FlywiN Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 ja testowalem bez O/C chodzi na high :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 na medium + 1024x768 srednio 30-40FPS. czasem cos chrupnie, ale generalnie jest niezle. jeszcze nie instalowalem tych nowych sterownikow 169.01, ale z nimi jest problem ze wszystkie profile OC mianowicie low perf 3D i performance 3D sa mapowane w jeden profil. czyli na pulpicie tez beda wyzsze takty. ja za takie sterowniki dziekuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taipan Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 Zamontowalem wreszcie S2 zamiast okropnego defaultowego chlodzenia, lacznie z CLP i nawiewem na 5v dalo to spadek temperatury o 25C :huh: 837[1944] przy 1.56V to dosc dobry wynik na rdzeniu, niestety pamieci to padaka, ciezko wykrzesac z nich cos stabilnego ponad 800mhz. Chodzi mi po glowie mysl czy galaxy nie grzebalo w timingach pamieci na tej nietypowej karcie. Mam prosbe do posiadaczy palita 8600gt (na quimondach 1.3/1.4) o wrzucenie biosa do tej karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 (edytowane) Eeeeej -czyżbym tego szukał?... :blink: A jaką kartę zmodowałeś?Galaxy?Piszesz o mieszaniu w pamięciach przez Galaxy...Jeżeli tak to GE może?Szukam usilnie Vmoda do swojej ,a sądzę ,że będzie identyczny. Edytowane 27 Października 2007 przez miron72 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TranceLover Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 A jakie chłodzonko byście polecili do tego Palita Sonc+? Coś od Pentagrama czy może jakieś inne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taipan Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 PCB mojej karty jest na zdjeciach - strona 137 tego tematu. Niestety z wersja GE nie ma ona nic wspolnego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ultor Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 @miron72 - przeczytaj troche postow wstecz, poczynajac od postu wysia, ktory ma 8600ge i znalazl jakies mody do tej karty na czeskim forum. zaznaczone sa tam dwa rezystory dla kazdego scalaczka przetwornic napiecia - gpu i pamieci. noty katalogowe tych ukladow w pdf'ach sa do sciagniecia. moje domysly na temat vmodow tez sie gdzies znajda po drodze. wysio mial to posprawdzac miernikiem ale najwyrazniej nie ma czasu. zdjecia, ktore zapodal sa... hmm, dobre jednak nie na tyle, zeby odczytac z nich chocby wartosci rezystorow lub polaczenia sciezek (przydalby sie lepszy aparat). w takim przypadku trzeba miec karte i miernik przed soba, zeby cos poprobowac. jak chcesz mozesz to zrobic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 Przecież już opisywałem jak zrobić vmoda , jak wszyscy boją się lutować to nie moja wina. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glorn Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 Ja właśnie mam pytanko co do chłodzenia 8600GT Palit sonic +,otóż: Czy to chłodzenie jest na pewno takie wydajne i ciche?Bo jest chwalone na różnych forach.Na pewno sie z tym zgodze bo przy taktach 750/2100 wszystko u mnie stabilnie i temp rdzenia w normie!Ale... Zauważyłem jedną rzecz,na przykład po kilku/kilkunastu minutach 3d marka górna płytka karty(układ scalony)jest bardzo gorący!Tak jak i kondensatory!Doszedłem do wniosku,że po pól roku to sie po prostu stopi! Powiedzcie czy wy też coś takiego zauważyliście,czy może wszystko jest ok w co wątpie.A może będzie potrzebny dodatkowy nawiew?Prosze o odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ultor Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 @sideband - pisales jak zrobic moda? ja tego nie widzialem a sledze temat od poczatku. chyba, ze komus na priv dawales wskazowki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...826&st=3570 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taipan Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 Pogonilem moja pasc na 958[2052] / 820 przy 1.68 na rdzeniu i nie ma rewelacji, udalo mi sie osiagnac ledwie 12127, przyrost smarkow jaki obserwuje to jakies 100 punktow na 100 mhz na rdzeniu... Cos tu jest nie tak, albo niskotaktowana pamiec wybitnie ogranicza wydajnosc albo stary venice @2930mhz nie daje rady. Nie ma nawet z kim porownac wyniku na ORBie, wszytkie wyniki na platformach z c2d :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ultor Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 (edytowane) http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...826&st=3570 no to musialem przeoczyc :lol2: w takim razie drodzy uzytkownicy 8600ge albo lutowany mod albo mierniki w lapki i szukac rezystorow. Edytowane 27 Października 2007 przez ultor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 Dziękuję -sam ciągle brnę przez wątek od podstaw ale jeszcze nie dotarłem do wspomnianych powyżej postów.Teraz czeka mnie męska decyzja -użyć brata elektronika zawodowego do lutowania czy nie.... :D .Zawsze coś może się omsknąć ,a grafika pochodzi z wymiany za uszkodzoną na gwarancji 7900(moja wina -zagapiłem się) więc mogą nieco bardziej dociekać tym razem.Oczywiście spróbuję też poszukać możliwości mniej inwazyjnej metody... Zmyliło mnie Taipan(przy okazji prawidłowa pisownia to Tai-pan ale to nie dotyczy oczywiście nicków :wink: .Jako ciekawostkę podaję...) ,ze pisałeś o GALAXY majstrującym przy twoich pamięciach na grafie :rolleyes: .Jeszcze raz dziękuję Panowie za odpowiedź -jak coś zmodze to się pochwalę lub...pożalę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 Pogonilem moja pasc na 958[2052] / 820 przy 1.68 na rdzeniu i nie ma rewelacji, udalo mi sie osiagnac ledwie 12127, przyrost smarkow jaki obserwuje to jakies 100 punktow na 100 mhz na rdzeniu...Dobrze poszła co ty gadasz , ale nie potrzebnie tak żyłujesz ropy w nowych grach nic to nie daje. Ja zauważyłem , że oc shaderów jest bardzo uzależnione temp gpu , ropy nie są tak wrażliwe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 Oto nowa Riva -pozwala kręcić rdzeń jak trzeba na 169.01("crysisowe").Nie testowałem jeszcze. http://forums.extremeoverclocking.com/p2886020.html Link podesłał Rav85 -dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Above Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 (edytowane) Oto nowa Riva -pozwala kręcić rdzeń jak trzeba na 169.01("crysisowe").Nie testowałem jeszcze. http://forums.extremeoverclocking.com/p2886020.html Link podesłał Rav85 -dzięki. a shadery da sie krecic wiesz moze ? EDIT : Da się :D Edytowane 28 Października 2007 przez Above Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FlywiN Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 Atitool tez nie działa macie cos zastępczego do testu oprucz 3dmarka moze ungie 0.4 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 a shadery da sie krecic wiesz moze ? EDIT : Da się :D Mea culpa -nie wyraziłem się precyzyjnie, bo to właśnie miałem na myśli.Ogólnie jak ruszyłem pamięci z 2162 na 2176(reszta jak w sigu) i puściłem marki na 160.01 to mnie zdziwko chapło -06 z 6297 skoczyło na...6563(!!), a w 05 z 12869 na 13046....Co oni tam pokiełbasili w sterowniku :blink: ?Mam nadzieje ,że nie AF jak przy zmianie serii 5 na 6....W grach stabilnie -chodzi jak powinno i inne testy zalicza.Kręciłem oczywiście nową Rivą 2.06.Crysis grywalnie 1024x768 High all, no AA.Nie jest wodopłynąco ale w zupełności wystarczająco.Na starszym sterze musiałem tekstury na medium dać.To tak dla przykładu działania 169.01.Inne gry też lepiej subiektywnie.Nie używam Frapsa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Above Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 Taki mój osobisty rekordzik , palit na stockowym V oczywiście , zwykła wersja . Myslę że poleciłaby więcej gdyby nie te 80*C w stresie ... Czy można go nazwać selektem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 skoro na stockowym Vgpu ci sie grzeje do 80 C, to napiecie w twoim przypadku dalekie jest od stockowego spotykanego w 99% innych palitow. trafil ci sie fabryczny pencil mod :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Above Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 (edytowane) skoro na stockowym Vgpu ci sie grzeje do 80 C, to napiecie w twoim przypadku dalekie jest od stockowego spotykanego w 99% innych palitow. trafil ci sie fabryczny pencil mod :Dtak wskazuje atitool, wątpię żebym miał podwyższone i co śmieszne ten marny czarny radiatorek przy 80*C nawet nie jest jakoś ciepły :blink: w idlu mam 50-55 *C Edytowane 28 Października 2007 przez Above Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wallec Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 jak widze te wasze wyniki oc to az mnie kusi na olowek - u mnie rdzen zalosnie 675mhz :) w2k6 marku 6300 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cozaq Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 (edytowane) above niezly wynik ja przy podobnej konfiguracji tylko ram 2GB mam mniej :D Robiles na sterach 169.01 ? bo ponoc na nich wyniki lepsiejsze sa :D Ja sobie wlasnie sciagam Edytowane 28 Października 2007 przez Itachi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 tak wskazuje atitool, wątpię żebym miał podwyższone i co śmieszne ten marny czarny radiatorek przy 80*C nawet nie jest jakoś ciepły :blink: w idlu mam 50-55 *C Więc może warto zerknąć co jest między radiatorem, a rdzeniem i czy przyleganie jest ...przylegające :D .Na 7600 GS miałem niezłą poduchę z pasty od nowości i rozlewiska naokoło potężne -na oko pół łyżki do herbaty było :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Above Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 (edytowane) Więc może warto zerknąć co jest między radiatorem, a rdzeniem i czy przyleganie jest ...przylegające :D .Na 7600 GS miałem niezłą poduchę z pasty od nowości i rozlewiska naokoło potężne -na oko pół łyżki do herbaty było :lol:musiałbym zrywać stickera , może poczekam aż będę miał kasę i zmienię całe chłodzenie bo to gówienko z palita słabo sobie radzi :P w 3dmarku 06 zrobiłem 6540 pkt Edytowane 28 Października 2007 przez Above Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikan10 Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 Mój skromny wyniczek z 3dmarka: ponad 14k w 2005 niecałe 24k w 2003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Above Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 Mój skromny wyniczek z 3dmarka: ponad 14k w 2005 niecałe 24k w 2003 mnie się już chwaliłeś . świetny wynik , raczej Cie nie dogonie bez v moda :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikan10 Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 Szarpnij jeszcze troszke proca to wynik tez podskoczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FlywiN Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 kurna ja mam pamitaki w plicie 1,3ns i nie dojedzie do 1000MHz ;/ bo wykłada sie nawet z vmodem ;/ @mikan10 nielze pojechales ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...