konio68 Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 (edytowane) Ja juz tak probowalem z tym ze mam w TV LCD 32' : DVI i D-sub(VGA) poprzez DVI zero problemow i obraz jak zyleta. Wtedy to dopiero zajefajnie wygladaja gierki w rozdz.1360x768 naprawde ekstra. Tv-out w sumie nawet nie zamierzam uzywac bo tez i po co. skoro mam w TV DVI i D-subale wtedy nie używasz wyjścia TV więc musi być OK , Twój TV działa poprostu jako 2 monitor .Zresztą ja też tak oglądam ale problem dotyczy wyjścia TV w tych kartach a nie DVI. Podłączenie pod TV w sposób : DVI - D-sub , DVI - DVI czy DVI - HDMI nic nie spali TV działa jako zwykły monitor :) Edytowane 5 Września 2007 przez konio68 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sisay1982 Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 (edytowane) Witam, mam podobny problem jak pare osob tutaj tzn. od sterow 16x spadlo dosc znacznie oc, czy ktos ma pomysl czym to jest spowodowane. Nowszy bios? Jakies zebezpieczenie? Edytowane 5 Września 2007 przez Sisay1982 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 20'C różnicy i wreszcie cisza :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysio Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 Ostatnio składałem koledze komputer. Kupiłem między innymi Galaxy 8600GE z małym CoolerMasterem. Karta działała niestabilnie, powodując zawieszenia w grach, bądź jakieś błędy... W 3dMarkach niby wszystko ok, ale po zainstalowaniu ATIToola okazało się, że sypie niesamowicie artami przy standardowych taktach :blink: . Dopiero obniżenie taktowania pamięci do 1800Mhz usunęło problem. Czyżby wtórne OC ? :lol2: . Karta jutro wraca do sklepu..... Ps. Co z tą sekcją zasilania?? Można coś na to poradzić??? Przysłali nowe graty. Karta i płyta wymienione na nowe. Płyta ok, a karta....... Paranoja, znowu to samo! :angry: Tym razem wystarczy obniżyć taktowanie pamięci o 80Mhz i jest dopiero dobrze. Przy standardowych taktowaniach w ATITool żółte krechy, w grach też sypie krechami... Włożyliśmy moją i wszystko zasuwa jak trzeba. Gość w sklepie powiedział, że nigdy się nie zdarzyło, by dwie karty z rzędu były zwalone. Albo mój kolega ma wyjątkowego pecha, albo przyszła im cała partia takich kart. Po tym wszystkim mi by już się odechciało 8600GE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macin Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 Czy temperatura w idle 46'C a w stresie 53'C na WC to normalna temp.? Mam dwa bloki najpierw gpu później na cpu (stress 52'C). Temp wody w stresie 41'C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 Przysłali nowe graty. Karta i płyta wymienione na nowe. Płyta ok, a karta....... Paranoja, znowu to samo! :angry: Tym razem wystarczy obniżyć taktowanie pamięci o 80Mhz i jest dopiero dobrze. Przy standardowych taktowaniach w ATITool żółte krechy, w grach też sypie krechami... Włożyliśmy moją i wszystko zasuwa jak trzeba. Gość w sklepie powiedział, że nigdy się nie zdarzyło, by dwie karty z rzędu były zwalone. Albo mój kolega ma wyjątkowego pecha, albo przyszła im cała partia takich kart. Po tym wszystkim mi by już się odechciało 8600GE.Dogadaj się z nimi niech Ci dadzą Sonica + i oddadzą różnicę i po sprawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Speedstar Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 (edytowane) ale wtedy nie używasz wyjścia TV więc musi być OK , Twój TV działa poprostu jako 2 monitor .Zresztą ja też tak oglądam ale problem dotyczy wyjścia TV w tych kartach a nie DVI. Podłączenie pod TV w sposób : DVI - D-sub , DVI - DVI czy DVI - HDMI nic nie spali TV działa jako zwykły monitor :) to ja wiem o tym ze to robi za monitorek wtedy, odpisywalem gosciowi na pytanie, nie mniej jednak monitorek taki to miodzio. tylko przy czytaniu stron trzzeba latac z lewej do prawej :D Edytowane 5 Września 2007 przez Speedstar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hauti Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 Dogadaj się z nimi niech Ci dadzą Sonica + i oddadzą różnicę i po sprawie. truuuu :-) ps. tylko nie zawsze można się dogadać =/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rokatanski Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 Dzięki za pomoc. Jutro podłączam kartę przez przejściówkę DVI do wyjścia HDMI w telewizorze :) Pozdrowienia dla wszystkich :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suanis Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 Ja kiedyś wymieniałem karte z agp na pci-e różnica w cenie była 150 zł ( tańsza była PCI-e ) kasy nie oddali . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysio Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 truuuu :-) ps. tylko nie zawsze można się dogadać =/ Mówiłem kumplowi o tej karcie. Na stronie sklepu był dostępny Palit Sonic+. Ale sprzedawca go przekabacił twierdząc, ze 8600ge jest lepsze i ze schodzą jak cieple bułeczki <_< Maja gruntownie przetestować kartę przed wysyłką.