blood_brother Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 Mam takie pytanko, czy na niekręconym 8600gt sonic+ temperatura 55 stopni w windzie jest ok? Wydaje mi się trochę wysoka, ale może niepotrzebnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 co myslicie o tej karcie : http://allegro.pl/item270111915_galaxy_gf_..._1ns_sklep.html czy jest warta kupienia zamiast np Sonic+ ? czym sie rozni te oznaczenie GE od GT i GTS ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xdudex Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 Sluchajcie mam problem. Ostatnio zlozylem sobie nowy sprzet (MB + Gfx + CPU + RAM). Problem w tym ze ciagle mi sie zwiesza badz wywala BSOD. - Testowalem pamiec memtest'em 0 bledow - pomyslalem ze to zasilacz.... pozyczlem nowke Chifteca 400 W, nic to nie dalo - odlaczylem wszystko co zbedne DVD, Flopa - zainstalowalem nowe stery do gfx.... i tu jakby lekka poprawa ale nadal sie zwiesza badz wywala BSOD ale tak jakby zadziej... podejzewam ze to moze byc gfx objawy: - strasznie skwiercza kondensatory - czasem na starecie sys. osiaga temp. w Windows XP 80 C!! przy czym.. nie byly wczesniej wlaczane zadne gry ani inne zasobozerne (dla grafiki) rzeczy... (ani nawet komputer.. po prostu tak na dzien dobry) tylko zwykla praca biurowa/net/multimedia, ale nie jest to regula... niekiedy dzial stabilnie ~50-60C - z gier najpierw wywalalo od razu do win, po przeinstalowaniu sterow.. gra (demo CoH) chodzi... jako tako dopiero po pewnym czasie sie zwiesza i nic nie pomaga tylko res. z obudowy - przy okazji jednego zwisu wywalilo kupe czerwonych niebieskich pixeli... - czasem na poczatku cut scenaek z silnika gry po lewej stronie pokazuje sie dynamiczna pionowa linia o szerokosci ~1px-2 px dokladnie na lewej krawedzi monitora.... - po zwisach zaraz po odpaleniu win.. temp. ~78C... wiec moze sie zwiesza po przegrzaniu? Juz sam nie wiem zalamuje juz rece, niestety nie mam zadnej alternatywnej karty aby przetestowac.. wczesniej mialem MB z AGP 4x... teraz PCI-E 16x moja grafika: - GF 8600 GTS/256 MB / Gigabyte/ pasywne chlodzenie - nie byla podekrecana, chodzi na stockowych ustawieniach - w sterach -> ustawieniach 3d jest nie caly czas "na jakosc" tylko "wg. aplikacji" CPU, HDD i MB... trzymaja sensowne temperatury.. 30-35 C specyfikacja kompa: cpu: Intel Core 2 Duo E65xx, 2,2 Ghz /1333/4 Mb cache ram: 2x Kingston 1 GB 800 mhz gfx: GF 8600 GTS/256 MB/gigabyte z pasywnym chlodzeniem MB: Gigabyte GA-N650SLI-DS4 zaden z podzespolow nie byl podkrecany, wszystko stockowe - tak szukalem na forum i nic na temat nie znalazlem z tego czego juz nie robilem Prosze o jakies rady/sugestie glownie o diagnoze czy to jest tak jak mysle gfx czy tez nie... bo akurat jestem w takiej sytuacji ze z wymiana gfx nie bede mial raczej problemu tylko musze miec pewnosc... ze to akurat to... bo jzu mnie krew zalewa :\ kupa kasy poszla.. a ja nic z tego nie mam :\ tylko elzy i sie od czasu do czasu resetuje, zwiesza, wywala BSOD (zamiennie) z góry thx za wszelkie rady, pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 Prawdopodobnie zle zamontowane chłodzenie - część rdzenia moze nie przystawać do coolera. Proponowałbym kupic paste termoprzewodzącą (np arctic silver 5), zdjąc chłodzenie, wyczyscic rdzen oraz spód coolera, przesmarowac pastą i założyć z powrotem. Jak raz krzywo przykręciłem accelero s2 to w stresie tez 80*C mialem (1/3 rdzenia nie przylegala do coolera). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blood_brother Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 co myslicie o tej karcie : http://allegro.pl/item270111915_galaxy_gf_..._1ns_sklep.html czy jest warta kupienia zamiast np Sonic+ ? czym sie rozni te oznaczenie GE od GT i GTS ? GE to oznaczenie galaxy edition. Sonic+ ma wyżej kręcony rdzeń, natomiast pamięci ma niżej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 GE to oznaczenie galaxy edition. Sonic+ ma wyżej kręcony rdzeń, natomiast pamięci ma niżej. czy ktos wie jak ona sie kreci ? jak z glosnscia tego wentylatora ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meilbox Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 (edytowane) WItam Dzisiaj dorawłem na allegro nówke sonic+ za 299zl 625Mhz gpu/1800Mhzmem + oczywiscie oc :-P dopiero w poniedizalek odbiór osobisty . Mam małe pytanko czy sempik kręcony na 2.5Ghz nie będzie mocno ograniczał tej grafy ?? za miesiąc kupuje 2 jajka na s939... am2 wole przemilczeć i wskoczye za rok na am3 Edytowane 15 Listopada 2007 przez meilbox Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
izar Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 Mam takie pytanko, czy na niekręconym 8600gt sonic+ temperatura 55 stopni w windzie jest ok? Wydaje mi się trochę wysoka, ale może niepotrzebnie. Dzisiaj miałem podczas gry lekko uchylone okno i temperatura była max 55 stopni, na jałowym biegu 44. Wystarczy jednak że zamknę okno i w czasie gry jest 63, a na jałowym 47. To tyle o mierzeniu temperatur. Podczas upalnego lata, kiedy w pokoju jest od 28 do 30 stopni, w stresie dojdzie pewnie do 70 stopni. Jesli chodzi o porównanie do Asusa 8600 GT (540/1400), to sonic+ jest o wiele szybszy. W Call of Duty 2 można spokojnie włączyć Directa 9 i grać, na Asusie musiałem w moim wypadku przełączyć na niższego directa. Cały czas piszę o niepodkręconej karcie. Sam nie wiem czy kręcić, karta jest wystarczająco mocna, jak dla mnnie :D Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 (edytowane) Jak wiadomo na kartach z serii 8600 podłączenie do wyjścia tv jakieś urządzenie wiąże się z ryzykiem uwalenia karty, dokładnie zintegrowanego układu realizującego tv-out. Dla tych co chcą zrobić sobie kabel RGB- Scart i cieszyć się obrazem zapodam stosownego linki. Schemat kabla Program do wymuszenia odpowiedniego odchylania poziomego(zwykły tv 15.625khz) - Link Ten kabel działa dobrze na kartach nv i ati , co do długości przewodu to tak do 4m max(strata jakości obrazu) , ale wszystko uzależnione jest od samego kabla. Jeszcze musze pokombinować czy da się wymusić 15khz odchylanie , tylko na jednym wyjściu z karty. Na zwykłym telewizorze(50hz) sprawdzają się rozdziałki 640*480 , 720*480 i 720*576 przy 60hz oraz oczywiście przy 32bit. Edytowane 16 Listopada 2007 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardwin Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 WItam Dzisiaj dorawłem na allegro nówke sonic+ za 299zl 625Mhz gpu/1800Mhzmem + oczywiscie oc :-P dopiero w poniedizalek odbiór osobisty . Mam małe pytanko czy sempik kręcony na 2.5Ghz nie będzie mocno ograniczał tej grafy ?? za miesiąc kupuje 2 jajka na s939... am2 wole przemilczeć i wskoczye za rok na am3 stary ten sempron ogranicza CI juz 7300GT wiem bo sam mialem sempa najpierw 1,6Ghz@2,4 z karta 6600 przesiadlem sie na 7300GT mocno podkrecilem, mody itp i proc nie wydalal wiec zalozylem athlona 2,0Ghz@2,7Ghz traz mam 8600GT i to tego musi byc dwujajowiec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meilbox Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 (edytowane) stary ten sempron ogranicza CI juz 7300GT wiem bo sam mialem sempa najpierw 1,6Ghz@2,4 z karta 6600 przesiadlem sie na 7300GT mocno podkrecilem, mody itp i proc nie wydalal wiec zalozylem athlona 2,0Ghz@2,7Ghz traz mam 8600GT i to tego musi byc dwujajowiec no tak ale teraz na 8600gt przynajmniej min fps bedzie wieksze niz na tym 7300gt.... no to za 3 tyg 2 jajka ... x2 4200+ na toledo.. mysle ze nie powinno byc problemow zeby na min 2700Mhz smigal wtedy bedzie ok ?? Edytowane 16 Listopada 2007 przez