riz Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 (edytowane) hmmm sprobuj wyjac karte Creative SB i i wlaczyc zintegrowana i sprobuj czy co to da? dzisiaj miałem takie plany, usunąć z komputera Creative. Sterowniki miałem naszykowane. Jeżeli chodzi o Unigine: (raport) [z dźwiękiem już błędu niema] Set 1600x1200 fullscreen video mode AppWindow::setVideoMode(): can't find a suitable video mode Set 1024x768 fullscreen video mode Unigine~# video_restart mode Set 1600x1200 fullscreen video mode AppWindow::setVideoMode(): can't find a suitable video mode Set 1024x768 fullscreen video mode D3D9Ext::error(): D3DERR_INVALIDCALL D3D9FontTTFGlyphs()::create_texture(): can't create 256x128 texture taki jest błąd. odpaliłem w oknie (nie na fullscreenie) Set 1920x1080 windowed video mode Unigine~# video_restart mode Set 1920x1080 fullscreen video mode AppWindow::setVideoMode(): can't find a suitable video mode Set 1920x1080 windowed video mode Unigine~# video_restart mode Set 1920x1080 4xAA fullscreen video mode AppWindow::setVideoMode(): can't find a suitable video mode Set 1920x1080 windowed video mode Unigine~# video_restart mode Set 1920x1080 6xAA windowed video mode D3D9Ext::error(): D3DERR_INVALIDCALL AppWindow::setVideoMode(): Direct3D9::CreateDevice() failed Set 1920x1080 windowed video mode Unigine~# video_restart mode w tej rozdzielczości aplikacja chodziła fps około 30, lecz przy zmianach znowu błędy w OpenGL nie mogę uruchomić aplikacji: AppName: main.exe AppVer: 0.0.0.0 ModName: nvoglnt.dll ModVer: 6.14.11.6921 Offset: 00088327 Edytowane 15 Stycznia 2008 przez riz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FlywiN Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 wyglada na to jakby mial problem z grafika a mogę sie mylić :] spr tak jak mowilem z wyjeciem muzycznej/dzwikowej ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gwiazdorek Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 1. Silencer 5 założony na Galaxy 8600GT :D Cięcia plastiku było dużo, miedź też pociachana, ale działa, temp. przy 600/1800 to ~50*C , cisza panuje :D 2. Da się jakoś sprytnie uwalić tak 8600GT od Galaxy w razie potrzeby :P ? Mi już wysłali wczoraj chłodzenie :) Dziś kupiłem śrubeczki gwintownik i wiertło :-P ale kurcze nie mów mi że masz ~50*C w spoczynku ;/ To ja na standardowym mam ~47*C no a aż tak głośno nie jest. Na stand. chłodzeniu miałeś większą temp. ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hauti Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 ja na hr-03 w passive jak jest GORĄCO! na chacie mam max 52* na standardowym wyjcu miałem 45* jak dam choć trochę wiatru na haer to spada do 40* ;-] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
riz Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 (edytowane) wyglada na to jakby mial problem z grafika a mogę sie mylić :] spr tak jak mowilem z wyjeciem muzycznej/dzwikowej ;] wyjąłem wczoraj. problemy z dźwiękiem znikły w tym programie. nie wiem co może być nie tak:/ edit: dziwne, jak robie testy na "oknie" to praktycznie niema błędów Set 2048x1536 windowed video mode Unigine~# video_restart mode Set 2048x1536 2xAA windowed video mode Unigine~# video_restart mode Set 1680x1050 2xAA windowed video mode Unigine~# video_restart mode Set 1680x1050 4xAA windowed video mode Unigine~# video_restart mode Set 1280x1024 4xAA windowed video mode Unigine~# video_restart mode Set 1280x1024 6xAA windowed video mode D3D9Ext::error(): D3DERR_INVALIDCALL AppWindow::setVideoMode(): Direct3D9::CreateDevice() failed Set 1280x1024 4xAA windowed video mode Unigine~# quit Close "openal32.dll" Memory usage: 38Kb Allocations: 81 Shutdown włączyła się nawet rozdzielczość 1280x1024, na fscreenie sie wieszał komp.. Edytowane 16 Stycznia 2008 przez riz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FlywiN Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 hmmm zrob tak wgraj nowego bios do mobo ;p i zainstaluj nowe stery jak nie pomoze to zrob re-instal systemu jeżli to nie pomoze wyjmij karte i pojdz do znajomego spr czy takie same objawy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 chyba nic się nie zmieniło i nadal nie mozna podłączyć TV ? wyszukiwanie mówi: NIE :) a DVI(karta)->HDMI(TV) ktoś próbował?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 Tak, próbował :P Wszystko działa elegancko już pół roku i zero problemów ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dom_free Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 Mam "głupie" pytanie, czy Palit 8600GT 256mb Sonic+ z pci-e x16 bedzie pasowal do mobo z pci-e 2.0 ??? roznia sie zlaczami, czy chodzi tylko o wieksza przepustowosc grafy na takiej mobo, a karta bedzie normalnie pasowac?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 czym kontrolujecie predkosc obrotowa wentylatorow ? i czym ja regulujecie ? bo mnie riva tuner cos nic nie daje a fan speed tez karty nie widzi jedynie procek. jakie temperatury w stresie mozna uznac za dopuszczalne ? 80 stopni ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 dom_free - bedzie pasowac i dzialac bez problemu. piotrek - ja podlaczylem na sztywno pod 7v i jest ok, kontrola sowtwarowa nie dziala, mam karty gigabyte Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ketyow Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 Ja zrobilem sobie przelacznik trojpozycyjny (wyprowadzilem pstryka na przedni panel obudowy, w zaslepke od stacji dyskow), 1 = 12V, 2 = 6,8V (potencjometr ale ustawiony na cos kolo 500Ohm, bo przy kolo 600Ohm wiatrak staje i nawet tego nie slychac, wiec bylo to nieco niebezpieczne), 3 = pasywnie, ale nie uzywam bo i tak przy 6,8V zaglusza mi grafe dysk twardy. W grach wiatrak chodzi na full, a w idlu jak przelacze na 6,8V to i tak jest gora 3*C wiecej niz na 12V, a przy tym ciiiiisza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 Tak, próbował :P Wszystko działa elegancko już pół roku i zero problemów ;] to GIT !! ;) więc karty sprzedawać nie musze, dzięki za info ze mój tani palicik pociągnie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 jakies schemacik takiego podlaczenia ? czy 12 V to nie za duzo jak na ten wentylator ? podlaczyc go na stale pod plyte glowna na 12V ? jakie sa jego standardowe obroty ? 100% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gwiazdorek Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 Czy chłodzenie PENTAGRAM XC-70 Cu+ pasuje do Palita 8600GT ? ( Z pierwszego posta wynika, że tak). Jak się sprawuje to chłodzenie - może ktoś powiedzieć ? Warto kupić za 36zł używane ? Nadaje się do OC ? Bardzo proszę żeby ktoś się podzielił informacjami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ntec Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 (edytowane) Witam. Sprawiłem sobie Accelero S2, rozradowany zamontowalem na 8600 sonic+ i... rozczarowanie. O pasywnej pracy nie ma mowy (pamięci i pcb grzeją się niemiłosiernie, a temp. rdzenia potrafi przekroczyć 70 stopni), więc z dodatkową 12-tką mamy już... 2-slotowe chłodzenie. Super. :P Na boxowym coolerku przykręconym przez Riva Tuner na 30%, z glutem pod spodem (sporo izopropylu upłynęło, zanim udało mi się to wyczyścić), rdzeń miał około 47 w idle, 64-65 pod obciążeniem. Teraz, S2+120mm 700-800rpm i ZM-STG1, idle 49, stress 62 (haha). Takty w 2D standardowe, w 3D 730/1739/1008. Żeby było zabawniej, po zapuszczenia AtiTool dzieją się same straszne rzeczy (widoczne w załącznikach, przy różnych taktach miałem inne atrakcje), natomiast 3dmark06 przechodzi po kilka razy bez żadnych błędów. Coś spierniczyłem podczas montażu? (Podejmowałem się tego trudnego zadania dwukrotnie, za drugim razem dałem grubszą warstwę pasty...) Uszkodziłem kartę? Może wciąż za mało zalmanowego smarowidła? Trochę mnie irytuje, że zamiast wyraźnej poprawy chłodzenia, efektem kawałka aluminium kosztującego tyle co trzy sześciopaki dobrego piwa jest spadek głośności (minimalny zresztą), zajęty kolejny slot PCI i lepsze zbieranie kurzu. Pozdrawiam, maruda Edytowane 20 Stycznia 2008 przez ntec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 warstwa pasty im ciensza tym lepsza, aby pokrywala rdzen. a co do ati toola - mi tez pokazyje jakies [ciach!]ly, 100 artefaktow na sekunde, albo taki sniezek na calym ekranie jak u ciebie, a 3dmark06 i gry chodza bezproblemowo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brydz0 Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 Witam. Jak duża jest różnica w wydajności między PCI-E x8 a x16? Przymierzam się do kupna tej karty, ale moja mobo ma tylko x8 i tak się zastanawiam ile trace wolniejszną szyną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 Czy chłodzenie PENTAGRAM XC-70 Cu+ pasuje do Palita 8600GT ? ( Z pierwszego posta wynika, że tak). Jak się sprawuje to chłodzenie - może ktoś powiedzieć ? Warto kupić za 36zł używane ? Nadaje się do OC ? Bardzo proszę żeby ktoś się podzielił informacjami. Temat już przerabiany ;] Ogólnie to lepiej sobie odpuścić i kupić revolteca albo accelero. Sprawiłem sobie Accelero S2, rozradowany zamontowalem na 8600 sonic+ i... rozczarowanie. O pasywnej pracy nie ma mowy (pamięci i pcb grzeją się niemiłosiernie, a temp. rdzenia potrafi przekroczyć 70 stopni), więc z dodatkową 12-tką mamy już... 2-slotowe chłodzenie. Super. :P Na boxowym coolerku przykręconym przez Riva Tuner na 30%, z glutem pod spodem (sporo izopropylu upłynęło, zanim udało mi się to wyczyścić), rdzeń miał około 47 w idle, 64-65 pod obciążeniem. Teraz, S2+120mm 700-800rpm i ZM-STG1, idle 49, stress 62 (haha). Takty w 2D standardowe, w 3D 730/1739/1008. Żeby było zabawniej, po zapuszczenia AtiTool dzieją się same straszne rzeczy (widoczne w załącznikach, przy różnych taktach miałem inne atrakcje), natomiast 3dmark06 przechodzi po kilka razy bez żadnych błędów. Hr-03 ledwo daję sobie rade w pasywie...;] Temperatury wskazują na zły montaż (tak się domyślam). Może źle dociska do rdzenia? Co do atitoola-nie przejmuj się nim ;] Ten program to jeden wielki artefakt ;] Witam. Jak duża jest różnica w wydajności między PCI-E x8 a x16? Przymierzam się do kupna tej karty, ale moja mobo ma tylko x8 i tak się zastanawiam ile trace wolniejszną szyną. Pewnie taka sama jak między agp x4 a x8 :lol: W grach raczej różnicy nie odczujesz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eclipse08 Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 Witam, zakupilem wlasnie takiego GeForce'a tylko taniej ;) Mam do Was pytanie, w jaki sposób mogę sprawdzić jego temperaturę? czy ta karta ma wbudowany czujnik? Płyta główna to Foxcon P-35A-S... W ogóle to kupowałem w nagłej potrzebie, czy ta karta jest chociaż przyzwoita w swojej klasie? dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzus Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 Do sprawdzenia temp użyj programu Ati Tool,Speedfan,Everest.. Ile za nią dałeś? Karta nie jest zła ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eclipse08 Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 (edytowane) dałem 360zł, już postaram się sciągnąc np. speedfana i sprawdze jak to wyglada... w ogole to testowalem na NFS ProStreet i CoD4 i kazda gra idzie na full detalach z AAx4... karta wydaje sie byc niezla jak za ta kase -- edit: zainstalowałem speedfana, pokazuje cos takiego czyli 66 stopni... troche mnie ta ikonka z plomieniem martwi ;) (bo chyba to temp. na grafice jest?) w stresie ma az 85 stopni! :/ nie kupilem jeszcze wiatraczkow do obudowy, ale widze ze w dzisiejszych czasach to koniecznosc. Czy przy 85 stopniach moze sie tej karcie cos stac? Edytowane 20 Stycznia 2008 przez eclipse08 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FlywiN Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 a spr ile masz w Riva Tuner ;] bankowo bedzie mniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eclipse08 Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 w Riva Tuner... też 66 :| czy lepiej nie grać w gry do czasu kupna wiatraczkow? Bo te 66 moge przebolec, ale 85 w stresie to juz ponad moje nerwy :) jak cos sie spali to zalamka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzus Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 Nie boj zaby..Ja na swoim GF'ie dawałem mu odpocząć dopiero przy 95 C ;] Teraz dałem na niego jeden wentyl 120 i temperatury zdecydowanie zmalały.. Mogłeś brać Palita Sonic + za jakieś 310 zł.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ntec Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 Hr-03 ledwo daję sobie rade w pasywie...;] Temperatury wskazują na zły montaż (tak się domyślam). Może źle dociska do rdzenia? Co do atitoola-nie przejmuj się nim ;] Ten program to jeden wielki artefakt ;] Heh, dzięki. ;) Więc na AT już się obraziłem i wyrzuciłem. ;P Jeśli o montaż chodzi, wydaje mi się, że dociska wystarczająco mocno. Karta już się lekko wygina i boję się dokręcać jeszcze mocniej. ;P Jak będę miał więcej czasu, to spróbuję po raz kolejny. ;) Zauważyłem na zdjęciach, że ludzie montują Accelero bez tych dwóch "haczyków" zaczepianych o górną krawędź karty. Można tak bez obaw? ;P Podkręciłem jeszcze odrobinę, bo zależało mi na 7k w smarku. ;] Takty i temperatura rdzenia widoczne na screenie, wentylator na Accelero to Cooltek dołączany do Lian-Li @800rpm, procesor i ram jak w sygnaturce - 3.0 i 840. Radiatory na pamięciach tak gorące, że kaloryfer w pokoju mógłbym wyłączyć. Ale co tam jej będę żałować... ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 (edytowane) po pierwsze - rdzen masz chyba chlodny - 60 stopni w stresie to nei duzo pamieci niezle wykrecone wiec nic dziwnego dlaczego nie masz wlaczonych wszytskich testow w marku ? PS. czy moglbys pokazac wyniki w marku 2006 na stanrdardowych istawieniach Palita ? Edytowane 20 Stycznia 2008 przez piotrek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cloperflake Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 dlaczego nie masz wlaczonych wszytskich testow w marku ? Nie kazdy ma potrzebe wydania 20$ :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ntec Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 Oj, wtopa. Nie zwracałem na to uwagi, ale najwyraźniej jestem tym złym mającym nie do końca legalną kopię. Kajam się więc i czym prędzej ściągam basic. ;P Pozostałe testy trwają drugie tyle, więc trochę szkoda czasu. 60 stopni w stresie to nei duzoZ tym że bardzo podobnie było na standardowym chłodzeniu. ;] PS. czy moglbys pokazac wyniki w marku 2006 na stanrdardowych istawieniach Palita ?5749. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 Bueh, ja mam coś koło 6100 [; Cpu daje tyłka :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...