Skocz do zawartości
Caleb

Geforce 8600 GTS / GT

Rekomendowane odpowiedzi

tylko sie nie smiej,wiesz moze jak podlaczyc 8600GT Palita do TV 21CRT

Jak masz w tv wejście s-video to bym podłączył , jeżeli nie masz to przez euro złącze(20 pin wejście i 17pin masa ). W takim przypadku używasz composite video(zółty cinch) i jest duże prawdopodobieństwo , że uwalisz karte.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak masz w tv wejście s-video to bym podłączył , jeżeli nie masz to przez euro złącze(20 pin wejście i 17pin masa ). W takim przypadku używasz composite video(zółty cinch) i jest duże prawdopodobieństwo , że uwalisz karte.

to znaczy z przodu mam 3 wejscia((bialy,czerwony zolty).Z tylu dwa prostokatne wejscia(to jest chyba to eurozlacze).Nie ukrywam ze zalezy mi na uwaleniu karty,wiec jaka przejsciowke kupic ,fajnie jak bys zapodal cos z allegro taniego Edytowane przez naxt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to znaczy z przodu mam 3 wejscia((bialy,czerwony zolty).Z tylu dwa prostokatne wejscia(to jest chyba to eurozlacze).Nie ukrywam ze zalezy mi na uwaleniu karty,wiec jaka przejsciowke kupic ,fajnie jak bys zapodal cos z allegro taniego

To jak Ci zalezy na 'uwaleniu' karty to przynajmniej nie pisz tego otwarcie, bo regulamin moze Cie 'dopasc' w kazdej chwili. Taka dobra rada ode mnie na przyszlosc. ;]

Powiedzcie w jakim programiku sobie podkrece grafe i stworze profile do trybu 3D? Uzywam obecnie riva tuner i widze, ze wartosc taktowania pamieci (1000MHz po OC) zostaje taka sama w trybie 2D i 3D choc zostala podkrecona tylko dla aplikacji 3D. :blink:

Edytowane przez Santi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież masz kabel dodany do karty , tylko że jest krótki.

zgadza sie tylko te wejscie z przodu TV ma taki sam ksztalt jak te wejscia z kabla dodawane przez palita ,to znaczy te wejscie z TV nie ma bolcow

To jak Ci zalezy na 'uwaleniu' karty to przynajmniej nie pisz tego otwarcie, bo regulamin moze Cie 'dopasc' w kazdej chwili. Taka dobra rada ode mnie na przyszlosc. ;]

no przepraszam gdzie niby zlamalem regulamin skoro palit sprzedaje niesprawne karty,to mam prawo chyba dostac sprawno sztuke,jezeli z ta bedzie wszystko ok to spoko,ale jezeli sie spali to kazda nastepna bede podlaczal i palil az

1)dostane w pelni sprawna sztuke

2)wymienia mi na sonic + ze sprawnym wejscie TV-OUT

3)wzroca mi kase

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Santi w tym przypadku wg mnie regulamin go nie dopadnie - zakazuje on tylko oszukiwac firm i instytucji, a tu nie mamy do czynienia z oszustwem, tylko egzekwowaniem wlasnych praw konsumenckich.

tv-out jest jedna z funkcji karty, jesli jego uzywanie powoduje awarie karty to jest to jak najbardziej uzasadniona reklamacja. lamanie regulaminu byloby gdyby gosc pytal jak potraktowac grafe zapalniczka do gazu, zeby zdechla

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie masz racje, regulamin nie zostal zlamany. Jednak takie zdania - "Nie ukrywam ze zalezy mi na uwaleniu karty" - powinnismy zostawic dla siebie nie uwazasz? Wystarczylo przeciez zadac pytanie jak podlaczyc karte do TV, a w jakich celech to juz niewazne. Mam nadzieje, ze karta naxt'a okaze sie w 100% sprawna. ;] EOT z mojej strony w tej sprawie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedzcie w jakim programiku sobie podkrece grafe i stworze profile do trybu 3D? Uzywam obecnie riva tuner i widze, ze wartosc taktowania pamieci (1000MHz po OC) zostaje taka sama w trybie 2D i 3D choc zostala podkrecona tylko dla aplikacji 3D. :blink:

Profile 2D, lowPerf3D i perfo3D zmieniają tylko GPU , pamięci zawsze są ustawiane jednakowa dla wszystkich i niczym tego nie zmienisz.

Ja ustawiam znajomym sonic+ tak :[ oczywiście jak przejdzie testy ]

2d - standard 625/1000 ,

low performance 3D 700/1000

performance 3D 740/1000.

i są to optymalne ustawy bez modów a zapewniają przyzwoite tempy ..... na standardowym wentylu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam ATITool 0.26b2, nic lepszego nie znajdziesz, mozliwosci tworzenia profili, dziala w trayu i dodatkowo pokazuje temp. rdzenia. ;]

http://downloads.guru3d.com/download.php?det=725

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uzylem ATITool'a (wczesniej myslalem, ze to tylko dla radkow jest program :D) i pamieci po OC ustawiaja sie na taka sama wartosc we wszystkich trzech trybach. Widocznie musi tak byc choc nie wiem dlaczego. Na szczescie jest takie cos jak ladowanie profilu po wykryciu aplikacji 3D czego w riva tunerze nie zauwazylem. ;] To znajdywanie max rdzenia i pamieci w ATITool'u to mozna sobie... Pierwsze artefakty pojawialy mi sie na ekranie przy 740MHz, a program dalej podnosil zegary i zatrzymal sie przy 76xMHz gdzie juz caly ekran byl zasypany artami. :lol2:

Edytowane przez Santi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsze poważniejsze testy. To tak na rozgrzewke :P :mrgreen:

Dołączona grafika

Na razie brak dodatkowego zasilania i troszkę prądu memkom brakuje... <_<

BTW, Swiffy to bloczek wart każdych pieniędzy... (Choc mojego akurat kupiłem po taniosci :D)

Edytowane przez KonradGT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsze poważniejsze testy. To tak na rozgrzewke :P :mrgreen:

Na razie brak dodatkowego zasilania i troszkę prądu memkom brakuje... <_<

BTW, Swiffy to bloczek wart każdych pieniędzy... (Choc mojego akurat kupiłem po taniosci :D)

no to grubo dowaliles na vcore ;o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A no nie żałowałem jej... [; Latałem tak ~40 minut :D Teraz dodatkowe zasilanie + vmem trzeba zrobić...

A DI już nie długo :mrgreen:

szkoda że masz taką lichą sztukę ale może tak czy siak poleci pare wr'ów ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do WR'ów to wszystko się rozchodzi o procka ;] Bo top5 8600GT to wszyscy mają na rdzeniu ~1000Mhz i nic więcej ;)

A ja może sobie kupie Sonic'a + i się coś z nim wykombinuje na sub zero :)

a Ty co w szukajke wpisałeś WR żeś tu zawitał :) siemanko <piwo>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na WRy juz była szansa tydzień czy dwa temu, tylko że mobo którą mieliśmy pod C2D miała jakiś uwalony slot PCIE albo nie wiem... Wkładamy do niej mojego 86GT - czarny obraz, nie działa, mówię gpu padło... Ktoś tam potem włożył do DFI na 939 i elegancko działa... A było E6600 @ 4.2GHz... :(

Kolejna sesja, prawdopodobnie w długi weekend w listopadzie ;]

Celujemy w 2.2v i 1.3GHz gpu :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może napisze moje małe spostrzeżenie.. ludzie którzy używają karty głównie do gier

mam sonic+ które podkręcałem na stockowym V

I zauważyłem że stare gry oparte na strych Enginach wywalają mi artefakty nawet na lekko podkręconym gpu.. zauważyłem np. że

grając w Stranglehold podkręciłem do 730/1000(2000) i grałem przez jakieś 3h i było wszystko jak najbardziej ok.