meilbox Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardwin Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 no tak ale teraz na 8600gt przynajmniej min fps bedzie wieksze niz na tym 7300gt.... no to za 3 tyg 2 jajka ... x2 4200+ na toledo.. mysle ze nie powinno byc problemow zeby na min 2700Mhz smigal wtedy bedzie ok ?? bedzie git ale zastanawiam sie co bedzie z moim procem jak przesiade sie na 8800GT hmmm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Damikor Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 Nic dziwnego - masz okropnie kupiasty rdzeń ... Dla mnie nawet 900 @ 1.7V to jest shit, a to jest porażka! Słabo lubi napięcie i słabo się skaluje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meilbox Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 ja osobiście dosłownie dzień po kupnie tego palita znalazlem hd3850 za 550zl... niesteyty juz za pozno zakupu dokonalem 24h prędzej.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evocati Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 Witam. Accelero s2 juz na karcie no i mam pytanie. Czy 75 C w stresie to dla tej karty nie za duzo ? I jeszcze jedno, dziurki na srubki spasowaly mi tylko dwie (Palit sonic+) cos z;e zrobilem czy wy tez tak macie ? I trzecie, na jednej ze srubek z def chlodzenia jest plomba, bez niej lub z troszke naruszona przyjma w razie czego na gwarancje ? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fresh Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 Witam. Czyżby jako pierwszy mam Galaxy Freezr 7 Pro Edition :P ?? Oczywiście bez wentyla na pasywie :) Jeszcze musze kupic radiatorki na pamięci itd. Jak bedzie wszystko gotowe to dam fotki i relacje :) Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 Sądzę ,że o ile myślisz o OC to powinieneś kupić jakiś wentyl duży(12kę?) i założyć jednak na kartę.Te pasywy nawet nie kręcone latem potrafią nieźle dać czadu z temperaturą....Zwłaszcza jakoś Gigabyte ,a może ich po prostu jest więcej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fresh Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 (edytowane) Oczywiście jak będzie jakaś powtrzeba to dam jakiś nawiew na 5v. Widziałeś jakie chłodzenie pasywne ma gigabyte 8600gt a jak wygląda freezer 7 pro bez wentyla na 8600gt :>? Nie ma co raczej porównywać... Edytowane 17 Listopada 2007 przez Fresh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dax Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 Witam. Wczoraj zamontowałem 8600GT Galaxy i postawiłem nowy system, co by wszystko ładnie współgrało. Niestety już po kilkunastu minutach pojawił się problem. Otóż wyłącza mi się komputer i nie chce włączyć przez jakieś 10-15minut. Podejrzewam, że jest to spowodowane przegrzewaniem się któregoś z podzespołów, a jako, że nigdy tego problemu wcześniej nie było, to stawiam na kartę. Pomijam już to, że obudowa jest specjalnie otwarta i w środku są dwa wentylatory (jeden wyprowadza ciepłe, drugi wprowadza zimne). Pomijam również fakt, że Galaxy ma tak idiotycznie zamontowany cooler, iż kabelek który go zasila zahacza o łopatki wirniczka przez co jeżeli nie podciągnie sie kabelka, karta wydaje idiotyczny dźwięk. Zasilacz który wszystko trzyma to Chieftec 450W Jakieś porady? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 Witam wszystkich. Postanowiłem zamienić trochę leciwego już 7300GT Galaxy 128mb Zalman na 8600GT Sonic+, mam nadzieję że do 380zł wybrałem dobrze... Na razie oc nie jest mi potrzebne ale i tak dzisiaj zdecydowałem się na małą próbę - 700/2000, wszystko chodzi bezproblemowo no i bez żadnego moda. Oczywiście mam ołówek jeszcze z Galaxy i w razie czego może się przydać ;) Wiem że pytanie noobowskie ale - ile karta może orientacyjnie osiągnąć bez moda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dax Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 