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak888 Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 No więc doszedł dzisiaj do mnie Accelero S2 :) , szczerze mówiąc myślałem że jest trochę większy, ale może to tylko moje odczucie :). Fakt faktem S2 jest leciutka ( ok 200 g ), ja założyłem jeszcze na niego wentyla 120 mm Cool master , skręconego na 780 rpm. Do tego założone mam Revoltec BGA Frazer ( aluminium ) na kości pamięci z tym że musiałem je trochę spiłować bo były za wysokie :). A na wszystkie tranzystory mocy (mosfet ) założyłem radiatorki które były z S2 , i w sumie to trochę blado wypada ich porównanie z rewoltecami :). No to teraz temperaturki :) GPU : 770 MHz , V-mod 1,50 V w 3d pasywnie : idle 40 stopni , stres 67 stopni + wentyl na 780 rpm : idle 38 stopnie , 52 stres ( nie wiem ile temp otoczenia , ale w pokoju miałem dzisiaj naprawde gorąco , nie ma to jak poddasze :? ). OC GPU nie wzrosło za bardzo , bynajmniej nie miałem czasu przetestować, ale przy 774 przełączają sie już shadery na 1728 MHz a widocznie już jest za mało V :). Najlepszy jest fakt , że radiatory na pamięciach poprawiły ich OC, poprzednio stabilny max to 850mhz (1700) , a teraz 915mhz (1830) , bez żadnej ingerencji w napięcie mem, miło mnie to zaskoczyło :). Aha pasta to oczywiście AS5 :) a to fotki : http://img411.imageshack.us/my.php?image=dsc01476sr9.jpg http://img404.imageshack.us/my.php?image=dsc01478du9.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolus1 Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 po zdjęciach widzę że to Palit :> i kolejny człowiek który sobie poradził z tym posranym srickerem.. sonic ma tak samo jak sonic+ na główce śrubki ?:) bo jak uda mi się zdjąć to zamontuje swojego Shoonera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak888 Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 po zdjęciach widzę że to Palit :> i kolejny człowiek który sobie poradził z tym posranym srickerem.. sonic ma tak samo jak sonic+ na główce śrubki ?:) bo jak uda mi się zdjąć to zamontuje swojego Shoonera tak to palit wersja sonic (600,1600) , a zdjęcie stikera nie jest dużym problemem, osobiscie uważam że to głupota ze strony palita , ale coż :? . Ja tylko lekko podważyłem jedną strone tego stikera aby tylko sie odkleiła i odsłoniła śrubę ,a po wymianie chłodzenia przykleiłem go tak jak był tylko słabiej docisnąłem :). Jak ktoś ma trochę wyczucia w dłoniach :-P to sobie poradzi z tym cholerstwem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolus1 Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 Palit to kupa... teraz mam 48 stopni.. jeszcze wczoraj miałem 43 :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak888 Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 Palit to kupa... teraz mam 48 stopni.. jeszcze wczoraj miałem 43 :/ a czym ma sie różnić palit od innej firmy ??, chip wszędzie ten sam, jedynie takty mogą sie różnić , nie mówiąc o chłodzeniu :), jakbyś wziął wszystkie firmy robiące 8600GT załozył wszędzie te same coolery i dał te same takty, to raczej na każdej będzie taka sama temp ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolus1 Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 to jakiś powód czemu taki nagły wzrost temperatury ?:> dodam że to nie od powietrza w pokoju bo procesor dalej ma taką samą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak888 Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 to jakiś powód czemu taki nagły wzrost temperatury ?:> dodam że to nie od powietrza w pokoju bo procesor dalej ma taką samą powodów może być kilka :), np. naleciało trochę kurzu do środka obudowy, kurz zapchał parę finów w radiatorze :), albo jak temperature sprawdzałeś po uruchomieniu kompa , a następnego dnia pograłeś trochę np. i to wystarczy żeby podnieść temp. w środku obudowy, i nawet jak potem posiedzisz na windowsie i nic nie robisz , to temp. będzie już wyższa , bo nie spadnie to takiej wartości jak zaraz po włączeniu kompa :). A i te czujniki temp. to też nie są do końca wiarygodne :), także różnie to bywa , a temp. w pokoju też nie zawsze taka sama jest :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nos01 Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 tydzień temu kupiłem geforce 8600 gt palit sonic + jestem zadowolony z jej kupna wszystkie giery dobrze chodzą tylko mam problem z splintell cell double agent u was tez tak zenada chodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak888 Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 ja nie potrafie powiedzieć jak chodzi duble agent , bo nie grałem :wink: , pobaw sie ustawieniami cieni , to powinno troche zwiększyć liczbę fps :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wosiu Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 (edytowane) Witam mam taki problem. Grajac w diablo 