Potem na tych samym taktach włączyłem starego dobrego Counter Strike 1.6 i po 1 min grania wywaliło mi poziome kreski, od razu wyłączyłem grę i dałem standardowe taktowania lecz kreski dalej były, to reset kompa.. po restarcie na standardowych taktowaniach grałem w cs'a jakieś 2 godziny i nic nie było... więc pomyślałem że teraz spróbuje podkręcić, dałem 666/1000 uruchomiłem csa i po 1-2 min wywaliły mi znowu kochane kreseczki.. Restart.. to myślę, zobaczę jak FEAR działa na 730/1000 po jakiś 30 min grania w FEAR nic się nie działo.. to pomyślałem że odpalę inną starą grę, w ruch poszedł STREET LEGAL RACING i na dzień dobry w garażu już wyskoczyły mi kreski oraz jakieś migania (typowe artefakty) i tak samo.. restart i patrzyłem tak.. na 730/1000 śmiało Hl2, PREY, Dark Messiah of Might and Magic... a jakieś starsze gry od razu waliły artami.. a nie wydaję mi się żeby taki cs 1.6 bardziej grzał kartę niż np. Dark Messiah of Might and Magic na max detalach... dodam że na 730/1000 smark06 i sanktuarium przechodzą bez problemu.

u was też tak jest?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gram w q2 i wszystko jest ok ;)

ale przyznam że więcej starych tytułów nie sprawdzałem i nie mam nic z wymienionych przez Ciebie ... podaj ewentualnie jeszcze w czym masz takie objawy może sprawdzę =)

by the way any one want to duel ? message me : )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm... a mi dziś po włączeniu gry nagle cały ekran wysypał się przelatującymi pikselami, ekran zaczął mrugać, zmieniać kolory, po restarcie wszystko na razie działa ok. Kwestia tylko czy to wina, że układ już się zaczyna psuć, czy to może być spowodowane czymkolwiek innym. Temperatury mi dochodzą do 70 na standardowym chłodzeniu, OC znikome do 620, a teraz juz nawet bez. Zreszą wyżej podkręcić się bez modów nie da bo są freezy.

Edit: Widzę, że 2 posty wyżej ktoś ma problemy takie jak moje, u mnie kreski po minucie grania w Civilization 4 najnowszy dodatek się pojawiły, dałem wszystko na full i rozdziałkę 1600x1200. Teraz dałem standard i na razie działało jak sprawdzałem przez jakieś 10 minut. Czyli mojej karty się nie da wcale podkręcić ? wcześniej grałem w różne inne gry i było ok.

Edytowane przez cripple

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a Ty co w szukajke wpisałeś WR żeś tu zawitał :) siemanko <piwo>

Oj tam zaraz WR :P

Czytam ten temat co 2, 3 dni, tyle że nic nie pisze, bo nie mam tej karty to mi problemy z nią związane są mało znane...

No ale się szykuję na Sonic+ :)

Na WRy juz była szansa tydzień czy dwa temu, tylko że mobo którą mieliśmy pod C2D miała jakiś uwalony slot PCIE albo nie wiem... Wkładamy do niej mojego 86GT - czarny obraz, nie działa, mówię gpu padło... Ktoś tam potem włożył do DFI na 939 i elegancko działa... A było E6600 @ 4.2GHz... :(

Kolejna sesja, prawdopodobnie w długi weekend w listopadzie ;]

Celujemy w 2.2v i 1.3GHz gpu :mrgreen:

Może to nie ma nic wspólnego, ale w Gdańsku na IP35-E z 8600GT podczas instalacji sterów windows się sfreezował, a potem już z 8600 nie wstawał... Ale to może tylko zbieg okoliczności.

2.2v na Palicie - wątpie, że sekcja zasilania wyrobi. To juz prędzej na EVGA ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w sumie to prawda co Lanc mowi, wieszkosc osob ma 1ghz na rdzeniu i przede wszystkim liczy sie procek (+ optymalizacja systemu i odpowiednie stery) ewentualnie mozna troche podciagnac sobie score'a krecac pamieci, a jak wiadomo tutaj sonic+ zyskuje przewage ;]

Edytowane przez kfachu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi