Skocz do zawartości
Caleb

Geforce 8600 GTS / GT

Rekomendowane odpowiedzi

Kupuję 8600 ;)

krótka piłka - Galaxy 1.2NS Coolermaster (325 zł) czy Palit 1.4NS (310 zł)

Podkręcam :)

Palit,co prawda ja mam Sonic ale po OC wydajnosc bardzo wzrasta na dev w sanctuary mialem ok 1200 punktów po OC juz ponad 1900 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Małe OT:

Ma ktoś możliwość zrobinie dobrego zdjęcia Palita 8600GT na czerwonym PCB, od strony wentylatora?? Jest mi bardzo potrzebne, a nie bardzo mam możliwość wyciągnięcia swojej karty z kompa.

Edytowane przez YogiCK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie przyszedem zweryfikować złą opinię o Galaxach u userach tych kart :)

Moja karta, najtansza z rodziny galaxy 540/700 chodzi na codzien 985[2052]/864 przy 1.7V

Minusem jest malo wydajne chlodzenie, ktore wymienilem na S2. Wersja karty z coolermasterem wydaje sie solidniejsza (ale chyba bez modyfikacji accelero na nia nie wejdzie).

Sonic ma lepsze pamieci ale zastanowilbym sie dwa razy czy warto doplacic za nie te ~60zl.

A moze pasywniak Gigabyte ? Karta wydaje sie miec niezly potencjal.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja karta, najtansza z rodziny galaxy 540/700 chodzi na codzien 985[2052]/864 przy 1.7V

Minusem jest malo wydajne chlodzenie, ktore wymienilem na S2. Wersja karty z coolermasterem wydaje sie solidniejsza (ale chyba bez modyfikacji accelero na nia nie wejdzie).

Sonic ma lepsze pamieci ale zastanowilbym sie dwa razy czy warto doplacic za nie te ~60zl.

A moze pasywniak Gigabyte ? Karta wydaje sie miec niezly potencjal.

po co tobie 985Mhz na rdzeniu ,skoro roznica pomiedzy 850Mhz a 1000Mhz jest znikoma,niech ktos mnie poprawi jesli sie myle,podaj wynik w Sanctuary :razz: Edytowane przez naxt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po co tobie 985Mhz na rdzeniu ,skoro roznica pomiedzy 850Mhz a 1000Mhz jest znikoma,niech ktos mnie poprawi jesli sie myle,podaj wynik w Sanctuary :razz:

Najwyzszy wynik jaki udalo mi sie zanotowac to 1890 przy 89.1fps, procesor venice 2900 i pamieci noname. Ja spytam tak, dlaczego mam obnizyc taktowanie rdzenia jesli nie wplynie to na dalsze OC i nie da mi zadnych korzysci :wink:

mam pytanie do znawcow czy dobry uzyskalem wynik e Sanctary ???

Testuj prosze na defaultowych ustawieniach to bedzie latwiej nam sie ustosunkowac czy wynik jest odpowiedni do twojego sprzetu czy nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najwyzszy wynik jaki udalo mi sie zanotowac to 1890 przy 89.1fps, procesor venice 2900 i pamieci noname. Ja spytam tak, dlaczego mam obnizyc taktowanie rdzenia jesli nie wplynie to na dalsze OC i nie da mi zadnych korzysci :wink:

bo wtedy zmniejszysz troche temperature a na wydajnosci nie stracisz,ja przy 850mhz ma 91 fps tylko ja mam lepszego proca za to pamieci karty mnie ograniczaja :? Edytowane przez naxt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taipan:Testuj prosze na defaultowych ustawieniach to bedzie latwiej nam sie ustosunkowac czy wynik jest odpowiedni do twojego sprzetu czy nie.

chcialem porownac sobie moj test z kolega @next ktory robil z OC

kolega @Next Takty rdzenia 850MhzShadery 1891MhzPamięci 881MhzSystem Windows Vista

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taipan:chcialem porownac sobie moj  test z kolega  @next ktory robil z OC [code]kolega @Next Takty rdzenia 850MhzShadery 1891MhzPamięci 881MhzSystem Windows Vista
gdybym miale takie pamieci jak na twojej grafie moze bym powalczyl a tak skazany jestem na przegrana :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gigabyte ? Niee , boje się pasywów, to raz. Dwa,że podobno shadery nie idą razem z kręceniem CPU/MEM

Nie rozumiem, przeciez rivatuner umozliwia krecenie wszystkich zegarow oddzielnie, wedlug uznania.

Chodzilo mi raczej o pasyw pod opieka jakiegos wolnoobrotowego wentylatora :)

bo wtedy zmniejszysz troche temperature a na wydajnosci nie stracisz,ja przy 850mhz ma 91 fps tylko ja mam lepszego proca

Temat temperatury juz u siebie przerobilem, shadery na 2106 powoduja zwieche po krotkim czasie, niezaleznie od ropow idacych na default czy na max. Temperatura ponizej 60C nie odgrywa u mnie zadnej roli. Musialbym zwiekszyc napiecie a tego nie chce juz robic. Zaraz odpale pare testow w CSS bo jestem ciekaw czy faktycznie krecenie ropow mi nic nie daje :)

Taipan:Testuj prosze na defaultowych ustawieniach to bedzie latwiej nam sie ustosunkowac czy wynik jest odpowiedni do twojego sprzetu czy nie.

chcialem porownac sobie moj test z kolega @next ktory robil z OC

kolega @Next Takty rdzenia 850MhzShadery 1891MhzPamięci 881MhzSystem Windows Vista
Na ustawieniach defaultowych programu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie na takich samych ustawieniach jest podobnie:

Dołączona grafika

Czyli:

-u mnie zmniejszenie taktowania ropow o 215 i shaderow o 160 dalo spadek 3 FPS

-u Ciebie zmniejszenie taktowania pamieci o 190 dalo spadek 10 FPS

Chyba jednak pamiec na tej karcie jest wazniejsza niz bylo tutaj mowione i wczesnie staje sie waskim gardlem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi