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...