beka Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 Kupuję 8600 ;) krótka piłka - Galaxy 1.2NS Coolermaster (325 zł) czy Palit 1.4NS (310 zł) Podkręcam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DdK Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 Kupuję 8600 ;) krótka piłka - Galaxy 1.2NS Coolermaster (325 zł) czy Palit 1.4NS (310 zł) Podkręcam :) Palit s+ 1.0NS ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 Za ile ? Kwota większa od 330 zł mnie nie urządza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 Kupuję 8600 ;) krótka piłka - Galaxy 1.2NS Coolermaster (325 zł) czy Palit 1.4NS (310 zł) Podkręcam :) Palit,co prawda ja mam Sonic ale po OC wydajnosc bardzo wzrasta na dev w sanctuary mialem ok 1200 punktów po OC juz ponad 1900 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FlywiN Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 z tego co się orientuje to galaxy dużo nie podkręci ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 Właśnie przyszedem zweryfikować złą opinię o Galaxach u userach tych kart :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 (edytowane) Małe OT: Ma ktoś możliwość zrobinie dobrego zdjęcia Palita 8600GT na czerwonym PCB, od strony wentylatora?? Jest mi bardzo potrzebne, a nie bardzo mam możliwość wyciągnięcia swojej karty z kompa. Edytowane 3 Listopada 2007 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taipan Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 Właśnie przyszedem zweryfikować złą opinię o Galaxach u userach tych kart :) Moja karta, najtansza z rodziny galaxy 540/700 chodzi na codzien 985[2052]/864 przy 1.7V Minusem jest malo wydajne chlodzenie, ktore wymienilem na S2. Wersja karty z coolermasterem wydaje sie solidniejsza (ale chyba bez modyfikacji accelero na nia nie wejdzie). Sonic ma lepsze pamieci ale zastanowilbym sie dwa razy czy warto doplacic za nie te ~60zl. A moze pasywniak Gigabyte ? Karta wydaje sie miec niezly potencjal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 (edytowane) Moja karta, najtansza z rodziny galaxy 540/700 chodzi na codzien 985[2052]/864 przy 1.7V Minusem jest malo wydajne chlodzenie, ktore wymienilem na S2. Wersja karty z coolermasterem wydaje sie solidniejsza (ale chyba bez modyfikacji accelero na nia nie wejdzie). Sonic ma lepsze pamieci ale zastanowilbym sie dwa razy czy warto doplacic za nie te ~60zl. A moze pasywniak Gigabyte ? Karta wydaje sie miec niezly potencjal. po co tobie 985Mhz na rdzeniu ,skoro roznica pomiedzy 850Mhz a 1000Mhz jest znikoma,niech ktos mnie poprawi jesli sie myle,podaj wynik w Sanctuary :razz: Edytowane 3 Listopada 2007 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majaboss Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 (edytowane) mam pytanie do znawcow czy dobry wynik uzyskalemw Sanctary ??? Edytowane 3 Listopada 2007 przez majaboss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FlywiN Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 niezle ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taipan Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 po co tobie 985Mhz na rdzeniu ,skoro roznica pomiedzy 850Mhz a 1000Mhz jest znikoma,niech ktos mnie poprawi jesli sie myle,podaj wynik w Sanctuary :razz:Najwyzszy wynik jaki udalo mi sie zanotowac to 1890 przy 89.1fps, procesor venice 2900 i pamieci noname. Ja spytam tak, dlaczego mam obnizyc taktowanie rdzenia jesli nie wplynie to na dalsze OC i nie da mi zadnych korzysci :wink: mam pytanie do znawcow czy dobry uzyskalem wynik e Sanctary ??? Testuj prosze na defaultowych ustawieniach to bedzie latwiej nam sie ustosunkowac czy wynik jest odpowiedni do twojego sprzetu czy nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 Gigabyte ? Niee , boje się pasywów, to raz. Dwa,że podobno shadery nie idą razem z kręceniem CPU/MEM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 (edytowane) Najwyzszy wynik jaki udalo mi sie zanotowac to 1890 przy 89.1fps, procesor venice 2900 i pamieci noname. Ja spytam tak, dlaczego mam obnizyc taktowanie rdzenia jesli nie wplynie to na dalsze OC i nie da mi zadnych korzysci :wink:bo wtedy zmniejszysz troche temperature a na wydajnosci nie stracisz,ja przy 850mhz ma 91 fps tylko ja mam lepszego proca za to pamieci karty mnie ograniczaja :? Edytowane 3 Listopada 2007 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majaboss Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 Taipan:Testuj prosze na defaultowych ustawieniach to bedzie latwiej nam sie ustosunkowac czy wynik jest odpowiedni do twojego sprzetu czy nie. chcialem porownac sobie moj test z kolega @next ktory robil z OC kolega @Next Takty rdzenia 850MhzShadery 1891MhzPamięci 881MhzSystem Windows Vista Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 Taipan:chcialem porownac sobie moj test z kolega @next ktory robil z OC [code]kolega @Next Takty rdzenia 850MhzShadery 1891MhzPamięci 881MhzSystem Windows Vista gdybym miale takie pamieci jak na twojej grafie moze bym powalczyl a tak skazany jestem na przegrana :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taipan Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 Gigabyte ? Niee , boje się pasywów, to raz. Dwa,że podobno shadery nie idą razem z kręceniem CPU/MEMNie rozumiem, przeciez rivatuner umozliwia krecenie wszystkich zegarow oddzielnie, wedlug uznania. Chodzilo mi raczej o pasyw pod opieka jakiegos wolnoobrotowego wentylatora :) bo wtedy zmniejszysz troche temperature a na wydajnosci nie stracisz,ja przy 850mhz ma 91 fps tylko ja mam lepszego procaTemat temperatury juz u siebie przerobilem, shadery na 2106 powoduja zwieche po krotkim czasie, niezaleznie od ropow idacych na default czy na max. Temperatura ponizej 60C nie odgrywa u mnie zadnej roli. Musialbym zwiekszyc napiecie a tego nie chce juz robic. Zaraz odpale pare testow w CSS bo jestem ciekaw czy faktycznie krecenie ropow mi nic nie daje :) Taipan:Testuj prosze na defaultowych ustawieniach to bedzie latwiej nam sie ustosunkowac czy wynik jest odpowiedni do twojego sprzetu czy nie. chcialem porownac sobie moj test z kolega @next ktory robil z OC kolega @Next Takty rdzenia 850MhzShadery 1891MhzPamięci 881MhzSystem Windows Vista Na ustawieniach defaultowych programu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majaboss Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 tak testy byly robione na ustawieniu defaultowych programu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taipan Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 Unigine v0.4 jakie ja posiadam przeprowadza test przy shadow map hardware soft ChrisG mial wynik bodajze 94 klatki przy core duo i 1000/2100/1000. Ewidentnie cos jest nie tak, sprobuj usunac unigine i rozpakowac katalog od nowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 (edytowane) tak testy byly robione na ustawieniu defaultowych programu :)nie masz cieni na soft dlatego taki wysoki wynik,u mnie jest ponad 100fps Edytowane 3 Listopada 2007 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majaboss Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 oto test z shadow map hardware soft ustawienia palita takei jak w sygnaturce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taipan Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 @majaboss a sprobuj odkrecic pamieci do 860 i machnac wynik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majaboss Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 ale tylko pamiatki czy jeszcze cos ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 Małe OT: Ma ktoś możliwość zrobinie dobrego zdjęcia Palita 8600GT na czerwonym PCB, od strony wentylatora?? Jest mi bardzo potrzebne, a nie bardzo mam możliwość wyciągnięcia swojej karty z kompa. :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taipan Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 ale tylko pamiatki czy jeszcze cos ???Tylko pamiec, reszte zostaw tak jak masz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majaboss Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 test sanctuare ze standardowym ustawieniem mem na palicie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taipan Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 Nie na standardowym, 770[1900] / 860 ustaw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majaboss Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 ok zrobiony na ustawieniach 770[1900] / 860 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taipan Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 U mnie na takich samych ustawieniach jest podobnie: Czyli: -u mnie zmniejszenie taktowania ropow o 215 i shaderow o 160 dalo spadek 3 FPS -u Ciebie zmniejszenie taktowania pamieci o 190 dalo spadek 10 FPS Chyba jednak pamiec na tej karcie jest wazniejsza niz bylo tutaj mowione i wczesnie staje sie waskim gardlem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majaboss Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 (edytowane) ale widze ze delikatnie wiecej masz procka podkrecoego...a zrobil bys testa na takich samych ustawieniach co ja mam w sygnaturce Edytowane 3 Listopada 2007 przez majaboss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...