Skocz do zawartości
Caleb

Geforce 8600 GTS / GT

Rekomendowane odpowiedzi

hEJ, mam taki problem...

Mam kartę GF 8600GT od gigabyta

Pierwszy egzemplarz był wadliwy odrazu po zakupie, został wymieniony na nowy i wszystko sobie działało, aż do dziś (gdzieś 3 mc)

Po raz pierwszy gdzies od 2 mc włączam grę (w3) a tam pełno artefaktów, sciagnąłem i uruchomiłem atitool, także wyświetle artefakty (jak w załączniku)

Czy coś kombinować z tą kartą czy odrazu do serwisu?

post-7894-1199390087_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Było nie podłączać pod TV :wink: , już pisałem o tym wszystkie 8600gt/gts są wadliwe i jest to wina gpu , a nie poszczególnych producentów.

rzeczywiscie, w międzyczasie podłączałem pod tv, ale nie wyszło...

Niestety u mnie TV to mus....

To teraz jak oddam na gware i wroci nowa - to podlacze pod tv i znowu do wymiany?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obudziłeś się :wink:

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...26&st=4470#

Zrobiłem sobie taki kabelek :wink: , jak masz lepszejszy tv to pociągniesz wyższe odświeżanie i rozdziałke.

Edytowane przez sideband

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorki ze sie wtracam ale czy mógłby mi ktos powiedziec jak mam podkrecać shadery synchronicznie z gpu czy nie bo juz sie tyle wypowiedzi naczytalem ze sam nei wiem.. u siebie na giga 8600gt wersja H silentpipe podkrecalem niesynchronicznie i w nfs pro i far cry pojawialy mi sie dziwne artefakty , paseczki grubosci kilku pikseli i szerokosci 7-8 mm ,(tylko w tych dwóch grach) inne chiodzily dobrze (cod4 wiedzmin gothic3 carbon ,airborn). Co ciekawsze nie moglem zrobic screena frapsem tak zeby te arty byly widoczne ,na screenach byl idealny obraz bez artów,po wyjsciu z gry arty nie znikaly i ciagle byly widoczne , testowalem 3 rodzaje sterów i na wszsytkich to samo ,tak sie zastanawiam moze to wina DX9 ktorego mam zaistalowanego albo cos takiego, pojecia nie mam ,jesli ktos moze pomóc to z góry dzieki

Edytowane przez karol26

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam problem z moim 8600ge galaxy:/ wczoraj przetestowalem ja w 3dmarku 05 i wszytsko ok . Dzisiaj wlaczam atitool scan for artifact i zolte kropki . karta nie podkrecona . Co to moze byc ? odpalilem Pro street i wszystko smiga . temperatura 45 C w stresie . Rowniez karta przeszla test pomysle w 3damrku 06 wynik 5617 pkt. a moze wine ma zasilacz ?

Edytowane przez zakinho

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z góry przepraszam za głupie pytania, ale to ma być pierwszy raz :

chce zrobić vmoda na mojej gigabyte 8600gt silent pipe, znalazłem to : http://www.xtremesystems.org/forums/showth...ighlight=8600gt

Vgpu(new) = Vgpu(old)*(Rgpu/Rgpu(new))

Teraz proszę mnie uświadomić czy dobrze rozumuję

-smaruję grafitem styk FB aż osiągne odpowiednią rezystancje co przekłada się na napięciem, jakiego napięcia nie przekraczać ?

-ktoś podał 1000(2106)/2160, przy jakim napięciu to jest wykonalne i czy jest bezpieczne, a jak nie to jakie wartości są ? (tego jednoznacznie nie wygooglałem i nie znalazłem w wyszukiwarce )?

-który styk odpowiada za napięcie na pamięciach i czy mogę dać według FAQ dla palita 1,55v (ten sam wzór ??), czy może wytrzyma więcej(jeśli tak to ile)?

-czy Noctua NF-P12(najmocniejsza 12tka) nawiewająca na radiator da radę czy muszę ściągać i zakładać inne chłodzenie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Mam krótkie pytanie.

Posiadam Rive 2.06 i najnowsze stery Nvidi, chyba 169.xx mam pytanie, czy idzie jakoś ustawić Rive,aby dzialały profile 2d i 3d tak jak na starszych sterownikach Nvidi ??

Z góry dzieki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obudziłeś się :wink:

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...26&st=4470#

Zrobiłem sobie taki kabelek :wink: , jak masz lepszejszy tv to pociągniesz wyższe odświeżanie i rozdziałke.

Gomenasai sensei ;]

Musiałem jakoś przegapić tego posta ;]

Dobrze że ferie się zbliżają - wypadałoby zmajstrować taki kabel, bo tv-out nagle zaczął być potrzebny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Łukasz Tkacz

Było nie podłączać pod TV :wink: , już pisałem o tym wszystkie 8600gt/gts są wadliwe i jest to wina gpu , a nie poszczególnych producentów.

@Sideband w takim razie mam pewne pytanie - jak przyjdzie mi karta, będę sobie normalnie używał (nie korzystam z TV) a pod koniec gwarancji mogę podłączyć, zepsuć i dostać coś nowszego? O ile dobrze pamiętam to była miałem w komputroniku 36 miesięcy gwary na tego palita a wg. prawa nie mogą dać sprzętu o gorszych parametrach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Łukasz Tkacz

Nie tylko Ty takie coś planujesz :wink: , łaski nie robią muszą wymienić.

Heheheh no to może będzie GF9600GT albo 10600GT (?) za free (zależy kiedy sobie zechcę podłączyć) :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Łukasz Tkacz

Sonica+ nie mogą ci wymienić na non-sonic+. Jest słabszy a taka wymiana jest niezgodna z prawem, muszą wrzucać albo jakieś perfidnie mocne GT (ale co jest oprócz Sonica+?) albo GTS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi