Klosiak Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 a co do gothica, to poprostu komputer nie jest na tyle wydajny zeby to ogarnac, ze wzgledu na zle dopracowany silnik? Czyli cos lepszego nie mialo by problemow? Moze slaba moc zasilacza zwolnic karte, albo zmniejszyc wydajnosc(pomijajac freezy, zwiechy itp :P )? i jeszcze jedno...:P czy przy "Scan for artifacts" w ATi tool lekkie piszczenie karty to normalka? piszczenie...masz pecha...moja piszczy ale dopiero jak dam 1.7V na GPU...a na domyslnych napieciach jest cicho...ogolnie zdarza sie ze cewki lubia piszczec :D a w ATITool obciazasz karte graficzna to i sekcja zasilania jest obciazona i cewka zaczyna piszczec... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Devianne Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 dobieram czestotliwosci, w koncu dochodze do 720/972, ATi tool, scan for artifacts, 50 minut 0 bledow, wlaczam NFS Most Wanted, 2 minuty wyscigu i zwis 20-30s i potem posypaly sie artefakty, podobnie bylo w 3dmark'05 no i co zrobic?:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brunneriusgreyna Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 nie wiem do czego to sluzy ale jak wczoraj miernikiem mierzylem tam napiecie to wynosilo 0.00V :) wiec pewnie dlatego jak podlaczylem tam wiatrak to sie nie chcial krecic ;) Ok, dzięki, qrna, że sam nie pomyślałem, żeby tam miernik wetknąć :mur: Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hormonn Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 Witam Czy mogl by mi ktos podac linki do kabli kotre mogl bym kupic na allegro aby podlaczyc TV do kompa, a nie uwalic grafiki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sellah Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 Czy mam przejmowac sie pojedynczymi zoltymi pixelami w atitoolu, ktore on sam ignoruje? Czy tez mam dazyc do takiej sytuacji, ze znikna one kompletnie? Jakie te pojedyncze arty maja odzwierciedlenie w grach? I o co chodzi z psuciem sie kart przy podlaczaniu do nich TV? W jakich wersjach karty to wystepuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hormonn Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 Z tego co tu przeczytalem to we wszystkich wersjach 8600 wystepuje uszkodzenie karty po podlaczeniu do tv, ale nie chce sam lutowac kabelka na ktorym mozna podlaczyc pod tv, wole kupic gotowca, tylko niewiem jaki. Jak ktos moze to prosze o podanie linkow do takich kabelkow. Z góry thx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 http://allegro.pl/item288442127_podlacz_tv...werter_vga.html Nawet nie chciało ci się wrócić dwie strony do tyłu :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hormonn Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 To powiec mi jeszcze gdzie mam ten vga wpiac jak go nie ma na karcie graficznej ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 (edytowane) Może będzie pasować do karty graficznej? Chociaż kto wie :blink: zawartość pudełka bywa pomocna Edytowane 10 Stycznia 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 Dzisiaj odebrałem wymienioną kartę w komputronie, jak na razie nie miałem czasu się pobawić w OC i dziś raczej nie będę miał ale już jestem pozytywnie zaskoczony - temp w idle na czystym boxie to zaledwie 42 stopnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zakinho Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 oplaca mi sie zmiana geforce 8600Ge galaxy na x1900xt 512mb i doplacam 50zl ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 raczej tak, ale to zalezy w jakich grach, bez doplaty by sie oplacalo na 100% a za 50pln to twoj wybor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 Jak dla mnie to nie warto. Lepiej poczekać na rozwój sytuacji i kupić już coś mocniejszego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martian1 Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 dobieram czestotliwosci, w koncu dochodze do 720/972, ATi tool, scan for artifacts, 50 minut 0 bledow, wlaczam NFS Most Wanted, 2 minuty wyscigu i zwis 20-30s i potem posypaly sie artefakty, podobnie bylo w 3dmark'05 no i co zrobic?:/ Zmniejszyc takty karty i nie opierac sie tylko na atitool. U mnie ten progsik takze nie spelnial swojej roli. Ja polecam rivatuner i sanctuary, jak rezultat bedzie zadowalajacy albo osiagniesz maximum swojej karty to testujesz 3dmarkiem i grami. Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 oplaca mi sie zmiana geforce 8600Ge galaxy na x1900xt 512mb i doplacam 50zl ?Ta karta to niezła grzałka ok 120wat pobiera w stresie , stockowe chłodzenie na full obrotach jest tak głośne , że pobudzisz sąsiadów :lol2: Gdyby nie ten pobór mocy , to sam chętnie bym wymienił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 (edytowane) Zrobiłem test w sanctuary: 720 / 1566 / 1000 (2000) MHz, bez jakichkolwiek modów. Bez artów i bez freezów :) Rdzeń zapowiada się na lepszy niż ostatnio. Mam pewne pytanie - czy zdarza się u was przy włączaniu kompa że np. zamiast paska ładowania XP macie kolor czerwony, zielony i niebieski na monitorze? Miałem tak na tamtej i mam na tej, na 62TC i 73GT tego nie było. EDIT: 756 / 1674 / 1000 (2000) MHz, bez modów. 2 pełniutkie plansze w CoD4 bez artów czy freezów :D już lubię tę kartę. BTW. W codzie max. 60 stopni po oc. Edytowane 11 Stycznia 2008 przez Łukasz Tkacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gwiazdorek Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 Jest trochę zabawy niestety, po 1 musisz dociąć radiator (przyciąć z dwóch stron). Następnie wyciąć kawałek plastiku pod wiatrakiem, tak, żeby zmieścił się kondensator. Trzeba jeszcze przyciąć 1cm wylotu powietrza od tyłu karty, no i nagwintować otwory na śruby. W sumie 2,5h roboty i masz tanie, wydajne chłodzenie. Anti2K - Możesz mi powiedzieć jaki rozmiar gwintownika jest potrzebny ??? 3mm. ??? Jeśli tak to on ma nazwę chyba 3M Tak ? Chcę sobie też założyć takie chłodzenie na mojego 8600GT i widzę, że się nie obejdzie bez nowych otworków w radiatorze :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian1024 Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 Mam dziwny problem z pc i nie wiem skąd on sie wzial.Moze grafika wiec tutaj pytam,a sprawa wygląda tak: Kupiłem pc jak w sygnaturze,monitor to LCD 19' iiyama e1900ws.Sprawa wygląda tak,ze monitor mocno smuży czy to na pulpicie czy w przegladarce [nie zawsze pojawia sie to od zaraz po włączeniu komputera,czasem po paru min czasem później a czasem od zaraz].Co dziwne nic nie smuży na filmach czy grach jakby wszystko było ok.Monitor mam ponad rok i na starym PC nic takiego nie było wiec wykluczam to,aby nagle po podłączeniu do nowego sprzętu sie zepsuł czy cos takiego.Grafika nie jest krecona.Monitor jest z "starym wejściem do karty graficznej" jak w crt i używam przejściówki ,ale także wątpię, aby to było przez to.Ma ktoś jakieś koncepcje, w czym tkwi problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Damikor Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 Witam Pytania kieruje do uzytkownikow 8600GT Sonic+: 1. Czy PCB i mosfety podczas użytkowania grafy w 3D są gorące przy napięciach vgpu 1.6v wzwyż? 2. Czy grafa piszczy w 3D przy napięciach vgpu 1.6v wzwyż? 3. Ile wasze egzemplarze potrzebują do 1GHz GPU? 4. Jakie siedzą tam memki i jakie jest stock voltage? (firma i opóźnienie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techno_Boy Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 pękło 15K w 3Dmarku05 :D cep 3.2GHz ramki 925(4.4.4.12) karta bez modów(jeszcze :banana:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klosiak Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 Witam Pytania kieruje do uzytkownikow 8600GT Sonic+: 1. Czy PCB i mosfety podczas użytkowania grafy w 3D są gorące przy napięciach vgpu 1.6v wzwyż? 2. Czy grafa piszczy w 3D przy napięciach vgpu 1.6v wzwyż? 3. Ile wasze egzemplarze potrzebują do 1GHz GPU? 4. Jakie siedzą tam memki i jakie jest stock voltage? (firma i opóźnienie) 1. Nawet bardzo gorace... 2. Moja piszczy przy napieciach na GPU >1.65V... 3. Nie wiem...ale raczej martw sie o to ile V bedzie potrzebowala do przekrocczenia 2GHz dla shaderow... (moja nie chce wiecej niz 1944MHz robic :( ) 4. Ja mam Qimondy 1.0 ns i stockowo mialem na nich 2.03V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Damikor Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 A jest sticker na chłodzeniu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 Jest, tyle że można go bardzo łatwo ściągnąć. Ja ściągałem, karta się zrypała, nakleiłem i wymienili :) Właśnie. Dzisiaj było więcej czasu na CoD4 i Sanctuary, oto efekty: 756 / 1832 / 2300 alles bez moda :) Karta nie przekroczyła 64 stopni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aaronik12 Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 a ja mam cztery pytania do Was :): 1) kiedy palit 8600gt sonic/sonic+ wychodzą z produkcji? 2) czy podłączenie karty pod sprzęt video/dvd i dopiero zrzut na tv daje efekt w postaci uwalenia karty :) ? 3) czy owo sypanie się karty po podłączeniu do tv wali wszystkie 8600? 4) jakim kablem podłączać do tv? mam niestety tv z początku lat 90 :P Generalnie chodzi o to, że za kartę dałem kiedyś ~520zł...więc jeśli 'sprytnie' uwaliłbym ową kartę miałbym szanse dostać nową...lecz problem w tym że chciałbym szybszą :D:D haha czyli np celowałbym o zwrot kasy albo o wymianę jak już wejdzie coś pokroju 9600gt :)...chociaż wg mnie lepiej byłoby kasę odzyskać i jednak przejść do stajni AMD 3850 (mam monitor philips 200wp7es). (mam kartę 8600gt sonic 600/1600 i nie pytajcie jaki wynik w 3dmkach bo daleko mi do Was "maniacy" w pozytywnym tego słowa znaczeniu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 (edytowane) a ja mam cztery pytania do Was :): 1) kiedy palit 8600gt sonic/sonic+ wychodzą z produkcji? 2) czy podłączenie karty pod sprzęt video/dvd i dopiero zrzut na tv daje efekt w postaci uwalenia karty :) ? 3) czy owo sypanie się karty po podłączeniu do tv wali wszystkie 8600? 4) jakim kablem podłączać do tv? mam niestety tv z początku lat 90 :P Generalnie chodzi o to, że za kartę dałem kiedyś ~520zł...więc jeśli 'sprytnie' uwaliłbym ową kartę miałbym szanse dostać nową...lecz problem w tym że chciałbym szybszą :D:D haha czyli np celowałbym o zwrot kasy albo o wymianę jak już wejdzie coś pokroju 9600gt :)...chociaż wg mnie lepiej byłoby kasę odzyskać i jednak przejść do stajni AMD 3850 (mam monitor philips 200wp7es). (mam kartę 8600gt sonic 600/1600 i nie pytajcie jaki wynik w 3dmkach bo daleko mi do Was "maniacy" w pozytywnym tego słowa znaczeniu) wiec tak kasy raczej napewno nie odzyskasz,wymiana wchodzi tutaj tylko w gre,problem w tym ze 8600GT moze byc jeszcze długo na rynku(nawet rok czasu-oby nie :) ) a jak wymienia to na cos ze stajni NVIDIA np 9600GT o ile 8600GT nie bedzie juz produkowany Edytowane 13 Stycznia 2008 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aaronik12 Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 wiec tak kasy raczej napewno nie odzyskasz,wymiana wchodzi tutaj tylko w gre,problem w tym ze 8600GT moze byc jeszcze długo na rynku(nawet rok czasu-oby nie :) ) a jak wymienia to na cos ze stajni NVIDIA np 9600GT o ile 8600GT nie bedzie juz produkowanyno ale mimo wszystko jak wygląda jej psucie? zobaczę jak będę stal z kasa bo może nie będę sie tak bawił :) i po prostu ja sprzedam...najzabawniejsze w tym wszystkim jest to że jak miałem kiedyś kartę galaxy 7600gs zalmana z pamiątkami 1,2 to max ich były okolice 1600MHz...a te Quimondy 1,3 robią śmiało 1800....czemu tak jest ?Palit daje jakieś większe napięcia w standardzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FlywiN Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 ja z checia aby wymieniali na 9600gt ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jupijupi Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 a później 9600gt na 10600gt i tak dalej :D czyli juz na karte grafiki nie wydasz nic :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FlywiN Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 to by było zycie :D new FREE Graphics :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jupijupi Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 to trzeba tak ze wszystkimi czesciami robic ;D uwalic procka, na plycie jakies zwarcie, pamieci złamać :P :D i co rok nowy free sprzet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...