Skocz do zawartości
Caleb

Geforce 8600 GTS / GT

Rekomendowane odpowiedzi

Ja bez vmoda mam teraz 750/2100,dokupię radiatorki na pamięci i bedzie 2200 :) ,w 3d marku 05 robie 12998pkt na sterach 163.71 musze przetestować te nowe :) .Shadeów nie kręciłem bo sie dopiero co dowiedziałem,że można,a rive mam troche starszą i nie ma tej opcji...

PS.Na ile kręcicie stabilnie shadery?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam na shaderach do 3dmarkow stabilne 1800mhz a 1850 chodzi idealnie kilka godzin w grach a 3dmark sie wiesza.

@sideband proc ci zwalnia, przy takich zegarach, jakbys mial c2d@ala3600mhz wynik bylby podchodzil pod 8k.

Sprawdze ile ja zrobie w 2006 na ustawieniach 725/1800/2200

Edytowane przez mikan10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam dreczy mnie problem z tym 8800 GT

Powiększ zdjęcie

Powiększ zdjęcie GeForce PCI-E 8800GT Asus EN8800GT/G/HTDP/512M/A 512 MB TV-out / 2xDVI BOX (256-bit) Asus 901.00 zł

236.48 € Dodaj do porównania Dodaj do koszyka

Powiększ zdjęcie GeForce PCI-E 8800GT EVGA 512 MB TV-out / 2xDVI BOX (256-bit) (512-P3-E801-AR) EVGA 901.00 zł

Powiększ zdjęcie GeForce PCI-E 8800GT Gigabyte GV-NX88T512H-B 512 MB TV-out / 2xDVI BOX (256-bit) Gigabyte 805.00 zł

211.29 € Dodaj do porównania Dodaj do koszyka

Powiększ zdjęcie GeForce PCI-E 8800GT Palit XpertVision NE/8800T+T352 512 MB TV-out / 2xDVI BOX (256-bit) Palit 872.00 zł

228.87 €

nie czaje po co az 4 producentow produkuje ta karte? i czym one sie roznia ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam dreczy mnie problem z tym 8800 GT

Powiększ zdjęcie

Powiększ zdjęcie GeForce PCI-E 8800GT Asus EN8800GT/G/HTDP/512M/A 512 MB TV-out / 2xDVI BOX (256-bit) Asus 901.00 zł

Powiększ zdjęcie GeForce PCI-E 8800GT EVGA 512 MB TV-out / 2xDVI BOX (256-bit) (512-P3-E801-AR) EVGA 901.00 zł

Powiększ zdjęcie GeForce PCI-E 8800GT Gigabyte GV-NX88T512H-B 512 MB TV-out / 2xDVI BOX (256-bit) Gigabyte 805.00 zł

211.29 € Dodaj do porównania Dodaj do koszyka

Powiększ zdjęcie GeForce PCI-E 8800GT Palit XpertVision NE/8800T+T352 512 MB TV-out / 2xDVI BOX (256-bit) Palit 872.00 zł

228.87 €

nie czaje po co az 4 producentow produkuje ta karte? i czym one sie roznia ?

super tylko temat jest o 8600GT, a tylu producentów produkuje bo akurat uważa że można na tym zarobić ... proste ??

A tak swoją drogą czy ktoś już wie jak zrobić pencil moda do galaxy ??

Edytowane przez cahir-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siema! Mam nietypowy problem z 8600gt palita, mam sonic+. Otóż kiedy podkrecam karte nie ma zadnego efektu :unsure: Wczesniej mialem 6800xt na agp i wszystko robilem tak samo i bylo ok. Mam plyte Asrock DualVSTA, w niej PCIE dziala x4, mysle ze to przez to, pliz pomuszcie:)

beavis89, produkuje ja tylu producentów bo kazdy chce zarobic:) A karty pewnie narazie niczym sie nie roznia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czuje ze predko nie doczekam sie vmoda dla gigabyte'a ale zastanawia mnie cos innego. Przy Rivie 2.02 i sterach 157.xx a teraz 2.05 i 162.xx co prawda nie mam w rivie opcji niezaleznego krecenia shaderow, ale podkrecajac ropy shadery same leca w gore. I tak w standardzie mam rop 600 shader 1550 a po przetakcie ropow na 730 shadery skacza na 1890 (i jest stabilnie). Czy to jest normalne? Ponadto nie wierzac w biosowe 1,32V wzialem miernik w lapki i na GPU mam 1,3975V, co oznacza fabrycznego vmoda, choc mi to wciaz za malo. Boli mnie tylko to ze pamiatki sa 1,4ns, bo biorac pod uwage, ze gigabyte montuje chlodzenie zalmana i w stresie mam 58-61'C to caly ten palit bylby niczym przy tej karcie pewnie. A co do czyjejs wczesniejszej wypowiedzi o tym, ze do palita nie podlaczy sie TV - to dotyczy to chyba wszystkich kart obslugujacych standardy HD, zarowno palita jak i giga (wlasne doswiadczenia), ale tez produktow ATI - spotkalem sie z palonymi w ten sposob radeonami 2600.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam 8600gt sonic+, podkrecam karte w Riva Tuner, podkrecilem na 700/2000 odpalam 3dm05 a tu wynik spadl o jakies 400 pkt.

