solmyr Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 hEJ, mam taki problem... Mam kartę GF 8600GT od gigabyta Pierwszy egzemplarz był wadliwy odrazu po zakupie, został wymieniony na nowy i wszystko sobie działało, aż do dziś (gdzieś 3 mc) Po raz pierwszy gdzies od 2 mc włączam grę (w3) a tam pełno artefaktów, sciagnąłem i uruchomiłem atitool, także wyświetle artefakty (jak w załączniku) Czy coś kombinować z tą kartą czy odrazu do serwisu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 Było nie podłączać pod TV :wink: , już pisałem o tym wszystkie 8600gt/gts są wadliwe i jest to wina gpu , a nie poszczególnych producentów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solmyr Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 Było nie podłączać pod TV :wink: , już pisałem o tym wszystkie 8600gt/gts są wadliwe i jest to wina gpu , a nie poszczególnych producentów.rzeczywiscie, w międzyczasie podłączałem pod tv, ale nie wyszło... Niestety u mnie TV to mus.... To teraz jak oddam na gware i wroci nowa - to podlacze pod tv i znowu do wymiany? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 Prawdopodobnie tak. Może to by pomogło? :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 (edytowane) Obudziłeś się :wink: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...26&st=4470# Zrobiłem sobie taki kabelek :wink: , jak masz lepszejszy tv to pociągniesz wyższe odświeżanie i rozdziałke. Edytowane 3 Stycznia 2008 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solmyr Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 To trochę bez sensu wydawać kasę na konwerter jeśli się zapłaciło za kartę z TV out.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 To nie jest żaden konwerter :wink: Na tym kablu masz taką jakość , o której możesz pomarzyć w przypadku używaniu tv-out :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol26 Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 (edytowane) sorki ze sie wtracam ale czy mógłby mi ktos powiedziec jak mam podkrecać shadery synchronicznie z gpu czy nie bo juz sie tyle wypowiedzi naczytalem ze sam nei wiem.. u siebie na giga 8600gt wersja H silentpipe podkrecalem niesynchronicznie i w nfs pro i far cry pojawialy mi sie dziwne artefakty , paseczki grubosci kilku pikseli i szerokosci 7-8 mm ,(tylko w tych dwóch grach) inne chiodzily dobrze (cod4 wiedzmin gothic3 carbon ,airborn). Co ciekawsze nie moglem zrobic screena frapsem tak zeby te arty byly widoczne ,na screenach byl idealny obraz bez artów,po wyjsciu z gry arty nie znikaly i ciagle byly widoczne , testowalem 3 rodzaje sterów i na wszsytkich to samo ,tak sie zastanawiam moze to wina DX9 ktorego mam zaistalowanego albo cos takiego, pojecia nie mam ,jesli ktos moze pomóc to z góry dzieki Edytowane 4 Stycznia 2008 przez karol26 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zakinho Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 (edytowane) mam problem z moim 8600ge galaxy:/ wczoraj przetestowalem ja w 3dmarku 05 i wszytsko ok . Dzisiaj wlaczam atitool scan for artifact i zolte kropki . karta nie podkrecona . Co to moze byc ? odpalilem Pro street i wszystko smiga . temperatura 45 C w stresie . Rowniez karta przeszla test pomysle w 3damrku 06 wynik 5617 pkt. a moze wine ma zasilacz ? Edytowane 4 Stycznia 2008 przez zakinho Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FlywiN Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 ile sie czeka na wymiane grafy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 ile sie czeka na wymiane grafy?3-4 tygodnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zakinho Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 a na moje nikt nic nie poradzi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolus1 Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 ja Ci poradzę, nie patrz na ati toola Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techno_Boy Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 (edytowane) bez przesady z tym czasem oczekiwania na nową grafe za niedługo vmod na gpu zawita na moim gts'ie Edytowane 4 Stycznia 2008 przez Techno_Boy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamm84 Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2008 Z góry przepraszam za głupie pytania, ale to ma być pierwszy raz : chce zrobić vmoda na mojej gigabyte 8600gt silent pipe, znalazłem to : http://www.xtremesystems.org/forums/showth...ighlight=8600gt Vgpu(new) = Vgpu(old)*(Rgpu/Rgpu(new)) Teraz proszę mnie uświadomić czy dobrze rozumuję -smaruję grafitem styk FB aż osiągne odpowiednią rezystancje co przekłada się na napięciem, jakiego napięcia nie przekraczać ? -ktoś podał 1000(2106)/2160, przy jakim napięciu to jest wykonalne i czy jest bezpieczne, a jak nie to jakie wartości są ? (tego jednoznacznie nie wygooglałem i nie znalazłem w wyszukiwarce )? -który styk odpowiada za napięcie na pamięciach i czy mogę dać według FAQ dla palita 1,55v (ten sam wzór ??), czy może wytrzyma więcej(jeśli tak to ile)? -czy Noctua NF-P12(najmocniejsza 12tka) nawiewająca na radiator da radę czy muszę ściągać i zakładać inne chłodzenie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2008 bez przesady z tym czasem oczekiwania na nową grafeto nie pszesada,tyle sie czeka poprostu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak888 Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2008 Witam Mam krótkie pytanie. Posiadam Rive 2.06 i najnowsze stery Nvidi, chyba 169.xx mam pytanie, czy idzie jakoś ustawić Rive,aby dzialały profile 2d i 3d tak jak na starszych sterownikach Nvidi ?? Z góry dzieki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2008 nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2008 Obudziłeś się :wink: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...26&st=4470# Zrobiłem sobie taki kabelek :wink: , jak masz lepszejszy tv to pociągniesz wyższe odświeżanie i rozdziałke. Gomenasai sensei ;] Musiałem jakoś przegapić tego posta ;] Dobrze że ferie się zbliżają - wypadałoby zmajstrować taki kabel, bo tv-out nagle zaczął być potrzebny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2008 Było nie podłączać pod TV :wink: , już pisałem o tym wszystkie 8600gt/gts są wadliwe i jest to wina gpu , a nie poszczególnych producentów. @Sideband w takim razie mam pewne pytanie - jak przyjdzie mi karta, będę sobie normalnie używał (nie korzystam z TV) a pod koniec gwarancji mogę podłączyć, zepsuć i dostać coś nowszego? O ile dobrze pamiętam to była miałem w komputroniku 36 miesięcy gwary na tego palita a wg. prawa nie mogą dać sprzętu o gorszych parametrach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2008 Nie tylko Ty takie coś planujesz :wink: , łaski nie robią muszą wymienić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2008 Czyli palit sonic+ też ma ten problem? Bo wcześniej ktoś wspominał że nei. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Velocity120 Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2008 Chyba wszystkie 8600 maja ten problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2008 Nie tylko Ty takie coś planujesz :wink: , łaski nie robią muszą wymienić. Heheheh no to może będzie GF9600GT albo 10600GT (?) za free (zależy kiedy sobie zechcę podłączyć) :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2008 Czyli palit sonic+ też ma ten problem? Bo wcześniej ktoś wspominał że nei. Wszystkie padają niezależnie od firmy , także GTS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FlywiN Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2008 ;] ciekawe na co teraz wymienia ;p? jeszcze mam 1.5 rakou gwary :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zakinho Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 jakie sa objawy uszkodzenia 8600 po podlaczeniu do TV ? Gry normalnie dzialaja ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 ;] ciekawe na co teraz wymienia ;p? jeszcze mam 1.5 rakou gwary :D na 8600GT Palit + Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 Sonica+ nie mogą ci wymienić na non-sonic+. Jest słabszy a taka wymiana jest niezgodna z prawem, muszą wrzucać albo jakieś perfidnie mocne GT (ale co jest oprócz Sonica+?) albo GTS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FlywiN Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 no to ja wiem ze musza dac to samo lub lepsze :D tylko mozna poczekac i moze dadza 9600GT :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...