signap Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 moze ktos podac optymalny OC przez Rivatunera dla 8600 GT ASus (512mb), zasilacz 350w, GA-P35-S3 ,1gb 800mhz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 Wróżek tu nie ma, musisz sam testować. Każda karta inaczej się kręci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorico Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 Witam. Mam taki problem ,że podczas grania w jaką kolwiek grę nagle wyłącza się i przechodzi do windowsa (XP professional/także na VISTA home) pokazując błąd systemu lub resetując się, no raz udało mi się zagrać normalnie że się nie wyłąnczyła gra, (testowane na NFS Pro Street i Infernal). Grafika to GF 8600 GT. Bardzo proszę o pomoc. A instalowałem nowe stery od karty i dalej bylo tak samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sasser Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 A do ilu stabilnie kręcić Palita Sonic+ ? Wtej chwili mam 720/1050. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wallec Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 uwazam ze aby stabilnie wykrecic palita nalezy unikac ustawien przy ktorych staje sie niestabilny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sasser Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 Rozumiem, że według Ciebie stabilnie to jest to, co w sygnaturze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj84 Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 Ja trafiłem jakiegoś słabego sonic+. Na stock poszedł 702/987. Shaderów jeszcze nie ruszałem. Przy wyższych taktach po godzince sypią się błędy w ati tool. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Above Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 Rozumiem, że według Ciebie stabilnie to jest to, co w sygnaturze?Każda karta kręci się inaczej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sasser Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 U mnie teraz przy korzystaniu z przegladarki na 761/1101 jest 45 stopni, ale w grach nie sprawdzam, bo na razie mi nie klatkują. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 :lol: I ile fpsów ci od tego przybyło w internet explorerze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jupijupi Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 U mnie teraz przy korzystaniu z przegladarki na 761/1101 jest 45 stopni, ale w grach nie sprawdzam, bo na razie mi nie klatkują. bez vmoda masz takie czestotliwosci ? ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darksigns Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 ja mam 740/1100 na razie i z 50 st C .. niedlugo zwoduje i sie zobaczy.. model EVGA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Above Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 (edytowane) U mnie teraz przy korzystaniu z przegladarki na 761/1101 jest 45 stopni, ale w grach nie sprawdzam, bo na razie mi nie klatkują.a po co ci w 2D takie taktowania ? :mur: Testowałeś chociaż te ustawienia czy nie występują artefakty ? 45*C t ow idle , zobacz sobie ile masz pod obciążaniem ;) Edytowane 19 Listopada 2007 przez Above Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 A ja mam pytanie - takty shaderów zmienia się tylko i wyłącznie poprzez edycję biosu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 rifka wuja rifka :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 W którym miejscu??? Ja widzę tylko podział na clock i mem a nie chcę podnosić clock. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 (edytowane) 2 strony temu bylo. szukajka sie klania: w sekcji RivaTuner\System\NVAPIUsageBehavior 1 Edytowane 19 Listopada 2007 przez radiergummi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 Sorry i dzięki zarazem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 Wrzućcie to do faq, bo ciągle to samo pytanie pada co jest wkurzające, a z drugiej strony na pewno ludziom by to ułatwiło życie, bo zawsze lepiej przeczytać ocb w pieewszym poście niż przejrzeć kilkanaście stron topicu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 Mam dziwne wrażenie, że popełnie niedługo kolejne FAQ... :wink: Bo hihot z tego co mi wiadomo średnio ma ochotę edytować swoje dzieło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrDark Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 (edytowane) Mam małą prośbę do szanownych posiadaczy pasywnego gigabyte 8600gt w wersji silent pipe II. Interesują mnie wymiary karty razem z radiatorem bo nie wiem czy grafa wejdzie mi do komputera. Chodzi mi o wymiary od krawędzi laminatu przy złączu pci-e do końca radiatora oraz od śledzia do końca radiatora. Poniżej zamieszczam rysunek poglądowy: Ja też proszę o padanie długości tej karty wraz z radiatorem. Chcę ją kupić, ale mam mało miejsca, bo na wysokości PCI-E jest kieszeń z dyskami twardymi. Edytowane 20 Listopada 2007 przez mrDark Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vellkan Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 Witajcie :) Mam takie pytanie: jestem szczęśliwym posiadaczem Palit'a 8600GT Sonic+ Dzięki poradom kolegów z forum podkręciłem procesor, a teraz chciałbym delikatnie podkręcić kartę graficzną. Czytałem ten temat, ale (150 stron !) nie do końca. Przeglądałem tez temat FAQ Riva Tuner i nie do końca rozumiem obecne metody podkręcania. Czy mógłby mi ktoś pomóc ? W której zakładce jakie elementy mam edytować ? Pojawiło się kilka pojęć, które były trochę mniej zrozumiałe niż kiedyś, dlatego wolę się poradzić. Aha, chłodzenie fabryczne, dopiero za jakiś czas wymienię jak będzie potrzeba. Pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 odezwij sie dzisiaj po 6 na moje gg z profilu to Ci pomoge, bo mi sie nie chce tak na sucho opisywac tutaj. Miej juz w zapasie rive tuner 2.06 i zainstalowane stery 163.71 lub nowsze (Polecam 169.09 moded by side. Znajdziesz je w dziale sterowniki na forum.) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 Wrzućcie to do faq, bo ciągle to samo pytanie pada co jest wkurzające, a z drugiej strony na pewno ludziom by to ułatwiło życie, bo zawsze lepiej przeczytać ocb w pieewszym poście niż przejrzeć kilkanaście stron topicu. Dokładnie - żeby nie było, najpierw sprawdziłem FAQ RT by Lanc i skoro nie znalazłem do postanowiłem zapytać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 Dobra,mam juz druga karcioche :D Jutro odpalam sli,tylko te nieszczesne zajete sloty :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 21 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2007 Ja mam pytanie związane z temperaturą - czy podawane tu przez niektórych temp po OC są na standardowym chłodzeniu? U mnie po ustawieniu na 700/2000 (shadery domyślnie) w ATiTool'u dochodzi do 67 stopni, niektórzy piszą o 50 po co - co jest u mnie nie tak? Źle założone chłodzenie, słaba pasta czy może czujnik? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Above Opublikowano 21 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2007 Zamontowałem Accelero S2 na mojego Palit 8600Gt non sonic bez problemu ale trochę dziwie się temperaturą . W idle na razie mam 50*C (nawiew wentyl 120mm) a na wcześniejszym było 55*C. Swoją drogą palit się nie postarał i pasta zeschła na starym chłodzeniu na kamień i musiałem rozgrzewać radiator suszarką to dopiero puściło... Potem trochę skrobania i jakoś poszło . Fotka (sory za jakość ale ciemno jest i musiałem z flashem ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 21 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2007 Panowie czy moj proc jest takim waskim gardlem w tym tandemie??Pomijam to,ze oc spadlo mi z 750/1700 na 690/1700.Wynik jaki uzyskalem w 3dmark05 to 14200,jak na moj gust to cos malo,biorac pod uwage ze na jednej uzyskuje ponad 12k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 (edytowane) @Above te temperatury to masz kosmiczne , umnie bez vmoda w idle 38stopni po vmodzie 41-42(nie podaje napięcia , żeby ludzi nie straszyć :lol2: ). Widać , że masz dobrze wentylowaną bude także niewiem skąd ta temperatura. Chyba , że masz w pokoju piekarnik :wink: @grzeg255 oczywiście , że proc ogranicza nawet jedną karte ten proc ogranicza w markach. Zapodaj 3dmarka 2006 powinno lepiej widać różnice. W sli karty zawsze nieco gożej się kręcą , jeżeli masz możliwość podpięcia dodaktowego zasilania do pci-express(gniazdo molex lub takie które stosuje się w stacjach dyskietek) w płycie to podepnij , może oc nieco wzrośnie. Edytowane 22 Listopada 2007 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sisay1982 Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 Ja bym sie raczej sklonil do powiedzenia ze to ty masz fuksa :D . Ostatnio w 3 kupilismy S2. karty palit 8600, sytuacja w jote taka sama okolo 46-47 w idle z nadmuchem 12cm, po vmodzie(1.64v) 51 w idle wiec hmmm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...