Witam wszystkich. Postanowiłem zamienić trochę leciwego już 7300GT Galaxy 128mb Zalman na 8600GT Sonic+, mam nadzieję że do 380zł wybrałem dobrze... Na razie oc nie jest mi potrzebne ale i tak dzisiaj zdecydowałem się na małą próbę - 700/2000, wszystko chodzi bezproblemowo no i bez żadnego moda. Oczywiście mam ołówek jeszcze z Galaxy i w razie czego może się przydać ;) Wiem że pytanie noobowskie ale - ile karta może orientacyjnie osiągnąć bez moda? Wybacz za OT, ale trzymasz to wszystko na zasilaczu 350W? Pytam, bo jeżeli tak, to dzisiaj zamawiam Sonic'a a w pon. odsyłam Galaxy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 Tak, wszystko jedzie na tym Chieftecu 360W-302DF ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 Witam wszystkich. Postanowiłem zamienić trochę leciwego już 7300GT Galaxy 128mb Zalman na 8600GT Sonic+, mam nadzieję że do 380zł wybrałem dobrze... Na razie oc nie jest mi potrzebne ale i tak dzisiaj zdecydowałem się na małą próbę - 700/2000, wszystko chodzi bezproblemowo no i bez żadnego moda. Oczywiście mam ołówek jeszcze z Galaxy i w razie czego może się przydać ;) Wiem że pytanie noobowskie ale - ile karta może orientacyjnie osiągnąć bez moda? no wlasnie tez mam te 7300GT zalman i tez chcem kupic tego sonica - powiedz mi prosze jak z glosnoscia wentylatora na tym sonicu w porownaniu z zalmanem z 7300 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snooze Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 Moj PALIT GEFORCE 8600GT SONIC+ 256MB DDR3 1.0ns w cod4 sie grzeje nawet do 52C - 53C na defaulcie - to normalne ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 no wlasnie tez mam te 7300GT zalman i tez chcem kupic tego sonica - powiedz mi prosze jak z glosnoscia wentylatora na tym sonicu w porownaniu z zalmanem z 7300 ? IMO prawie to samo, może nieco ciszej bo inne elementy w kompie są u mnie głośniejsze ;) No chyba że da się wentyl na 100% to go już słychać. U mnie przy 700/2000 max temp to 60 stopni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meilbox Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 IMO prawie to samo, może nieco ciszej bo inne elementy w kompie są u mnie głośniejsze ;) No chyba że da się wentyl na 100% to go już słychać. U mnie przy 700/2000 max temp to 60 stopni. BTW widze ze masz venice ?? jak tam z wydajnoscia przy takim taktowaniu proca ?? jakie rozdzielki sa do wykorzystania przy max detalach ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FlywiN Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 Moj PALIT GEFORCE 8600GT SONIC+ 256MB DDR3 1.0ns w cod4 sie grzeje nawet do 52C - 53C na defaulcie - to normalne ? normalne na def karta sie nie grzeje nawet przy o/c tez nie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 Normalnie jestem zdolowany.W poniedzialek bede mial druga grafe i tak sobie dzis zrobilem przymiar,a tu sie okazuje ze bede musial wywalic audigy :mur: bo inaczej sie nie zmiesci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Above Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 Normalnie jestem zdolowany.W poniedzialek bede mial druga grafe i tak sobie dzis zrobilem przymiar,a tu sie okazuje ze bede musial wywalic audigy :mur: bo inaczej sie nie zmiesci Wydaje mi się że na ten ostatni slot PCI zmieścisz jeszcze audigy , gdybyś miał zwykłe pality z jednoslotowym chłodzeniem to w ogóle by nie było problemu :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 BTW widze ze masz venice ?? jak tam z wydajnoscia przy takim taktowaniu proca ?? jakie rozdzielki sa do wykorzystania przy max detalach ?? Ja mam LCD zaledwie 15' więc i tak i tak gram w 1024x768 bo więcej nie wyciąga, COD4 i FEAR Perseus chodzą idealnie na maxa i FSAAx2, na 4x jeszcze nie probowałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...