Verter Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 wątpię aby wiązało się to z utratą gwarancji jeśli nie ma gdzieś plomb na chłodzeniu ale nie zapewniam żeby później nie było na mnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burczga28 Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 jeśli chcesz usunąć ten sylikon to spróbuj spirytusem a jak nie zejdzie to acetonem (np. zmywaczem do paznokci) z boków rdzenia możesz to zebrać zapałką. To może ktoś potwierdzić v-moda którego podałem wyżej?Ile wyciągasz w smarkach na tej 9600 gt zastanawiam się nad taką. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 Czy ktoś z kolegów obecnych na forum posiada tak ową kartę?? Jeśli tak to czy mógłby napisać jak się ma ona do Sonic+ od Palita i czy są też takie stickery jak na Palicie?? GALAXY GF8600GT 256MB DDR3 PCI-Ex16 1ns ZALMAN BOX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brutalus Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 (edytowane) Czy ktoś z kolegów obecnych na forum posiada tak ową kartę?? Jeśli tak to czy mógłby napisać jak się ma ona do Sonic+ od Palita i czy są też takie stickery jak na Palicie?? GALAXY GF8600GT 256MB DDR3 PCI-Ex16 1ns ZALMAN BOX Przeszkadzających stikerów nie ma, po wyczyszczeniu "białego gluta" spod Zalmana i przesmarowaniu rdzenia AS-5 tempy spadły z -4 Idle, - ~8 przy wygrzewaniu !!! Bez modów typu "pencil" full stable 688/1620/900 (pamiątek nie kręcę bo nie ma sensu) i leciałem po referencyjnych zestawach częstotliwości. Aha, teoretycznie mój egzemplarz leci (na def. vcore) 73X/17XX/900 - grać spoko można, nie widać "baboków" na ekranie ale jednak ATI Tool wywala że wykrywa errory na "Deltach" więc ostatnie "pewne" ustawienie to to zielone (palone przez 3 godziny z wyłączoną wentylacją obudowy -buda była gorąca, oj gorąca. A Gpu nie przekroczyło 63 stopni). Palita nie miałem, jednak "wytrawni znawcy win" cenią sobie 8600gt w wykonaniu Palita bardziej niż Galaxy!... mesedż ent. Edytowane 31 Marca 2008 przez Brutalus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beelzeboss Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Witam wszystkich, Sorry za double posta, ale nikt mi nie pomogl poprzednim razem Mam problem z kartami Gigabyte 8600GT w trybie SLI. Po wlaczeniu SLI i wlaczeniu trybu sli: wymus renderowanie metoda klatek przemiennych 2, obraz w aplikacjach staje sie rozmazany. Dzieje sie to tylko w fullscreenie, a w window mode juz nie. Jesli wylacze SLI to wszystko wraca do normy. Zadnego smuzenia, przesuwania ekranu czy migotania. Nic nie podkrecalem. Wszystko jest na ustawieniach fabrycznych. Podaje specyfikacje: C2D 4500 @ 2.2 GHz ASUS P5N32-E SLI PLUS GEIL 2x1GB ULtra 800 HMz Zasilacz 500W Enermax Liberty Windows XP Pro SP2 Karty nie grzeja sie. Jezeli grzeniem mozna nazwac 67C w pelnej pracy. Sa bardzo dobrze chlodzone. Bardzo potrzebuje pomocy, bo nie moge w pelni wykorzystac tych kart. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kzk Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 czy mozna zwiekszyc napiecie gpu poprzez zmiane biosu tak jak to jest w 8800gt opisane w tym temacie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brutalus Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 (edytowane) czy mozna zwiekszyc napiecie gpu poprzez zmiane biosu tak jak to jest w 8800gt opisane w tym temacie ?? Ponoć nie?. Na Galaxy nie działa (na pewno nie, bo już kilka osób z forum sprawdzało i "nici") ale na jakimś forum brytyjskim koleś dorwał jakąś nietypową konstrukcje, u nas raczej nie spotykaną i z jego biosem ten "numer" chodzi do 1,65 volta!?! Ja natomiast trochę przeczesywałem polskie fora i nic konkretnego (ani gotowego biosu, ani "potwierdzonych" informacji) nie znalazłem! Chyba że kiepsko szukam!! :sad: Edytowane 5 Kwietnia 2008 przez Brutalus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Ile razy można powtarzać nie ma tej możliwości i nigdy nie będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kzk Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 poradzilem sobie olowkiem :) vgpu na 1.63, takty 756/1679, pamiec 850 na defv. tylko temp w obciazeniu w atitool dochodzi do 105st Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 (edytowane) Widzieliście specyfikację 9500 ? :P cała seria 9 to kpina jest po prostu :D podnieśli troszkę takty i tyle :P mój sonic 8600 GT po O/C robi więcej niż ich nowy 9500 :P http://www.fudzilla.com/index.php?option=c...68&Itemid=1 Edytowane 6 Kwietnia 2008 przez Nicolass Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 no to lipa z cudownego planu ktory zakladal uwalenie 8600GT i zmiane na 9600Gt - dostanie sie 9500Gt trzeba pamietac ze kart 8600 i 9500 nie powinno sie porownywac. to jest odpowiednik 8500 GT jakos pewnie tak sobie to wykombinowali Jednak no trzeba przyznac ze nvidia znowu leci w kulki z ludzi i bawi sie w marketing jak z z GF 4 MX 4xx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThermalControl Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 poradzilem sobie olowkiem :) vgpu na 1.63, takty 756/1679, pamiec 850 na defv. tylko temp w obciazeniu w atitool dochodzi do 105stStraszna lipa. Mnie śmiga 950/1950 Palit na 1.65V Tylko wcześniej miałem zasilacz Chieftec HPC-420-302-DF a teraz mam Be Quiet Dark Power P7-Pro 550W. Wcześniej karta nawet na 1.9v (testowałem też na 1.65v, 1.7v i 1.8v) nie chciała przejść Marka na 850 MHz Więc u Ciebie też całkiem możliwe że wina padacznego zasilatora Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kzk Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 tylko ze ja mam evga a nie sonica... obnizylem do 1,57V(w stresie), dolozylem 2x80mm nawiew na karte ale tempy nadal wysokie, atitool do 90st rozgrzewa. karte tez powaznie juz slychac (bzyczenie) takze nie ma sensu chyba isc dalej, szczegolnie ze nie chce sie ladowac w koszta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThermalControl Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 (edytowane) To nie robi różnicy czy Sonic czy najzwyklejszy Palit czy EVGA (lub inna referencyjna karta). Wszystkie podkręcają się tak samo, a sonic+ jest przereklamowany, bo ma tylko lepsze pamięci, które nic nie dają w grach/markach i podbite napięcie VGPU z 1.35v na 1.45v (Sonic i zwykły Palit oraz GT/GTS na referencyjnym PCB mają standardowo 1.35v). A różnica ceny 50zł. Zresztą sam myślałem nad wyborem Sonic+ vs EVGA 256MB 1.4ns ta najtańsza. Referencyjne PCB są zawsze bardzo przemyślane ;) Ale z Sonica+ też jestem zadowolony (ale byłem zrażony do Palita, bo poprzedni 7600GS Sonic spalił się podkręcony z 450 MHz 1.2V do 700 MHz 1.4V), PCB wytrzymuje 1.7v na codzień ;] Na pewno karty od Palita, XFX i wszystkie referencyjne są b. dobre. Z tego co wiem to słabe są tylko Galaxy. Naszemu forumowiczowi (zapomniałem nicka) karta spaliła się na 800 MHz 1.6V Zresztą sam zobacz. świętej pamięci ChrisGr zrobił 1GHz na 8600GT od EVGA (zobacz forum 'ekstremalne podkręcanie') one hundred percent power supply unit ! ;] Edytowane 7 Kwietnia 2008 przez ThermalControl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burczga28 Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 To nie robi różnicy czy Sonic czy najzwyklejszy Palit czy EVGA (lub inna referencyjna karta). Wszystkie podkręcają się tak samo, a sonic+ jest przereklamowany, bo ma tylko lepsze pamięci, które nic nie dają w grach/markach i podbite napięcie VGPU z 1.35v na 1.45v (Sonic i zwykły Palit oraz GT/GTS na referencyjnym PCB mają standardowo 1.35v). A różnica ceny 50zł. Zresztą sam myślałem nad wyborem Sonic+ vs EVGA 256MB 1.4ns ta najtańsza. Referencyjne PCB są zawsze bardzo przemyślane ;) Ale z Sonica+ też jestem zadowolony (ale byłem zrażony do Palita, bo poprzedni 7600GS Sonic spalił się podkręcony z 450 MHz 1.2V do 700 MHz 1.4V), PCB wytrzymuje 1.7v na codzień ;] Na pewno karty od Palita, XFX i wszystkie referencyjne są b. dobre. Z tego co wiem to słabe są tylko Galaxy. Naszemu forumowiczowi (zapomniałem nicka) karta spaliła się na 800 MHz 1.6V Zresztą sam zobacz. świętej pamięci ChrisGr zrobił 1GHz na 8600GT od EVGA (zobacz forum 'ekstremalne podkręcanie') one hundred percent power supply unit ! ;] co do Galaxy to się mylisz patrz na moją sygnaturkę karta zasuwa na takich taktach i napięciu od 2 miesięcy i nic się nie dzieje, a wcale jej nie żałuje. Ostatnio dałem na pamięci 2,15V i chodzą. Wcześniej na forum są fotki to możesz sobie luknąć. Według mnie karta którą posiadam to bardzo udany produkt i nie mam do niej żadnych zastrzeżeń. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaz!o Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Dowiadywal sie ktos z Was odnosnie tego sklepu i tej karty (ceny) Sonic 150zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techno_Boy Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 wydaje mi się że może być po serwisowa a to dlatego ze ma tylko 3 miechy gwary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TI Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 tak sobie szukam i szukam i nie mogę znaleźć - palit sonic + ma tylko pamięci 1ns czy są też wolniejsze ? jak tak to jak to sprawdzić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThermalControl Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 tylko 1ns, ale nie warto dopłacać 50zł od zwykłego modelu 8600GT do Sonic+. PCB to samo, memki 1.4ns, które na taktach 1600 (W porównaniu do 2100 w Sonic+) dają wynik w Marku05 mniejszy o 200 pkt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TI Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Karta już leży w domu w kartonie tylko narazie nie mam jak jej sprawdzić i z ciekawości pytam ;) Bo już myślałem że nie sprawdziłem jakie zamawiam 1.0 czy 1.4ns.Dzięki za info Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThermalControl Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 U mnie różnica w 3DMarku05 między 1000/2050/2100 a 1000/2050/1600 to 200 pkt (13800 i 13600), a w HL2:LC video card stress card 144,7 fps vs 143,9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati2k Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Eestuje sobie nowego procka e8200 (3,8ghz) w WIC mam 43 klatki na średnich karta też oczywiście po oc (r:700/p:1000/s:1700) taki profil mam w rivie i jak potrzeba odpalam sobie :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 podłączyłem mojego Palita 8600GT Sonic + pod TV i odziwo wszystko smiga :banana: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubajakubek Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Siema Posiadam Galaxy 8600GE z 512 mb ram. karta ma 1ns i kreci sie do wartosci 730/ 1830 i pamieci ida na 2240 ale mam na 2100 bo nic nie daja i rdzen o 5 mhz nizej szedl... :blink: mam pytanie jak zrobic na niej pncil moda chodzi mi o samo napie na GPU i czy jest mozliwa zmiana napiecia przez nibitor ?? <_< Prosze o schemat pencil moda do Galaxy 8600 GE (pelno jest do palitow itd ale galaxy ma ine pcb nie takie jak referendowane tylko made by galaxy) :mad: i nigdzie nie ma moda do GE Z gory dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 jako ze mój 8800gt padł, w zastępstwie zakupiłem gigabyte z zalmanem 256mb, karta smiga 700/1728/925 bez podnoszenia napięć, na tych ustawieniach smiga na maxa w bt2 na viscie x64, normalnie jestem w szoku, naxt na jakich napięciach działa twoja karta czy opłaca sie tak krecić czy przyrost znikomy, chłodzenie woda czy powietrze, troche sie chce pobawić ta karta bo zanim przyjdzie 8800gt z serwisu to trochę czasu minie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Jeżeli na karcie zapodane są dobre kondesatory oraz radiatory na mosfety to można jechać do 1.75v na powietrzu , na wodzie będą nieco lepsze wyniki oc ze względu na niższą temperature. A przyrost wydajności jest wprost proporcjonalny do wzrostu taktowań shaderów , ale przy okazji musi rosnąć taktowanie pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 ma ktoś moda na tego gigabyte bo robiłem chciałem robić według tego http://www.techzonept.com/showthread.php?t=166236 przepisu ale rezystencja na moim układzie zamiast 40k wynosi 6k, oznaczenia te same, nie chce nic spierniczyć ale fajnie by było trochę grafę pogonić, tym bardziej ze założyłem blok wodny, i radiatory na pamięci i mosfety Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Żle zrozumiałeś opis , gościu zapodał potencjometr 50k i niby przy wartości 40k napięcie wzrosło z 1.32 do 1.6v. On nie podaje wartości rezystora , który jest na pcb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 ok a gdzie mierzyć napiecie gpu????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 (edytowane) Masz dwie cewki na pcb i przy każdej są dwa kondesatory , na któryś z nich będziesz znajdziesz napięcie na gpu(ok 1.3v). Edytowane 19 Kwietnia 2008 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...