2 icon_wink2.gif zlapalem laga i sie gra zawiesila. Zrobilem reset. Gdy odpalilem kompa od nowa w windowsie monitor wlaczal sie w stan czuwania. Przeinstaowalem sterowniki itp ale nic nie daje. Zainstalowalem od nowa system i po zaintalowaniu sterownikow (praktycznie w czasie ich instlowania) problem powraca czyli stan czuwania na monitorze. Ma ktos jakis pomysl? Ps. Mysle ze moze to zasilacz icon_wink2.gif Config: x2 4000 1gb ddr2 8600gt asus m2n zasilacz fortron 350 taki jak w podpisie Podlaczony jest pod plyte i zostaja 4 piny na plycie wolne. Troce dziwne anomalia gdyz przez 2 dni wszystko bylo ok. Na starym konfigu mialem taki sam problem jednak po przeinstalowaniu sterownikow bylo wszystko ok. Jakies pomysly? Update: wczoraj wylaczylem kompa, dzisija odpalam i jest ok. To nie zmienia faktu ze chcialbym poznac przyczyne. Ps. Do jonathan"a . Jak masz topic zamykac z debilnym postem to lepiej go po prostu zamknij a debilstwa opowiadaj w domu. Edytowane 8 Września 2007 przez Wosiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quietdeath Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 Ufff no i zrobilem vmoda do mojego Palita 8600GT Sonic+ (jest bajecznie prosty) :D Karta przed modem latała max 675/1950 a teraz spokojnie na 850/2000(shadery 1850). Karta na takich taktach chodzi na oryginalnym coolerku + nawiew. Więcej nie próbuje bo tyle mi starcza :-P Dla zainteresowanych zamieszczam wyniki z benchmarków. Wyniki uzyskane na kompie z sygnaturki. 3DMark 01- 42.563 3DMark 03- 22.237 3DMark 05- 13.682 3Dmark 06- 6.651 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hauti Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 Jakie masz temperatury, może skoro problem cały czas powraca to zmień ten zasilator? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechatronika87 Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 jakie byście polecili niedrogie a wydajne chłodzenie na GPU do mojej karty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rops Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 jakie byście polecili niedrogie a wydajne chłodzenie na GPU do mojej kartyNiedrogie czyli ile? Ja np. mam Arctica S2 59 zł, trochę zabawy było z założeniem (jak ktoś już pisał tu na forum "pęseta mod":), ale temperatura spadła o kilkanaście stopni, w stresie nie podnosi sie ponad 55 stopni (wiatraczek w pobliżu radiatora dodatkowo). Myślę, że warto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechatronika87 Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 A zalman VF700?? Właśnie myslałem nad tym Arcticiem tyle że S1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bitrut Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 Mam palita sonic+. Nic z nim nie robilem oprocz zamontowania go w kompie :). Dziala na standardowych zegarach. A mimo to od czasu jego zainstalowania co jakis czas komp mi sie zawiesza i zostawia na ekranie ostatni obraz skaszaniony artefaktami. Zdarza sie to mniej wiecej raz na dzien. Najczesciej zdarzalo sie w czasie gry w Stalkera (najczesciej w Menu). Ale w zwyklych aplikacjach okienkowych tez sie zdarzylo. Co to moze byc? Z TV-OUTa nie korzystalem ani razu jeszcze. Mam w kompie tuner TV. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaBlO Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 Mam palita sonic+. Nic z nim nie robilem oprocz zamontowania go w kompie :). Dziala na standardowych zegarach. A mimo to od czasu jego zainstalowania co jakis czas komp mi sie zawiesza i zostawia na ekranie ostatni obraz skaszaniony artefaktami. Zdarza sie to mniej wiecej raz na dzien. Najczesciej zdarzalo sie w czasie gry w Stalkera (najczesciej w Menu). Ale w zwyklych aplikacjach okienkowych tez sie zdarzylo. Co to moze byc? Z TV-OUTa nie korzystalem ani razu jeszcze. Mam w kompie tuner TV. a jakie masz temperatury? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 Ufff no i zrobilem vmoda do mojego Palita 8600GT Sonic+ (jest bajecznie prosty) :D Karta przed modem latała max 675/1950 a teraz spokojnie na 850/2000(shadery 1850). Karta na takich taktach chodzi na oryginalnym coolerku + nawiew. Więcej nie próbuje bo tyle mi starcza :-P Dla zainteresowanych zamieszczam wyniki z benchmarków. Wyniki uzyskane na kompie z sygnaturki. 3DMark 01- 42.563 3DMark 03- 22.237 3DMark 05- 13.682 3Dmark 06- 6.651 Hmm mało Ci poleciał bez modów. właśnie dziś kolejnego kompa złożyłem dla znajomego. Na AM2 3600+ brisbane , Nforce570SLI proc na 2,717 sonic+ bez modów poszedł na 740/2000 . 3Dmark 2006 - 6089 ...... stery 163.44 za 2 tygodnie chyba będę mu dokładał drugiego do SLI to zapodam jak to idzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 Ale nie wiadomo czy to lepsza sztuka czy po prostu sztuka z wyższym napięciem na gpu , bo Palit kombinuje jak koń na wrotkach , każda karta ma inne napięcie na gpu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...