Probowalem rozne rzeczy, shadry podkrecac, rdzen, pamiec troche mniej i zawsze jest lipa. Mysle ze to przez plyte ASrock dual vsta x4pcie, a moze taki model mi sie trafil, ale gdy w Riva Tuner wpisuje za wysokie wartosci to testu nie przechodzi to chyba raczej nie

W biosie domyslna karta na pcie oczywiscie zasilacz daje rade bo amacrox warrior 400W, BIOS plyty najnowsyz wgralem. Procesor pewnie nie ma nic do tego ale to Celeron D347, lekko podkrecony na 3,5. No poprostu nie mam pojecia co jest.

BŁAGAM POMOCY

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A oto i moj wynik na ustawieniach z siga bez zadnych vmodow. Niestety moj sonic zauwazylem ze nie bardzo lubi 700mhz na rdzeniu ;p zazwyczaj owocuje to artami lub zawiechami gpu ale mysle ze ten wynik jest dosyc przyzwoity ;p i poki co chyba przy nim zostane ;p Powiem jeszcze tyle iz w idle 48C a stres 65C. ;-)

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chcieli byście pograć w CRYSIS'a na grafice takiej jak na PS4.0 nie mając VISTY oraz/lub grafiki obsługującej PS4.0 nic trudnego podmieńcie te pliki : http://rs177.rapidshare.com/files/65472180...gh__NoFrag_.zip i po sprawie :P

na kompie z opisu jest kilkanaście fpsów (nie sprawdzałem tego żadnym progsem, ale wygląda na tyle:P )

źródło: http://www.crysis-online.com/forum/index.php?topic=11837.0

PS. teraz wgłębiając sie w lekturę zawartą w w/w linku przeczytałem ze ten patch jest "prawie jak DX10", ale dużo mu nie brakuje do perfekcji :P

Edytowane przez cancel1988

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Vista+ 8600GT Palit+ CRT = :damage_wall: przynajmniej u mnie przy probie podkrecenia rdzenia powyzej 730mhz w grach mam czarny ekran i wyskakuje sterownik ekranu pszestal dzialac ale odzyskal sprawnosc :mur: i tak co 5min :mur: najgorsze to ze nie ma na to rozwiazania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam 8600gt sonic+, podkrecam karte w Riva Tuner, podkrecilem na 700/2000 odpalam 3dm05 a tu wynik spadl o jakies 400 pkt.

Probowalem rozne rzeczy, shadry podkrecac, rdzen, pamiec troche mniej i zawsze jest lipa. Mysle ze to przez plyte ASrock dual vsta x4pcie, a moze taki model mi sie trafil, ale gdy w Riva Tuner wpisuje za wysokie wartosci to testu nie przechodzi to chyba raczej nie

W biosie domyslna karta na pcie oczywiscie zasilacz daje rade bo amacrox warrior 400W, BIOS plyty najnowsyz wgralem. Procesor pewnie nie ma nic do tego ale to Celeron D347, lekko podkrecony na 3,5. No poprostu nie mam pojecia co jest.

BŁAGAM POMOCY

Wiesz może karta Ci sie przestawia na standardowy tryb albo nawet low-3d. Jak taki problem też miałem.

Włacz Rivatuner z hardware monitorem w tle i zapuść 3dmarka. Zobacz czy karta trzyma takty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz może karta Ci sie przestawia na standardowy tryb albo nawet low-3d. Jak taki problem też miałem.

Włacz Rivatuner z hardware monitorem w tle i zapuść 3dmarka. Zobacz czy karta trzyma takty.

Taktowania sa takie jak ustawie, czyli to nie to:/

Bolus spróbuj Rive 2.06

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak myslicie ile wyciagne pktów w Marku05 na Sonic+ (spróbuje 700/1800/2000) i sprzecie z siga?

Za takie pytanie powinien byc ban z miejsca... Sciagnij 3dmarka i sprawdz? :blink:

jowww... nie ma takiej wersji...

Jest.

W rivie 2.05 tez sie da, sprawdz dzial ze sterownikami, temat o 169.01.

Btw te stery z serii 169.xx to kosmos. +400 pkt w 3dm06 i +300 w 3dm05.

Edytowane przez darkx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi