Skocz do zawartości
Caleb

Geforce 8600 GTS / GT

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki problem z GB GF8600GT SP

Podłączyłem dzis pierwszy raz telewizor przez złącze svideo.

Pojawił się taki fajny kreator, ustawiłem co trzeba, kliknołem na ok, a obraz na tv sie nie pojawiał, ale za to na lcd zniknął...

I nijak go włączyc nie moge...

Czy jest jakis skrót klawiszowy czy cos w tym stylu aby doprowadzic sterownik karty do domyślnych ustawień?

Aha, komp mi się teraz ciągle restartuje, obraz z dosie jest, ale jak ładuje załaduje się wnda to padaka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet nie ma co sobie zawracać gitary tym chłodzeniem , na aukcji pisze , że temp w stresie ok 75stopni. Z pewnością podstawa dobrze nie dociska do rdzenia.

Zauważ, że jest modowana i kręcona. Zresztą, mi temperatury krzywdy nie zrobią, byle cicho było - zamówiłem wczoraj, będę kombinował :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A teraz zagadka dla Was - jak on to założył :P 2861493[/snapback]

Nawet nie ma co sobie zawracać gitary tym chłodzeniem , na aukcji pisze , że temp w stresie ok 75stopni. Z pewnością podstawa dobrze nie dociska do rdzenia.

Z pewnością podstawa dobrze przylega do rdzenia (jest dociśnięta czterema śrubami m3). Weź pod uwagę, że chłodzone są również pamięci, a grzeją się jak cholera. Przy standardowym coolerku przy tych taktach miałem max 79st, teraz jest ciut niżej, no i jest nieporównywalnie ciszej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamięci bardzo mało wydzielają ciepła :wink: , a chłodzenie gpu i mem na jednym radiatorze to lipa. Gpu ładnie grzeje radiator , co przy okazji podgrzewa pamięci. Radiatorki na pamięci + nawiew lub sam nawiew to lepsze rozwiązanie - sprawdzone w praktyce :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Anti2K : to Twoja karta :P ? Możesz mi powiedzieć na czym oparło się to kombinowanie z chłodzeniem pamięci , trochę dokładniej ? Byłbym wdzięczny :)

Jest trochę zabawy niestety, po 1 musisz dociąć radiator (przyciąć z dwóch stron). Następnie wyciąć kawałek plastiku pod wiatrakiem, tak, żeby zmieścił się kondensator. Trzeba jeszcze przyciąć 1cm wylotu powietrza od tyłu karty, no i nagwintować otwory na śruby. W sumie 2,5h roboty i masz tanie, wydajne chłodzenie.

@sideband

Jedna kostka pamięci wydziela 51stC ciepła przy obciążeniu, aż sprawdziłem z ciekawości ;) więc nie tak znów mało.

Tak czy siak, jak na chłodzenie za 14zł to świetnie się sprawdza. Dodatkowym plusem jest fakt, że gorące powietrze wydmuchiwane jest na zewnątrz obudowy.

No ale co tam, teraz czas się brać za kolejną kartę, tanio kupiłem zalmana vf1000 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kilka dni temu założyłem na swoja kartę S1, ogólnie bałem się że będzie duży problem ale nie jest tak źle. Moja poprzednia karta to 7900GS na której S1 dobrze się sprawował. Karta padła i dostałem nówke 8600GTS. Wiedziałem że otwory mocujące pasują ale to nie wszytko co jest potrzebne żeby chłodzenie pasowało. Okazało się że rdzeń w 8600GTS jest znacznie niżej względem portu PCI-E niż 7900GS. Zamiast oryginalnych radiatorków na pamięci dałem nieco większe. Wszytko zmontowałem nie znając jeszcze problemu jaki napotkam. Jedna rurka heatpipe opiera się o chłodzenie mostk południowego. Całe szczęście że ma ono wysokość nie większą niż 2cm. Karta w slocie siedzi trochę nie pewnie ale wszytko działa i nic nie zamierzam zmieniać.

Teraz temperatury:

Idle:

Stock 54*

S1 40*

Stres:

Stock max. 80*

S1 max. 51*

A to wszystko na taktach 740/1835/2200 i założonym wicherku Arctic 12025 puszczonym na 5v =cisza

Mega zadowolenie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej nareszcie znalazłem czas żeby troszkę pokręcić swoją sztukę, znalazłem stabilne ustawienia 738/1782/2200 na stockowym v memki mogą iśc więcej ale na standardowym coolerze który bardziej je podgrzewa niż chłodzi nie daje więcej , szkoda mi ich trochę :wink:

Marki wypluły mi cos takiego bez żadnych optymalek itd.

3Dmark 2006: 7126 orb

3Dmark 2005: 14510

Jak myslicie wyniki chyba w miarę jak na standard napięciu.

Zastanawiam sie nad podbiciem v ale niewiele bo karta ma służyć jeszcze parę latek w drugim kompie, jak myslicie na jaki mogę liczyć przyrost taktów na 1,45v i jakie v będzie bezpieczne na standardowym chłodzeniu.

Edytowane przez boxer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rozumiem ze zmieniajac chlodzenie trace gwarancje.

Teoretycznie tak; jak masz plombe na srubce i ja uszkodzisz, to bedzie po grzybach... ale troche wprawy + suszarka + zyletka potrafia czynic cuda ;]

Czy da sie ponownie zamontowac stare tak zeby sie nei czepiali w serwisie ?

Da sie... Edytowane przez cvir

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha :blink: to musiales ladnie nakleic...

Poki co zdjalem u kumpla i przymierzam sie do swojej bo to standardowe chlodzenie mnie przeraza :/

Tylko sie zastanawiam, czy poczekac na ACA S1 rev2 czy brac S2 <_<

Edytowane przez cvir

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie jest problem.. moje S2 zaczęło zawodzić... tak jak zawsze miałem temp na Windowsie 45 stopni tak teraz mam 52 :| w pokoju ciągle taka sama temperatura.. buda stoi tak jak stała nawet ostatnio wszystko dokładnie wyczyściłem.. pomyślałem żeby zdjąć i założyć je jeszcze raz ale mimo wszystko boje się że będę jak miał jak poprzednicy że karta kaput. Jak myślicie zdejmować ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...boje się że będę jak miał jak poprzednicy że karta kaput. Jak myślicie zdejmować ?

Rzuc moneta ;>

To, ze komus tam padly karty, to raczej nie jest wina S2 - kawalek metalu jak kazdy inny! Juz predzej szukal bym wyjasnienia w jakims mechanicznym uszkodzeniu; lub wyladowaniu elektrostatycznym podczas dotykania paluchami laminatu :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi