Mac102 Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Czyżby sli w przypadku tańszych kart miało w końcu jakiś sens :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 przeca juz ChrisG zwracal uwage na fakt iz 8600GT bardzo ladnie sie skaluja w SLI http://www.xsreviews.co.uk/reviews/graphic...i-8600gt-sli/2/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Czyżby sli w przypadku tańszych kart miało w końcu jakiś sens :) Liczac na to ze bedzie w 100% kozystane w grach. Source np. leje na 2 karte z tego co pamietam :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Liczac na to ze bedzie w 100% kozystane w grach. Source np. leje na 2 karte z tego co pamietam :wink:Ba, wyniki są nawet gorsze :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Liczac na to ze bedzie w 100% kozystane w grach. Source np. leje na 2 karte z tego co pamietam :wink: niom to prawda aczkolwiek chlopaki z nV widac ze nadal dosc ostro pracuja nad SLI, np. nowe bety dla Visty wreszcie poprawnie smigaja z SLI w COD2 co mnie osobiscie cieszy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak888 Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 No to pinknie :) Swoją drogą ciekawe skąd sie bierze wydajność 8600 ?? VS 8800 GTS 320 Przecież 8800 gts ma 96 zunifikowanych schaderów , a 8600 ma 32 to przecież 4 razy mniej , szyna pamięci to 320 bit 8800 gts , a 128 bit 8600 to jest 3 razy wolniej, przecież na papierze 8600GT jest wolniejsze z jakieś 5 razy od 8800 gts , a tym czasem po mocnym OC prawie dogania 8800 , a w SLI potrafi nieraz prześcignąć, a cena , hmm ... 300 zł w kieszeni :). Zastanawia mnie tylko co tak naprawde się liczy ?? liczba zunifikowanych shaderów ?? , szyna pamięci ?? a może jeszcze coś innego ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wahoo Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 No to pinknie :) Przecież 8800 gts ma 96 zunifikowanych schaderów , a 8600 ma 32 to przecież 4 razy mniej To jakaś nowa matematyka? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak888 Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 To jakaś nowa matematyka? ;)sory mój błąd :-P , na szybkiego pisałem i dlatego tak wyszło, no ale i tak wychodzi 3 razy mniej :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modman Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Są jakieś zmodowane biosy do GF 8600 Palit ?, albo jak edytować bios by zwiększyć V na rdzeniu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master_electronic Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Są jakieś zmodowane biosy do GF 8600 Palit ?, albo jak edytować bios by zwiększyć V na rdzeniu ?Było wiele razy pisane. Nie da się zwiększyć napięcia przez bios Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 (edytowane) Moze tu uzyskam wiecej pomocy posiadam 8600GT Palit,Viste Ultimate i monitor CRT LG 900P i zadajac te pytanie moze troche zbocze z watku.Jak do k...... n........y ustawic w takich grach jak Bioschock ,Infernal,DOOM3,GTA San Andreas odswiezanie wyzsze niz 60Hz no bo wiecie przecierz ze takie odswiezanie jest zabójcze dla wzroku.Na pulpicie mam 100Hz a w grach ustawia 60Hz.Zeby nie było przeszukalem watek o Viscie odpowiedzi nie znalazlem podobnie jak w całym necie.Próbowalem zmienic odswiezanie za pomoca rivaturner-nie działa,refresforce,refreshlock,NV refresch,dxdiag,najnowsze stery do karty rowniez nie daja rezultatu,jestem bezradny ,moze macie jakies pomysly jak temu zaradzic.Po prostu nie chce mi sie wierzyc ze nie ma na to sposobu Edytowane 3 Września 2007 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Moze tu uzyskam wiecej pomocy posiadam 8600GT Palit,Viste Ultimate i monitor CRT LG 900P i zadajac te pytanie moze troche zbocze z watku.Jak do k...... n........y ustawic w takich grach jak Bioschock ,Infernal,DOOM3,GTA San Andreas odswiezanie wyzsze niz 60Hz no bo wiecie przecierz ze takie odswiezanie jest zabójcze dla wzroku.Na pulpicie mam 100Hz a w grach ustawia 60Hz.Zeby nie było przeszukalem watek o Viscie odpowiedzi nie znalazlem podobnie jak w całym necie.Próbowalem zmienic odswiezanie za pomoca rivaturner-nie działa,refresforce,refreshlock,NV refresch,dxdiag,najnowsze stery do karty rowniez nie daja rezultatu,jestem bezradny ,moze macie jakies pomysly jak temu zaradzic.Po prostu nie chce mi sie wierzyc ze nie ma na to sposobuTez mialem problem taki jak ty gdy miałem CRT - jedyny działający programik pod viste to DirectRefresh (znajdz sobie w googlach) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hauti Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 albo zainstaluj XP =) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 Tez mialem problem taki jak ty gdy miałem CRT - jedyny działający programik pod viste to DirectRefresh (znajdz sobie w googlach)watpie zeby zadzialal ale spróbuje czyli u ciebie dzialalo w grach tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bitrut Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 Ja jeszcze chcialem zapytac o te problemy z s-video. Czy wszystkie wersje tej karty padaja po podlaczeniu? Czy Sonic, Sonic+ juz nie ma tego problemu? Wiem, ze to padanie kart to nie regula, bo niektorym dziala. Ale z tego co czytalem w tym watku, to znaczna ilosc kart padla. Teraz pytanie: czy padla komus wersja Sonic albo Sonic+, czy tylko zwykle wersje padaly? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 Dzieki wielkie Popiół program działa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolus1 Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 specjalnie dla Ciebie podłączyłem mojego Sonica+ do TV i powiem Ci.. że działa :D nic się nie stało.. tak jak ktoś wyżej pisał, że w sonic+ ten problem jest już naprawiony :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hauti Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 Pisał o tym Strongmen ;) Sonici padają Sonici+ nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bitrut Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 No to mnie pocieszyliscie, bo dzisiaj ma do mnie przyjsc kurier wlasnie z soniciem+ z allegro. Mam nadzieje tylko, ze to nie jest zwykly Sonic z podniesionymi zegarami, zeby opis na allegro sie zgadzal :) Swoja droga to ciekawe, ze w tych kartach jest jakas wieksza roznica niz tylko lepiej wyselekcjonowane pamieci i gpu, zeby osiagaly wyzsze zegary. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarecki Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 Dlatego jak ktoś ma zwykłego Palita 860gt a chce mieć 8600gt sonic+ niech podłączy do TV i odda na gware hehe. U mnie podziałało. Zapewnie skumali się że używam Tv-out i musieli mi dać taką która bedzie działać, bo tego bym im nie odpuścił i paliłbym cały czas karty aż by mi oddali kase albo dali lepszą niepsującą się grafe:D:D:D:D P.S przy 1,58V 820Mhz na rdzeniu to dużo czy przeciętnie??:D Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 (edytowane) No moja przygoda z 8600GT zakonczona :-| ,wlasnie karty odsylam,mysle ze jako z pierwszych posiadaczy 8600GT/SLI na tym forum :) cos wam pomoglem <_< . Edytowane 4 Września 2007 przez ChrisG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hauti Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 P.S przy 1,58V 820Mhz na rdzeniu to dużo czy przeciętnie??:D Pozdro raczej przeciętnie mój przy 1.57 robi 840 mhz pełna stabilność do 860 (smarki przechodzi i da się grać ale np sanctuary nie przechodzi) ChrisG a co teraz bierzesz w łapki ? ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S-I-D Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 Frezy Na 8600 ? Wie ktoś jak rozwiązać ten problem ? Tutaj napisałem ale oczywiście zamknęli :/ http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=243704 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bitrut Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 (edytowane) Wlasnie przyszedl do mnie Palit Sonic+ no i niestety nie obylo sie bez problemu. Wlozylem do slotu. Podlaczylem DVI od monitora i nie smiga. Komp sie uruchamia, ale tylko pokazuja sie diody na obudowie. Monitor zadnego obrazu nie wyswietla. Nie slychac "pipniecia" od biosu. Co moze byc nie tak? Zauwazylem tez, ze na karcie kolo zlacza dla mostka SLI jest malutkie gniazdo jakby do wentylatorka. Cos trzeba do niego podlaczac? W tej chwili mam wlozona stara karte Gigabyte GF6600 TurboForce. Moja konfiguracja: Athlon 3000+ s.939, Gigabyte K8N-Ultra9, 2x512mb DDR, Gigabyte GF6600 TurboForce SilentPipe, Tagan 380W, DVD NEC ND-3520A, Monitor NEC 20WGX2 Edytowane 4 Września 2007 przez bitrut Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cancel1988 Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 (edytowane) bitrut ja mam bardzo podobną konfiguracje wczoraj kupiłem sonic+ i wszystko śmiga milutko wstępnie bez żadnego podkręcania mam w 3DMarku06 5020pkt Athlon X2 3800+ s939, 1,5Gb ram 400MHz, GA-K8NF-9, chieftec 410W, NEC 3540a, SB Audigy 2 ZS poprzednio miałem GF 6600GT gigabyte'a może kartę kupiłeś kopniętą idź do kogośi sprawdź u niego czy działa :) dziś podkręciłem go do 700 na jadrze i 1025 na pamieciach i uzyskałem 5568pktów w 3DMarku06, później próbowałem z 750 i 1050 ale pojawiały już sie artefakty :/ Edytowane 4 Września 2007 przez cancel1988 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bitrut Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 No bede chyba musial tak zrobic. Dzieki za dobre checi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 (edytowane) Testnałem mojego Sonica (pamięci 1.3) przynajmniej takie jest ostatnie oznaczenie i wyniki: 3dmark2003 - 17,800 3dmark2005 - 11,525 Takty ustawione na 650 rdzeń / 1700 pamięć. Mówicie, że sonici się palą na TV OUT (zaraz sprawdzę), jak można sprawdzić, że dana wersja to sonic? Na pudełko mi nic nie piszę. Da się przetaktować shader domain? Edytowane 4 Września 2007 przez niko2003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_lukash_ Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 raczej przeciętnie mój przy 1.57 robi 840 mhz pełna stabilność do 860 (smarki przechodzi i da się grać ale np sanctuary nie przechodzi) raczej przecietnie?;p to co ja mam powiedziec? 750mhz przy 1.58v :mur: wczoraj sie wkurzylem, nakreslilem olowkiem 1.68v i w tej chwili testuje 877mhz :unsure: ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bitrut Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 Jednak udalo sie uruchomic. Juz jest wszystko w porzadku. Jedyne co zrobilem, to odlaczylem swoje dwa napedy. Wtedy juz komputer wstal. Wylaczylem go, podlaczylem znowu napedy i wszystko dziala :D Wydaje sie, ze w komputerze wszystko jest logiczne, ale czasami to jest po prostu magia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hauti Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 Testnałem mojego Sonica (pamięci 1.3) przynajmniej takie jest ostatnie oznaczenie i wyniki: 3dmark2003 - 17,800 3dmark2005 - 11,525 Takty ustawione na 650 rdzeń / 1700 pamięć. Mówicie, że sonici się palą na TV OUT (zaraz sprawdzę), jak można sprawdzić, że dana wersja to sonic? Na pudełko mi nic nie piszę. Da się przetaktować shader domain? wyniki ok ;) jak nie masz na kartonie napisu SONIC to masz wersję normalną czyli palit 8600gt ale przede wszystkim rozpoznać można po chłodzeniu czy szukanie aż tak boli ? :mur: jak kręcisz core to automatycznie podnosisz shadery a jak chcesz zmienić ratio to musisz edytować bios raczej przecietnie?;p to co ja mam powiedziec? 750mhz przy 1.58v :mur: wczoraj sie wkurzylem, nakreslilem olowkiem 1.68v i w tej chwili testuje 877mhz :unsure: ... No to masz padake bracie =( jakie masz temperatury przy 1.68v ? o.O ps. swoją drogą niezły przyrost podniosłeś napięcie o 0.10v i 127mhz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...